Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama

TERMIN SIERPIEŃ 2005

Polecane posty

Gość obserwatorka123
TEŻ PRZYSZŁA MAMO!!!!!!!!!! Piszę bo nie mogę się powstrzymać. Od dłuższego czasu czytam relacje z dni, które spędzasz z Natalką i nie mogę oprzeć się wrażeniu, że macieżyństwo Cię bardzo męczy.Czemu nie potrafisz cieszyć się drobnymi sukcesami Swojej Niuni tylko wieczne narzekania i narzekania? Czy nie pomyślałaś,że problem może tkwi w Tobie?Może Mała jest niespokojna bo to Ty wiecznie chodzisz jak chmura gradowa?Wyluzuj trochę, nie doszukuj się chorób, nie stwarzj problemów, których nie ma.Ona przez pokarm chłonie z Ciebie to co najlepsze i to co złe.Może spróbuj dokarmiać ją sztucznie, może Twój pokarm jest mało wartościowy.Pamiętaj, że nie wszystkie dzieciątka to książkowe okazy!A i pamietaj, że Natalka ma Tatę, który na pewno bardzo chętnie z Nią zostanie. A Ty wkorzystaj ten czas na drobne przyjemności dla siebie(kosmetyczka, fryzjer).Zobaczysz, że po powrocie Dzidzia wyda Ci się spokojniejsza i kochana jak nigdy dotąd.

Wiecie co ja Uli będę dawać powoli wszystko już od czwartego miesiąca, choć jest na cycusiu. Przerabiałam to z małym i wiem że nie warto czekać tak jak mówią do szóstego- siódmego miesiąca jeśli się karmi naturalnie. Dawid jużw czwartym miesiącu oprócz jabłka i marchewki dostawał u mojej mamy rosołek ( mało doprawiony ) i nic mu ogólnie się nie stało, więc Ulcia będzie tak samo karmiona. Pozdrawiam i życzę spokojnej nocki wszystkim mamusiom i dzieciaczkom :)

Hej mamusie:) Słuchajcie mam mały problem i nie wiem czy się martwić czy nie. Otóż od ponad tygodnia biorę Cerazzette i wczoraj wieczorem dostałam..............okres. I co Wy na to??? Tak ma być czy ze mną coś nie tak??? :) Ucałujscie swoje kochane dzieciaczki :) Gosia

Gość IWKA26
Witajcie! Dalka ja cię popieram też będe próbowała wczesniej cos dawac nawet niewiem jak długo moje karmienie potrwa bo wracam do pracy buuuu:(i nie dam rady sciągnąć tyle mleczka:( Ostatnio Adrianek nauczył się zasypiać z pieluszką czy wasze maluszki tez tak mają? Skye ja ci nie pomogę bo niewiem:)dziś sma chce isc do ginka po tableteczki:)tylko niewem czy sie do niego dostanę... T.P.M gdzie się podzieasz?wracaj do nas🌻 Carla🌻 Dominisia🌻 Dalka trzymam kciuki za szczepienie🌻🌻🌻 Puza🌻 Nesia🌻 pozdrawiamy buziaki Iwona i smiejący się Adrianek:D

Iwka, Dalka ja też będę małej dawała od 5 tego miesiąca nowe produkciki :) Nie tylko jabłko i marcjeweczkę ale też zupki będę gotować mniej przyprawione i cała familia będzie jadła hihih tzn najpierw jarzynówki a potem konkretne :) Ej naprawdę żadna nie dostała okresu podczas brania tabletek??? co ja mam robić??? na razie nie robię nic ale dziwnie jakoś tak, okresu od roku nie miałam hihih:)

witam Co do tabletek to biore je i tez mam okres, choc mialam go zanim zaczelam je brać. No i włosy zaczęły mi wypadać na potęgę i nie wiem czy to po tych tabletkach czy nie. Ech uciekam coś zjeść i szykować sie powolutku do lekarza. Aaaa czy nie wiecie przypadkiem czym zlikwidować starszemu dzieciaczkowi opryszczkę ??? W aptece mi mówili, że nic nie mają dla dzieci. pozdrawiam

kasiuniu, z opryszczką nie pomogę niestety a znam tylko Zovirax ale pewnie dla dzieci się nie nadaje:( Całuski, Gosiaczek

