Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama

TERMIN SIERPIEŃ 2005

Polecane posty

Ale Dominisia zasercowała :) ładnie to wygląda:)

Kochana Ninko śliczna dziewczynko wszystkiego najlepszego na te twoje 5miesiecy,rośnij mamusi zdrowo 🌻 🌻 ciocia Dominika ❤️ kuzyn Krzysiaczek

Hallo Mamulki ... MAti... ❤️ 🌻 wszystkiego naj naj lepszego .. 😘😘 Ninka 😘 dla Ciebie .. rosnij zdrowo !!! wreszcie mam chwilke maly nakarmiony spi ... ale narobilas mi Pszczola smaka tymi pysznosciami ... :) Dominisiu ... gratulacje kolejnego szczepienia, pal;uszek niedlugo juz bedzie zrowy .. :) Widzialm w tv jak zimno w Polsce...my tutaj mamy wczesna wiosne ...a fakt faktem jest na pol godzinki na spacer mozna wyjechac ale ...jak takim mroz to samemu sie nie chce a gdzi edopiero te nasze malenstwa prawda :) Elu widzialam ze czkawka minela ... super ..kawusia ???... :) Nesiu .. swieta racja... ❤️ Dalka...Ulcia taka grzeczna gratuluje :) i auto super :D TPM szkoda ze nie wyszlo :( a zdjatak ... slicznusie :D :D :D :D :D Isiu ❤️ bardzo mi przykro .. ❤️ Julianko ... ❤️ wszystko bedzie dobrze ..zawsze trzeba byc dobrej mysli ja trzymam za Ciebie :D Gosiu ...Paulinka juz zdrowa ???? Nie ukrywam sie... :) remont postepuje 30 juz bedziemy mieszkali przprowadzka bedzie skonczona... niestety w srode wyladowalam u lekarza ..z powodu oslabienia ... maly ostatnio przez 3 dni je 12 razy dzinnie ...kupilam mu juz kaszke zeby go dokarmiac ale i tal i tak jest caly czas glodny .. je non stop ode mnie nie moze sie od cycusia odczepic ... :D mnie to bardzo cieszy ..tylko ze stalo sie tak ze trzeba bylo jechac ...Patryka caly czas nie ma pracuje wraca wieczorami...tak wszystko dziwnie sie poskladalo ...dostalam tabletki skierowanie na banania nurologiczne dobrze ze mnie nie zostawili w tym szpitalu(na dodatek byl strajk) ... nie zniosla bym tego !!!! Jeszcze wczoraj mialam wizyte u dermatologa ... tez czekanie ... wyrwala mi troszke wloskow do badania .. na szczescie nie bolalo :D :D :D :D :D kazala mi liczyc przez 7 dni wypadane wlosy ... jestem ciekawa czy mi sie to uda hihihihi ... spieszmy sie kochac ludzi .. ..tak ...odchodza ... mam kilka jego ksiazek .. bardzo lubie je poczytywac .. ❤️ sciskam Was wszystkie ... !!!!!

Tabelka na dzien 20.01.2006 :D Dominisia❤️Krzysiu........13.07..18.01.....75cm.........7950 Nesia❤️Mateuszek.........20.07..26.11....................8020 Ania69x2❤️Adrianek.......26.07.............64cm.........6050 Iwka26❤️Adrianek.........30.07..13.01.....75cm.........7400 Karin2005❤️Oliwia Wiki ..2.08..02.09.......60 cm........4800 Puza❤️Marlenka............07.08.......... Carlaa❤️Dustin Alex.......08.08..05.01......70 cm.......7700 Rika❤️Lena................ .09.08..09.09......59cm........4800 Arkadia❤️Nadia ............11.08..11.01....................9000 Skye❤️Paulinka.............12.08..02.12.......66cm.......7200 Isia❤️Weronika.............12.08..19.01....................7260 TPMama❤️Natalia..........12.08 ..29.12...... 70cm.......7720 Karolka❤️Partyk...........14.08............ Dalka❤️Urszulka...........15.08..19.01........57cm.......6160 Asiawroc❤️Ola.............15.08........... Ewca22❤️Majeczka.......18.08.......... Niuninka❤️Nina ............20.08................59 cm.......6080 Pszczola❤️Tobiasz........22.08.13.01.........65cm.......7500 Ela79❤️Michalek...........25.08..18.01.......70cm........7400 Fiona79❤️Tymoteusz.....28.08..15.01........60cm.......7830 Julianka80❤️Jaśminka....26.08..30.11......67cm.........7920 Mama Natalki ❤️NAtalka..06.10..30.11.....................7020 Mamulki .. wklejam tabelke ...coski w niej brakuje piszcie ..staralam sie uzupelnic ja poprawnie... bo w ostatnich byly inne dane Dustina... :)

