Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nika*

Powrót do formy po drugim dziecku?

Polecane posty

Proszę, powiedzcie, mamusie dwóch (lub większej liczby) pociech - czy szybko udało wam się powrócić do figury sprzed ciąży po urodzeniu kolejnego dziecka? Gdzieś przeczytałam, że po drugim dziecku wcale nie jest to takie łatwe... Prawdę mówiąc troszkę zrobiło mi się przykro, bo nazbierałam \"dodatkowych\" kilogramów..... W pierwszej ciąży przytyłam 25 kg - po trzech miesiącach nie było po nich śladu. A jak było u was?

ja mam coprawda 1 dziecko.W czasie ciąży przytyłam 13 kg a gdy mały miał 4 miesiące ubyło mi nie 13 a 20 kg.Bywa różnie.Myśl4 że jak się wezmiesz pożadnie za siebie to i przy 2 ciąży pozbędziesz się nadmiernego tłuszczyku.Życzę Ci powodzenia

witam!! ja po pierwszej córeczce schudłam więcej niz przytyłam( przytyłam 10 kg w ciąży,schudłam 15 kg), teraz dwa miesiące temu urodziłam drugą córeczkę , przytyłam w ciąży 19 kg i zostało mi do zrzucenia jeszcze 7 kg, do wagi z przed ciąży. nie mogę się odchudzać bo karmie piersią i strasznie na tym boleje ale wiem że to dla zdrowia mojej córeczki. Wiem jedno jesli się chce schudnąć to da się radę tylko trzeba zacząć to robic a nie tylko mówić. Podobno w jakimś stopniu chudnie się tez przy karmieniu piersią ponieważ organizm spala od 500 do 700 kalorii na dobę przy wytwarzaniu mleka. wszystkim mamom które chcą schudnąc życzę powodzenia...

witam!! ja po pierwszej córeczce schudłam więcej niz przytyłam( przytyłam 10 kg w ciąży,schudłam 15 kg), teraz dwa miesiące temu urodziłam drugą córeczkę , przytyłam w ciąży 19 kg i zostało mi do zrzucenia jeszcze 7 kg, do wagi z przed ciąży. nie mogę się odchudzać bo karmie piersią i strasznie na tym boleje ale wiem że to dla zdrowia mojej córeczki. Wiem jedno jesli się chce schudnąć to da się radę tylko trzeba zacząć to robic a nie tylko mówić. Podobno w jakimś stopniu chudnie się tez przy karmieniu piersią ponieważ organizm spala od 500 do 700 kalorii na dobę przy wytwarzaniu mleka. wszystkim mamom które chcą schudnąc życzę powodzenia...

Gość renia12
właśnie poradzcie jak pozbyć się tego okropnego tłuszczowego brzucha.po pierwszej ciązy bylo jako tako ,bezuszek praawie się wchłonął ale przy drugiej miałam wogóle ogromny brzuch jakby na blizniaków ale mimo że upłynęło juz dwa lata w obcisłych ciuchach mam wyrażny brzuszek,przy majtkach obciskających jeszcze ujdzie ale nienawidzę tego tłustego obwislego wałka. drugi poród to była cesarka ale chyba nie dlatego brzuszek został,radzcie co robić?

No właśnie - wasze wypowiedzi potwierdzają tezę, że trudniej wrócić do formy po drugim dziecku... A może wynika to z tego, że przy pierwszym dziecku wykonuje się masę niepotrzebnych rzeczy, dopiero później przychodzi doświadczenie i \"wprawa\", wszystko zajmuje nam już znacznie mniej czasu i kosztuje tym samym znacznie mniej energii....? Ja niedługo już urodzę drugie dziecko, ale już bardzo przybrałam, tak myślę, że głównie z powodu normalnego odżywiania. Mam tendencję do przybierania na wadze, ciągle więc musiałam się ograniczać i liczyć kalorie, a gdy zaszłam w ciążę - siłą rzeczy przestałam to robić, tzn. zrezygnować z dosyć surowych diet. Mimo, że się nie obżeram, normalnie funkcjonuję - obowiązki związane z praca i domem - jestem \"do przodu już ( 7 m-c) 15 kg!!! Zanim urodzę - będę wyglądać jak orka!!!

Schudniesz jak będziesz karmić piersią, i dbać o kondycję. Po cesarce nigdy już brzuszek nie będzie taki ładny jak przed. Ja miałam dwie cesarki i niestety inaczej juz mięśnie się ulożyły i finał. Ale ćwiczenia tzw brzuszki i będzie prawie dobrze.