Witajcie drogie Mamusie :) Dotychczas byłam tylko cichą sympatyczką Waszego topiku, ale odpowiadam na apel i, jeżeli macie na to ochotę, dołączam się :) Termin porodu miałam na 10 września, ale moja córunia urodziła się 26 sierpnia :)) Teraz malutka ma już prawie 3 miesiące, śmieje się praktycznie cały czas i jest naprawdę małym aniołkiem :) Niestety nie mogłam karmić Jaśminki piersią, więc od początku jest na bebilonie1, rośnie jak na drożdżach i myślę, że to jest kwestia góra 2 tygodni, jak będę musiała wyjąć ubranka na 68 cm:)) Od poniedziałku jest lekko niespokojna, a na dziąsełkach wyczułam takie jakby kuleczki- czy to możliwe, że to już ząbki?? Pozdrawiamy Was ciepło, pomimo pasdnej pogody za oknem- mokro, brzydko i ogólnie feee ;) Jaśmina i Julia

Gość IWKA26
Witaj Julianka:) Dziewczyny u mnie pada śnieg:Dczyzby zima szła dużymi krokami hihi:)

Hallo Mamulki 😘 Ciesze ze ze opisujecie to co macie zamiar podawac swoim milusinskim...ale tak konkretnie prosze bo ja sie caly czas zastanawiam... ???? Gosiu...ja nie biore tabletek jak narazie... znalazlam pare fajnych stronek co do antykoncepcji wiec zaraz Ci wkleje i moze tam znajdziesz odpowiedz na nurtujace Cie pytanie...ja okres mam regularnie... co 28 dni apropo tematu mam @ tu stronki jak bedziesz miala chwile zerknij sobie http://www.antykoncepcja.com.pl/skutecznosc.htm http://psyche-soma.com/forum/viewtopic.php?t=307&highlight=cerazette&sid=94103de67419325502503a774f6665cf http://www.lmm.pl/forum/ http://antyforum.pl/ Dalka wloski mi zaczely tez wypadac wiec ...sama nie iwme co to ... ???? ale jak podawac ile ...w jakiej ilosci najbardziej mnie interesuej i co na poczatek jest najlepsze i tak jak Nesia napisale ..jakiej firmy tutaj jest duzo firm sama nie wiem co wybrac chcialabym cos uniwersalnego....cos co mozna wszedzie dostac i jakos jest taka sama rozumiecie mnie prawda Nesiu dziekuje za odpowiedz na moje pytanko ... ;) Hallo Julianka ... 🖐️ milo powitac w gonie SIERPIEN 2005 witaj na pokladzie satrszy kuchmistrz Carlaa i majtek Dustin serdecznie witaja Iwka... jak to z pieluszka ...???? tego snie gu to ci niestety nie zazdroszcze a w Toruniu tez hihihipada snieg hihihihiih :) ale jaja a u mnie swieci sloneczko i lekki wiaterek jest :) jeszce raz witam was ja juz kawke dopijkam ... maly nakarmiony na szczesci spi slodko bo ja dzisiaj padnieta 🖐️ do poznije