Mati i Ninka 🌻 🌻 🌻 🌻 ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ A mamusiom i tatusiom waszym pociechy z Was życzę! Nesia, z tymi temp. to zależy od lekarza pewnie...moja znajoma pediatra mówi, ze do -5, ale ja i tak jej zapowiedziałam, ze dla mnie to nie zawsze będzie mozliwe...ale dzis zrezygnowałam ze spaceru i całe szczęście, mały został z opiekunką, ja poszłam pisać program WDŻ z dziewczynami i horror! Ja jestem z Mazur i takie temp. to norma była kiedyś, ale jak ma być jeszce do -25, to ja sobie tego nie wyobrazam..i nie wiem jak tobek by przeżył dzisiejszy spacer, słuchajcie tu jest naprawdę strasznie, nos mi zamarzał! Życzę wam ciepełka w domach!

Krzysiaczek wlasnie padl po dlugiej zabawie z ciotka (8latka)wiec mamusia moze sie bryknac do miasta i do siostrzenca na torcik i herbatke urodzinowa. pozdrawiam pa

Gość Niuninka
Wielkie dzieki za zyczenia dla Niny!!!!!!!!!!!! Minelo juz 5 m-cy, szok!!! 1000 buziakow dla Matiego!!!!!!!!!!!!! Julianko, zdrowka Ci zycze kobito. Moze rzeczywiscie uda nam sie spotkac w P-niu jak przyjade do Polski. Przyjedziemy na pewno na Wielkanoc wiec to jeszcze troche czasu. teraz czekamy na odwiedziny mojej rodzinki ( mama, siostra i jej maz). B.b..b.... sie ciesze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dominisia, wspolczuje z tym nocnym karmieniem. Carlaa, Twoj Maly tez niezle ciagnie. Nina od poniedzialku jakas marudna. Duzo wiecej placze, trzeba ja na rekach nosic a i to niekiedy nie pomaga. Nie wiem o co chodzi. Dzis jest troche lepiej, ufff! A w zeszlym tyg. mialam dziecko idealne, ktore prawie wogole nie plakalo i wieczorem o 21 po nakarmieniu zasypialo. Ja znowu tak chce!!!!!!!

Gość Niuninka
Niezle u Was przymrozilo!!! U nas dzis 5 stopni w plusie, pada deszcz i jest wstretna chlapa, tak ze ja dzis tez na spacer nie ide. My wychodzimy gdy na dworze nie jest zimniej niz -5.

Gość Niuninka
TPM , Nina tez tak jak Natalka reaguje na widok klawiatury. Wyglada to smiesznie :-) OOo, obudzila sie Maluda, godzina snu, zaszalala! Normalnie jej drzemki trwaja pol godz. ale dzis to dopiero byla pierwsza. Milej reszty dnia!!!!!!!!!!

Gość Też przyszła mama
Gapa ze mnie-wszystkiego,co na tym świecie najpiękniejsze-zdrówka,miłości,radości,spotkania przyjaznych i życzliwych ludzi życzą Matiemu i Nince Natalką z mamą Asią.

Gość Niuninka
Carlaa, dajesz malemu te kaszke lyzeczka ?Ile zjada? Dziewczyny, jakie sztuczne mleko mozna dac Ninie (przypominam, ze ona jest karmiona tylko cyckiem). Widzialam ostatnio takie gotowe, juz przygotowane w buteleczce, bylo napisane, ze po 4 m-cu ale nie wiem czy to jest tak samo przy dzieciach karmionych piersia?Moze lepiej zapytac pediatre?Chcialabym sie wyrwac z chaty na zakupy, tym b., ze sa teraz przeceny a nie chce mi sie odciagac piersi. Do tej pory nigdzie nie ruszalam sie bez Niny, nie ma kto sie nia zajac, a ponad to karmienie.

