Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kashi

FASOLKA PO BRETONSKU

Polecane posty

Jak dla mnie to opis super, jak się liście przypala na dnie to i tak ja je zjem (wiem ze nie zdrowo ale je lubię), żona czasami robi gołąbki i dzieci je lubią, teraz będą lubiły i moje, następna „krecha” u żony. - najpierw spróbuję jak cos pójdzie nie tak to dam znać – dzięki. Pozdrawiam................. (wszystkie Panie).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gołąbeczka
dajcie znać jak wyszły gołąbki ???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pippi
Gołąbeczka bardzo smakowity ten Twój przepis, nabrałam ochoty może dzisiaj po pracy zrobię. Do farszu dodaję cebulkę, a gołąbki jem z ziemniaczkami, inaczej to strata gołąbków. Mniam ale jestem głodna :-(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Daoni-honia
a ja dostaję odpierdu po fasolce;) i nie jem!!:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no niby temat mial byc o fasolce ale golabeczki tez moga byc.Przepis na pewno wyprobuje tylko jeszcze nie wiem kiedy bo na razie nie mam czasu.Golabeczka i wszyscy inni pozdrawiam!:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja do gołąbków na dno garnka daje płaską pokrywkę i dopiero na nia liście i gołąbki :) inaczej zawsze mam swądzik w domu ..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sawerka
a ja nie daję żadnej zasmażki, ani kiełbasy ani boczku. Fasolę gotuję, osobno podasmażam na dobrej oliwie cebulę i warzywa starte na gubych oczkach tarki, podlewam wodą dodaje przyprawy i duszę do miekości. Mieszam warzywa z fasolą i koncentratem pomidorowy. Wychodzi super fasolka w gęstym sosie pomidorowo-warzywnym Najlepsza jest na drugi dzień. Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość abbypl
mozna zrobic bez cebuli??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gołąbeczka
no pewnie że można, tyle że sos bedzie rzadszy, ale zamiast cebulą (jesli nie możesz) można zagęścić innymi warzywami np marchewką pietruszką startymi na tarce jarzynowej...ja unikam raczej zagęszczania mąką, ale jeslii te warzywa ci nie pasuja to można mąką zagęścić, a jak lubisz rzadki sos to niczym . powodzenia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dzis znow robie fasolke.Od wczoraj sie wymoczyla a dzis gotuje i przyprawiam.Ciekawa jestem czy jest tu ktos z w-w.Pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość katarinka79
witam co do fasolki po bretonsku...ja nie namaczam nigdy poprostu do gotowania dodaje lyzke sody oczyszczonej.fasolka ugotuje sie szybciej.ale mam inny problem dzis cos poknocilam i wyszla mi gorzka co moge zrobic azeby zniwelowac ten smak?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kaćka
gołąbeczka a po co te kostki rosołowe dodajesz? nie podoba mi się twój przepis wolę swoje gołąbki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eksperymenciarz_naukowiec
No faktycznie banał... Kobieto przeraża mnie ta kapucha, z tego co czytam do przygotowania twoich gołąbków potrzebna jest przede wszystkim chirurgiczna precyzja. Zaczniemy może jednak od fasolki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kochanka czy nie
A mi najbardziej podobaja sie odpowiedzi na posty z przed 7 lat ol jeeee :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Swojskie Specjaly
W ostatecznymn efekcie liczy się to,aby takie gołąbki wyszły smaczne i przypadły do gustu wszystkim,którzy bedą je jeść. Przyznam,że z kostką rosołową trochę dziwny przepis,ale czasem warto eksperymentować. http://swojskiespecjaly.pl/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fasolinkowa
Uwielbiam fasolkę po bretońsku według tradycyjnego, prostego przepisu - https://www.przepisy.pl/przepis/fasolka-po-bretonsku-z-kielbasa Z kiełbaską zwyczajną smakuje wyśmienicie, ale oczywiście można tam dodać, czego tylko dusza zapragnie, boczek czy kawałki mięska też się nadają. Pyszne danie, które nadaje się zarówno na obiad, jak i na kolację. Sycące, smaczne i łatwe w przygotowaniu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×