Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama

TERMIN SIERPIEŃ 2005

Polecane posty

Cześć Kochane! Tak, to takie przykre...ksiądz był już starutki i bardzo chorował i niby rozsądek podpowiada, że odpoczynek wieczny należał mu się...to i tak strasznie smutno, że nie ma go już wśród nas... Tyle wlewał otuchy w serca ludzi, tyle pięknych słów, zdań, wierszy, tyle ciepła na duszy... Oj... Grają mu radośnie chóry anielskie a tu, na tym łez padole, pozostał smutek i żal. Nie wiem, jak radziłabym sobie z myśleniem o śmierci, gdyby nie to, że wierzę w życie pozagrobowe, lepsze, szczęśliwsze, lekkie i beztroskie. Takie, na jakie sobie człowiek zasłuży, tu na ziemii. Myślę, że nasze macierzyństwo zbliża nas do nieba...Nigdy nie było we mnie tyle miłości, cierpliwości, zrozumienia, co teraz. Dzieci generują w człowieku tyle dobrego. I dają nadzieję. I cel w życiu. Żeby wychować mądrego, dobrego, czułego na innych, człowieka. Takiego, który będzie zmieniał świat na lepsze...Bo tu ciągle tyle do zrobienia. Umierają niepowtarzalni ludzie, Polacy, którzy zostawiają po sobie tyle niedokończonych spraw... Może wśród naszych dzieciątek kryją się ich następcy? Podając zupkę ze słoiczka możemy nie wiedzieć, że oto siedzi przed nami mały poeta, przyszły minister, ksiądz, czy strażak, gotów za innych oddać życie... Wychowujemy dzieci dla świata, dla innych. Czy jest bardziej bezinteresowana miłość niż macierzyńska? A z drugiej strony....nie ma na świecie nic, co warte byłoby choć połowę radości, jaką daje posiadanie dziecka. Obserwowanie jak się rozwija, jak rośnie, jak ufnie spogląda w mamusine oczy, jak uśmiecha się do ludzi, jak zasypia przytulone do serca.Dzięuję Bogu za dar macierzyństwa i Wam dziewczyny, że tu jesteście i możemy się razem nim cieszyć! Buziaki dla Was i Waszych Maluszków!

no i po wizycie :) Dominisia🌼Krzysiu........13.07..05.11.....75cm.........7950 Nesia🌼Mateuszek.........20.07..26.11....................8020 Ania69x2🌼Adrianek.......26.07.............64cm.........6050 Iwka26🌼Adrianek.........30.07..04.11.....70cm.........6450 Karin2005🌼Oliwia Wiki ..2.08..02.09.......60 cm........4800 Puza🌼Marlenka............07.08.................................... Carlaa🌼Dustin Alex.......08.08..30.11......68 cm.......7020 Rika🌼Lena................ .09.08..09.09......59cm........4800 Arkadia🌼Nadia ............11.08..11.09....................6410 Skye🌼Paulinka.............12.08..21.12.......66cm.......7200 Isia🌼Weronika.............12.08..12.09.....................5820 TPMama🌼Natalia..........12.08 ..17.11...... 70cm.......7720 Karolka🌼Partyk...........14.08.................................... Dalka🌼Urszulka...........15.08..15.09......................6160 Asiawroc🌼Ola.............15.08..................................... Ewca22🌼Majeczka.......18.08..................................... Niuninka🌼Nina ............20.08................59 cm........4935 Pszczola🌼Tobiasz........22.08...02.01.....ok.65 cm.....7500 Ela79🌼Michalek...........25.08..25.09..........70..........7400 Julianka80🌼Jaśminka....26.08..18.01...........67cm.........7920 Fiona79🌼Tymoteusz.....28.08..10,01,2006........60cm.........7830 Mama Natalki🌼 NAtalka...06.10..30.11.....................6080 Pżeżyliśmy szczepienie :), nawet nie zapłakała ( dobre dziecko ). Wszystko oki, mała dobrze przybiera, gadulec jej się włączył:) i gadała sobie u lekarki na przewijaku :). ech dobrze że już po syćkim :)