Jeśli ktoś się obrazi to przepraszam. Dziwne pytania i odpowiedzi: ale my tez musimy sie relaksowac o d czasu do czasu prawda ... oczywiscie ze ...posmiejmy sie dziewczyny !!!! ❤️ Jak wygląda miłość w małżeństwie? - To proste: on kocha ją za-żarcie, a ona jego za-wzięcie. Czym się różni L.O. od domu wariatów? - W domu wariatów przynajmniej personel jest normalny. Która laska jest najbardziej aerodynamiczna? - Ta, która nie stawia żadnego oporu. Kto jest najlepszym matematykiem na świecie? - Kobieta: dodaje sobie urody, odejmuje lat, mnoży dzieci, dzieli łoże. A jaki jest najniebezpieczniejszy pocisk na świecie? - Też kobieta: wpada w oko, rani serce, szarpie nerwy, dziurawi kieszeń i wychodzi bokiem. Wiecie, czym się rożni sex od klocków Lego? - Nie? To bawcie się dalej klockami! Co to jest góra i w jaki sposób? - Góra jest to ukształtowanie terenu w sposób wypukły. Co to jest: gdacze i świeci? - Kura po kijowsku. Co powiedział jeż schodząc ze szczotki ryżowej??? - Pozory mylą... Na co umarł Stalin? - Na szczęście! Czterech w pokoju, a jeden pracuje? - Trzech urzędników pije kawę, a wentylator pracuje. Co należy zrobić, gdy gołąb napaskudzi na głowę??? - Podziękować Bogu, że nie dał skrzydeł krowom... Kiedy kobieta jest podobna do elektrowni? - Kiedy ma kilo waty miedzy nogami. Co to jest: wisi na ścianie i płacze? - Dupa, nie alpinista. Co to jest: białe, pstryk, czerwone? - Pudelek sąsiadki w sokowirówce. Jak długo żyje mysz? - To zależy od kota. Wiecie jak się nazywa wynalazca pisuarów? - Ley_na_mour! A wiesz, kto wymyślił spodnie? - Radziecki uczony I. Gołodupcew. Co mają wspólnego 365 prezerwatyw z oponą? - A good year. Jaki okrzyk potrafi obudzić rekina z poobiedniej drzemki??? - Człowiek za burtą!!!! Co powstanie z połączenia dwóch stonóg??? - Zamek błyskawiczny. Najlepszy środek odchudzający dla kolorowych? - AJAX. Usuwa tłuszcz, zachowuje kolory. Jak najłatwiej zabić strusia? - Przestraszyć go na betonie. Czym się rożni kobieta od słońca? - Gdy słonce zachodzi to widać, a jak kobieta zachodzi to nie. Do czego podobny jest mężczyzna? - Do papieru toaletowego, bo się przykleja do każdej dupy. Dlaczego psy australijskie są najszybszymi psami na świecie? - Ponieważ w Australii odległości między drzewami są ogromne. Co ma dziesięć tysięcy kalorii? - Pięć tysięcy Tic-taców. Jak działają najnowsze ruskie spadochrony? - Otwierają się przy uderzeniu. Jak poznać czy pasztet zajęczy jest rzeczywiście z zająca? - Dać komuś do spróbowania. Jak zajęczy, to nie zajęczy, a jak nie zajęczy, to zajęczy. Czy wiesz, że niedawno w Polsce zginął chłop pijąc mleko? - Krowa się na niego przewróciła. Czy można mieć stosunek płciowy z ptakiem? - Tak. Na przykład można wyj...ać orła na schodach... Jaka jest największa anomalia fizjologiczno-polityczna? - Członek z ramienia. Czy kobieta po 60-tce może mieć prostopadły do ciała biust? - Tak, jak zmywa podłogę. Co zrobił Sobieski po objęciu tronu??? - Usiadł na nim! Co to jest lufa armatnia??? - Pręt powietrza oblany ołowiem. Dlaczego w maluchach nie montują wyciszaczy? - Bo jak się wsiada, to się kolanami uszy zatyka. Jak jest po japońsku \"sedes\"? - Nasikujtu. Co robi szklarz, gdy nie ma szkła??? - Pije z gwinta.... Z kim wchodzi kotek na płotek? - Z mruga... Co oznacza skrót mgr. inż.?? - Można Gówno Robić I Nieźle Żyć Jak się mówi po chińsku kibel? - Srajpantu! Czym się rożni słoń od parawanu??? - Parawanem można zasłonić, a słoniem nie można zaparawanić... Jaka jest definicja \"wymiany opinii\"? - Kiedy idziesz do szefa ze swoją opinią, a wychodzisz z jego. Które zwierze jest najpożyteczniejsze? - Baran - bo z niego używa się nawet nazwy... Jak się nazywają ludzie mieszkający ze zwierzątkami? - Gucwińscy. Państwo w europie na K? - Kowalscy. Co wspólnego ze sobą mają pijana kobieta i fiat 126P? - I jedno i drugie wstyd prowadzić. Jaki znak symbolizuje obrączka? - Zakaz ruchu na cudzym brzuchu.