Gość Niuninka
TPM dziekuje za zyczenia dla Ninki!!!!!!!!!!! O dniu babci pamietam, wybierzemy sie z Mala do jednej a do drugiej zadzwonimy :-)

Haloo niedawno wrocilismy .... :D maly na kolanach komponuje hihihi milego wieczorku :)

Niuninko tak tak ... daje malemu te kaszke lyzeczka ... a Ile zjada hmmm mam taka mala miseczke ... robie mu ta kaszke na gesto .. postanowilam nie dawac mleka modyfikowanego...tylko kaszki .. kupilam mu kaszke z Humany ta Abfelberei ona jest po 4 mc... bez mleka 11 witamin z jodem i zelazem... narazie tak i do tego tarte jabluszko.... maly tez je tylko z piersi ... piediatra ostatnio mi mowila ze mam go zim przetrzymac na piersi ..ale jak narazie nie dam rady dlatego daje mu kaszki zamiast mleka mam dokladnie to samo ... hihih pozdrawiam 🖐️

Kochane!!! Bardzo ślicznie dziękuję za życzenia!!! Dominisiu! ALe mnie zaserduszkowałaś! Ślicznie :) oj kiedy to minęło????

Gość ela79
dobrej i spokojnej nocki kochane moje mamusie Dominisia, Isia23,Carla,Nesia ,Puza,Iwka,TPM,skye,pszczola5,arkadia-cmok 🌼 chyba wszystkie was wymieniłam a jesli nie to serce dla pozostałych zmykamay spać po spookojnym wieczorku. ps. ja na glodnego bo sie odchudzam maż wsuwa pizzę papa

Dzien dobry. Dzis jestem pierwsza,jeszcze nie ide spac bo czekam na mezulka i cieple buleczki pa pa

dzień dobry:D odhaczam listę i spadam po gazetę (poszukiwania mieszkania czas wszcząć:D) miłej soboty:D:D:D

Gość ela79
dzień doberek Ninunika,mama Natalki i Ania 69x2-🌻 no mam nadzieje ze juz teraz wszystkie was wymienilam9 w nocy myslalam kogo jeszcze nie wypisalam0 Powiem wam że jest nas troszkę na tym fporum-tych ktore aktywjie piszą Michas mi pomaga wiec musze dac mu sniadanko zapraszamy na kawke w koncu mamy weekend

Haloo ... wpadasm na kawusie :) ... i jade kupic kwiatki dla Babci :D :D :D :D :D :D :D dzisiaj ❤️ Dzien Babci ❤️ ... musze do jednej zadzwonic :D :D :D :D :D :D :D pozdrawiam Was serdecznie i zyczymy milego dnia 🌻 ❤️ 🖐️

Gość Też przyszła mama
Witam z łezką na policzku i smutkiem w sercu.Natalka ma zapalenie oskrzeli,wczoraj wieczorem byliśmy u lekarza.Myslałam,że ten kaszel od nadmiaru sliny,ale zaczął sie nasilać,robić coraz bardziej chrapliwy,a wieczorem doszła temperatura.Nie wiem,jak mogłam do tego dopuścić! A taka byłam dumnaże mała zdrowa n cycu.Nie muszę Wam mówić,jaką miałam noc....Do zwyczajowych kłopotów doszły te związane z chorobą-maleństwo dusiło się kaszlem,który przeszkadzał jej spać,więc musiałam ją trzymać kilkakrotnie w nocy w pozycji pionowej,a gdy już asypiała na chwilę,to ja nie mogłam przez to wybudazanie i zmartwienia.No i jadłą często,bo po troszku . Szkoda gadać,ciągle mamy pod górkę.Jak mała pogodniejsza,to jakieś chopróbsko sie przyplącze i tak w kólko.Pani dr kazała ją kłaść na brzuszku,żeby łatwiej się jaj odksztuszało,ale ona nie chceleżeć w tej pozycji.Na pleckach natomiast zachłystuje się wydzieliną,więc przyjdzie mi większą część dnia trzymać ją na kolanach.Tak mnie kęgosłup boli i taka jestem zmęczona,ale najbardziej boli mnie,że moje kochanie tek się teraz męczy.Gdy patrzyłam na nią w nocy,serce mi się krajało.Najprawdopodobniej załapała cos od córki koleżanki,która odwiedziła nas troche chora,a potem pewnie doprawiły ją godzinne spacery.NIe wiem zresztą,co było przyczyną,ale jestemna siebie zła,że jej nie uchroniłam.Pewnie zasługuję teraz na to,aby nie spać pi nocach.Kończe,bo chce mi sie już ryczeć. Julianko,Caarla,Dominisiu,życzę zdrowia,bo jakby to banalnie nie zabrzmiało-ono najważniejsze!

