Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość m+d

malinowy dominator

Polecane posty

w czwartek i piątek mam urlop!!! huurraa! ale fajnie!!! więc nie będę z Wami:0 ale z pewnością się odezwę w poniedziałek no i jutro:) cięzki dzień dzisiaj:( 😴 muszę odespać zmęczenie biedna malinówka - normalnie pracuś, że hey! chyba się będę żegnała powoli🖐️ pozdrawiam i do jutra, miłego wieczorku!

Pozdrawiam i również zycze miego popołudnia...no i wyspij się!DO jutra! Ale jutro wejdżmy na wyższe szczyty intelektualne,ok? :)))Dominator, gdzie jestes? Nie zostawiaj mnie samej!:)) Może zaczniemy jakąs gadkę na poiziomie?;)

Pozdrawiam i również zycze miego popołudnia...no i wyspij się!DO jutra! Ale jutro wejdżmy na wyższe szczyty intelektualne,ok? :)))Dominator, gdzie jestes? Nie zostawiaj mnie samej!:)) Może zaczniemy jakąs gadkę na poiziomie?;)

też myślę że nie popisalismy sie dziś:). no cóż, bywaja słabsze dni a ja takowy dziś mam. ja jeszcze zostanę z Tobą do 16.

I Ja mam dzisiaj kiepską formę! :) Może jutro lepiej nam pókdzie! Ale fajnie, ze jesteś :) Musze CI się przyznac,ze czasemzastanawiam sieczemuja wchodze na to forum. NIestety coraz częściej zdarzają sie tak badziewiaste tematy,ze ręce całkiem opadają.... A w ogole to rzadko jednak tu zaglądam...chyba tylko z babskiej ciekawości :))) Naprawde- fajnie, że jestes i mnie nie zostawiasz tu samej ;)

I Ja mam dzisiaj kiepską formę! :) Może jutro lepiej nam pókdzie! Ale fajnie, ze jesteś :) Musze CI się przyznac,ze czasemzastanawiam sieczemuja wchodze na to forum. NIestety coraz częściej zdarzają sie tak badziewiaste tematy,ze ręce całkiem opadają.... A w ogole to rzadko jednak tu zaglądam...chyba tylko z babskiej ciekawości :))) Naprawde- fajnie, że jestes i mnie nie zostawiasz tu samej ;)

nie mógł bym Cie zostawić. a co do tematów na tym forum to rzeczywiście czasem żenada. ja też sie lubie pośmiać i mam duże poczucie humoru, niektóre teksty mnie rozwalają ale to nie o to chodzi. na dłuższą metę to nie jest dobre bo przestaja sie wpisywać \"poważniejsi\" ludzie i takie forum schodzi na dno. no ale tak to jest jak coś sie staje popularne i dociera do wiekszej liczby ludzi.

Masz racjęz tym,ze niektóre teksty faktycznie rozwalają. Ale jest też sporo ludzie z fajnym poczuciem humoru , dowcipnym ...i na poziomie:) ALe ogólnie najwięcej jest chyba - zaryzykuję - młodziezy :) Aczkolwiek ja nie jestem starsza panią, ale do młodziezy sie już niestety nie zaliczam ;)

poprzez słowo \"rozwalają\" miałem na mysli że są bardzo zabawne:) ja moge Ci powiedzieć że mam 27 lat. chyba nie przestaniesz ze mna gadac:) nie pytam Cie o wiek bo nie wypada.

Wiem co miałeś na myśli z Tym „rozwalaniem” (po cichu Ci powiem, że to moje ulubione słowo);) Az taka stara nie jestem, żeby mnie o wiek nie pytać ;), ale doceniam Twa kulturę ;) i szybciutko ujawniam ile to wiosen już mam. :) Otóż..nie długo stuknie mi..... 30 (ale to prawie za cały rok), wiec póki co, nalezę jeszcze do pokolenia 20-latków:):):):) Do Twojego pokolenia.... ;) WIesz - to nawet fajnie,ze masz 27, a nie 47 ;) (sorry, jezeli czyta to jakis 47 latek)

no i takim miłym akcentem kończy sie nasz dzisiejszy temat:) pozdrawiam Cie i żegnam. do jutra. papa.

🖐️ witam Was:) tak tak zgadzam sie, ze poziom wczorajszej rozmowy nie był wysoki macie jakieś pomysły na rozmowę? możecie rzucić hasło i możemy dyskutować jeżeli już tacy szczerzy jesteśmy to ja się też przyznam ile wiosen minęło .... 25;) ta kolejna będzie 26:0 interesuje mnie ostatnio temat związany z konsumpcjonizmem możemy podagać o tym jak macie ochotę:)

Dobry Dzień! :)) WIecie co, dzisiaj mam wybitnie dobry humor, bo.....u nas SPADŁ SNIEG!!!!!! i od razu chce się żyć:):) Zajrze tu za jakiś czas, ale znów mam kupę roboty :( Pozdrawiam serdecznie i ..milego dnia!:) ps. U Was pada snieżek.....:):):)

cześć dziewczyny. kolejny dzień w pracy czas zacząć. widzę że mniejwiecej jestesmy w podobnym wieku i to mnie cieszy:):):) a co do tematu związanego z konsumpcjonizmem to może jakies szczegóły :)

u mnie padał rano, a potem przerodził się w deszcz, paskudna pogoda lubię śnieg ale przy -10 stopniach! :) co do konsumpcjonizmu to zastanawia mnie to, że trudno tak do końca o trafną definicję:) podeślę Wam 2 linki na ten temat

u mnie padał rano, a potem przerodził się w deszcz, paskudna pogoda lubię śnieg ale przy -10 stopniach! :) co do konsumpcjonizmu to zastanawia mnie to, że trudno tak do końca o trafną definicję:) podeślę Wam 2 linki na ten temat

