Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TOTALNIE ZAŁAMANA

NIE MOGE BYĆ W CIĄZY BO BIOER NEUROLEPTYKI I ANTYDEPRESANTY BOZE POMÓZCIE MI

Polecane posty

Gość TOTALNIE ZAŁAMANA

spóznia mi sie okres boje się ze jestem w ciąży, wydaje mi sie to niemozliwe bo zapezpieczmy sie, uzywamy prezerwatywy i raczej stosujemy stosunek przerywany modle się zeby sie okazało że moje podejrzenia są nieprawdziwe bo biore leki przeciwdepresyjne i nauroleptyki do tego jeszcze na skutek dzialanie tych leków praktycznie nic nie jem o mało nie dostałam anemii a preparaty witamoniowe biore dopiero od 4 dni wiec moj organizm jest teraz wycienoczny ......jak sie okaze ze jestem w cązy to nie zasne do dnia narodzin tego dziecka wizyte u lekarza mam za dwa tyogodnie ale co on mi teraz poradzi jak jestem w ciązy to i tak juz zatrułam moje dziecko narazie odstawiłam leki boze prosze to nie moze byc prawda

Gość totalnie załamana
błagam napiszcie moze ktos był w takiej samej sytuacji !!!!!!! prosze was

Gość miałam
cześć .miałam to samo ale skończyło się tylko na podejrzeniach .Nie martw się , bo sprawa sama się tak czy tak wyjaśni .J a też wyobrażałam sobie, że to na pewno ciąza a tu leki , dziecko pewnie będzie chore i cały łańcuszek wydarzeń, to przecież jeszcze bardziej dołuje .Spróbuj się wyciszyć , zrób test! a potem do lekarza przecież nie jestes jedynym przypadkiem kobiety z lekami przeciwdepresyjnymi:)

Gość totalnie załamana
wiem staram sie nie przesadzac ale zawsze miałam regularne miesiaczki a teraz okres spoznia sie juz 10 dni do tego w terminie przed okresem normalnie brzuszek zrobił sie wiekszy i bolały mnie piersi i jajniki a po 3 dniach wszystko przeszło nie przejmowałam sie tym naprawde dopiero wczoraj jakos tak mi sie o tym przypomniało zaraz umówiłam sie na wizyte prosze napiszcie jesli ktos miał podobną sytuacje tzn jesli okazało sie ze ktoras z was jest w ciazy a brłyscie jakies silne leki neuroleptyczne

Gość przede wszystkim
nie denerwuj sie dziewczyno. jesli masz taki wycienczony organizm, prawie nie jesz, to wedluug mnie TO jest przyczyna opozniajacej sie miesiaczki. Idz do apteki kup sobie jakis test, kosztuje grosze i zrob go przed wizyta u lekarza. kilka minut i bedziesz wiedziala. ale przede wszystkim postaraj sie ne denerwowac. rozumiem cie doskonale. ale na pewno wszystkom bedzie dobrze. trzymaj sie i zrob sobie koniecznie test

Gość totalnie załamana
ja mam nadzieje ze tak jest chociaz biore te leki juz 3 miesiace i do tej pory było ok tzn miałam regularni okres chociaz nie jadłam zbyt wiele

Gość hmmm....
Ja zrobiłam test ciążowy bo pan laryngolog zalecił mi zrobienie gdyz byłam tak chora,że tylko konkretne leczenie mogło mi pomóc,dostałam leki,dostałam tez szczepionke Delbetę po czym po 3 miesiącach dowiedziałam się ,że jestem w ciąży... Cała ciążę się martwiłam,czytałam wszystko co się dało... Urodziłam zdrową córunię ,ma 7 lat ... Powiem Ci coś...nie martw się...poczekaj..teraz najlepiej jakbys się nie denerwowała...wiem,że łatwo pisać ale musisz tak do tego podejść.

Gość cj
ja tez bylam teraz na leczeniu szpitalnym,na szczescie antybiotyk wzielam tylko raz bo dostalam po nim uczulenia,ale bralam leki p/alergii no i ogolnie jestem po tym wszystkim wykonczona;/teraz czekam na okres,bo podejrzewam ciaze,moj gin u kotrego bylam sam nie jest pewnie na 100%,ale mowil ze ciazowo wygladam,tlyko mam jeszcse troche poczekac,od niedawna mam problemy z siusianiem:)nie wiem dlaczego,ciagle mi sie cce ide a tu nic,ale wiem ze nie jest to zapalenie pecherza;)

Biore neuroleptyki od 10 lat.Nie moge bez lekow funkcjonowac dluzej niz 4 miesiace.Bardzo chcialabym zajsc w ciaze ale obawiam sie powaznie o zdrowie dziecka.Szukam informacji na ten temat,Moze ktos mial podobny problem.Nie wiem tez czy nie bede miala problemow z samym zajsciem w ciaze.Mam 34 lata,Pozdrawiam

Gość tyskarod
ja brałam afobam jak zaciążyłam..........

Gość elka88767
Hej, mam pytanie.. Przez dwa tygodnie przed zrobieniem testu brałam lek przeciwdepresyjny 5htp, okres mi sie spoznial ok 5 dni (nadal go nie dostałam choc minął juz tydzien) zrobiłam sobie test i wyszedl pozytywnie dlatego od tygodnia nie biore lekow.. czy ten lek mogl sfalszowac wynik? Jezel tak to za jaki czas od odstawienia moge zrobic test? Błagam odpowiedzcie mi!

Gość bralam antydepresanty
po porodzie martwej coreczki i zaszlam bardzo szybko w ciaze,mam zdrowego synka:)

Neuroleptyki i Antydepresanty mają niedowiedziony wpływ na dziecko jednak w związku z tym, że nie mają jednoznacznego działania teratogennego - upośledzającego płód, czasem terapia tymi lekami jest terapią planowaną w czasie ciąży. Oczywiście zdarzały się przypadki poronień przedwczesnych u kobiet stosujących te leki, jednak wystąpiły one z podobną częstością jak u kobiet, nie stosujących tych leków. Farmakoterapia w czasie ciąży może być zaplanowana tak aby ryzyko uszkodzenia płodu było jak najmniejsze. Wszystko jest możliwe. Musicie się jednak skonsultować ze swoim lekarzem prowadzącym i poprosić go o zaplanowanie terapii. Z dużym wyprzedzeniem powinnyście zacząć brać kwas foliowy i witaminę K, a także najlepiej w pierwszym trymestrze i pod koniec ciąży przed rozwiązaniem o ile to możliwe zmniejszyć dawki.