Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nałgorzatka 25

polećcie szpital w Warszawie

Polecane posty

Gość nałgorzatka 25

Mieszkam w warszawie od niedawna. Planuję zajść w ciążę ale zanim to nastąpi chciałabym byście drogie Panie poleciły mi super szpital w którym mogłabym urodzić swoje przyszłe maleństwo i położna. Badzo dziękuje za opinie.

Gość ewelina 23wawa
czesc ja jeszczenie rodzilam ale juz niedlugo bo mam termin na 15 lipca i tak bylam na Karowej i strasznie dlugi termin na wizyte do gin poloznika bo bylam w polowie grudnia a wizyta dopiero 23 marzec na juz to przyjmuja na patologie nie musisz czekac wiadomo zreszta tak jest w kazdym szpitalu,nastepny to szpital Praski weszlam na gazeta.pl i na forum na Warszawe i dziewczyny bardzo chwalily ten szoital i tam tez sie udaje na dniach zeby obejzec sale porodowa i poporodowe podobno sa 3 osobowe wyremontowane i bardzo ladne do innych juz nawet nie mam zamiaru jezdzic i tracic czasu bo powiem Ci szczerze ze nawet mi sie NIE CHCE,tym bardziej ze o innych slyszalam nie zbyt pohlebne opinie.powodzenia jak by cos to pisz a o poloznych to dowiesz sie na tej stronie o ktorej Ci wczesniej pisalam

Witaj Małgorzatko:) Ja własciwie jestem swiezo po porodzie wiec na swiezo i z czystym sumieniem moge polecic Ci Karowa! Mimo, iz sam poród wspominam niezbyt ciekawie (pewne komplikacje, dzidzia prawie juz urodzona naturalnie po 10h to skonczylo sie cesarka:( ) to sam pobyt, który trwał prawie 2 tyg- wspominam mile. Warunki hotelowe no lux naprawde. Szpital ma kase, bo dyr. ma łeb na karku i wie jak ja wyciagnac z NFZ. Personel- kochane kobietki i " przystojni" doktorzy;) :P Ale serio- swietna kadra lekarska a połozne z malutkimi wyjatkami- cudowne. Chociaz przy karmieniu nikt nie byl w stanie mi pomóc- nawet połozna laktacyja, która byla jedna na wszystkie potzrebujace mamusie i dzialajaca na terenie szpitala poradnie. Czysciutko, fachowo. Daja pieluchy, koszule i takie tam. No i ceny w maiare: rodzinny-400 zzo-400. Tylko asysta konkretnej poloznej drogo bo az 1000!! Tak wiec juz bez rozpisywania sie- POLECAM. Tylko nie wiem, czy zawsze mozna sie dostac na porod- bo zdarza sie ze jest tyle rodzacych ze musza odsylac do innych szpitali. Aha i napewno nie polecam Madalinskiego- z opowoadac znajomych i siostry. Do Karowej sie nie umywa!! Zycze powodzenia:)

Gość Ewelina23wawa
jesli chodzi o porod rodzinny to w Praskim bezplatny a zzo 600

Gość Iwa - wawa
Cześć... Ja także zastanawiam sie nad szpitalem. Rozważam MZWiA na Wołowskiej, podobno bardzo dobra opieka i wspaniały personel. Niestety wiem to tylko z jednego źródła a wiec jeśli tylko dowiem sie czegoś wiecej to napisze. Pozdrawiam...

Witam!! Ja urodziłam swojego synka na Karowej i to była słuszna decyzja. Miły personel jest czyściutko. Naprawde polecam!! Jesli chodzi o szpital na Wołoskiej to ja się tam urodziłam mama nie narzekała, ale było to 23 lata temu pazdrawiam

Witam!! Ja urodziłam swojego synka na Karowej i to była słuszna decyzja. Miły personel jest czyściutko. Naprawde polecam!! Jesli chodzi o szpital na Wołoskiej to ja się tam urodziłam mama nie narzekała, ale było to 23 lata temu pazdrawiam

Gość a ja......
...już dwa razy rodziłam na ul. Żelaznej. Pierwszy raz 7 lat temu, a drugi 2... Nie mam się do czego przypiąć! Wspomnienia mam bardzo dobre mimo b.ciężkiego porodu. Gdybym jeszcze kiedyś stanęła przed takim wyborem, to na pewno bym się nie wachała... POLECAM!

