Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość max26

pryszcze i ciąża

Polecane posty

Gość max26
co mozna stosować na prychole w ciąży? Czy ciąża może pomoc w poprawieniu cery? jetem załamana swoim wyglądem

Nie stosuj nic. Pij duzo wody, cera sie oczysci i maluszek bedzie tez szczesliwy. Nie stosuj jakis kremow, bo wszystko do baby przechodzi. Lekarka nawet kosmetyki mi zaproponowala odlozyc na czas ciazy i karmienia, bo to wszystko jest chemia i dziecko to tez \"przejmuje\". Co ty robisz, w jaki sposob sie odzywiasz, w jakim otoczeniu przebywasz, etc.. dziecko czuje i slyszy.. Zacznij sie martwic o zdrowie malenstwa a nie o glupie pryszcze na buzi. Ehh.. dziewczyny... Jakimi wy matkami chcecie byc? Co dla was jest wazniejsze? Uroda? Ta i tak kiedys przeminie. Tak samo skonczymy zgarbiale, z mnostwem chorob.. Uroda w zyciu to nie wszystko. Teraz dla ciebie to powinna byc juz twoja mala rodzinka. Powodzenia. P.S. Nie odczczytaj tej wypowiedzi jako zlosliwej. Tylko jako porade. Mam nadzieje, ze zrozumiesz, co ci chcialam napisac. A tak apropo, to w ktorym miesiacu jestes juz? I czy wiesz, co bedzie? Chlopczyk, czy dziewczynka?

to co przeczytalam powyzej odjelo mi mowe.w ciazy trzeba o siebie dbac,nawet bardziej niz przed,zeby dobrze sie czuc(tak,tak,dziecko to odczuje) no i potem szybciej dojsc do siebie. nie mozna stosowac tylko niektorych kosmetykow,na ktorych jes napisane,ze moga szkodzic dziecku lub kobiecie.mozna nawet farbowac wlosy,tylko uwazac i nie dotykac farba skory. nie ma to jak zamienic sie w matke polke zapominajc,ze jest sie kobieta.to na pewno nas uszczesliwi i wplynie pozytywnie na to jakimi jestesmy matkami!

Gość max 26
dzięki za odpowiedzi...nie wiem jeszcze w ktorym miesiacu raczej tygodniu bo dopiero zrobilam drugi test i lekarza odwiedze w przyszlym tyg. Ja chce wygladac pieknie, nie istotne czy w ciązy czy nie, nie zrobie tego mojemu Kotkowi i nie bede wygladac jak straszydlo, zeby przypadkiem nie pozalowal ze bede mama jego dziecka.

zeby dodac ci troche nadzieji powiem,ze sama mialam okropna cere od zawsze,dopiero od jakichs dwoch lat bylo znosniej.w ciazy mi sie polepszylo na maxa,zaczellam uzywac kremow dla niemowlat i moze czesciowo dlatego mi przeszlo.jednak glownie przez ciaze.przez kilka pierwszych miesiecy miewalam troche pryszczy,ale w zupelnie nowych i dziwnych miejscach,na szczescie \"nieszpecacych\",wrecz smiesznych,bo np za uszami.w trzecim trymestrze nie mam juz nic-ani jednego malutkiego,mam nadzieje,ze tak mnie ta ciaza odmienila juz na zawsze

Gość max26
no to super, liczę na to, że u mnie tez sie hormony uspokoja i bedzie ok. Pozdrawiam i przesyłam buziaki