Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość m+d

malinowy dominator

Polecane posty

Ja nie wiem kiedy bede mial urlop i wogóle czy bede mial. Troche mi sie wszystko w tym roku pokomplikowalo, a poza tym nie wiem czy za niedługo nie zmienie pracy. Wiec nic nie wiem. Co roku było to w sierpniu ale teraz to lipa sie zapowiada lecz kto wie. Chyba za duzo wyrazu \"nie wiem\" użyłem:)

ja mam w lipcu juz niedługo chce nad morze!!!!!!!!!!! papa kochani do jutra👄

hello! 🖐️ u mnie znowu zachmurzone niebo.... kawa, miłego dnia:)

😍😍😍😍😍😍😍😍 😍😍😍😍😍😍😍😍 😍😍😍😍😍😍😍😍 😍😍😍😍😍😍😍😍 widzieliście jakie fajne ulepszenia wprowadzili na kafe? ale fajnie😍😍😍😍😍😍 😍😍😍😍😍😍😍😍 😍😍😍😍😍😍😍😍 🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻

Witaj Mus! No rzeczywisćie ulepszenia są extra.Full wypas :p trzeba bedzie sie przezwyczaić do nowości :) Milego dnia MSM

Witam wszystkich moich pracowników....i zapraszam na codzienną odprawę! Mus: to może się zobaczymy jak do mnie zawitasz? ..i jeszcze z Domim w Krakowie...oj cała Polska moja Biegałam rano po plaży - ale cudownie; lekki wiaterek, słońce, trochę ponad 20 st, morze jak jezioro - żyć nie umierać. W końcu po przeprowadzce z Warszawy to istny raj! Przyjedźcie do mnie!

wszyscy na wakacjach czy co? ja tu dziedzę sobie i placek pyszny piekę:) niedziela jak to niedziela - do dupy, ale odpocząć chociaż można. lecę bo mi sie spali! do jutra

Witajcie MSM! Widze że wszyscy zajęci albo na wakacjach. Ja tez mam dzis wolne bo pewne sprawy mnie zmusiły do wziecia dnia urlopu ale postanowilem tu zajrzeć. A tu pusto i pusto :( Zaraz lece załatwiac sprawy w centrum. Odezwijcie sie jak ktos wogóle jest. Milego dnia kochani!!!!

hello Domi!! nie miałam czasu dzisiaj tutaj wlecieć, dopiero teraz się uspokoiło:) urwanie głowy-poniedziałek! i hate it:( pozdrawiam i miłego dnia moze jutro luźniej bedzie:)

Dzień dobry! Miłego dnia dla wszystkich malinatorów! Dziś pierwszy dzień lata!!!!!

Czesc! No rzeczywiscie dzis pierwszy dzien lata. W sumie to pogada nastraja opymistycznie czego Wam zycze :) Do pracy rodacy!!

Dzięki za kwiatusie! Niebiesko mi.....błękitnie i słonecznie!

Własnie wróciłem do biura. Ale upał w samochodzie. Na zewnątrz zreszta tez ciepło. Śłońce świeci i dziewczyny ładnie wyglądają;) aż chce sie zyc:D:D:D

Witaj Mus!! Pewnie dzis w dobrym nastroju jestes. W koncu lato. I gdzie na urlopik. Jedziesz nad to morze do Tip? Pozdrawiam

Cześć kochani! Kolejny letni dzień za oknem. Muszę sie Wam do czegoś przyznać. Wczoraj podziękowali mi za współpracę...

To strasznie przykro Tip. Nie znam sprawy ale to nie miła wiadomośc. A wogóle to byłaś zadowolona z tej pracy i firmy czy moze zrobili Ci w pewnym sensie przysługe. Oczywiscie wiadomo że jest to utrata pracy. Masz już cos nowego?

Domi: dziękuję za słowa wsparcia - są mi teraz bardzo potrzebne. Widzisz - ta praca była bardzo ciężka, ale była a teraz siedzę na www.pracuj.pl (może znasz jakieś inne portale?) i już szybko szukam czegoś nowego. To prawda, ze praca nie do końca była zgodna z moimi kwalifikacjami i kierunkiem ukończonych studiów, ale nikt o tym nie mówił. Wręcz przeciwnie - mówili mi, że widzą mnie jako długoletniego pracownika, że wiążą ze mną długofalowe plany, że są bardzo zadowoleni ze mnie...itd. Byłam osobą odpowiedzialną za organizację konferencji. Kiedy konferencje się skończyły i odebraliśmy gratulacje (następne będą w październiku), to przestałam im być potrzebna. Dziwię się tylko, że pracownicy w poważnej firmie są zatrudniani jak pracownicy sezonowi. ...a swoją drogą wysiłek włożony w tą pracę był nieproporcjonalnie duży do pieniędzy, które zarabiałam. to tyle

Domi: jesteś super!! Dziękuję za tyle namiarów. Biorę się do roboty. Za granicę nie będę raczej wyjeżdżać, chyba że do NZ ;) Poza tym jak można stąd wyjeżdżać, jak mieszkają tu tacy wspaniali ludzie! ...a swoją drogą to masz rację. Typowa polska rzeczywistość. Kiedy to się zmieni?