Stwierdziłam właśnie, że warto się wybrać w przyszłą środę do multikina. O 12.00 w każdą środę jest multibabykino, 10 zł bilet na dwie osoby, dziecko do roku za darmo. Jest to seans specjalnie dla matek na macieżyńskim i podobno wszystko jest przygotowane specjalnie dla mamuś z maluchami, czyli przwijaki itp. 23 listopada będą grać \'\' Gnijącą pannę młodą\'\'.Spodobało mi się to :). Nie trzeba się martwić o to że dziecko będzie płakać i to będzie przeszkadzać innym hehe bo tam będzie dużo takich dzieci :D. Tak więc dziewczynki które mają multikino w swoim mieście warto się wybrać i odetchnąć w środę :D.

DALKA IDEZ TOBA....choc film juz mam na kopie ...ale z mila chcecia obejze...w KINIE!!!!!!!!!!!!! wez mnie prosze kupie popkorn i coca cole ... albo pepsi ... pzryniose wode...mam pieluszki...usmiecham sie szeroko do Ciebie :D :D :D :D: D :D :D :D a moze najwiekszy argument moj synek to super przystojniak hihihiihih dla Ulci hihihihi

Carla z miłą chęcią Was zabierzemy :D. Przyjeżdżaj do szczecina i idziemy hihi. A tak ogólnie to bym nawet o tym nie wiedziała, ale w gazecie mam reklamę i jeden darmowy bilet :). Więc sprawdziliśmy w internecie i idziemy :)

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D jak to fajnie sobie co zaplanowac prawda !!!! ❤️ 🌻

Serdeczne powitanko droga Julianko!!!! Witamy na forum i prosimy o duuuużo wpisów a przede wszystkim dane do naszych tabelek!!! Skye, z tym krwawieniem podczas brania Cezarette to norma, może się skończyć i nie być okresu aż do zakończenia brania tabletek, można plamić ciągle i to może się zdarzać bez żadnej reguklarności. Właśnie na fakt plamień narzekają najbardziej dziewczyny, które biorą te proszki. Także nie przejmuj się, o ile tylko dobrze się czujesz na tych tabletkach. Multikino, suuuper pomysł. Ja o nim słyszałam już dawno, ale w środy zawsze chodzimy na basen, więc kino i basen w jednym dniu to juz za dużo wrażeń.... Puza i Dominisia, gratuluję kolejnych szczepień. Dziewczyny, wypadanie włosów to normalny objaw, zmienia się nam gospodarka hormonalna.Na wszystkich forach dzidziusiowych można przeczytac, jak mamusie się żalą, że włosy wylatują garściami. Trzeba suplementować witaminki, no i odzywki nakładać. Dalka - nie moge się doczekac na maila ze zdjęciem sukni, która wyszła z pod Twojej ręki :( Carla- majtek Dustin - bardzo mi sie spodobało!!! A także to, że słoniem nie da się zaparawanić....ikilka innych też suuuper. Iwka - podobno ja w dzieciństwie zasypiałam z pieluszką :) Ale uważaj, żeby mały się w nią nie zaplątał - może zabieraj ją, kiedy już uśnie? Na lipcówkach jednej mamie dzidziuś się w pieluszkę zapętlił i najadła się strachu. No z tym jedzonkiem, chyba się przełamię, ale zapytam jeszcze swojej pani doktor. TPM, gdzie jesteś?

Halo mamusie i dzieciaczki:) Serdeczne dzięki za miłe powitanie :) ! obiadek już się gotuje, więc wracam do Was ;) już podaję \"nasze\" wymiary : 3210g, długość 51cm, 26.08.05. godz. 10.15 (oficjalnie, ale w czasie porodu dokładnie widziałam zegarm i jestem pewna, że malutka urodziła się o 10.10 ;) ) Nie wiem ile Jaśminka waży dziś, bo szczepienie i ważenie jest dopiero za 2 tygodnie, ale na moje oko- spokojnie ponad 6 kg:)) A propos antykoncepcji (bo jak ogólnie wiadomo dzidziuś jest zawsze koncepcją ;) ) dostałam zastrzyk depo-provera, który starcza na 90 dni, nie wiem jak po nim wyglądają @, ale przy moim roztrzepaniu to jest idealne wyjście, bo o pigułkach zapominałam b. często (nie wiem czy dobrze mi się kojarzy, ale można go chyba dostać także karmiąc piersią...) teraz pędzę wieszać pranie, bo pralka coś złowieszczo umilkła :) trzymajcie się drogie mamuśki :)