Gość Niuninka
TPM nie rob sobie wyrzutow, ze to Twoja wina, ze Mala jest chora. Oby szybko to wstretne chorobsko minelo!!! Nesia, wszystkiego najcudowniejszego z okazji imienin!!!!!!!!!!! Moc "uslinionych" calusow od Niny!!!!!!! MILEGO DNIA!!!!!!!!!!!!!! :-)

Gość Niuninka
Carlaa, ja tez Ninie daje troszke kaszki o smaku jablkowym lyzeczka, tylko ja kupilam kaszke od Hippa nazywa sie Gute Nacht Brei. Zjada jej niewiele ale na poczatek wystarczy. Nici z dzisiejszych zakupow, nie poszaleje :-( Maz w pracy a ponad to pada deszcz, nie chce sie z domu wychodzic.

Gość marachewka
Hej dziewczyny. Mam pytanko, czy kobieta w ciąży powinna robić posiew z cewki moczowej, badania na toxoplazmozę, różyczkę itp.? Bo chyba, to ma sens przed ciążą a nie w trakcie, jak myślicie? Bardzo proszę o pomoc!!!!!!!!!!

My właśnie po kolędzie, hihi , zaskoczyła nas...zapomniałam na śmierc, ze dziś 21. Dobrze, ze maż był akurat w domu, to się sprężyliśmy i wszystko było oki. Mały przestraszył się księdza głosno śpiewajacego jakąś kolędę, ale obrazek mu się podobał. A xiądz generalnie mnie zaskoczył, bo nawijał jak najęty, ale b. sympatyczny i nie wyciągał ręki po kasę(której akurat nie mieliśmy, wszystko w bankomacie). SŁUCHAJCIE DZIEWCZYNY!!!!!!Musze się pochwalić, bo pekam z dumy! Mały nauczył się sam zasypiac w łóżeczku i to o każdej porze (początkowo tylko po wieczornym rytuale- kapiel, cyc, przyciemnione światło). I kurczę cieszę się, ze obeszło się bez ryków i tak w miarę szybko (niecały miesiąc). Teraz już sie tak nie boję, ze jak śpi ze mną, to będzie go ciężko oduczyć...I cieszę sie, ze powoli jakoś tak to się wszystko normuje, jak to już któraś z was pisała-zakochuję sie w moim synu na nowo i mocniej... Pozdrawiam i życze miłego popołudnia. Nesia..jutro cd. potraw!

marachewka, o posiewie to nie wiem, ja w ciąży robiłam tylko badanie ogólne moczu i to dość często; na różyczke nie robiłam, bo byłam szczepiona (mój lekarz mówił, że to wystarczy); toksoplazmoza zaś była jednym z pierwszych badań, jakie mi zlecił-oczywiście że najlepiej przed ciążą, ale w trakcie też, bo robią ci dwa miana- na przeciwciała, które pojawiają się bezpośrednio po przebyciu toksoplazmozy i na te, któe pojawiają sie dopiero 3 m-ce po. Jeśli okaże się, ze przeszłaś tokso w czasie ciąży, to podaje sie antybiotyk nieszkodliwy dla dziecka, za to ratujący mu zdrowie, czasem nawet życie!Także warto, mimo ze to badanie nie jest refundowane i trochę kosztuje-ok. 50 zł. Pozdrawiam