Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mana

Imię dla dziewczynki-Nikola

Polecane posty

Gość sorrry sorry
A mi takie pretensjonalne imiona kojarzą się z wiochą i to zabitą dechami. kurwa, czemu chcecie być za wszelką cenę takie "amełykańskie"? ...idzie Grześ przez wieś.... Bez komentarza.

Nie przesadzajcie, jest mnóstwo niepolskich imion które po jakimś czasie stały się \"normalne\". Choćby Sylwia. Jest ryzyko że nietypowe imię które nadaliśmy dziecku stanie się po jakimś czasie niemodne, ale w czym problem? Najwyżej dziecko będzie miało niemodne imię. Wielu typowo słowiańskich imion nie spotyka się obecnie w Polsce zbyt wiele. Kiedyś była krótkotrwała moda na imię Bożydar. Ale Mścisławów i Rochów jakoś na lekarstwo ;) Gdyby każdy miał \"typowe\" imię to byłoby nudno :D

Gość 12121212
sorry sorry a coś ty sie tak przyjebał do tego "amełykańskie skoro to imie jest fłancuskie?

Gość mama mama
a ja mam corke Nikole i bardzo to imie mi sie podoba mozna je ładnie zdrobnic,pasuje do małej dziewczynki i do dorosłej kobiety nie jest napewno"amełykanskie"

Gość ladne choc niewiadomo ..
Ni kola ni ni pepsi:P:P:P:P

Gość Alla.B
moi znajomi maja coreczke: Nikola Dzięcioł - przyznacie że to komiczne połączenie... także jak zastanawiasz sie nad imieniem to dobrze jest wziąc pod uwage takze nazwisko...

dla mnie to imie jest strasznie pretensjonalne i nienajlepiej swiadczy o rodzicach. Popatrzecie na dzieci w piaskownicy. Im bardziej wymyslne imie tym bardziej prości rodzice. To chyba o czymś świadczy.

Gość ajajajajajajajajjaaj
olkaa ja też dałam tak córce na imie:) I jestem prostaczką? :D Przestańcie krytykować i oceniać ludzi na podstawie imion ich dzieci:D Głupszego stwierdzenia nie słyszałam. To że dałam dziecku na imie Nikola to źle o mnie świadczy?:D Rzeczywiściedziwnie oceniasz ludzi. Ja nie rozumiem z kolei jak można dać dziewczynce na imię Wiktoria np. ale nie twierdzę że rodzice dzieci o tym imieniu są głupi czy prości. Zanim coś napiszesz , zastanów się.

sliczne imie moja corunia ma tak na imie ma 5,5 mies imieninki moze miec :14luty 21 marzec 9 maj 19 maj 2 czerwiec 9 lipiec 10 wrzesien 13 pazdziernik 13 listopad lub 6 grudnia w mikolajki gratulacje z okazji narodzin twojego skarba a jak zazdrosnica nie podoba sie to imie to niech sie zajma swoimi Agniesiami Madziami Aniami i Staskami buziaczki dla dzidzi pa pa pa pa

Witam Ja też mam córeczke o imieniu Nikola i bardzo mi sie podoba to imię, fajnie mozna je zdrabniac. Ale mialam wlaśnie problem z imieninami, bo w żadnym kalendarzu niemogliśmy znaleść a okazuje sie, ze jest i to aż tyle razy Pozdrawiam

Gość odpowiwadam powaznie
nikola to zenski odpowiednik imienia mikolaj, nie wiem o co tu tyle szumu. do mnie to imie jakos nie przemawia, kojarzy mi sie z zachodnim importem, ale to kwestia gustu.

Ja naprawde nie wiem co wam niektórym odbija....Przecież jak mi napiszecie ze imie NIKOLA jest brzydkie, oklepane, itp.itd to i tak żadna z mam dających tak na imie dziecku, przecież zdania nie zmieni....więc o co chodzi??!! Nie macie problemów.Bedziecie mieć swoje dzieci to dajcie im nawet AZOR na imię, a mnie to gówno bedzie obchodziło. Poza tym same, piszac takie rzeczy, ze np. ktos jest menelem jak da takie imię córce, same się oceniacie.....Jesteście jakieś zakompleksione, czy co? Nie podoba się imie to się odpieprzcie i swojej córeczce dajcie jak chcecie, a ja na pewno nie będę się do tego doczepiała....hmmm...bo tak robią tylko menele z niższych sfer....no cóż....bywa i tak.... A ja pozdrawiam wszystkie mamusie cudownych Nikusi !!!! :)

Gość Kaliopeee
Nikola – imię żeńskie. Odpowiednik Mikołaja. Imię zapisywane najczęściej w formach: Nikola i Nicole, lub też Nicolle, Nicola, Nikolle, Nikole, które są jednak rzadziej używane. Od tego imienia powstało imię Nikoleta, a od tamtego Koleta. Obecnie Nikola jest nadawana coraz częściej. Zdrobnienia: Nika, Niki, Nikusia Nikola imieniny obchodzi: 14 kwietnia.

