Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malta

WRZESIEŃ odezwijcie się wrześniówki!!!

Polecane posty

wszystkiego dobrego dla solenizanta 🌻 :D u nas powoli choróbko wychodzi, jeszcze został kaszel ale juz nie taki mocny. z newsów- to zrobił sam pięć kroczków ale jak zobaczył że nie ma rąk mamy koło niego to padł na dupsko i się rozpłakał.Hmm leniwy jest i tyle :( Może to też wina tego że są same panele i się ślizga,pewnie jaby były dywany to nóżka stabilniejsza i poszedł by w długą....

Gość diodda
proponuję skarpety z ABSami :) czyli gumkami podszyte. Nasza też panelowa kobita od małego, ale teraz już chodzi sprawnie, nie raczkuje już prawie wcale. Czyli można powiedzieć, ze "przeszła roczek", bo dziś jej urodzinki - dzieki za życzenia :) co do kataru to leje się strumieniem, ale o dziwo córcia w nocy lepiej śpi - dłużej - bez pobudki. Za to wyciąganie Fridą glutków znosi strasznie - ryczy jak obdzierana ze skóry, to samo z lekarstwem i kropelkami do nosa... yh

mamy antypoślizgi ale i tak mały się boi :) co do fridy- hehe przerabiałam to teraz :( nawet się nie dziwię że sąsiedzi się na mnie krzywo patrzą ;)

Cześć wieki mnie nie było ale mam teraz tyle zamieszania że nie wiem. Sprzedajemy mieszkanie i kupujemy chatę...już mam dość. Karla chudzielec - dziś byłam u doktorki 8800 waży - mało - 10 centyl :( no i do tego nie zaszczepili bo gardło czerwone - eeech same problemy... :( Buźka

Gość diodda
no tak, to ewidentnie czas chorobowy - wszyscy dookoła chorzy :( a ja mam głupie pytanie - jako że Weronika ma katar pierwszy raz w swoim życiu to ja nie wiem czy dobrze z nim postępuję, bo ona strasznie utrudnia wyjmowanie gilonów, no i się zastanawiam czy to aby dobrze, że ten nosek jest non stop nie oczyszczony. Np teraz poszła spać z nosem pełnym, mimo że wyjęłam conieco Fridą. Kurde... Macie jakieś sposoby "inhalacyjne" na taki mega-katar ? moze powinnam jakies olejki eteryczne palić w pokoju gdzie śpi ?? A tak w dzień to z nosa jej się leje litrami i czasem coś wykicha ale za to cyce mam przepełnione, bo ona w tych warunkach dziś nic nie wypiła i nawet zasnęla tak nie do końca przy cycu, a to się nam nie zdarza w ogóle od czasów ubiegłego listopada bodajże !! Myśle sobie, ze moze się sama odstawi od cyca przez przypadek - przy okazji tej choroby, ale by bylo fajnie :)

Dioda - jak masz taka możliwość, chodzi mi o olejki to na pewno nie zaszkodzą, kropleka jakiegos oilbas czy cóś, a jesli chodzi o czyszczenie, to skoro ma lejący katar to ja bym sie tak bardzo nie przejmowała, nos sam sie oczyszcza i moim zdaniem ważniejsze tu jest nawilżanie śluzówek. FOXYLADY - POTRZEBUJĘ SIĘ Z TOBA SKONTAKTOWAĆ, PLIS POMÓŻ, JAKBYŚ MI PUSCIŁA SYGNAŁ, BO JA CHYBA TWÓJ NUMER ŹLE ZAPISAŁAM.

A dziewczyny i druga sprawa, chcę odsprzedac dwa opakowania cerazette, bo ja bedę zmieniac piguły a rozpędziłam sie i kupiłam za duzo, jak znacie kogos zainteresowanego to maila znacie :)

Gość Mała25
Diodda jesli chodzi o smary to ja tez swojej tylko myje nocha aby sucharki obmyć i wyciągam patyczkiem do uchu zasuszone a później psikam sterimarem nastepnie kropelka Olbas na ubranko tak na wysokości klatki piersiowej, kropelka na pieluche która leży obok łóżeczka i idzie spac, przy okazji my mamy inchalacje, POLECAM A i wszystkiego NAJ dla Weronisi, spóźnione ale szczere, mamy remont przedpokoju i wszystko pozaklejane więć brak dostępu gdzie kolwiek :)

Gość diodda
oj, dzieki dzieki a to w aptece się kupuje ? bo ja za dużo sklepów tu nie mam a wszędzie mogę tylko piechotą i to z wózkiem...

dziewczyny, macie spacewrówki? powiedzcie mi czy jesteście z nich zadowolone i jakie macie. Kupiłam w kwietnu z firmy coneco,nie za tani bo 500 zł kosztował. niestety miałam już 4 reklamację i własnie dostałam zwrot kasy. Wózek musze kupić bo w tym 3 funkcyjnym się zadźwigam. wolałabym nie kupowac kota w worku i bo ładny....

