Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miśjula

Kto nienawidzi polskiego hip-hopu?

Polecane posty

Polski hip hop to Polski hip hop!Hip hop to kultura.....może wywodzi się z bronksu ale tam jest inny styl tej kultury i tutaj inny!To tak jak bysmy nie mieli 90% rzeczy bo to nie wywodzi sie z polski.....bez sensu.......przesluchaj sobie czarny rap i polski rap tylko jakies dobre kawalki......odczujesz roznice....

Hehe no widzisz ze mna nikt nie ma sznas bo ja sie znam calkowicie na tym i wiem co jest dobre a co nie:DKażda muzyka ma swoje zalety a na wady sie nie patrzy jesli jest to muzyka za ktora przepadasz lub kochasz!!

Gość Kika04
Wiecie wogle co piszecie co ma znaczyc "Ja nie cierpie ogolnie,; ale lubie kilka piosenek."?? Albo lubisz albo nie a pozatym HH nie spiewa o bzdurach a jak nie wiesz albo nie rozumiesz to nie odzywaj sie wogle na ten temat

Gość InnaNizWszyscy=
Ja osobiscie slucham TYLKO polskiego hip hopu i dobrze mi z tym. Nie rozumiem jak mozna krytykowac te muzyke, w sumie to uwazam, ze zadnej muzyki nie powinno sie krytykowac. Wiec nie piszcie, ze hip hop to dno, bo pewnie sami nie rozumiecie, o co w nim chodzi. Wezcie sie zastanowcie i nie odzywajcie sie jak nie macie nic sensownego do powiedzenia.

Dokładnie tak to moim zdaniem jest bez sensu.....szczerze to nie powinno sie zadnej muzyki krytykowac to jest prawda bo kazdy typ muzyki ma swoj cel i inne klimaty ktore sie podobaja nie jednemu....hip hop opiera sie glownie na rzeczywistosci i na zyciu.....to jest właśnie hip hop

Gość HIP HIP HURRRRA
Dawidek, swietnie sie Ciebie czyta. Przebrnelam dla Ciebie przez wszystkie strony, przy "Jezus Dzie" sie poplakalam ze smiechu :))))))) Tylko pisz tak dalej, wszystko jedno o czym! Pozdrawiam serdecznie

hiphop to dno,plugastwo i prymitywizm nie ma nic wspolnego z muzyka lomot bębnow z murzynskiej wioski jest bardziej przyjazny dla ucha od tych zalosnych melodeklamacji,pseudoartystów z zacieciem do bluzgania pod trzepakiem jak widże tych ujadajacych zasranców z zakrzywionymi palcami i spodniami w ktorych krok jest na wysokosci kolan zbiera mi siena wymioty nie ma nic gorszego od hip hopu,nawet disco polo i feel sa wyzej od tych popaprancow kultura piwniczno-smietnikowych ziomali,którzy tylko w grupie są mocni dla tych ludzkich smieci powinny byc wyznaczone miejsca odosobnienia,ogrodzone płotem elektrycznym,zeby nie mogli wyjśc i szerzyc nienawiści,brzydoty i zwyklego chamstwa

Gość InnaNizWszyscy=
Do gościa o nicku: "Łyliam Szekspir": Człowieku, znasz może hasło "Szacunek"? jeśli nie, to najwyższy czas poznać, a jeśli tak to nie wypowiadaj się w ten sposób o hip hopie. Twoim zdaniem jest on "dnem, plugastwem i prymitywizmem"? Mylisz się. Może po prostu zwyczajnie nie rozumiesz tej muzyki? A jeśli nie rozumiesz to się nie wypowiadaj. TYLE.

