Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mana

Imię dla dziewczynki-Nikola

Polecane posty

Gość mana

Czesc! Termin porodu mojego maleństwa mam na 3 stycznia. Bede mieć dziewczynke i chce dać jej na imię Nikola. Czy któraś z Was wie coś o tym imieniu? kiedy są imeniny? jakie ma znaczenie?

Gość Aśka25
poszukaj w internecie, napewno coś znajdziesz

Gość nie nie nie rob tego
coz to za imie....beznadzieja i na dodatek ostatnio oklepane, nawet nie wiesz jak sie je poprawnie pisze a chcesz tak dziecko nazwac??puknij sie...

Gość sory ale
strasznie jest to imie.... :0

Gość zaraz padne
Po co Wy takie zbedne bzdury piszecie? Autorka pytala tylko o date imienin i znaczenie imienia, a Wy od razu ( jak to Polacy) zaczeliscie sie czepiac i krytykowac, wrzuccie na luzzz.Nie wszytskie dzieci musza miec na imie Zosia, Basia i Marysia... To jej dziecko i moze dac takie imie jak jej sie tylko podoba.

dokladnie tak-nie powinnyscie mowic az takich przykrych rzeczy,mozna odradzac tylko,jesli imie jest naprawde bardzo dziwne,takze dziecko mogloby miec przez nie nieprzyjemnosci. o gustach sie nie dyskutuje,a juz na pewno nie tak dosadnie!

Gość blondgirl
Moja 2-miesieczna coreczka wlasnie tak ma na imie:)co prawda mieszkam w Stanach i tu nazywa sie Nicole ale mowie na nia Nikolka(bardziej po polsku)A roznica miedzy Amerykanami a Polakami jest aka ze gdy zapytasz pierwszych co slychac to kazdy ci odpowie-super,swietnie,mam sie okej!!A Polacy tylko narzekac potrafia.Takze nie przejmuj sie glopimi komentarzami na temat imienia.Ma sie podobac Tobie a nie jakims zakompleksionym nastolatka,ktorzy nawet odrobiny przyzwoitosci okazac nie potrafia...i z pewnoscia maja na imie Franek lub Zosia wlasnie:)A o imieniu poszukac sobie na necie napewno cos znajdziesz:)Pozdrawiam:)

Gość k_a_r_o_l_a
do blondgirl ---> nie wiem co masz do imienia Zosia albo Franek (Franciszek) ale chyba nie Ty powinnaś mówic innym zeby nie krytykowali i wrzycac im od zakompleksionych małolat skoro sama wysmiewasz tradycyjne, polskie imiona cytuje:,, i z pewnoscia maja na imie Franek lub Zosia wlasnie". Zastanów sie zanim zaczniesz pouczać innych i ich obrażać:) A co do imienia Nicole to osobiscie uwarzam że powinnas sie zastanowic do ostatnio to inie jest naprawde często nadawane i może sie okazać ze jak Twoja córa pojdzie do szkoły to moze sie oazac ze duza część jej koleżanek ma na imie tak samo... zastanów sie bo moda na imiona przychodzi i odchodzi a dziecko bedzie musialo zostać z imieniem na całe życie. :) Życzę dużo zdrowia Tobie i Córeczce i powodzenia:)

Gość jofuyuwerwerrfgwtgwh
Imie Nikola nie jest polskie. Zerżnięte od Amerykanów. A blondgirl juz chyba dawno zatracila poczuie tozsamosci narodowej. W zyciu nie przedlozylabym tego imienia nad nasze, tradycyjne.

Gość chyba raczej od Francuzów
a nie od Amerykanów :)

Gość nie ulega watpliwosci
ze imie jest nieladne, zosia czy franek tez nie za extra ale przynajmniej nie trzeba sie za takie imie wstydzic....szkoda mi matek dajacych na imie dziecku danis, jessica, nikola....wasz intelekt jest na takim poziomie...zenada:P

Gość to wszystko kwestia gustu
jednym podoba sie imie Nikola - mi np bardzo- innym Gosia a jeszcze innym Klara :P Ale to nie powod, zeby pisac o kims ze ma gust zenująco beznadziejny :) ciekawe jak TY - ta wyzej ma na imię ? :P Jezeli chodzi o samo imie Nikola w necie nie ma za wiele o tym imieniu :(

Gość a ja
mam 2 znajome ktore maja corki o takim imieniu i jedna zapisuja Nikola A drudzy Nicola dlatego ze powiedziano im ze polskie kobiece imiona koncza sie literka A glupie to ale coz wiec z imienia Nicol zrobilo si epolskie imie Nicola:) ale obie dziweuchy sa grude-takie kluchy ale bardzo zabawne i bardzo rozkapryszone :) a nie sa jedynaczkami

Gość zaraz padne
Ja Was naprawde nie rozumiem... Uwazam, ze gust to jedna z tych kwestii na ktore sie nie dyskutuje, odczucia zostawcie dla siebie. Po diabla tak sie napalilyscie i krytykujecie wszytsko co tylko mozna. Nikola imie jak kazde inne, po pierwsze i najwazniejsze imie musi pasowac do dziecka i gdy juz przyjdzie na swiat bedzie od razu wiadomo czy jest dobrze dopasowane do niej czy nie. Krytykowac kazdy potrafi, ciezej jest zobaczyc te dobre strony...