to jeden http://info.onet.pl/1,15,10,8887760,26575066,80395,0,forum.html a to drugi http://www.eko.org.pl/kropla/29/konsumpcjonizm.html po przeczytaniu tych artykułów zaczęłam mieć wątpliwości czy ja również jestem konsumpcjonistką? wszystko zależy od danej sytuacji bo czy kupując 3-cią bluzeczkę w miesiącu jestem konsumpcjonistką czy nie? a może jak kupię takich bluzeczek 10 w miesiącu?? gdzie zaczyna się ta granica? czy jeżeli kupuję coś co jest mi bardzo potrzebne (ale to moje subiektywne zdanie, że ja tego potrzebuję) to jest konsumpcjonizm, bo komuś z boku wydaje się to zupełnie nie potrzebne do życia?

uważam, ze temat jest bardzo ciekawy nie ma jednoznacznej definicji konsumpconizmu kierują nami subiektywne potrzeby kolekcjonowanie bluzeczek w szafie jest z pewnością konsumpcjonizmem, jeżeli oczywiście nie są one potrzebne nam do szczęścia kółko się zamyka ale czy obiektywna ocena otoczenia jest tak zupełnie obiektywna? eeeeeee....:0

Bardzo podoba mi sie wypowiedź pana prof. Zygmunta Baumana. Też sie zastanowiłem czy jestem konsumpcjonistą i wydaje mi sie że każdy z nas jest. To wszystko to jest ogromna machina manipulacyjna ale niestety bez niej nie dałoby sie żyć. Taki już mamy model społeczeństwa i musimy zaspokajać swoje pragnienia a \"to kłamstwo\" w jakiś sposób nam pomaga. Granica, no cóż trudno określić. Możliwe że każdy ma inna w zależności od warunków danego człowieka. Najgorsze jest to że mając świadomość tej manipulacji dajemy sie nabierac i bedziemy dawać. A ten drugi link nie działa.

A u mnie wciąż biało,biało :))) I Pada cały czas! :) DO Was, też dojdzie :))) Przynajmniej jest teraz czysto na ulicach, a nie tak szaro i buro!Wiecie co, przyznam sie szczerze, ze nie mam ochoty na konsumpcjonizm dziś :). Jedyne co powiem,to to,ze ogólnie społęczeństwo jest teraz konsumpcyjne...bo wiąże sie ze stylem życia. Nikt nie chce być gorszy od drugiego. Np. \"Franek ma dwa telewizory i ja musze miec, bo jak nie to będę gorszy\", a nawet jesli sie w ten sposob nie pomysli, to pęd życia..czy nawet dostepnośc artykulów budzi w nas dzikiego, niensyconego zwierza i w efekcie prowadzi nas do kolejnego zakupu mniej lub bardziej potrzebnej rzeczy. Ludzie mają w sobie potrzebę otoczenia siebie jakimis sprzętami, czy ogólnie - nowymi nabytkami techniki, itd. To tyle na temat konsump. W wolnej chwili poczytam te artykuly, ale teraz nie :) - sorry Musli, ale mam bardziej rozrywkowy chyba nastrój :) Ale cieszy mnie to, ze jestesmy w podobnym wieku :) Strzałka:)))

Malinówko rozumiem Cię doskonale:) spoko Dominatorze dziękuję za wypowiedź ja też doszłam do wniosku, że każdy z nas jest bardziej lub mniej konsumpcjonistą wkurzają mnie te reklamy, które wywołują sztuczny popyt na coś tam i potem wszyscy na ulicach wyglądają tak samo modę też inicjują reklamy co za świat! ale dosyć narzekania! zostańmy nadal w dobrych humorach! u mnie pogoda raczej depresyjna:( ale nic tam....pracuję dalej...😴 hehe

Mam dobry kawał : W parafii pojawił się nowy ksiądz. Proboszcz obserwował go dyskretnie, jak sprawuje się podczas spowiedzi. Coś jednak nie spodobało mu się i postanowił sprawie przyjrzeć się bliżej. Wcisnął się z nim do konfesjonału podczas spowiedzi, żeby lepiej móc obserwować. Po zakończonej spowiedzi poprosił go na stronę, usiadł z nim i poprosił, żeby tamten posłuchał kilku rad. I proboszcz rzekł: - Patrz i spróbuj tego: usiądź wygodnie i skrzyżuj ręce na piersiach. Młody ksiądz tak też uczynił. - No i jak jest? - No nieźle - odparł młody. - Widzisz! No to teraz, przyłóż rękę do brody i zacznij ją delikatnie pocierać. Młody ksiądz tak tez uczynił. - No i jak jest? - zapytał proboszcz. - No, całkiem, całkiem. - No to teraz uważaj, bo będzie bardzo ważny moment. Powtórz za mną: \"Tak, tak, rozumiem, mów dalej synu, rozumiem, co wtedy czułeś?\" Co proboszcz kazał, to młody ksiądz uczynił. - No i jak ci się to podoba? - zapytał wówczas proboszcz. - Nie... No, całkiem w porządku, całkiem OK... - No widzisz. To czy nie lepiej byłoby spróbować w ten sposób, zamiast siedzieć okrakiem, bić się w uda przy co drugim zdaniu i wołać: \"No nie pieprz! Ale jaja! Gadaj co było dalej!\" :):):)

Musli - u mnie pogoda jakz bajki..:), wszędzie biało!:) Do Ciebie tez snieżek dojdzie..może już jutro - zobaczysz przy takiej pogodzie - chce się zyc, a derpesja ucieka z krzykiem :))) Moze masz jakąs czekoladkę? Zaaplikuj sobie i od razu humork sie polepszy :)