z ktorej strony HH jest chocby odrobine podobny do muzyki ? to melodeklamacje chorych z nienawiści do wszystkiego wokoł poyebów w wieku lat 12-18,majacych za zle innym ze: maja normalne kobiety,a nie lachony, że maja prace i nie musza kombinowac na działke marychy, ze wiedza co to Afryka,Eurazja a nie jak chłoptasie w obwisłych na kolanach spodenkach ograniczaja sie do kilku ulic na wlasnym osiedlu .... wymieniac mozna bez konca... Tuner - dla mnie jestes prymitywem,i nie szargaj mi tu osiedli i dzielnic mieszkaniowych...utożsamiacie sie bieda i jak Janosik chcecie niby to bronić godności innych.A ktos was prosi o to ? Wasze gowno warte teorie i hasla dotyczące stosunów spoleczno-obyczajowych nie interesuja nikogo poza Wami.Jestescie jak homoseksualisci,którzy potzrebuja potwierdzenia,ze ich odłam od normalnosci może byc akceptowalny.Tymczasem - podobnie jak prawdziwa sztuka - pozytywny ruch społeczny nie porzrebuje adwokatow.BRONI SIE SAM !!! I jeszcze jedno.Twoje argumenty podparte inwektywami sa tak samo gówno warte jak Twój caly zasrany hip hop. Poza tym jestem muzykiem z wykształcenia,więc laskawie stul dziub i jesli sie chcesz wypowiadac o muzyce to przytaczaj wartosciowe przyklady.hip hop jest zlymprzykladem,bo zmuzyka nie nic wspolnego,a slowotok jaki wyziera z bitów kojarzy sie co najwyzej z rynsztokiem,lub dolem z gownem.

Gość InnaNizWszyscy=
Znowu do Łyliama Szekspira: I co napisałeś sobie parę linijek i teraz myślisz, że jesteś lepszy? Co to ma być?! Możesz być sobie kim tam chcesz z wykształcenia. Ale zamknij się w końcu, bo jak czytam to co ty tutaj wypisujesz to bym normalnie wywaliła monitor przez okno! Aha! Nie pisz jeszcze że hip hop to " melodeklamacje chorych z nienawiści do wszystkiego wokoł poyebów" bo ty wogóle się nie znasz i nic kompletnie nie wiesz o polskim HH!!!!!!!!! więc zamknij się w końcu i łaskawie NIE KOMENTUJ!!!!

Gość Oblech
Nawiązując do tematu, wpisze się: Ja, ale nie tylko polskiego, każdego. :P

Gość swndjsndn
:))

Jak bys byl z wyksztalcenia muzykiem to bys chociaz troche uszanowal kulure hip hopu a to co piszesz to zwykle bzdury bo wcale tak nie jest jak piszesz.....heh jak mowisz na ten temat to co mowisz to mi wyjasnij na zym polega hip hop jakie sa jego prawdziwe obyczaje.....odpisz mi zle to tak ci to przetlumacze ze zrobie z ciebie glupka.....jesli tak piszesz to jako muzyk jestes guwno warty....co ty myslisz ze wszyscy wykonawcy to slamsy?Ja jakos mam normalna kobiete i prowadze normalne zycie tak jak np.O.S.T.R czy Tede.....o marysce spiewaja i o tym wszystkim guwnie bo tak po prostu sie wkrecilo.....a jak by to nie byla polska tylko np Hiszpania to bys mowil o tym inaczej......ja pierdole takich wykonawcow co spiewaja o dupach,forsie i narkotykach na okrete.....wogule sie nie znasz.....jestes guwnowartym muzykiem tyle ci powiem!!!Aha a jesli chodzi o biede.....niestety ale raper zarabia wiecej od takiego kurwa mac muzyka jak ty wiesz.....a jak masz cos do biedy to wez sie utkaj bo nie masz za grosz szacunku i wychowania....

w kazdym słowie popieram stanowisko Łyliama w sprawie tzw.hip hopu. Nie ma zadnej kultury hh.Żadnej.To reaczej antykultura,która zatruwa mózgi mlodym ludziom.To takze antymuzyka.Kalectwo. Śmietnik.Nie mowcie wiecej że hh ma cos wspolnego z muzyką.Nie ma i nigdy nie miał.I juz raczej nie bedzie miał,jako ze na szczęście slucha tych wypierdow promil spoleczenstwa,slusznie uznając,ze nic nie wnosi do muzyki.Obrażacie muzyków,mowiąc ze hh to muzyka. A ty Tuner to jakis oszołom jestes.I nieuk. Zanim cokolwiek nasmarujesz na forum,wróć sie do szkoly i naucz piacpo polsku,bo poziom Twojego wykształcenia jest mniej niz zerowy.Łyliam bardzo trafnie opisal cale to zjawisko zwane hh.A za Twoje odzywki pwinien ci przyjebac w pysk,cieciu. InnaNizWszyscy= - wolno ci sluchac czego chcesz.Jest demokracja,wolność wyboru i sumienia.Dla czegos tak bezgranicznie dennego jak hh nie mozna miec szacunku.Nawet będąc slepym. Hip hop to najgorsza rzecz jaka moze sie przytrafic młodemu czlowiekowi na etapie dojrzewania. Oczywiscie jak ktos ma tak zjarany mózg jak Tuner to juz mu nic nie moze zaszkodzic.Niestety pomóc tez nie. ps.Tenor,trzymaj fason i nie pomagaj sobie wyzwiskami i obelgami. Pamietaj,ze anonimowy w sieci nie jestes i ktos za Twoj niewparzony język moze ci po prostu przypierdolic.