Polecam szpital MSWiA na Wołoskiej. Za poród rodzinny(beż wydziwnień) zapłaciliśmy 100 zł,opiekę mieliśmy z Dzidzią wprost bajeczną. Polecam też położną Magdę( nazwiska nie znam, ale nosi charakterystyczne żarówiasto pomarańczowe chodaczki)...Powodzenia Mamusiu... :)

Gość Ewelina23wawa
ja takjakARTI uwazam ze praski!!!!!!!!!!!!!!!mam blisko poza tym czysto i pachnaco i lekarz do ktorego chodze bardzo mily,dokladny i delikatny przy czym nie owija w bawelne ja bede tam rodzic termin mi ustalil na 27 lipca pozdrawiam wszystkie mamuski

Gość mamii
ja tez rodziłam na KAROWEJ.PERSONEL JAK NALEŻY,CZYSTO,I OGOLNIE ŁADNY WYGLĄD-A TO JAKIS BOCIEK NA PODŁODZE Z KAFLI WYŁOZONY,A TO SPRAWNA I ŁADNA SZAFECZKA.ŁÓŻKA REWELACYJNE -NA PILOTA(NIE TRZEBA DZIESIEC WIELKICH PODUCH POD PLECAMI BY POSIEDZIEC,PEŁNA REGULACJA WYSOKOSCI ŁÓŻKA WIEC TE NIECO NI NIŻSZE MAMY NIE MUSZA Z NIEGO SKAKAĆ!!!!PAMPERSY ZA DARMO,PODKŁADY.KOSZULE SZPITALNE-DOWOLNIE CZESTO MOŻNA JE ZMIENIAC I NIKT ZLE NA TO NIE PATRZY I SIE NIE DZIWUJE ZE WOLISZ BEZ PLAMYNA TYŁKU CHODZIC!!!!!!!POLECAM

Gość poodnoszę

Gość nigdy Żelazna
nawet z narażeniem zdrowia i życia matkli i dziecka trzeba rodzić naturalnie choćby po trupach. Pozbywaja się ciąż patologicznych, jedyny słuszny poród to tylko naturalny, nie patrzą że są wskazania do cesarskiego. Nigdy w życiu tego szpitala nie polecam - byłam tam 5 dni i o tyle za dużo, za duzo widziałam. Bielański - super!!!!

Gość chyba Karowa najlepsza

Ja mam rodzić w Bielańskim. Słyszałam,że porody są ok,ale za to opieka nad noworodkiem-beznadziejna.:(:(:( Dlatego się boję,jak to będzie.

Gość podnnosze

Gość cytrynka79
miesiąc temu rodziłam na Wołoskiej chcę wam powiedzieć że trochę się tam zmieniło pielegniarki od noworodków nie zadowolone z życia wypychają byle szybciej do domu jedyne miłe osoby to pediatrzy.7 lat temu tam rodziłam starsze dziecko i było SUPER teraz nie byłam taka zachwycona wyszłam na 3 dobę po cesarce i nawet żaden lekarz nie zbadał mnie mimo że źle się czułam. O św.Zofii też niestety nie mam dobrych opinni podobno jest teraz nieźle w Bródnowskim Szpitalu

Gość grosz
A czy ktoś ma jakieś aktualne info o porodach na Czerniakowskiej?

Gość k.przygoda
Zdecydowanie polecam najlepszy szpital w W-wie na Żelaznej Rodziłam krótko bo około 3 godziny, ale 3 dni mi wywoływano poród. Wywołanie porodu było związane z tym, że mam małą krzepliwość krwi. Rodziłam z Mężem a to bardzo ważne być z kimś bliskim. Pani Położna miała na imię Kasia, to super babka, i Pani Doktor którą co pół godziny do mnie zaglądała była extra. Więc mogę powiedzieć, że Personel był Fachowy i Sympatyczny. W szpitalu jest czyściutko i b. ładnie bo szpital jest wyremontowany. Całą noc po porodzie też zaglądała do mnie Położna. Później było trochę gorzej, bo to były wakacje, a w tym czasie zazwyczaj jest dużo szpitali remontowanych, więc było tłoczno na sali z dzidziusiami, ale gdy się zwolniło miejsce to mnie po 2 godzinach przewieziono do sali 2os. z łazienką. Polecam :) :) :)

ja zdecydowanie polecam WOLOSKA!!! Lerzalam tam na patologii w 19TC teraz niedawno mialam zagrazajacy wczesniejszy porod i tez bylo naprawde rewelacyjnie!! Za tydzien lub dwa tam pewnie wroce juz rodzic ale naprawde ciesze sie , ze tam mam swojego ginekologa polecam dr.Grzybowskiego naprawde podchodzi z sercem , opieka poloznych naprawde super !!!

