Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zakręcona86

STEDIRIL 30 ZNA KTOŚ??

Polecane posty

Gość Zakręcona86

Wiem ze taki topik juz był ale tyle jest hmm nieścisłości , róznic ze nie wiem sam juz co myslec. Byłam u gina i przypisal mi je. Przyznaje ze zaskoczyła mnie troche ich cena;/ Czy moge im zaufać? Mm cóz mi jest potrzebna dośc duza dawka hormonów , ale czy one sa dobre?

Gość avanti9
ja dostalam te tabletki jak bylam w chorwacji i mi i mojemu chlopakowi pekla prezerwatywa.mozna je normalnie brac takze.ja musialam wziac 2 tabletki a po 12 godzinach nastepne 2.i wtedy byla to antykoncepcja po.

Gość Monisiaaaaaa
Ja biore od niedawna i narazie czuje się ok. Ale czy one naprawde zabezpieczają?

Gość Monisiaaaaaa
Ja biore od niedawna i narazie czuje się ok. Ale czy one naprawde zabezpieczają?

Gość co za idiotki
rany, jedna lepsza od drugiej, a wszystkie siedzą i sie nawzajem edukują... bzdurami!! avanti9, pomylilaś postinor ze stedirilem!! monisiaaaaa, jasne, że zabezpieczją, w takim samym procencie, jak inne pigułki zakręcona86, cena niska, bo sa jeszcze refundowane, ale są warte tyle samo, co inne, droższe, więc sie tylko ciesz, że nie musisz wiecej płacić, a zaufać, oczywiście, możesz. O co Ci chodzi z tą dużą dawką hormonów? Jesli lekarz (dobry lekarz) zapisał, to skąd te wątpliwości?

Gość do co za idiotki
oczywiście, że avanti9 ma rację, jest kilka rodzajów tabletek, które można brać w taki sposób jak napisała (oczywiściwe w wyjątkowych sytuacjach) To ty się mylisz :P

Gość Zakrecona86
Przy mniejszym stezeniu czuje sie nienajlepeij powiedzmy. Próbowalam Logest ale czulam się strasznie :( potem Milwane Lekarz powiedizal ze troche mocniejsze niz 20 mcg etinylestradiolu. :( poszłam wykupic i słysze coś koło 6 złotych. szok;/

Gość NIGDY W ŻYCIU
DO ZAKRECONA86! Czesc!Z całego serca radzę Ci-NIE BIERZ STEDRILU!!!Ja stosowałam je 3 miesiące po czy musiałam natychmiast odstawić.Wywołały silne napady lękowe i poczatki depresji.Libido spadło mi do zera a i teraz mimo iż nie stosuję ich ponad pół roku,wcale nie wzrasta.Działają antykoncepcyjnie napewno!Ale bardzo szkodzą.Cena mówi sama za siebie.Ja zdecydowałam się na nie bo szukałam odpowiedniej dla siebie pigułki a i cena mnie zachęciła.Żałuję!Nigdy więcej.Pozdrawiam.

Gość Zakrecona86
Niby tabletki na kazdego działąją inaczej :/ Cóz mam je i spróbuje ale się boje, te dwie próby mnie lekko rozstroiły... a nuż widelec to bedzie to. Bo wiem ze nei wyrobie przy prezerwatywach, bede non stop myslec a moze to juz moze zaszłam NIE, nie chce tego a pozatym po nich wszystko mnie piecze;/

Gość Zakrecona86
Niby tabletki na kazdego działąją inaczej :/ Cóz mam je i spróbuje ale się boje, te dwie próby mnie lekko rozstroiły... a nuż widelec to bedzie to. Bo wiem ze nei wyrobie przy prezerwatywach, bede non stop myslec a moze to juz moze zaszłam NIE, nie chce tego a pozatym po nich wszystko mnie piecze;/

Gość NIGDY W ŻYCIU
zakręcona86 zrobisz jak uważasz,ale ja bym na Twoim miejscu nie ryzykowała!I napewno nie bedzie to TO.Powodzenia. ps.a może plastry?????

Gość NIGDY W ŻYCIU
zakręcona86 zrobisz jak uważasz,ale ja bym na Twoim miejscu nie ryzykowała!I napewno nie bedzie to TO.Powodzenia. ps.a może plastry?????

Gość do co za idiotki-avanti9
sama jestes niewyedukowana.to ze przeczytalas ze jest jeden srodek na antykoncepcje po to nie udawaj eksperta.jest mnostwo.moja kolezanka w Niemczech jeszcze inne brala tabletki "po",takze zanim cos powiedz pomysl.ja po wzieciu stedirilu strasznie sie czulam.wymiotowalam cala noc.potem chodzilam i myslalam ze zemdleje bo tak mi sie kolowalo w glowie.poza tym do konca radami lekarza tez sie kierowac nie mozna bo roznie bywa.

Gość barbino
Stediril biorę od kilku msc.- żadnych skutków ubocznych. Zresztą na każdego działają inaczej , nie można uogólniac- trzeba wypróbowac. Wcześniej brałam kilka lat Triguiliar(trójfazowe) ale z biegiem czasu po kilku latach pojawiły sie migreny.Teraz próbuję Stedirilu-na razie ok, i ta cena po refundacji ok.3 czy 6 zł o ile dobrze pamietam. A Triguliar ok. 30 zł.

Gość ja też
biore stediril 30 dopiero od miesiąca ale jest ok , żadnych skutków ubocznych, czuję się dobrze, wcześniej brałam mercilon (4 lata) i merwelon (3 lata) - obydwa kosztują ok. 30 zł za listek - i nie widze żadnej różnicy, stediril 30 jest spoko

Gość Do Ja też
Przez ok.7 miesięcy brałam Mercilon i zmieniłam na Stediril30, zaczełam brać wczoraj, ale bardzo boję się o skutki uboczne. Mam dziś bardzo silny ból głowy, nie wiem czy powodem może być tabletka, skoro dziś wziełam dopiero 2?

Gość zakrecona86
plastry? Nie dla mnie . Po pierwsze mniej skuteczne;/ Srodek moze sie wchłanaiac w zaleznosci od organizmu i dość niepewne wiec. A poza tym ja spedzam pólzycia w wodzie wiec cóz nie za bardzo by to plasterkowi służyło:)

Gość Feministka80
heh znam znam... Życie studenta jest ciezkie, pieniązków brak itp. A dla mnei sa ok.

Gość zakrecona86
Podtrzymuje. Czy ktoś zna? i moze cos o nich powiedziec?

Gość femi x 30
Używam od pół roku. Jest OK!

Gość zakrecoan86
ok? tzn. dobrze sie po nim czujesz? ufasz mu?

Stediril brałam przez 1,5 roku i odradzam!!! Na początku byłam zadowolona z tych pigułek. Tanie (super, bo studiuję), żadnych objawów ubocznych. Niestety, po ponad roku przyjmowania dostałam takich migren, że mdlałam na zajęciach. Na początku nie skojarzyłam, że to od tabletek. Dopiero przy standardowej wizycie u lekarza okazało się, że migreny są od Stedirilu. Poszłam wtedy do nowego lekarza, jak zobaczył, że biorę Stediril, to chwycił się za głowę!!! Powiedział, że ten preparat przepisuje się tylko dla kobiet powyżej 40-stki i jako preparat łagodzący objawy menopauzy (ze względu na bardzo dużą dawkę hormonów). Dlatego radzę się zastanowić, czy nie warto dopłacić, ale brać tabletki odpowiednie niż rujnować zdrowie!!!

Gość femi x 30
Tak OK. Bardzo dobrze się po nim czuję w porównaniu do innych.