Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miśjula

Kto nienawidzi polskiego hip-hopu?

Polecane posty

hahahah debile w latach 90tych to hip hop sie w polsce rozwinal!!widac kto tu cos wogule rozumie z tego wszystkiego bo gadac to kazdy potrafi na tematy o ktorych wogule nic nie wiedza

Tuner... Co do smierci hip-hopa, albo jego przezycia, to niewatpliwie wiesz lepiej, bo jak sam napisales, siedzisz w tym od dziecka. Pozwole sobie zwrocic Twoja uwage na cos, czego nie zauwazasz, a co rowniez jest wazne, a nawet jeszcze wazniejsze; poprawna pisownia, to jest sposob na porozumienie sie, jak bedziemy pisac kazdy po swojemu, jak ten "phoenixxx", czy jak tam on siebie nazwal, to sie nie zrozumiemy. Ty piszesz coraz gorzej, trzeba sie domyslac o co Tobie chodzi. Mam takie podejrzenie, ze sluchanie hip-hopa zabiera cenny czas na czytanie ksiazek i otumania rozum. Zreszta, taka muzyka sluzy do otumaniania, czego dowodem jest puszczanie czegos takiego w duzych sklepach, gdzie ludzie nie maja myslec, a tylko kupowac i kupowac. Lata 90-te, piszesz... A, to teraz juz wiemy.

Gość czapek
ja tu widze ze wy sie chuja znacie na muzyce i nie jestescie tolerancyjni co do gustow innych myslicie ze jestescie lepsi bo sluchacie bacha albo kogos innego jezeli nie rozumiecie przekazu muzyki to jej nie sluchajcie i nie komentujcie

Gość radeon
" E krytyk wciąż gadasz powiedz ofermo w sumie Jak możesz coś oceniać czego nie rozumiesz?" O.S.T.R. - Ku Krytyce

Gość elx
Jakim hipokrytą trzeba być, aby dyskutować o gustach... ? Mówienie, że hip-hop polega tylko na przekleństwach jest płytsze od kałuży. Zawsze największa komercja wypływa na wierzch, a wy wielcy fani rocka/techno/popu nie macie zespołów, które psują imię waszej muzyki ? Jak ktoś uważa, że raperzy to tylko bezmózgi, żyjące przed blokiem, to polecam takich ARTYSTÓW jak: Łona ( mgr. prawa) Eldo ( mgr. filozofi) Pozdrawiam to kółko wzajemnej adoracji, dla mnie ubliżanie ludziom którzy słuchają jakiejś tam muzyki nie mając o niej zielonego pojęcia jest kretynizmem. Jeszcze apropo tego "nie robienia nic dla młodych, jak w ameryce" wystarczy poszukać. Niewiedza jest najlepszym argumentem dla zwyzywania innych. :) Elex, fan Hip-hop'u ( nie, hip-hopa.) lecz tego z duszą. `To jest kultura współtworzenia Znam ją od korzenia Moc daje tu ziemia, słońce i przemyślenia Chcemy zmieniać wasz punkt widzenia Bo rap to kunszt mówienia Hip-hop to kult istnienia Zaangażowanie kumpli w temat płyt Większość z nas je zbiera do dziś A wpływ jaki ta wspólnota miała na nas Poopowiadam o tym wnukom na kolanach MaxFlo - Podaj dalej. ps: Hip-hop to kultura, nie muzyka. :)

elx... Kto to ten wierszyk ułożył? Czy to te dwa magistry, czy może jakaś ich córka? Poezji ty nigdy nie czytał..? No, to od razu widać.

Gość elx
oczywiście, że nie czytałem poezji, do tego jestem idiotą bez szkoły. Przecież słucham hip-hopu ! Czyż nie ? Polska ignorancja jest niesamowita.

