Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tygrys

Co sądzicie o imieniu Samanta?

Polecane posty

Gość Tygrys

wypowiedzicie się prosze

Gość tu ja
hmm...no nie dałabym tak na imię swojej córce. wszelkie imiona typu Nikola, Andżelika, Samanta i in. brzmią dla mnie jak z telenoweli brazylijskiej, czytałam zresztą gdzieś, że takie imiona są nadawane dziedziom przez rodziców o niskiej pozycji społecznej, mało wykształconych, którzy w ten sposób próbują podnieść swój status społ. (jakkolwiek miałoby się to dokonać). po co udziwniać, skoro jest tyle ładnych, niebanalnych polskich imion. :)

Gość tu ja
errata: dzieCIom, nie dziedziom :D

Gość .. .. ..
brzmi raczej jak imię dla jachtu niż dla dziecka. ale jak bedziesz na nią wołać Sam to w sumie fajnie bedzie brzmiało :)

Gość niech no
zgadnę, Tygrys, jesteś samotną matką, czyż nie?

kojarzy mi sie z taka ladna szanta: hej Samanta, hej Samanta, kiedy wiatr Ci gra na wantach.. dla mnie tez to bardziej imie dla jachtu niz dla dziecka. jest naprawde duzo ladnych polskich imion.. ale to juz Twoj wybor :)

ej katastroffa teraz przez Ciebie się rozmarzę o morzu ;) ja bym wybrała imię jak najbardziej uniwersalne (Samata spełnia ten warunek) moje imię (Agnieszka) mnie wkurza w kontaktach z obcokrajowcami, bo albo łamią sobie jezyki, albo skracają do Agnes czego nienawidzę.

Gość Tygrys
A jak myślicie jakie imię jest najlepsze Sabina, Sonia, Stella, Sylwia ,Samanta czy Sybilla??Litera S świetnie będzie pasowala do inicjałów dlatego imię na S.

Gość Stanisława
Stasia, pani Stasia w przyszłości... bardzo ładnie, polsko... a nie jakieś zagraniczne fiki miki

Gość ballou
Z imion na S najpredzej nazwałabym córkę Sara

Gość SSSSSyf macie we łbach...

Gość a może
Sabinka, Stefania, stasia

Gość ruda kita
nie nie nie i jeszcze raz nie zadne imie zagraniczne to bufonada i zareczam, ze wielu ludzi POlakow tak bedzie myslec zgadzam sie tez z wypowiedzią pierwszej komentującej tylko nie wiedzialam, ze to jest udowodnione, ja to po prostu zauwazylam sama

Gość Indiana Jones
im większy usmarkaniec tym ma bardziej wymyślne imię. A teraz coś do śmiechu... moja córka wróciła kiedyś z przedszkola i mówi "mamo, a Pawian L. to ...coś tam" "Jaki Pawian córeczko, nie ma takiego imienia!" Okazało się w końcu, że chodziło o Fabiana.

Gość a przepraszam
czy nazwisko tez na s?? jej chcesz zrobic z dziecka SS-manna??

Gość Wikaaa
A moja corunia będzie Sandrą:-). To sliczne imię!!! Nie nazwałabym dziecka Ania, Kasia albo Zosia...sory. A Sandra jest bardzo oryginalnie i nieoklepanie..Oczywiście ważne przy takich iminach jest to czy nie ma się na nazwisko Kowalska czy Malinowska bo wtedy to raczej opłakany skutek....Aaaa i razem z mężem jestśmy po studiach!!!

Gość kika28
Samanta kojarzy mi sie z panienka z seks-telefonu albo inna tego typu

Gość Tygrys
Nie miałam takiego zamiaru. ale udało mi się z was zakpić. Nigdzie nie pisalam,że to ma być imię dla corki. Samanta to nie imię dla dziecka lecz dla mojej nowej lalki. I nie jestem samotna mamusią, z nizin społecznych, tylko 11 letnią uczennicą. Dzieci górą ;)

Gość gość
Ladne imie, nazwisko nie jest wazne, wyjdzie za maz to zawsze moze je zmienic.

Gość gość
Jezeli komus sie podoba,to jest ok. I wszystkie argumenty typu nizin spolecznych,seriali czy panienek lekkich obyczajow swiadcza zle,a ale tylko o ich autorach...