Gość InnaNizWszyscy=
Następny się znalazł.... Stevie Wonder!!!-kultura hip hopu istnieje, skoro nie wiesz co to takiego - trudno. Nie będę ci teraz pisać na czym to polega. A hip hop nie jest bezgranicznie denny !!! ty go nie rozumiesz!!! wez sie nie wypowiadaj bo nie sie nie znasz!!! a jak masz pisac takie brednie to odłącz klawiature i NIE KOMENTUJ!!!!

Gość wapniara
Swoje latka mam...preferuję muzykę bardziej romantyczna itd.ale...jestem tolerancyjna w stosunku do upodobań innych. Osobiście do hip hopu podchodziłam zawsze sceptycznie i....z nastawieniem,że...za duzo tam wulgaryzmów itd.Od jakiegoś czasu zaczęłam bardziej wsłuchiwać się w niektóre teksty,zwłaszcza nowo powstających zespołów i...zaczynam zmieniać zdanie. Młodzi ludzie,których poznałam ,mają wiele do powiedzenia i tez wiele mowią poprzez teksty,które sami piszą i rzadko w nich słychać przekleństwa,treść zatrważająca,dająca wiele do przemyślenia dla tych,którzy znajda chwilę na refleksje.Najpiękniejsza jaką słyszałam to piosenka ,która ułożył syn dla nieżyjącej mamy,cudo i wyobraźcie sobie w wydaniu hip hopowym,jego mama ,może być dumna.Chcę dodać,że Ci co tworzą ten rodzaj tworczości ,to porządni ludzie,żadne huligaństwo i takie tam....(bo też tak kiedyś myślałam),może warto przeanalizować pewne gatunki,albo....uszanować gusta innych-prawda?

Nie bede wiecej komentowac........wczesniej napisalem komentarz ale zostal usuniety....powiem jedynie ze wapniara ma racje....nie wszyscy sa tacy jak np. Peja ze ciagle hardcore przeklenstwa itd....ale to tez popieram...juz nie chce mi sie wiecej komentowac.....za duzo dochodzi ludzi bez szacunku i wychowania ktorzy dopisuja komentarze nie z tej ziemi....juz pare stron wczesniej zaczelem gubic nerwy i sam zaczelem z tego wszystkiego byc zlosliwy....zycze milego komentowania....zegnam

Gość InnaNizWszyscy=
z wielkim pożądaniem i wypiekami na policzkach spoglądam na plakat z Piotrem Rubikiem wiszący na mojej ścianie jednocześnie wyobrażając sobie ,że wspólnie klaszczemy oglądając zachód słońca

Gość classic music
hip hop jest bezgranicznie prymitywny,a jego wykonawcy muzycznie i umyslowo uposledzeni i zgadzam sie z poprzednikami - nie istnieje zadan kultua czy subkultura hip hopu :o

Gość InnaNizWszyscy=
ej ten co sie pode mnie podszyl to niech se walnie kilka razy baranka o sciane to moze zmadrzeje. ja mam swoje zdanie na temat hip hopu ktorego nigdy nie zmienie. szanuje kazda muzyke czego wiekszosc z was nie potrafi. przeczytajcie sobie wypowiedz wapniary. ona ma racje. a wy szanujcie gusta innych. szanujcie hip hop. (a to o tym rubiku napisal ktos kto sie pode mnie podszyl. wez sie walnij koles) I pamietajcie prosze szanujcie kazda muzyke. nawet hip hop. pozdro

Gość TakasamaJakWszyscy=
Jak nieprzestaniecie nadawac nahiphop to wezne i wystawie monitor za okno i juz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zjeby pierdolone

Gość raptoniezabawajuz
was poj... chyba, moze i polski hip hop jest do dupy.. tzn Ci amatorzy co niby dają wypasione bity to az sie smiac chce, ale nie zpominajcie o Kalibrze 44, Pokahontaz, Pfk.. to jest coś!! Fokus, Rahim, Ś.P Magik.. itd no ubóstwiam!!