Hello:D Ja tu na szybkiego zaglądam, (nie ze swojego kompa) czy któraś ze mną wczoraj mokke piła, a tu zero towarzystwa do kawki😠 Wy niedobre jedne baby:p A ja tak rzadko kawę piję...... Dalka na opryszczkę dla małego pudroderm, to nie jest typowo na opryszczke, ale pomaga. Albo taki stary, dziwaczny sposób ścierką do naczyń przetrzec 3 razy w jedną stronę, to trochę boli, ale tez skutkuje:) A jedzenie to Marlenka wybrzydzała oj i to ostro mamusi pluła w twarz:p ale teraz wcina aż się uszy trzęsą jabłuszko z marchewką. Jabłko trę sama, mam z wioski jabłuszka, a czasami kupię jakiś słoiczek z marchewką, deserek. Tak za 2,3 tyg. próbuję juz zupkę jarzynowa,. Sama będę robiła jedzonka. Maciej też wcinał moje obiadki:) jedynie czasami kupowałam jakiegoś króliczka w słoiczku, bo tego sama nie zrobię:p Julianka hellooooo🌼 Wybrałąm się dziś na spacer i zaczęło padać😠 ale wylądowałam z tego względu u koleżanki i do Was piszę:) Dobra konczę, bo Ona ma też 6 miesięcznego wisuska i jeszcze w Macieja wieku synka i demolkę strzelają, a ona krzyczy:D na nich hihi Właśnie dzieciaki wyciągają jej język, a mi Marlenka stuka w klawiature, bo ja. trzymam na rękach. buziole

Julianka słyszałam, że po tym zastrzyku można dostać migreny, ale w sumie mi też by pasował jeden zastrzyk na trzy miechy a nie siedzenie z telefonem nastawionym codziennie na 21.00. Cholercia muszę znowu na ścisłą dietę przejść bo malutka trochę obsypana, ale na szczepieniu ją wychwalili.Ladnie główkę uniosła jak ją położyli na brzuszku, uśmiechała się i nie płakała jak dostała zastrzyk. Teraz czas pomyśleć o okuliście, w końcu to już trzeci miesiąc więc wizyta kontrolna się szykuje. W końcu będę miała trochę spokoju :D, babcia wyjeżdża na święta do swojego brata, do sylwestra jej nie będzie, tylko nie wiem kiedy będzie wyjeżdżać.No i nie będzie jej na chrzcinach. Jak jeszcze jedna prababcia się wycofa to żadnej nie będzie a malutka ma ich trzy. Iwka fajnie masz z tym śniegiem, ja już nie mogę się doczekać kiedy u nas napada i z sankami wyjdziemy hihi. Przed blokiem mam taką fajną dużą górkę :D. A moje maleństwo nauczyło się zasypiać bez pomocy mamusi :). Już nie muszęjej kłaść do siebie na brzuch, starczy że położę ją na łóżku obok siebie i zasypia. W łóżeczku też śpi na pleckach, a nie jak na początku na brzuchu, bo inaczej nie szło. Ogólnie to nie mogę się nadziwić jak to szybko malutka staje się większa i mądrzejsza. Z dnia na dzień coraz więcej się odzywa po swojemu, śmieje się coraz częściej i głośniej i w końcu synek zaczyna więcej czasu z nią spędzać bo na jego widok się uśmiecha, tymbardziej jak on do niej zaczyna mówić. Dziś przejżałam małego album z pierwszego roku życia. Na zdjęciu z oktesu trzech miesięcy wygląda identycznie jak Ulcia teraz. Można by było nazwać ich bliżniakami z różnicą wieku pięciu lat :D. Troszeczkę się rozpisałam, a ziemniaki mi się gotują. Pozdrowionka :) 🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼

Gość IWKA26
Witam ponownie!:) ale tu dzis natworzone:)i tak powinno byc codziennie:) Kurcze nie dostałam się dzis do ginka idę w poniedziałek....ten zastrzzyk tez by mi odpowiadał bo znając życie o tabletkach będe zapominać... Carla połaże mu koło buzki pieluchę tetrową i tak sie w nią wtuli że usnie:)ale oczywiscie ze mu zabieram jak usnie zeby sie nie zaplotał bo czytałam na lipcówkach jak się jedna strachu najadła Juz po sniegu:(popadał taki z deszczem i juz go niema

Iwka zapytaj o proverę jak będziesz u ginekologa- jednorazowo to wydatek 100 zł, ale zwykle pigułki na 3 miechy kosztują więcej :) nie mam po nim żadnych skutków ubocznych, dostałam go 2 tygodnie temu i czuję się świetnie :) żadnych miogren, wahań nastroju ani nic w ten deseń. u nas też z nieba pada coś na kształt śniegu z deszczem, ale nawet nie chcę o tym myśleć, zwłaszcza, że za chwilkę muszę opuścić dom i wyjść do krawcowej odebrać spodnie... ciemno, brzydko i tak do marca :( mimo to pozdrawiam słonecznie :)

HALLO PUZUS... ❤️ co do tego zastrzyku mi go ginekolog moja nie polecala choc mozna go w czasie karmienia zastosowac...natomiast skutkow uboczny ktore moga ale nie musza wystapic nie mozna wtedy cofnac przez 90 dni ... nigdy nic nie wiadomo natomiast tabletki wiadomo trzeba pamietac a przy tych Cerazette jak kiedys sie rozpisywalysmy trzeba pamietac jeszcze bardziej.... ja mam regularnie od 3 mc bo wczesniej nie bylo :P hihihihi same sie domyslacie dlaczego hahahah z tego samego powodu co Wy ;) wiem glupoty plote hahah ale tak jakos ... karmienie tez nie jest antykoncepcja ...jeszcze jajeczkowanie nie wyregulowane...choc mysliy o 2 dziecku ale nie tak szybko ...ooooooooo jak juz pisalam kiedys sama nie wiem jeszcze sie nie zdecydowalam juz dwie recepty mi przepadly ... Nesiu wiem ze wypadanie to normalne ale mi sie pojawilo to dopieero teraz...po porodzie i jeszce jakis tydzien temu wszystko bylo ok wlosy mam geste ....a teraz jak nigdy nic wypadaja garsciami ... majtek majtek...dziadzius obiecal mu rejs wiec skoro jest najmlodszy w gronie rodzinnym to majtkowanie mu przpadlo ... :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Dalka Puzus gratuluje kolejnch szczepien ...ja musze jeszcze odczekac tydzien ... bo mielismy isc dzisiaj ale Dusti jeszcze troszke noskiem pociaga...wiec ...yyyyyyyyyyyyy nie da rady DALKA ...okulista.... ?????? juz dlaczego jaka kontrola... ?????? to bedziesz miala spokoj na chcrzcie hihihihiihih I prosze bardzo nie piszcie o praniu ja mam codziennie pralke pelna a prasowania....cale lozeczko Dustiego ...ktore tez sie przydlalo bo maly w nim nie spi :( do pozniej mamulki my niedawno wrocilismy ze spacerku...bylo fajnie choc sennnie maly teraz spi... sciskam mono 🖐️

Gość IWKA26
Dzięki Julianka napewno zapytam:) Dziewczyny czy wy wszystkie juz dostałyscie @ po porodzie?ja jeszcze nie mam...wiem że jak się karmi piersią to długo można nie mieć:) Moje malenstwo spi dzis znowu muiałam go dokarmić :(wypił z butli 150 ml.moim mleczkiem się dzis nie najada:( Oj juz mała pobudka jest:)zaraz bedze jedzonko a poznniej sie pobawimy i pogaworzymy hihi buziaki🌻 🖐️🖐️