Gość sory ale
dalej twierdzę ze to imie jest straszne... :p

Gość Adrenalina
Ja jestem z Niemiec i u nas imie Nikola istnieje i jest najnormalniejsze na swiecie. Kazdy daje na imie dzieciom jak chce!! Chyba bylo by bardzo glupio gdybysmy wszyscy nazywali sie tak samo??Po za tym w Polsce nie ma w ogole tolerancji w prawie kazdej dziedzinie.

Gość adrenalina
Chyba ktos tu nie zrozumial, ze imie Nikola takze istnieje w tej wlasnie pisowni!!! W niemczech taka pisownia jest jak najbardziej poprawna!!!

Gość dłudopis-mazak
Nikola - Nipepsi hehe a jak masz na nazwisko-Motyka czy Łopata a imieniny to sama sobie wymyśl jakąś date :P

Nikola? Piękne imię:)❤️ ...jak każde wybrane przez mamę i tatę dzidziusia. Jeśli Tobie się podoba, to najważniejsze...(nieważne tak naprawdę co powiedzą znajomi czy ciotki, babki...) i w kalendarzu też się odnajdzie tak jak mojej Nadii (1 sierpnia:) gdyby ktoś miał wątpliwości) A swoją drogą bardzo NIKOLA - to naprawdę ładne imię. Pasuje i do dziecka, i do kobiety:) Pozdrawiam 🌼 i życzę spokojnego rozwiązania

🖐️ Nikola Imię żeńskie pochodzące od męskiego imienia greckiego Nikolaos, poprzez łacińskie Nicolaus. Składa się ono z dwóch członów: nike - zwycięstwo i -laos - lud. Tyle tylko mam na temat tego imienia. Faktycznie w necie niewiele można o nim znaleźć. Pozdrawiam! 🌻 Powodzenia!! :) A może już rodzisz...? :) 🌻

Gość sztolwerka
Kiedy Nikola obchodzi imieniny?

Gość szprotka
Ja też tak jak Ty chcę dać swojej córeczce imię Nikola i szczerze mówiąc nie interesuje mnie opinja Tych negatywnie nastawionych osób .Moim zdaniem są poprostu zazdrosne o to imię.Napewno mają pospolite imię jak tysiące kobiet .A nasze córeczki będą inne i oto chodzi.A tak na marginesie to bardzo sexsowne imię Pozdrawiam serdecznie

Gość spoonkie
Ja tez dalam Nikola.

Gość davidek
Ladne, nieladne. Podoba sie rodzicom, internautom sie podoba, albo nie podoba... Niech ona sobie nazywa to dziecko, jak chce, a blondie, co w Ameryce mieszka, patrzy z gory na Polaczkow i mysli, ze ma racje, bo w Ameryce mieszka. Ja, ciagle jestem zachwycony Serbami, ktorzy maja SWOJE imiona - takie, ktore sa ladne i ktore sie rozumie bez tlumaczenia z jakichs tam egzotycznych jezykow.

Mam 6 letnia córkę i ma na imie Nikola . Wg mnie to bardzo ładne imię, moim zdaniem miękko brzmi i sympatycznie i pasuje i do dziecka i do osoby dorosłej.Imieniny obchodzi 6 grudnia , bo to jest polska \'\'Mikołajkowa\'\'. A tak swoja drogą z gustami sie nie dyskutuje, gust sie ma i tyle, tak samo nie każdemu musi sie to imie podobać, ważne że podoba sie tobie, bo to twoje dziecko będzie nosiło takie imię. Ja nie wybrzydzam jak któraś z kolei mama daje swojemu dziecku na imie Zuzia( szczegół że to juz 6 Zuzia w naszym przedszkolu) czy Wiktoria( obecnie 8 dziewczynek w jednej grupie tak ma na imie) więc raczej dla mnie to te imiona są oklepane, no ale....

Gość mnie się akurat
to imie bardzo podoba i kojarzy z pewna rezolutna i sliczną dziewczynką

Gość martedi
Podoba mi sie to imie, tylko jest z nim jeden problem.We Wloszech gdzie mieszkam jest to imie meskie, pisane oczywiscie Nicola, ale wymawiane jak imie nadawane dziewczynkom w Polsce. Sytuacja moze byc kiedys o tyle krepujaca dla dziewczynki ze gdy wyjedzie do Wloch lub pozna Wlochow bedzie sie glupio czuc jesli powie cos co u nas byloby odbierane tak : Czesc mam na imie Wiesiek. Nie mam nic przeciwko egzotycznym imionom, ale wybierajac kiedys imie dla swojego dziecka chcialabym miec pewnosc, ze przynajmniej w krajach europejskich jest ono przynalezne tylko jednej plci.

Gość gosia30
Niech każdy da na imię swojemu dziecku jak chce, ale zdajcie sobie sprawę z tego że jest to bardzo ważne. Myślę, że łatwiej zmienić nazwisko niż imię.Ja jestem za tradycyjnymi, polskimi imionami. Słyszała kiedyś wypowiedz pani pediatry pracującej w zawodzie ok. 20 lat, stwierdziła " im większe dziadostwo(element) tym bardzie wymyślne imiona". Pomyślcie o tym wymyślając imina swoim dzieciom.

Gość silwe
Wejdź sobie na forum eDziecko-Imiona,tam było dużo na temat Nikoli. Osobiście uważam,że to okropne imię należące do grupy Dżesik,Brajanów,Kewinów i niestety ale takie imiona przeważnie dają ludzie z tak zwanych niższych sfer.