Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość surykatkaaa

Drogie panie mam nietypowe pytanie Czy podczas porodu moża...

Polecane posty

Gość surykatkaaa

Witam pani.Mamjedno pytanie które już od dawna mnie nurtuje. Zastanawiam się jak to jest podaczas porodu...czy moze się zdarzyć że kobieta podczas porodu zrobi siku ? albo.. :) bo czytałam kiedyś ze jak się prze to to jest mozliwe ? Z góry wielkie dzia :=)

Gość mamuskaaa
Podobno tak. Mnie sie to nie zdarzylo, ale z teo c owiem, niekiedy sie zdaraza. W kazdym razie nei martw się, bo nikt na to nie zwraca uwagi:)

Gość jezt mozliwe
zrobienie nawet kupki - serio ale to sie zdaza zakdo aczkolwiek moze sie przytrafic jest w tym momecie bardzo duze pracie na odbyt pecherz i inne rzeczy dlatego ... nie ma sie co dziwic ...

Gość surykatkaa
a zawsze sie robi lewatywe przez porodem ? Błe hehe chyba sobie tego nie wyobrazam :-) A mojego mena to chyban ie wpuszcze tam gdzie bede rodzic O_o bo jakos to misie chyba nie widzi a jak by mi sie zdarzylo hihi :P

Gość bumpy
Powiem ci , że wbrew pozorom lewatywa to nic strasznego. chyba jakies mity krążą wokół tego zabiegu. ja tam nawet wolałam żeby mi zrobili. wtedy sie o nic nie musisz martwić. a lewatywa często wpływa na przyspieszenie porodu, bo opróżnienie treści jelitowej powoduje ze skurcze sie pojawiają cześciej i dzidzia może przyjsć szybciej na świat. i zapewniam że pomimo tego że to nie jest przyjemne (lewatywa) z różnych wzgledów to nie jest to nic strasznego ( nie boli i trwa chwilkę) A nawet jak ci się coś "przydarzy" to sie ym nie przejmuj, prawdopodobnie sama na to nie zwrócisz uwagi a personel jest do tego przyzwyczajony i usunie to szybciej niż się zdążysz obejrzec :)

Gość maczek
można w czasie porodu i zrobić siusiu i kupkę też, lewatywę robi się w miejscu ustronnym i nie z mężem...w czasie porodu moja położna kazała mi zrobić siusiu do basenu, jeszcze nim się urodziło dziecko...lewatywa jest jeszcze dobra dlatego, że jak Cię natną to potem przynajmniej przez pierwszą dobę nie musisz iść do kibelka, więc nie musisz napinać szwu...

do surykatki !!!!! nie zdziwiłas się że niemowlętom moga łzy nie leciec a zdziwiłas się że mozna siusiu zrobić przy porodzie? więc nie udawaj ze wiesz wszystko...a następnym razem odpowiadaj na pytanie jak masz coś konkretnego bo jak podejrzewam tez nie byłabys zadowolona gdyby ktoś zawracał ci głowę głupimi wnioskami... a z dziecmi bywa różnie, jak urodzisz to zobaczysz...

Gość surykatkaa
ee a po oc te nerwy po prostu byłam ciekawa :-/ Czyzby psm ?

Gość urodzilam
dwoje dzieci, nikt nie proponowal mi lewatywy, za to wszyscy mowili zebym sie nie przejmowala jak cos sie przytrafi, poniewaz przy skurczach nie jestes w stanie nad niczym panowac

Gość syrykatkaa
hehe gdzie ja sie wymadrzałam ja sie nie wymadrzałam od razu powiedzialam ze sienie znam ale tak mi sie do tej pory zdawało :- )

Gość matkkaaa
Siusiu można zrobić -nawet nie wiesz jakie moje było zdziwienie gdy przy rozwarciu 8 cm połozna kazała mi przeć a ja w wyniku tego osikałam się jak dziecko ,nie wiem skąd u mnie tyle tego było przez cały dzień nic nie piłam dostałam jedynie kroplówke z oksytocyny ,wody dawno mi odeszły.I co najmniej dwa razy wysiusiałam się wcześniej na basenik. :-)

Gość pipi i kaka
u mnie bylo tk: ponoc na pare dni przed porodem organizm sam sie oczyszcza i tak bylo tez u mnie. tzn mowiac po prostu mialam delikatne rozwolnienie przed porodem i nic nieplanowanego nie bylo a siku normalnie na kibelek chodzilam. a slyalam ze lewatywa nawet powodyuke ze latwij o taki wypadek bo nigdy do konca nie wyplucza ci jelit a plyny rozrzedzaja zawartosc i ....