Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ALINKA_23

Mam gorączkę cz mogę karmić piersia?

Polecane posty

Gość ALINKA_23

Jestem mama dwutygodniowej córeczki wczoraj dostałam gorączkę 39, która się nadal utrzymuje.Dziś byłam u lekarza wykluczono zapalenie piersi,podejrzewaja jakąs infekcje która sie rozwija.Pani doktor powiedziała,że moge karmić.Czy napewno? Pomóżcie może któraś z was miała podobny problem.

Z tego co wiem i pytałam pediatry to można karmić piersią jak się ma gorączkę do 38. :(

Gość zuzi 4
Według mnie powinnaś karmić. Ja swoją pociechę karmiłam ponad rok, w tym czasie dwa razy przechodziłam dość duże przeziębienie. Bałam się aby nie zarazić maleństwa, ale wiedziałam że mleko matki to dla nigo najlepsze lekarstwo. Dzisiaj ma dwa latka, jest zdrowym, ślicznym dzieckiem.....

Gość kayka
mozesz karmic opczywiscie. Wmleku sa przeciwciala. Nic jej nie bedzie. Oczywiscie jesli bedziesz brala antybiotyk - natychmiast przestan

Gość MONIKA76
U JAKIEGO LEKARZA BYŁAŚ? RODZINNY CZY GINEKOLOG? JA 2miesiące po porodzie dostałam wysokiej gorączki 39,8 C, zażyłam paracetamol . rano wybralam się do lekarza rodzinnego ,on zbadał mi piersi i mówi że są w porządku, że to prawdopodobnie u mnie jakaś infekcja. nie przepisał antybiotyku bo powiedzial że mi to przejdzie ,brałam tylko na obniżenie temperatury. mineły 2 dni temperatura mi nie spadała, w końcu się wkurzyłam i wybrałam się do ginekologa gdyż myślałam że może rozwija mi się infekcja w miejscu po cięciu cesarskim.okazało się że rana po cięciu cesarskim była w porządku.wybadala mi piersi i okazało się że mmam stan zapalny piersi, zaczeła mi masować piersi, podala potem jakiś zastrzyk i przepisała mi ANTYBIOTYK KTÓRY NIE PRZESZKADZA W KARMIENIU PIERSIĄ,mogłam dalej karmić piersią.masowałam piersi i odciągałam pokarm i temp. następnego dnia mi spadla.

niedawno tez mialam podobna goraczke. Jak najbardziej karm dzidzie, gdyz Twoje mleko produkuje terac przeciwciala ktore uodparniaja dziecko. Mogloby zachorowac jesli Ty odstawilabus je od piersi. Lekarz mi tak powiedzial. Szybkiego powrotu do zdrowia.

Alinko! weź apap na obniżenie gorączki - to niezaszkodzi maleństwu! też to brałam, a miałam kilkanaście razy powyżej 39. generalnie to powinno się karmić do temp. 38,5 póżniej coś ....(nie pamietam co) sie wytwarza co szkodzi dziecku. A ja polecam ci dalsze karmienie bo wtedy gdy masz goraczkę twój organizm wytwarza mnóstwo antyciał - które sa bardzo ważne dla dzidziusia - w moim przypadku: karmiłam cały czas podczas gorączki (oczywiście powyżej 38,5 zbijałam apapem) i mój maluszek ma teraz prawie 2 latka - do tej pory raz miał katar i raz wirusowe zapalenie gardełka - odpukać oby tak dalej! Pozdrawiam, życzę zdrówka i powodzenia w wychowywaniu córeczki! (jak masz jakieś pytania to zapraszam - mój mail jest widoczny po naciśnięciu mojego nika)

Gość ALINKA_23
Dzięki wielkie za odpowiedzi!Malutka nadal karmiłam i nic jej nie było.Dla pewności jeszcze zadzwoniłam do Pani polożnej, przyjechała i jaszcze raz sprawdziła mi piersi i bylo ok. Powiedziala,że może to taka "trzydniowka" temperaturka spadła choć teraz bardzo się pocę ale czuje się lepiej.Jęśli nie minie mi to pocenie to jednak wybiorę się do ginekologa, rodziłam drogami natury więc może to te szwy w środku? Daje sobie jeszcze jeden dzień.

Gość młoda mama
Ja gdy urodziłam swoja coreczke rowniez miewałam temperature.I pani doktor powiedziala ze gdy temp jest do 38 stopni to mozna karmic.Powyzej juz nie..Brałas cos przeciwgoraczkowego?