Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość awe

GODNY PORÓD W OKOLICACH OSTROWA WLKP. - GDZIE?

Polecane posty

Gość awe

Czy może nawet w samym Ostrowie? Jakie macie doświadczenia, oczywiście kobiety juz rodzące? A jak jest w Kaliszu lub Pleszewie?

Gość jjojoj
kalisz do dupy.Polecam Pleszew. Pielęgniarki super, lekarze też - ale pod warunkiem, że do któregoś z nich chodzisz. Polecam Czechmanowskiego - super gin a do tego chirurg.

Gość jjojoj
W Ostrowie (2000r.) rodziłam 14 godzin, poród nie postępował, lekarz zajrzał raz. Córka urodziła się sina a potem miała napięcie mięśniowe. Gdybym dała w łapę urodziłabym szybciej...To był mój pierwszy poród rodzinny.. Najgorsze były potem piguły, nic nie pomogły tylko obwiniały, że karmić nie umiem - chamstwo!! Mała miała żółtaczkę fizjologiczną to leżała w inkubatorze w innej sali, przynoszona tylko na karmienie. A w Pleszewie wręcz przeciwnie(2006r). Tam rodziłam drugie, też rodzinnie. Pielęgniarki super, mała też miała żółtaczkę, ale tu inkubator z lampami przywieziono do mnie na salę i cały czas była ze mną. Wszystko robiono przy mnie.

Gość upupup
podnoszę :)

Gość upupup

Gość upupup
:) :)

Gość góra
podciągam

Gość Mysz_ka
ja mam termin na czerwca i tez wybieram Pleszew. Ostrow to ryzyko.... ja nigdy bym sie nie zdecydowala tam rodzic./..

Gość (Ojciec) Michał
Kilka dni temu zostałem szczęśliwym ojcem (poród naturalny w Ostrowie) :-) Muszę powiedzieć, że jestem pod wielkim wrażeniem obsługi na oddziale! Pragnę dodać, że nikt nikomu nie wręczył nawet batonika (żeby nie być posądzonym o "nieprzypadkowe lepsze traktowanie"). Widać, że personel to ZESPÓŁ, położne są bardzo miłe, salowe i lekarze (większość) również. Poród trwał kilka godzin, ale naprawdę mieliśmy zapewnnioną z żoną kameralną atmosferę, a położna (bardzo młoda zresztą!) zrobiła naprawdę świetną robotę i praktycznie sama odebrała poród - lekarz był potrzebny tylko do zszycia niewielkiego nacięcia. Część moich znajomych rodziła w Pleszewie (bo "coś"... sam nie wiem co), więc pomyślałem, że dodam swoją opinię na temat ostrowskiej porodówki, bo może właśnie Ci moi znajomi nie natrafili na pozytywne opinie, a negatywne pewnie dotyczyły tego co było parę lat temu. Teraz oddział jest naprawdę na europejskim poziomie - prowadzi także ćwiczenia dla kobiet w ciąży z fizjoterapeutą (chyba w czwartki o 12:00) oraz szkołę rodzenia, którą polecam wszystkim przyszłym rodzicom! Naprawdę warto!

Gość Palili
Ja rodzilam w Ostrowie w czerwcu 2012r.i powiem szczerze,ze trafiłam tam ze względu na to ,ze mój porod był przedwczesny i do dnia dzisiejszego dziękuje ,ze tam trafiłam,bo chodź mieszkam 100km od Ostrowa to jestem pod wielkim wrażeniem opieki ,zachowania lekarzy i pielegniarek(profesjonaliści) ;-) mam porównanie z innym szpitalem to powiem szczerze takiej fantastycznej obsługi i warunków sie nie spodziewalam (dodam ,że jestem wybrana i pedantyczna) ,szpital,obsługa PIERWSZA KLASA!!!!!!!!!pilecam super!!!!!M

Gość Palili
Ja rodzilam w Ostrowie w czerwcu 2012r.i powiem szczerze,ze trafiłam tam ze względu na to ,ze mój porod był przedwczesny i do dnia dzisiejszego dziękuje ,ze tam trafiłam,bo chodź mieszkam 100km od Ostrowa to jestem pod wielkim wrażeniem opieki ,zachowania lekarzy i pielegniarek(profesjonaliści) ;-) mam porównanie z innym szpitalem to powiem szczerze takiej fantastycznej obsługi i warunków sie nie spodziewalam (dodam ,że jestem wybrana i pedantyczna) ,szpital,obsługa PIERWSZA KLASA!!!!!!!!!pilecam super!!!!!M

Gość Palili
Sory za błędy nowe urzadzenie w domku;-)pozdrawiam przyszłe mamusie ;-)

Witam !!! Mam powazny dylemat i tez nie wiem gdzie mam rodzic. Jestem z Pleszewa pierwsza corke rodzilam w pleszewskim szpitalu- nie polecam moze i wszystko bybyło dobrze gdzyby nie było komplikacji przy dziecku a w Pleszewie ani dobreko neonatologa ani sprzetu ratujacego zycia noworodkow nie majai.Sam porod byl ok bo mialam CC ale nie ma specjalisty od noworodkow wiec corke karetka transportowali do ostrowa na neonatologie sponsorowana przez owsiaka tam uratowali jej zycie. Mysle ze drugie bede rodzic w Ostrowie nie wiem jak tam jest (zaryzykuje) ale przynajmniej maja dobrych fachowcow od maluszkow kit ze mna ja tam wszystko przetrzymam wazne zeby z dzieckiem był wszystko ok bo w Pleszewie nawet aparatu do tlenu nie maja dla noworodka(tak było w 2008 moze sie cos zmieniło ale ja nie chce miec z pleszewskim szpitalem nic wspolnego) Pomozcie !!!! czekam na opinie Wasze Pozdrawiam!!!!

Gość gość
Krotoszyn sobie chwalą ja osobiście rodziłam w Ostrowie(bo nigdzie indziej nie zdążyłabym dojechać) i nie polecam,lekarze mają cię głęboko gdzieś,jedynie położne się tobą interesują ale to też zależy na kogo się trafi.

Gość gość
podnosze temat :) jakies nowe opinie.?

Gość gość
Polecam Ostrów !super opieka :) co do pleszewa to odradzam :( nigdy więcej moja noga tam nie stanie :(

Gość gość
Ja polecam srode wlkp