Carla wizyta u okulisty, bo w książeczce mi wpisali żeby skontrolować wzrok małej pomiędzy trzecim a czwartym miesiącem. Tak więc czas się zarejestrować :). pozdrowionka i miłego wieczorku :) A tak ogólnie to już prawie zebrałam małą grupkę na środę. Kuzynkę z synkiem, siostrę z swoją malutką i nowo poznaną koleżankę z córeczką :). Czy ktoś się pisze jeszcze ?? Oczywiście prócz Carlii bo ona już wciągnięta na liste ;) :D

Gość Niuninka
Czesc Dziewczyny!!! Julianka, fajnie, ze dolaczylas! Ja tez nadal nie mam okresu, a co do antykoncepcji to narazie gumki. Pozniej, jak juz nie bede karmic, chyba zdecyduje sie na plastry, ewentualnie tabletki. Moj gin namawial mnie na spirale ale mnie przeraza wizja czegos takiego we mnie. Piszecie o zastrzyku antykonc.Moja kuzynka tez dala go sobie zrobic a pozniej b. zalowala. Nie dosc, ze b. przytyla to przede wszystkim strasznie rozregulowala sobie miesiaczki. Moja corcia sobie smacznie spi. Dzis po raz pierwszy zlapala w raczke zabawke a jeszcze wczoraj zaciskala piastki. Coraz czesciej i wiecej sie rozgaduje.Poezja dla uszu!!! Tak b. ciesza nas te jej postepy.Oczywiscie ciagle ja fotografuje. Chyba juz to polubila bo jak biore aparat to sie usmiecha. Ja nadal karmie mala tylko piersia ale chce jej tez zaczac dawac herbatke. Zaskoczylyscie mnie piszac o jabuszku, marchewce, no i zupkach. Dziewczyny, a jak tam Wasze figurki, wrocily do normy po porodzie? Ja nie moge narzekac. Zawsze bylam b. szczupla wiec sie martwilam, ze po urodzeniu malej i przy karmieniu piersia strasznie schudne. Jak narazie wydaje mi sie ze nawet troszke przytylam w ostatnim czasie, no ale apetyt mam, no i te slodycze! A przed ciaza nie przepadalam za slodkim, wolalam konkrety. Kobietki, ide sie wykapac. Caluski dla Was i Waszych Pociech!!!!

Julianko, dla Ciebie: DominisiaKrzysiu......13.07...godz.12:35....3120g.......52cm NesiaMateuszek........20.07..godz. 10:12....3670g......54cm Ania69x2Adrianek......26.07..godz. 09:40....3200g.......56cm Iwka26Adrianek........30.07..godz..17.35....3760g.......57cm PuzaMarlenka...........07.08..godz.21:55....4460g.......58cm CarlaaDustin Alex......08.08..godz.08.34......3525g......55cm RikaLena................09.08..godz.23.05......3550g......56cm ArkadiaNadia .........11.08...godz.19.20.....3350g........55cm SkyePaulinka...........12.08..godz..8.30....3100g..........53cm IsiaWeronika...........12.08..godz.15.00...3900g..........54cm TPMamaNatalia........12.08. godz...17.30.....3900g.......54cm KarolkaPartyk..........14.08.godz.12.45.....3630g.........53cm DalkaUrszulka..........15.08.godz............3150g..........53cm AsiawrocOla............15.08.godz..19.30....2700g........51cm Ewca22Majeczka......18.08.godz...11.45...3300g.........52cm Alex Maciek ............18.08 godz...21:47 ....3600g.......58 cm PszczolaTobiasz........22.08.godz.11.35.......3780g.....56 cm Ela79Michalek..........25.08.godz...17.15....3900g.......55 cm Julianka80Jaśminka...26.08.godz....10:10....3210g......51 cm Fiona79Tymoteusz...28.08.godz..11.00......4300g........58cm

witam Patrzę przez okno i widzę na trawie i samochodach śnieg. Mój synek ma już wizje jak wychodzi ubrany w rękawiczki grubą czapkę itp. i bawi się na śniegu :). Problem w tym, że to co spadło zaraz się roztopi :). Ojoj pada śnieg za oknem :D. Zima idzie teraz do mnie.