Gość iwka26
Witam!!!!!!!!!!:) Moje malenstwo spi już 2 godz.więc ja mogę posiedzieć:) Adrianek upodobał sobie przewroty na brzuszek chwilka mojej nieuwagi a on fik i juz na brzuszku:)i pełznie nogami do przodu podnosi pupcię i się odbija:):):) Dziś odwiedziły mnie koleżanki ale poplotkowałyśmy dla Adiego były to nowe twarze bo jedna siedzi w Anglii więc raz ja tylko widział no i jak ja teraz zobaczył to płakał :(juz rozpoznaje...... Nesiu ładny post🌻 ktoś wkleił starą tabelkę i nie ma naszych aktualnych danych więc poprawiam:) DominisiaKrzysiu........🌻13.07..05.11.....75cm.........7950 NesiaMateuszek........🌻.20.07..26.11....................8020 Ania69x2Adrianek.......🌻26.07.............64cm.........6050 Iwka26Adrianek.......🌻..30.07..03.01...75cm...........7400 Karin2005Oliwia Wiki ..🌻2.08..02.09.......60 cm........4800 PuzaMarlenka............🌻07.08.................................... CarlaaDustin Alex......🌻08.08..30.11......68 cm.......7020 RikaLena................ 🌻.09.08..09.09......59cm........4800 ArkadiaNadia ............🌻11.08..11.09....................6410 SkyePaulinka.............🌻12.08..21.12.......66cm.......7200 IsiaWeronika.............🌻12.08..12.09.....................5820 TPMamaNatalia..........🌻12.08 ..17.11...... 70cm.......7720 KarolkaPartyk...........🌻14.08.................................... DalkaUrszulka...........🌻15.08..15.09......................6160 AsiawrocOla.............🌻15.08..................................... Ewca22Majeczka.......🌻18.08..................................... NiuninkaNina ............🌻20.08................59 cm........4935 PszczolaTobiasz........🌻22.08...02.01.....ok.65 cm.....7500 Ela79Michalek...........🌻25.08..25.09..........70..........7400 Julianka80Jaśminka....🌻26.08..18.01...........67cm.........7920 Fiona79Tymoteusz.....🌻28.08..10,01,2006........60cm.....7830 Mama Natalki NAtalka..🌻.06.10..30.11.....................6080 TABELKA IV ZOBACZ KONIECZNIE nasze maluchy w bobasach www.dustin.bobasy.pl www.isia23.bobasy.pl www.iwka26.bobasy.pl www.jasminek.bobasy.pl www.krzysiaczek.bobasy.pl www.matinesi.bobasy.pl www.michalko.bobasy.pl www.nasze-malenstwo.prv.pl www.nataliajaworska.bobasy.pl www.niuninka.bobasy.pl www.puza.bobasy.pl www.ulcia.bobasy.pl www.skye1981.bobasy.pl www.tymek.bobasy.pl www.yarucha.bobasy.pl buziaki miłego dnia:)

Gość Też przyszła mama
Hej,ja na chwilę! Nic nie wyszło z mojego spotkania z Mamą Natalki,bo miała ona spore kłopoty,o których pewnie sama napisze. Zapraszam do obejrzenia moich ostatnich 4 zdjeć na bobasach,zrobionych wczoraj i pędzę do Natalki,bo popłakuje.