Gość diodda
no właśnie o to samo chciaam zapytać !! nie mamy jeszcze a w przeciwieństwie do tego pierwszego wózka ten chcemy już z wyższej półki kupić

Gość diodda
ale w tym temacie to tylko Mała może nam pomóc chyba :)

Gość Mała25
:) Ja mam spacerówke po synku dla Oliwi i jest to wózek Baby Dream bodajże comfort waży około 7 kilo ponieważ ja kupowałam aby oparcie sie całkiem kładło, bo usypiałam go w wózku no i szkoda mi dzieci które wisza w tych parasolkach i stwierdziłam ze swojego nie bede tak wozic. Przednie kółka ma podwójne te kręcone, tacka dla dziedzka sie odpina całkiem, a i przy rączce dla rodzina tez jest no i fajnie sie skłąda do przewożenia. Mała spokojnie w nim leży nogi nie wisza, a później można z przodu opuscic na dół kawałek :) O cos takiego: zdjecia z wycieczki do Oświecimia :) http://img147.imageshack.us/my.php?image=img9678wy1.jpg tu widac z boku dobrze http://img167.imageshack.us/my.php?image=img9689jg4.jpg Ja głeboki już sprzedałam, teraz został tylko spacerowy

Gość Mała25
a sterimar i olbas w aptece

Gość diodda
wow, dzięki za wyczerpujące odpowiedzi ! na dodatek poparte zdjęciami suuper :) :) :)

Ja mam parasolke, taka zwykłą, ale mój synek nigdy nie siedzi, nie lezy prosto. Mamy juz cała serię zdjęc dokumentujących w jakich pozycjach spi bądź siedzi moje dziecko wózku czy na materacu. Odkąd nauczył się siadać notorycznie siedzi bokiem z nogami na barierce, próby posadzenia go prosto kaczą sie dzikim wrzaskiem. Kiedys w autobusie to się nawet baba do mnie przyczepiła że jego kręgosłup boli, a małemu pic sie chciało, bo zapominalska mama wody z butla nie wzięła. W każdym razie ja bym sie zastanowiła nad kupowaniem drogiego wózka bo większośc dzieci jak juz opanuje chodzenie to jeździć nie chce i wózek to słuzy jako podpórka i na wszelki wypadek. W każdym razie moim zdaniem musi mieć opuszczane oparcie, pod nózkami oparcie takie żeby nogi mogły leżec a nie zwisać i jakąś budkę. Choć to jeszcze kwestia tego jak i do czego uzywa się wózka. Dla Mirona ważne jest by widział także co się z tyłu dzieje, w parasolce może sie wychylic i sprawdza gdzie jest suka np. My stary dwufunkcyjny jeszcze mamy, ale mały nie chce w nim jeżdzić bo za mało widać.

A, my kupowaliśmy z myslą o tym, że nawet do pociągu wsiąśc z nim bez problemu.

tia.. mój też robi wygibasy w wózku- nogi jak najwyżej zadziera albo bokiem siada a jak już niby prosto to przewieszony przez barierkę .... takie to nie ujarzmione :D :D :D :D

Gość diodda
aha, no my na razie jeżdzimy w spacerówce tej od wózka nr 1 no i zastanawiam się czy po prostu nie styknie teraz kupić lekką parasolkę, no bo chyba nie ma żadnych wózków "przejściowych", co ? parasolka nadaje się dla roczniaczków ? czy to już jest dla 2-3 latków ? Kurde już sama tego nie kumam.. Czas się przejść do sklepu z tym chyba i popatrzeć mała śpi, wciągnęłam zupkę z proszku i zamierzam pisać dyplom, bye

ja kupiłam wlasnie taka spacerówkę co składa się w parasolkę.Ogolnie to dobra była...niby od rocznego dziecka ale ja juz na weekend majowy w niej ruszałam. Są też takie zwykłe parasolki- ale to chyba dla dwulatków one to chyba 4 kg ważą ale to nie dla naszych malców jeszcze...

Dioda - parasolka to określenie sposobu składania wózka, mozesz kupic taka najtańszą za 150 a mozesz taką za ponad 1000 bo i takie widziałam. Nad spacerówkami maja ta przewgę że są lżejsze, zazwyczaj węższe, łatwiej się zapakować do komunikacji miejskiej i do samochodu. Ja ma taka bez wypasów bo miał to byc drugi wózek, na podróze itp, ale Małemu sie spodobało i nie chce jeździć w starym. Ale ma to ten plus że spokojnie mogę sama z nim jechać do miasta, bo dam rade sama wsiąść i wysiąć nawet z tramwaju. Wszystko zalezy czego potrzebujesz,