Cześć i czołem! Nesia- serdeczne dzięki za tebelkę :) moja mała właśnie je drugie śniadanko (pierwsze było o 5.20 :) ) To dziecko jest niemożliwe- jak tylko zobaczy flachę z mleczkiem, momentalnie uśmiecha jej się buźka :) NIe wiem jak jest przy karmieniu piersią, ale mała śpi naprawdę ładnie od 23 do 5/6 rano, nie mogę na nią narzekać, bo się wyspiamy :) tylko po porannym karmieniu biorę ją do łóżka, bo zaśnięcie zajmuje jej sporo czasu i gdybym włożyła ją z powrotem do łóżeczka, to bym musiała co chwilę wstawać ;) piszecie o spaniu z pieluszką, Jaśmina bez pieluszki, w formie takiego jakby kołnierza przy szyi- nie zaśnie za Chiny, a jeżeli jej zabrać pieluchę budzi się i lamentuje :) położna pokazała mi jak ją położyć, by malutkiej nic się nie stało i już tak jest :) Carla- szacunek- ja NIENAWIDZĘ prasować i od czasu jak mała skończyła miesiąc (ww położna powiedziała, że jeżeli dzidzia nie ma skłonności do alergii, to tyle wystarczy), w związku z tym prasuję tylko jaśminkowe pościele i czasami body lub kaftaniki. Później Wam napiszę jak przez własną głupotę i łatwowierność zostałam nabita w butelkę (od laktatora ;) ) buziaki

Gość Też przyszła mama
Witajcie Sierpnióweczki! No, jestem. Nie miałam czasu ani siły zajrzeć wcześniej. Na poczatek melduję o postępach w rozwoju Natalki - zaczęła się głośno śmiać, najbardziej podoba jej się jak ją całuję po szyjce i tak śmiesznie grucham albo udaję,że ją zjem lub pukam jej delikatnie w nosek, poza tym trzymana za rączki podnosi się do siadania i siedzi całkiem sztywno, mocną ma główkę i kręgosłupik. Wczoraj byłyśmy na drugim szczepieniu - Natalka od pierwszego szczepienia przybyła 1300 i waży aktualnie 6500, główka 40, klatka 41, długość niezmierzona. Jesli chodzi o nasze kłopoty - nadal są. W dzień poza spacerami śpi najwyżej 2 razy po pół godziny, wieczory spędza na rękach, no i bardzo częst budzi się w nocy. Przed szczepieniem całą noc nie spałam, dziś byo trochę lepiej - złapałam jakieś 3 godziny snu.A i jeszcze jedno - dziąsełka ją swędzą, cały czas się ślini i gryzie rączki, nasila się to pod wieczór, potrafi nteż nieźla chapnąć mnie dziąselkami za pierś. Mamo Natalki - serdecznie dziękuję za zainteresowanie moimi problemami. Wiesz, też rozważalam ten trop z głodem, ale tochyba nie to. Poza tym Mała nie chce pić mleka modyfikowanego ani nawet herbatki,więc chyba nie jest głodna. napisz coś więcej- ile ,a teraz Twoja córeczka, jak się chowa itd. Obserwatorko, to nie jest tak,że nie cieszę się córką. Przykro mi,że tak mnie oceniasz. Nie wiem,ćzy ktokolwiek bardziej czekał na dziecko niż ja - w końcu urodziłam ją po 7 latach małżeństwa, wielu badaniach i wyrzeczeniach. I wiesz, sama nie rozumiałam swojego smutku, ale z depresją tak to już jest. Mam świadomość tago,że swój niepokój mogę przekazywać coreczce i martwi mnie to, ale wiesz mi,trudno się uśmiechać, gdy się ma taką sytuację jak moja, musiałabyś to przeżyć,żeby mnie zrozumieć, ale tego Ci nie życzę. Kosmetyczka, fryzjer?! Ja cieszę się,gdy z pomocą męża wygospodaruję czas na spokojny posiłek czy prysznic... A Natalkę kocham jak nikogo na swiecie - dla nikogo innego nie potrafiłabym się tak poświęcać, nie spać od kilku miesięcy i odradzać wciąż na nowo jak fenix... No nic, kończę, bo póki Mala leży spokojnie muszę poprasować, trzeba każdą minutę wykorzystać. Pozdrawiam wszystki mamy i dzieciaczki - nadal niewyspana Tpm.