Chyba nigdy to sie nie zmieni. W każdym razie napewno nie zmieni sie jak bedzie takie duże bezrobocie. W wielu firmach tak robia że zatrudniaja na okres próbny a potem żegnaj. Najnizsza pensja. I tak kręcą interes. Naobiecują niewiadomo co, człowiek sie stara bo mysli że kariera przed nim a z góry szefostwo wie że wylecisz. Ostanio własnie o takich przypadkach opwowiadala mi taka znajoma jak u niej w biurze rachunkowym robia. Wlasnie co 3 miesiace kilka osob wylatuje i nastepne sa zatrudniane. A ogłoszenie o prace jest bardzo atrakcyjne - młodych po studiach, szansa na awans itp. Jest tylu chętnych że nie ma problemu organizowac taki proceder. Przykre to ale prawdziwe.

To jest dokładnie tak jak mówisz. ..a prezes zbija wielką kasę na naiwności ludzi!

Nie nazywał bym tego naiwnością. Masz szanse na prace to ją bierzesz bo tylko głupi by nie spróbował skoro tak trudno znaleźć. Jedynie co to żeby troche sceptyczniej patrzeć na obietnice i mozliwości. Poprostu z góry trzeba byc przygotowanym na najgorsze. Wykonywac wszystko sumiennie ale to co nalezy do obowiazków i nie miec długofalowych planów. No niestety chyba dużo zależy od szczescia no i oczywiscie znajomosci bez których bardzo trudno. Nie chce nic podpowiadac ale na niektórych stonach mozna zostawiac swoje CV w ich bazie i bedzie ono czekało na odpowiednie oferty. Pewnie to wiesz ale tak tylko wspominam :p

Dzięki za rady. Widzisz - najciekawsze, że to była praca po znajomości. Dostałam się tam bo zależało im na mnie - wcześniej pracowałam u ich głównego klienta. Tylko po co mnie ściągali? ..eh nie ma się co teraz zastanawiać Wiesz, wcześniej mieszkałam w W-wie przez dlugi czas. Nie zauważyłam specjalnych problemów na rynku pracy. Po przeprowadzce do 3M widzę ogromną różnicę: w pensjach (to wiadomo), łamaniu przepisów pracy. To jest turaj na porządku dziennym. Sorki za naiwne pytanie, ale zastanawiam się czy w Katowicach jest podobnie?

Z tego co sie orientuje to jest tez beznadziejnie. Płacą grosze, wymagają niewiadomo czego, ciagły stres przed utratą pracy. Oczywiscie nie moge generalizowac ale takie są opinie. Ci co maja dobrze lub w miare dobrze to nie narzekają. Mozna wiec sugerowac sie tylko opiniami tych co maja źle. Mysle że Katowice nie różnią sie niczym od reszty wiec jest źle. Z tego co kiedys słyszałem to Sopot jest miastem w którym jest lepiej niż w innych rejonach Polski. Powiem Ci szczerze że od dłuzszego czasu przymierzam sie do zmiany pracy. Pracuje w malej firmie w której nie mam mozliwosci rozwoju zawodowego i to mnie drazni. Nie narzekam ale w koncu cos trzeba zmienic po 6 latach pracy w tym samym miejscu. I powiem Ci że ciezko jest. Oczywiscie nie angażuje sie w szukanie z całych sil ale trudno znaleźć cos odpowiedniego.

Z tego co sie orientuje to jest tez beznadziejnie. Płacą grosze, wymagają niewiadomo czego, ciagły stres przed utratą pracy. Oczywiscie nie moge generalizowac ale takie są opinie. Ci co maja dobrze lub w miare dobrze to nie narzekają. Mozna wiec sugerowac sie tylko opiniami tych co maja źle. Mysle że Katowice nie różnią sie niczym od reszty wiec jest źle. Z tego co kiedys słyszałem to Sopot jest miastem w którym jest lepiej niż w innych rejonach Polski. Powiem Ci szczerze że od dłuzszego czasu przymierzam sie do zmiany pracy. Pracuje w malej firmie w której nie mam mozliwosci rozwoju zawodowego i to mnie drazni. Nie narzekam ale w koncu cos trzeba zmienic po 6 latach pracy w tym samym miejscu. I powiem Ci że ciezko jest. Oczywiscie nie angażuje sie w szukanie z całych sil ale trudno znaleźć cos odpowiedniego.

:( przykro mi Tipuś że tak się to skończyło. mam tylko nadzieję, że to powiedzenie (nie ma tego złego co by na dobre nie wszło) będzie do Ciebie pasowało za krótki okres czasu! 🌻 kwiatek dla Ciebie. Nie łam się tylko. 👄 ta Polska mnie wkurza! wybieram się na urlop nad morze, chcę jechać do jakiejś bardzo spokojnej miejscowości, myślałam o Rowach albo Chłopach. Tipuś co mówisz? moze znasz jakieś spokojne miejscowości gdzie nie ma tłumów?

Witajcie, juz w koncu mam ten net w pracy, teraz bede mogla troszke czesciej z wami pisac.. Tipus-nie martw sie, znajdziesz lepsza prace! Bedzie dobrze, wykanczalas sie tam. Ja wlasnie zmienilam wiec tez ejstem w noym polozeniu, ale udalo sie! Mam nadzieje ze sie uda!! Domi jest swietny poslal Ci tyle stronek to bardzo ladnie z jego strony! Super.. Trzymajcie sie ludziki.. do jutra :):):)