TPM ale śliczny golasek, hihih no i złapała kaczorka :))) ŚŁiczna oby tylko była coraz grzeczniejsza:)

To ja na dwa słowa.. My też po szczepieniu, Nusia dzielna bardzo! Rośnie serce matki... Moje kochane szczęście waży 7260, ładnie prosimy o aktualizację danych w tabelce. Wczoraj też zmarł mój wujek, jutro mamy pogrzeb. Intensywny dzień się szykuje. Dobranoc. Julka ❤️ Irenka

Gość ela79
DominisiaKrzysiu........13.07..05.11.....75cm.........7950 NesiaMateuszek.........20.07..26.11....................8020 Ania69x2Adrianek.......26.07.............64cm.........6050 Iwka26Adrianek.........30.07..04.11.....70cm.........6450 Karin2005Oliwia Wiki ..2.08..02.09.......60 cm........4800 PuzaMarlenka............07.08.................................... CarlaaDustin Alex.......08.08..30.11......68 cm.......7020 RikaLena................ .09.08..09.09......59cm........4800 ArkadiaNadia ............11.08..11.09....................6410 SkyePaulinka.............12.08..21.12.......66cm.......7200 IsiaWeronika.............12.08..12.09.....................7260 TPMamaNatalia..........12.08 ..17.11...... 70cm.......7720 KarolkaPartyk...........14.08.................................... DalkaUrszulka...........15.08..15.09......................5350 AsiawrocOla.............15.08..................................... Ewca22Majeczka.......18.08..................................... NiuninkaNina ............20.08................59 cm........4935 PszczolaTobiasz........22.08...02.01.....ok.65 cm.......7500 Ela79Michalek...........25.08..25.09..........70..........7400 Julianka80Jaśminka....26.08..18.01...........67cm.......7920 Fiona79Tymoteusz.....28.08..10,01,2006........60cm.....7830

Krzusiaczek ma dzisiaj zwariowany dzien ,nie mogl zasnac ale wlasnie padl.Miłego wieczorku i przyjemnej nocki pa

U mnie na termometrze -18 stponi Celsiusa. Ja nie wiem, co w tej sytuacji ze spacerem?????

Witam, Jestem pierwsza???? Gdzie jesteście???????????????? Irenko, współczuję z powodu śmierci wujka, my też byliśmy na pogrzebie w zeszłym tygodniu. Pogrzeby brrrr, takie smutne. Faktycznie mała przybiera ale Ci powiem, że Paulina jest większym grubaskiem od Twojej Weroniczki:):):) (czym oczywiście nie musisz się martwić) :) No to ja lece jeśc Widzę ze Nesia mnie wyprzedziła, kurde ja nie wiem ile jest stopni na dworku bo termometr sie nam zepsuł :( Całuski

u mnie -11 stopni nie tak zle, ale i tak nie ide na s[acer bo paulina ma katar:( całusy

Gość Też przyszła mama
Witam jako pierwsza dziś. Wczoraj nadrobiłam zaległości w oglądaniu bobasów.Julianko,ale pyzunia z Jaśminki,jak z mojej Natalki - te dwie bródki i słodkie uśmieszki!Iwka,po Adrianku widać,że taki spokojniutki,rozważny,grzeczny.Dominisiu-kochany Krzysiaczek!Isiu-śliczności z Weroniczki,pozuje jak urodzona fotomodelka.Resztę dzeciaczków obczajałyśmy z Natalką wczśniej i podpisujemy się pod zdaniem Nesi i Niuninki,że są absolutnie piękne wszystkie bez wyjątku! Tymczasem mam małą na kolanach-ja uderzam a swoją klawiaturę,a ona w swoją i jakoś idzie.choć wkurza się,usilując wyrywać klawisze. Dziś nici ze spaceru-mała od 2 dni pokasłuje,mam nadzieję,że to kaszel ksztuszeniowy od nadmiaru śliny,ale na wszelki wypadek zostaję i ją poobserwuję.Tak więc bez spaceru,na którym śpi i po którym jest pogodna zapowiada się dość trudny dzień. Wczoraj miałam wychodne,bardzo się ucieszyłam- to dopiero trzecie wyjście bez Natalki od porodu.Odwiedziłam koleżankę i jej trzytygodniowego synka.Jak spojrzałam na to maleństwo,uświadomiłam sobie,jak bardzo Natalia urosła!Tata bardzo dobrze poradził sobie z Natalką.Zobaczcie dziewczyny,ja dopiero teraz dojrzałam do tego,żeby małą zostawić pod opieką i gdzieś pójść bez niej i nie czując napięcia,że beze mnie będzie płakać,będzie jej źle itd. Ale wcześniej,gdy ona non stop wisiała na cycu ,w dzień prawie nie sypiała i nie miała żadnego rytmu,to było niemożliwe.Najgorsze mam już za sobą, tak sądzę.Mała coraz większa i fajniejsza. Nadal jest ciężko,ale to już nie horror i matnia pierwszych tygodni. Nesiu,jestem pod ogromnym wrażeniem wyczynów Matiego.No cóż,na takie akrobacje Natalki przyjdzie mi jeszcze poczekać. Caarla,jak remonty? Dominisiu,czy z Twoim palcem lepiej? Dalka,gratuluję,że jesteście znów mobilni. Elu-zakazuję wymyślania nowych kłopotów -Michaś jest ZDROWY! Mamo Natalki - jak tam po wczorajszym? Odezwij się jak najszybciej. Pozdrawiam,życząc miłego dnia!