A ja zdecydowanie ODRADZAM Szpital im.Św.Rodziny na Madalińskiego.

Gość karolinka05
Rodziłam prawie 2 lata temu w Świętej Zofii i mimo że mój poród trwał 12 godzin i wspominam go bardzo miło ze względu na otoczenie i atmosferę. Rodziłam z mężem na jednoosobowej sali, położna zaglądała do nas wystarczająca często jednocześnie nie psując atmosfery porodu rodzinnego, poród miałam ciężki i długi w między czasie dostałam 4 razy znieczulenie- (polecam dla niezdecydowanych). Po porodzie leżałam na dwu osobowej sali z łazienką- to jest bardzo ważne. Mamy, które mają wątpliwośći, który szpital wybrać, zwroćcie uwagę na to ilu osobowe są sale i czy są łazienki i bidety- to bardzo ważne!. Personel oceniam bardzo dobrze. Szczerze polecam, mi poleciły ten szpital 2 koleżnki, ja poleciłam 3 innym wszystkie były zadowolone. Jeśli będę mieć okazję rodzić jeszcze raz to już nie mam wątpliwości gdzie. Wszytkim przyszłym mamom i tatom życzę wszystkiego dobrego w nadchodzącym nowym roku, lekkiego porodu, zdrowych pociech,radości z wychowywania potomków i dużo cierpliwości bo z 2 letniej praktyki wiem że się wam przyda:))). Szczęśliwa mama 23 miesięcznej Karolinki.

Gość Iza..
Rodziłam na Madalinskiego i jestem b.zadowolona.Fakt, warunki nie sa rewelacyjne,jednak dla mnie bardziej liczy sie zyczliwosci i zrozumienie, pomoc personelu niz swietne warunki.Oczywiscie super gdyby bylo i to i to, jednak nie ma tak dobrze. W kazdym w moim odczucie zarowno polozne, jak i lekarze , pielegniarki a nawet panie salowe sa b.mile i generalnie w szpitalu panuje dobra atmosfera. Co do minusow to wysoka cena za zneiczulenie oraz sale rodzinna- zneiczulenie 700zł, sala 300. Jednak nie zaluje, choc przez godzine podczas znieczulenia nie cierpialam, a poza tym mogl ze mna caLY CZAS BYC MĄZ, DZIEKI TEMU,Z E WZIELISMY SALE rodzinna. Pielegniarki kapia codzinnie dzidziusia, pomagaja gdy sa klopoty z karmieniem, pytaja o samopoczucie i nie sa gluche na prosby o jakąkolwiek pomoc.Ja nie umialam nawet zakladac pampersa, nauczyly mnie cierpliwie wszystkiego. Generalnie szpital ten oceniam na duzy plus. Minusem jak pisalam juz powyzej jest wysoki cennik za tzw.uslugi dodatkowe, ze ta to nazwe, oraz niezbyt dobre warunki w salach oraz lazienkach. Nie jest brudno, ale malo estetycznie. Pozdrawiam i zycze szybkiego porodu i zdrowych dzieci:)

Rodziłam w Bielańskim. Niewiele napisze,bo była cc. Ale powiem tak... Poród tam -OK. Noworodek w tym szpitalu-opieka beznadziejna!!!!! Panie doktorki maja wszystkich w du... Nie informuja o niczym.Sa wiecznie złe i naburmuszone. Pielegniarki jak się im zapłaci za prywatną opieke nad dzieckie-to super.Ale bez kasy...porażka:O Na patologii panie ktore miały sprzatac wc,wolały kawe pic.Najlepiej gdybyśmy same sprzatały:O Masakra jakas. Nie polecam z tego powodu,ze oddział gdzie sie leży z noworodkiem to jedna wielka klika.Reka,ręke myje!

Gość mediagirl
Szpital na Solcu jest super ! Rodziłam 15 miesięcy temu, zupełnie za darmo poród rodzinny, wielka sala z łazienką do dyspozycji, położne i lekarz super, bardzo dobra opieka nad noworodkiem. I nikt w żadnym momencie nie sugerował żadnych opłat. Powodzenia w "robieniu" dzidzi w Nowym Roku !

Gość llimpopo
podnoszę :)

Gość a jak z położnymi
macie jakieś nazwiska?

Gość bellinka
podnoisze

polecam szpital na MSWIA na Woloskiej rodzilam tam i jestem zadowolona personel super polozne pielegniarki przyjazne sa wszystko cierpliwie wytlumacza, rodzinny 100zł (2 lata temu), slyszalam ze na karowej tez jest dobry ale niestety ja nie dostalam sie za duzo tam rodzacych