Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Daria00

Co myślicie o przedszkolu gdzie nie ma podziału na grupy wiekiwe?

Polecane posty

Gość Daria00

Czy któras z Was posyła dziecko do takiego przedszkola i czy jestescie zadowolone-niedaleko mojego domu jesttakie przedszkole, w grupie jest 15 dzieci w róznym wieku-od 3 lat do 5 i chętnie zapisała bym tam swoja córeczke ale nie wiem czy takie cos sie sprawdza.

Pracowałam w przedszkolu, które z braku funduszy, czy kadr stworzyło taka grupę. Tylko że nie zadbało o odpowiednie szkolenie tych pań, które miały się zająć taką grupą. I nie uważam tego za dobry pomysł, gdyż zbyt wielkie były różnice w rozwoju intelektualnym tych dzieci. Na zajęciach jedne się nudziły, drugie nic nie rozumiały. Dodam, że znalazły się tak dzieci, które nie umiały samodzielnie zrobić siku, jak i takie, które zaczynały już pisać i czytać.

ja pracowalam w przedszkolu waldorfskim ktore wlasnie takie ma grupy tzn sa to grupy 15 osobowe a dzieci maja od 3 do 5 lat. uwazam ze to jest cos wspanialego. te starsze opiekuja sie mlodszymi te mlodsze wielu rzeczy ucza sie od straszych, dzieciaki bardzo fajnie sie rozwijaja i ucza. mysle ze to jest fajna sprawa