Gość Też przyszła mama
Buhahahaha,coś mi się pokręciło,że byłam pierwsza.

Gość ela79
no my nie pierwsi ale na nogach juz od 7-rano maly juz 32 godziny ma czkawe dzwoniłam do pediatry ale skutków żadnych głowa mnie od rana boli oj cieżki dzień pozdrawaim

dzień dobry mamusie:)))) 🌻-ki dla matiego 🌻 z okazji pól roczku i dla ninki ❤️- na pięć miesięcy:) tpm- bardzo dziękuję za miłe słowa o mojej pyzuni- grubaśnica z niej nieziemska:) w ogóle wszystkim wam bardzo dziękuję za słowa otuchy związane z moim egzaminem (carla, nesiu, iwka- i każdej innej, której nie pamiętam:) ) i za miłe komentarze na bobasach, i za całokształt:D:D przepraszam, że się tak beznadziejnie rewanżuję, ale ostatnio żyję w czymś, co można nazwać tylko \"innoczasem\"... w moim życiu dzieje się wiele rzeczy i, nad niektórymi z nich, trudno mi zapanować. mam trochę zmartwień i \"włączyła\" się jeszcze moja choroba... jadę dziś na badania do szpitala, boję się... ale biorę jaśminkę ze sobą, bo może wezmę ich na listość i nie każą mi zostać;( przepraszam za kolejne marudzenie, ale chyba sytuacja zaczyna mnie przerastać... trzymajcie się kobietki ciepło pomimo kijowej pogody:) 🖐️

Elu???????????????????????????? Od 32 godzin?????????????? Jezus Maria! Jak mój Mati czka pół godziny to jestem załamana, ale 32 godziny????To znaczy od wczoraj i całą noc? Nie, no mam nadzieję, że chodzi o 3 godziny (przycisnęły ci się dwa klawisze?), co i tak jest straaaasznie długo. Pszczoła, przy - 5 to zalecenie dla noworodków chyba, co nie zmienia faktu, że - 18 za zimno na spacer jednak....wczoraj było u mnie minus 11 i spacerowaliśmy, mały się wyspał i wszystko ok, ale -18 trochę mnie przeraża.... Może wyjdę chociaż na 15 minut? No nie wiem....Może go ubrać i powietrzyć? Ale będzie nieszczęśliwy, bo on na spacerze śpi 2 godziny a w domu tylko 30 minut i potem rozdrażniony bardzo..... Cholerna zima......... Noc mieliśmy fatalną, Mati budził się co chwila, 5 albo 7 razy, już nie pamiętam...jestem nieprzytomna