Gość diodda
dzieki babki :) co ja bym bez Was zrobiła ;) dziś mała w zasadzie przespała całą noc, mimo kaszlu i kataru - jestem w szoku. Wzięłam ją jedynie na cyca koło 6-ej, żeby jej trochę dać pić, no bo tak oddychać przez nos całą noc to strasznie sucho w buźce musi być - dziwne że się n ie budziła, co ? i już tak tfu tfu tfu 4 nocki jak tak śpi i śpi.... wolę się nie nastawiać, ale może to w końcu nastąpi, że będzie cała noc przespana ? o rany.. już nie pamiętam jak to jest, serio

Ja mam spacerówe ze 200 PLN - podobną do Małej - chyba tej samej firmy - tylko trochę mniej bajerów - ale jak dla mnie jest super - przede wszystkim lekka i zajmuje mało miejsca po złożeniu - czytaj - mieści się w moim bagażniku :) hehehehe śmigam oglądać kolejną chałupę :( jakbym miała tendencje genetyczne do siwienia to już bym była cała biała... Buźka

Gość diodda
hehe, akurat bardzo na temat tekst z onetu - wczoraj mąż mi przysłał, jako że nam też się marzy dom (zresztą chyba każdemu) "ZALETY" Domku Najpierw wybuduj go( historia na książkę - każdy to wie,albo kup - wiadomo, zawsze będzie dużo minusów, coś nie tak z domkiem). A potem już tylko : mieszkaj,żyj,oddychaj pełną piersią borowego lasu ( to nic,że jest kilometr dalej- znajomi i tak zazdroszczą) i tylko czasem: dojedź,wróć z pracy, poczekaj na żonę jak masz jeden samochód, albo ona na ciebie,zaproś znajomych ( numer na raz),zawieź dzieci na kółka zainteresowań w sobotę, odbierz je,skoś trawę co druga sobotę,powalcz z chwastami,kostka zapada sie na podjeździe, zabrakło chleba-jedź kilometr do sklepiku, jak zamknięty na stację benzynowa 8 km dalej, wróć, napraw rynny bo ciekna, ogrzewanie nawala, usuń śnieg z podjazdu i z chodnika, dach do remontu - 20.000 Pln.,kup opał na zimę - olej,gaz,węgiel,koks cokolwiek i tak będzie w części domu chłodno, bo drogo, bo się oszczędza na wakacje, na które strach pojechać, o weekendach wyjazdowych zapomnij, bo jest ogródek w domu i nieśmiertelny grill, na który już nie możesz patrzec,las kilometr dalej ( dwa razy w nim byłem)brama skrzypi, silniczek się popsuł od wjazdu do garażu, samochód złodzieje wyjeli, bo mocno spałeś a kundel nie zaszczekał, bo zapomniałeś go nakarmić lub kupić,podlej ogródek, bo kwiatki wyschną i twoja trawa(z której jesteś tak dumny też) pomaluj ogrodzenie, za miesiąc drugi raz, bo czasu nie było od razu,elewacja się sypie,na grzyby idź do piwnicy,żona chce w niedzielę do kina - jedziesz 30 km i znowu 30 z powrotem, film cię nie bawił, bo musisz wstać jutro o 5.30, odgarnąć śnieg, odwieźć dzieci i zdążyć do pracy. Sex w święta. pozdrawiam /właściciel domku

:D trochę mi lepiej, wtedy to mnie sąsiedzi wkurzyli, chołota ch.. No rok minął jak kupilismy i już mi ciasno

Gość diodda
"obecna!" :D na weekend byliśmy o moich rodziców, bo organizowaliśmy roczek. Bylo spoko i pogoda zajebiaszcza. Aha - wybrała różaniec :D No młoda prawie biega już, tak więc o wiele fajniej i łatwiej jest teraz, bo nie trzeba się tyle schylać i nosić. Chodzi mi oczywiście o pobyt poza naszym domem, bo u siebie to wiadomo - wszystko jest urządzone pod córcię. A poza tym to gile lecą już jej 9-ty dzień, dpstaje antybiotyk na anginę... bo i to chyba tyle. Aha, ja mam troszkę marny humor, z powodu braku czasu na pisanie mojej pracy dypl. ktorej zostało roboty na kilka CAŁYCH DNI a ja nie mogę tego zrobić już przez rok. Żenada. Niestety tak to jest jak się jest samemu kompletnie i znikąd pomocy (przy domu i dzieku). Trzymcie się

Ech Dioda, ja też sie nie wyrabiam, masę zadań do zrobienia, poprawienia w domu z kursu, chlew w mieszkaniu, ze przewrócć się mozna i jeszcze musze opiekunke na piatek znaleźć. Mały ostanio budzi sie w srodku nocy głodny, więc się nie wysypiam, musze zacząć się uczyć by potem nie kuc po nocach, mam dość. A poza tym chwaliłam sie że Miron sam wchodzi na sofę i z niej sam schodzi.