Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malutka_20

Czy to ciąża?

Polecane posty

Gość Malutka_20

Może trochę panikuję, ale boję się. W sumie okres spoznia sie jeden dzien, nigdy nie mialam regularnych ale zaczelam brac tabletki i sie unormowalo. Wlasnie przestalam brac, pierwszy miesiac i teraz planowo powinnam dostac okres. Tydzien po przestaniu brania tabletek kochalam sie pare razy, pozniej juz nie. mielismy prezerwatywe, ale zakladana byla na koniec stosunku, prawie na koniec. Czyli bylo to jakies 3 tygodnie temu. piersi mnie nie bola, ale wydobywa sie z nich minimalna ilosc plynu przy naciskaniu. Doslownie kropelka:)Ale w ciagu dnia mam troche zawrotow glowy. Moze to dlatego ze odkad przestalam brac tabletki jem dosc malo, schudlam sporo, a poza tym ostatnio nie dosypiam. Mam sie o co martwic?

Nie wiem czy to ciaza ale tyn plyn z piersi jest przerazajacy. Idz do lekarza, koniecznie

Gość e-wlinka
do objawów ciązy nalezy własnie to co opisałaś..zresztą wpisz w google :objawy ciąży , narazie do lekarza nie masz co iśc bo i tak ci nic nie powie, ja bym poczekała jeszcze z 5 dni i zrobiła sobie test, ja tez byłam w takiej samej sytuacji jak ty miesiąc temu tylko ze u mnie nic nie wyciekało z piersi, naszczęscie wszystko skończyło sie dobże,,

Gość Malutka_20
Wlasnie zaszly nowe okolicznosci, mam dosc wysoka temperature, 38 stopni moze to stad te objawy?

Gość czy tak moze byc

Gość czy tak moze byc

Gość pati100126
POMOCY!!!Ja też mam podobny problem.Brałam tabletki logest przez 2 lata ale zrobiłam sobie ostatnio 3 miesięczną przerwę. W listopadzie znowu zaczęłam przyjmować logest i w pierwszym miesiącu ponownego przyjmowania przez cały miesiąc miałam takie plamienia przez cały miesiąc i w dniu w którym powinnam dostać okresu pojawiło się troszkę takiej świeżej krwi ale to nie był okres bo to było za krótko i prawie nic nie leciało dodam tylko że w tym miesiacu kochaliśmy się tylko dwa razy w tym raz cały czas z prezerwatywą ale drugi raz przez około 5 pierwszych minut bez prezerwatywy i bardzo się boję że wtedy to się stało? Czy to jest wogóle możliwe? Po 17 dniach od tego zajścia byłam u ginekologa powiedział że macicy nie mam powiększonej ale strasznie mam nabrzmiałe cycki wcześniej przed okresem też tak miałam ale cycki powiększone i bolące są też objawem ciąży(a mnie troszkę bolą!) Bardzo się boję mój chłopat twierdzi że to nie możliwe też tak momentami myślę ale bardzo się boję.Dodam że boirę drugie opakowanie logestu bo tak mi zalecił mój lekarz ale chyba do przyszłego piątku(wtedy powinnam mieć okres) zwariuję...Przerażają mnie trochę te piersi bo chyba innych objawów nie mam, no może troszkę czuję się zmęczona. Ale nic mi nie wycieka czy wyciekanie z piersi płynów jest objawem ciąży? Proszę o pomoc duchową czy Waszym zdaniem mogę być w ciąży?

Gość do _ Malutkiej _
Płyn wypływający z piersi moze być objawem za wysokiej prolaktyny (taki hormon), jeśli brałaś pigułki to one mogły spowodować podniesienie prolaktyny. U mnie takiego płynu jest więcej niż kropelka :) Po odstawieniu tabletek nie ma czegoś takiego jak "teraz planowo powinnam dostac okres". Twój organizm przestał dostawać hormony, okres może przyjść w dowolnym terminie (nawet po wielu tygodniach). Czasami trzeba wywoływać okres sztucznie, lekami i zastrzykami. Zakładanie prezerwatywy na koniec stosunku, po odstawieniu pigułek jest nierozsądne, nawet lekkomyślne. Tuż po odstawieniu tabletek możesz mieć częstą owulację, bo jajniki wracają do aktywności. powodzenia

Gość oooooooooooooooooooooooo

Gość Kropek
Tak to juz jest jak "dzieci" biora sie za to co nie powinny. A pozniej tylko panika "rodzice mnie z domu wyrzuca", "Skad wezme na utrzymanie dziecka" trzeba myslec glowa a nie wagina

Gość Do pati
Pati. Popatrz sobie do ulotki, gdzie masz napisane, ze bola piersi w czasie brania tabletek. Mnie bola przezs caly miesiac (1 opakowanie). Dlaczego masz byc w ciazy jezeli bierzesz tabletki??

Gość KM...
Kropku, a nie pamiętasz już, jak sam się bałeś, że zostaniesz tatusiem?:):):)

Gość prześmiewczyni.
Test ciążowy kosztuje kilkanaście złotych. Czy w tym kontekście temat wart jest kontynuowania?