Gość ela79
miało być 2 godziny a nie 32dla Mateusza i Niny-100 lat i duzo uśmiechu ❤️ Jaśminko trzymaj sie pysiaczku jestes dzielna

Julianko kochana! Przypomniałaś mi o tych 6 miesiącach, wszak dziś 20 :):):) dzięki za życzonka :) Niuninko, cmoki dla córuni!!!! Trzymam kciuki Julianko za badania Twoje dzisiejsze, mam nadzieję, że nie będzie tak źle. Jestem z Tobą serduszkiem a nawet dwoma, moim i Mateuszka.

eluś dziękuję za pocieszenie, ale tym razem to chodzi o mnie:) nesiu- dzięki:)

Gość ela79
minęla ta czkawa maly śpi mimo czkawki gaworzył sobie non stop mnie juz nieco mniej boli glowa zapraszam na kawkę Nesiu a dlaczego Mati tak czesto sie budzi?-z płaczem czy wierzga nózkami czy spokojnie i sobie gaworzy? A moze to gorne jedynki sie wyrzynają? Nesiu ja jak karmie Michalka nigdy nie myśle ze to przyszly chemik,prawnik nauczyciel czy ksiądz-chce by był sprawiedliwym a nawet przecioętnym czlowiekiem- czy bedzie rzemieslnikiem czy meechanikiem to jednakowo go bede kochala-bo to mój skarb największy,ale fakt z niektorych nmaluszków slynni ludzie wyrosną. my mamy coraz lepsze noce tzn ,ały budzi się ok 5 tej na karmienie czyli tylko traz ale czasem bujam go bo nie moze ponownie zasnac ale nie płacze. Jak pisdalam wcześniej to maly wierzgal nozkami jakby mu ise cos sniło a moze maił za duzo bodźcow,no dizs był siwęty spokój-a mnie i tak boli glowa-przemeczenie totalne tPM-uwazam ze nowe zdjecia Naty sa przecudne wyrosla ci córa na dumę i chwałę kolejne kobitki meldować sie

Gość ela79
Julianko -❤️ dla ciebie dla jaśminki oczywiście tez mialo być julianko ale z tego cieżkiego poranka pokićkalo mi sie wszystko

Dzien dpbry Dziewczyny ale mrozi no nie?? Dzisiaj postanowilam nie wychodzic z Krzysiaczkiem na spacer ani na minutke.-16 u nas dzisiaj jest i wydaje mi sie ze to o wiele za zimno.Ubiore go troszke cieplej i wywietrze dobrze mieszkanko.

Uwielbiam poranki z moim syneczkiem w łózku,tak bym chciała zeby on nigdy nie dorusł,zeby zawsze był taki malutki i słodziutki :)) Dziewczyny wy to jednak macie dobrze z tymi nocami.Ja do karmienia musze wstawac 5-7 razy w nocy.

Kochany ❤️ Mateuszku ❤️ prześliczny ❤️ bobasku ❤️w ❤️ dniu ❤️ twoich ❤️ 0,6 ❤️ urodzinek ❤️ wszystkiego ❤️ dobrego ❤️ życzą ❤️ Tobie ❤️ z ❤️ z ❤️ całego ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ serca ciocia Dominika ❤️ kuzyn Krzysiaczek

Wiecie co, mi Paulina też od kilku dni wogóle nie śpi w nocy tzn wstaje przynajmniej 4 razy, a dzis w nocy 6 razy, jaka ja niewyspana ale mała na chwilkę znowu oczka zmrużyła to może pośpi a ja odpoczne:) Ale naprawde dziwna sprawa z tym spaniem, a bylo już tak dobrze a tu masz babo placek, nie chce spać i koniec:( Ale widzę ze u was to samo, dziwne co??? Sto lat dla Matiego :)))) I Nineczki:))) Buziaczki dla was kochane dzieciaczki:) Piszcie dużo, TPM teraz wiemy jakie męczarnie przeżywasz w nocy z Natalią.