Gość Hejter
"Nigdy nie rozmawiaj z debilem bo zniży Cię on do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem " a ten temat to to---->> lol

Gość marlenkahuj
lol Jestem dziwka bez szkoly hhahaha

Gość radeon
co niektórzy to niech lepiej idą posłuchać Feela, bo to jest "poezja" na ich poziomie :) posłuchajcie kolejny kawałek o platonicznej dupeczce Piotr Kupichy :) przynajmniej bedziecie mieli mądre cytaty do wstawienia na śledzika albo do podpisu zdjęcia :) hip-hop to jest sztuka ulicy, jak widac kogoś boli, że dzieciaki odnajdują się jedni malują graffiti, drudzy są b-boyami i przynajmniej nie muszą spełniać swych ambicji pod blokiem. parafrazując Ostrego, ta kultura ma pokazać, że nie ma tylko agresji i nienawiści na ulicy, ale także jest miłość, braterstwo, jedność. niektórzy nie potrafią tego pojąć i skreślają każdą osobe, która nosi szersze spodnie, a gdy na jakimś miejskim festynie gra raper to bujają łapami najebani, no tak, ale tutaj mogą sobie pokrytykować, bo jestesmy anonimowi oh. proszę nie chwalcie się już ignorancją i najlepiej kupcie jakąś płyte rapową, a dopiero potem wyrażajcie swoją opinie :) pozdrawiam wszystkich!

Wlasnie znalazlem artykul w jakiejs starej gazecie, w ktorym francuski raper wylicza wszystkie zaslugi, ktore ma rap dla muzyki wogole, a szczegolnie francuskiej. Kurde... a ja myslalem, ze nie ma we Francji rapa, czy tego hip-hopa. Nie chce mi sie tlumaczyc, co tam napisane. On pisze, ze rap jest jak balsam dla ciala, miod na serce. U nas, w Kazachstanie nie ma niestety rapa, ani hip-hopa. Le rap a fait énormément de mal à la scène musicale française. C’est une véritable catastrophe, un gouffre culturel. La pauvreté de l’idéologie que ça véhicule : la violence, le racisme anti-Blancs, anti-occidental, anti-femmes… C’est affreux. — Fred Chichin (Rita Mitsouko) – Télérama, avril 2007

WWO, K44, Paktofonika, ale pewnie was zaskoczę... Wiem, że ten zespół jest ogólnie krytykowany i wysmiewany ale uważam, że nawet jesli nie mozna go nazwać zespołem HH to teksty ma przemawiające, troche popowe ale jednak o zyciu. Jeden osiem L. sorki :) ale jestem im oddana na zawsze

Gość teraz ja teraz ja
a ja szanuje eldo mimo ze jest polskim muzulmaninem robi kawal dobrej roboty i za to go szanuje..

Gość teraz ja teraz ja
szanuje jeszcze kilku gosci ale nie bede tutaj wymieniac.. w kazdym razie nie wszystko jest dobre co jest nazwane hip-hop´em niestety.. ale jak ktos dobrze szuka to znajdzie cos co ma przeslanie..

Gość loksgda
gggg

Gość Gość 26L
Ja też nie znoszę hip-hopu ani rapu i nie ważne czy polskiego, czy jakiegoś innego. Mogę słuchać każdy gatunek muzyki od popu po hardcore, ale jak słyszę hip-hop to przełączam stacje na inną. Ta muzyka nie jest dla mnie po prostu muzyką. Co to za muzyka, która składa z powtarzających się w kółko trzech może czterech taktów opartych na jednym akordzie, w których jest sam bas i byle jak rozwinięta sekcja perkusyjna plus sample zawierające dźwięki z innych utworów od innych wykonawców. Nie ma również żadnej linii wokalu czy sekcji instrumentalnej tylko gadanie o niczym. Hiphopowcy narzekają tylko na policje, bo po prostu ciągle mają z nią problemy. Znam chyba z 10 takich hiphopowców i 8 z nich ma zawiasy za kradzieże, pobicia lub narkotyki. Lepsze dźwięki wydaje jadący pociąg niż ta pseudo muzyka - tak nazywam muzykę, która się mieści w zaledwie 3 kanałach MIDI.

Gość słowiczka
nie znoszę

Gość gość
dołączam, również NIENAWIDZĘ!