Gość nikolcia
superaśne imie dla dziewczynki Nikola sama sie tak nazywam cool mam 14 lat papa

Gość 11111111
super ! swoją córke mozesz nawet nazwać Paulka albo Pałka albo Zapałka

Gość Kalliinna
Nie chcę tutaj nikogo obrażać, ale urodziłam się i wychowałam w stosunkowo małym mieście. I tutaj tak się przyjęło, że ludzie biedni maja więcej niż 3 dzieci, a bogaci mają jedynaków. Kolejna przypadłość mojej mieściny to nadawanie przez ludzi bogatych bardzo oryginalnych imion typu Nicole, Jessica, Xawier. A ludzie biedniejsi albo średnio zamożni nadają imiona typowo polskie np. Małgorzata, Magdalena, Anna. Nicola to ładnie imię i na pewno nie jest ośmieszające jak Taras, czy Kewin.

Gość 11111111
powiem jedno ile ludzi tyle gustów,sa tacy,którym moze znudziły sie imiona typu Małgosia,Kasia i chca dać dziecku inne imie ,są tacy co uważają,ze Polacy to tylko polskie imiona i wymieniaja tu Małgorzata,Anna i inne,które sa w Polsce popularne ale naprawdę polskie nie sa ,typowymi imionami polskimi czyli słowiańskimi są np Czesław,Bogumił,Mirosław ,Stanisław itp, no i kto z Was nazwie dzisiaj synka Czesiek ?

Gość 11111111
acha,Paulina to bardzo ładne imię i kiedyś też było mało popularne,moda na nie weszła kilkanaście lat temu :P

Gość niCola ni pepsi...

Gość Alte Hex
Ludzie na pewnym poziomie kulturalnym nie dyskutuja z kazdym o gustach (chyba ze dyskutant sam sie doprasza), jednak fakt ze wlasnie po guscie oceniaja ludzi, ich inteligencje, przynaleznosc srodowiskowa, kompleksy i inne... Rozumiem ze oprocz imienia Nikola w gre wchodzily tez zapewne Andzelika, Jessica (w przeroznych pisowniach), Amanda a dla chlopca Benjamin, Ariel, Gracjan...? Ekhm...

Gość Alte Hex
... i wyżej pojawia się świetny przykład: ludzie z kompleksami małomiasteczkowości, nuworysze, dają takie imiona jak Nikola czy Xavier. O, właśnie, jak ponazywał dzieci niejaki Michał WIśniewski? No to teraz będą naśladowcy.

Gość 11111111
ludzie na pewnym poziomie dyskutują na każdy temat ,chodzi tu tylko o poziom dyskusji panie filozof :P

Gość Alte Hex
hmmm.... mi sie wydaje ze czasem gust kogos spoza grona dyskutantow lepiej pominac milczeniem, zwlaszcza gdy dyskusja nie wniesie nic nowego i zadnych nowych spostrzezen to podobnie jak ze wskazaniem ze nie dyskutuje sie o religii czy polityce

Gość 11111111
a dla mnie Nikola Kowalska brzmi tak samo jak Paulina Kowalska i tak i tak ładnie :D

Gość kinga13
a ja dam chłopcu AZOR....no co....jestem ze wsi, mam 7 dzieci, bida w domu, a Azor bede pisała przz \"O\" z Kreską......pozdrawiam mamusie cudownych Nikusi:)

Gość kinga13
i każdy niech daje dziecku na imie tak JAK MU SIE PODOBA!!!! Wara od imienia!!! Pzrecież to wyłacznie decyzja rodziców!!!!

Gość 11111111
autorka wyraźnie poprosiła o napisanie jakie znaczenie ma imię Nikola i kiedy sa imieniny a nie o wyzywanie ludzi od małomiasteczkowych,niedowartościowanych prostaków,myślę,ze Ci ludzie ,którzy sa w stanie napisac takie obelgi pod adresem obcych zupełnie osób tylko na podstawie imion jakie Ci nadaja dzieciom , stawiaja sami sobie świadectwo o swojej inteligencji i może Ci prości ludzie ,którzy maja córkę Nikole i syna Brajana maja w sobie więcej mądrości niż Ci pseudo-inteligenci

Gość Rety moherowe berety
Ludzie, te wszystkie zachodnie imiona sa tak beznadziejne, ze szkoda slow. Nie badzcie egoistkami---tutaj apel, do przyszlych mam, nie robcie ze swoich pociech posmiewisk. No przeciez to zenada nazwac swoje dziecko Nikol, Cynthia, Angelika, tudziez Andzelika ---oh Jesus!!!!! Nie traccie swojej tozsamosci, ok?? Zalosne bedziecie...