Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LIKI23

NOCNE ZGRZYTANIE ZĘBAMI U DZIECI

Polecane posty

Gość a jaaaaaaa
zgrzytanie zębami to przez alergię i dziurawe zeby - niestety. Mój syn ma alergię na roztocza kurzu domowego i kilka ubytków w ząbkach. Alergolog przepisała singulair 5mg i zgrzytanie się skończyło :) Owsiki tu nie mają nic do rzeczy. To jakiś mit.

Gość luiza1pop
Nie jest to zaden "mit". Niejeden pediatra juz mi o tym wspominal.

Gość ktoś używa takiej szyny

Gość doświadczona mama
Oprócz owsików są taż inne pasożyty glizda psia, ludzka, nicienie itd. Przy pasożytach tak właśnie jest że dziecko niespokojnie śpi, zgrzyta zębami, często ma infekcje dróg oddechowych. Na twoim miejscu jak najszybciej zrobiła bym posiew kału na pasożyt!!!!

Gość ewka 12
hej moja corcia tak glosno zgrzyta na zabkach ze budzi mnie w nocy martwie sie o nia robakow nie ma badania to wykluczyly boje sie ze polamie sie zabki bo to zgrzytanie jest tak powazne ostatnio zauwazylam ze ma gorna szczeke bardziej wysunieta do przodu czy to moze przez to tak glosno zgrzyta mnie az ciarki przechdza jak slysze jej nocne zgrzytanie prosze o rade pozdrawiam

Gość do pierwszej wypowiedzi autork
skąd wiesz że nie ma owsików? trzeba przeleczyć na owsiki i wtedy zobaczysz czy zgrzytanie minie czy nie. Badaniami na pasożyty nie ma się co sugerować, bo rzadko kiedy są wiarygodne. jakbym ja czekała aż mi badania wskażą pasożyty to by mi dziecko zdarło zęby zgrzytaniem chyba. A tak podałam całej rodzinie pyrantelum i po zgrzytaniu, a kaszel jeszcze z odruchami wymiotnymi to już pasożyty jak w banku.

Gość asia1258
Moja corka strasznie zgrzyta zebami. Poszlysmy do stomatologa. Uspokoila mnie ze miedzy 5 a 6 rokiem jest to fizjologiczne. UFF

Gość jjjjjkoll
też mam ten problem, synek 4 lata.

Gość gość
UWAGA Mój dwu letni synek bardzo zgrzytał zębami w czasie snu.Okazało się ,że ma Tococara canis (pasożyta) .Ten pasożyt może dostać się do oka,mózgu i niszczyć wewnętrzne narządy.Na razie miał zrobione usg brzucha i sprawdzane min czy wątroba jest powiększona.Oprócz tego sprawdzano mu czy nie ma szmerów w sercu Jeżeli ten pasożyt znajduje się w oku może spowodować ,że dziecko nie leczone nawet przestanie widzieć. Chcę zaznaczyć ,że miał badanie robione na tego pasożyta z krwi. Został nam jeszcze okulista dalsze leczenie w szpitalu zakaźnym .Obecnie przyjmuje lek o nazwie Zentel.

Gość gość
Pasożyty rzadko wychodzą w badaniach najlepiej je zauważyć w kale dziecka. Dokładniejsze badania na pasożyty są z krwi można zbadać przeciwciała we krwi na obecność glisty ludzkiej lub tasiemca. inne niestety tylko z kału.

Gość gość
Niestety ale te szyny zakładane na noc nie nadają się do małych dzieci jak np. mój 6 latek. Wiem bo pytałam dentysty. Mój ma również ten problem. Ma już starte zęby a ja nie mam pojęcia co z tym fantem zrobić. Zgrzyta tylko w nocy. Fakt że jest nerwus ale zbyt wiele na to poradzić nie mogę. Boję się że ze stałymi zębami zrobi sobie to samo i będzie kłopot.

Gość gość
Z past to ajona. A na zgrzytanie potrzebujecie specjalnej nakładki - w żaden inny sposób problemu nie rozwiążecie, zatem radzę się wybrać do dentysty.

Gość galantek
W zasadzie jedyne co mi przychodzi na myśl to wkładka na zęby, taka akrylowa - powinno to rozwiązać problem, bo inaczej dziecko może te zęby sobie zniszczyć. Pastą może być ajona. Po prostu dbajcie o systematyczność.

Gość cudownie ocalona
MEGA SZOK LUDZIE !!!! chciałam wam opowiedzieć coś co zmieniło moje życie; mimo że byłam dość wierząca i taka sobie średnio praktykująca odkryłam niedawno Jezusa zupełnie na nowo, to był przewrót który zmienił moje życie!!!!! jeśli wasza wiara jest żywa, autentyczna i nie chwilowa (WAŻNE) modlitwy zostaną wysłuchane i cuda wejdą do waszego życia z taką pewnością siebie jakby siedziały tam sobie wygodnie od zawsze. Bóg da Ci to czego nie da Ci nikt, nikt nigdy nie będzie kochał Cię tak bardzo jak on, nikt nie doda Ci tyle odwagi i siły, tyle radości i ciepła oraz zrozumienia. To nie jest ktoś odległy, on jest bardziej ludzki od ludzi a jego dobroć większa niż dobroć wszystkich ludzi którzy kiedykolwiek żyli na tej planecie razem wziętych. To się wydaje Ci teraz może pusta gadka, ale jest coś takiego jak wylanie Ducha Świętego (sprawdź też pod nazwą: chrzest w Duchu Świętym) i jest to mega przeżycie mistyczne i realne jednocześnie, używałam w życiu różnych rzeczy i uwierz mi- nic Ci nie da takiego powera, jest to odlot nie do opisania ludzkim językiem, wiem co mówię. Jeśli jesteś teraz daleko od Jezusa i masz wymówkę w stylu „ …no ale ja już zrobiłam tyle złych rzeczy i teraz to już w sumie tak głupio, nie ma sensu wracać…” to muszę cię rozczarować gdyż to gó**no a nie wymówka ja miałam podpisany własną krwią pakt z diabłem (we wczesnej młodości) a Bóg wybaczył mi to, przyjął z powrotem jak gdyby nigdy nic, tyle Ci powiem; spowiedź to potęga, weźcie to a serio, możecie dosłownie wykasować te wszystkie rzeczy w majestacie duchowego prawa które jest po drugiej stronie (po śmierci) brane ze 100% szacunkiem i uznaniem Wróć do Jezusa, on czeka

Gość gość
twój syn ma gliste ludzka - objawy pasuja idealnie.

Gość Helentt
Ja wam kochane niewiele powiem ale czytajac niektore porady moja i tak jest dobra. Nie wiesz - nie pisz