Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ona 20

seź za kasę!

Polecane posty

Gość Ona 20

Cześć wszystkim! Nazywam się Ania i mam bardzo ciężką sytuację rodzinną. Czasem jest tak że idę głodna spać z tą świadomością że jutro też niebardzo będę miała co zjeść. Nie mogę tak dłużej żyć! Próbowałam znaleść sobie pracę ale nic z tego. Chodziłam prawie od drzwi do drzwi. Niestety skończyłam tylko zawodówkę ponieważ rodziców nie było stać na dalsze utzymywanie mnie i rodzeństwa. Musiałam iść do pracy. Pracowałam jako pomoc kuchenna za 600 zł. miesięcznie. Mój szef wiedział jaką mam sytuację i postanowił to wykorzystać. Zaproponował mi sex w zamian za o wiele lepszą pensję. Odmówiłam mu i dlatego też mnie zwolnił. Teraz tego żałuję. Jestem bez pracy i widzę jak moje rodzeństwo chodzi ubrane i jak je. Serce mi się kraje. Nie mogę dłużej patrzeć na to jak moja najmłodsza siostra chodzi po śniegu w dziurawych butach i płacze że nużki jej drętwieją z zimna i mokra. Nie pujdę i nie ukradnę, ale podjełam decyzję o tym że zarobię inaczej te pieniądze. Będę sprzedawać swoje ciało. Wiem że na początku będzie ciężko ale zacisnę jakoś zęby i dam radę. Muszę jakoś wspomóc rodziców. Oni o tym nie wiedzą. Obydwoje nie pracują. tak naprawdę nie chcę tego robić ale czy jest jakieś inne wyjście? Jeśli ktokolwiek je zna to proszę o poradę i pomysł. Dziękuję!!!

Gość kto udostepnia ci
o tej porze komputer, sorki ze pytam ale zaskakuje mnie to poniewaz pochodze z domu, w ktorym tez wiecznie nie bylo pieniazkow i oczywiscie komputera, teraz zycie sie poprawilo, mam internet i ...hi hi komputer, powiedz skad jestes , ile lat ma rodzenstwo, czy masz pelna rodzine

Gość ostrokrzew
No właśnie, skąd masz na net? I jest wiele innych sposobów zarabiania.

Gość Ona 20
Cześć! z komputera korzystamo tej porze ponieważ jestem teraz u znajomej. Czasem jak jedzie gdzieś z mężem to pilnuję im synka ale to jest bardzo żadko. Za noc dostaję 20zł. To zawsze coś! Mam 19lat i jestem z Koszalina. Mam 5 rodzeństwa. Brat ma 16 i się jeszcze uczy! drugi ma 11 i też się uczy. Siostry mają po 9 lat , a najmłodsza ma 7lat.Jeśli chcesz coś jeszcze wiedzieć to napisz.

Gość dlaczego sie nie odzywasz
zaraz pomysle ze jestes jedna ze znudzonych forumowiczek zadnych internetowych prowokacji

Gość sorki
nie bylo cie, dobra 1. seks za kase? to nie wyjscie, zniszczysz sobie mlodosc a moze i cale zycie 2 probowalas zatrudnic sie jako kelnerka? pizza hut, mc donalds? 3.a moze sprobowalabys miejsc takich jak nadmorskie osrodki wypoczynkowe? moze wyjedz do ustki? gdzie ci zreszta najblizej? 4.porozmawiaj z nauczycielami z bylej szkoly, jesli tacy sa w stanie wesprzec cie moralnie 5.zrob wszystko zeby rozgladnac sie za praca, nigdy nie wmawiaj sobie ze zapracujesz na cos cialem, jakos nikt na tym jeszcze dobrze nie wyszedl...

Gość Ona 20
Wiesz prubowałam naprawdę znaleźć uczciwą pracę. Nawet znajomi mi pomagali. Niestety brak mi wykształcenia,a nie stać mnie na dalsze. Korzystamy z pomocy społecznej i caritasu. Niestety to nie wystarcza. Wiem że sex za kasę jest obrzydliwy ale muszę zrobić coś dla mojego rodzeństwa. O siebie nie dbam, bo jakoś sobie poradzę ale oni są jeszcze mali! Rozmawiałam już z wieloma osobami. Nie wstydzę się prosić o pomoc! Ktoś zawsze pomorze np. da jakieś ciuchy, albo jakieś jedzenie czasem. Szkoda mi też moich rodziców bo widzę jak bardzo to przeżywają.

Gość zapomnialabym
jeszcze jedno, jestes b. mloda, wierze ze cos znajdziesz, badz silna, pamietaj ze bedzie juz tylko lepiej, jesli 1000 drzwi zatrzasnieto przed toba z hukiem ,1001 otworza sie na oscierz

Gość Ona 20
Dzięki za otuchę! Mam nadzieję że tak będzie!!! Gorzej już raczej nie może być!

Gość nie wiem
trudno jest mi doradzac...zrobisz jak uwazasz, ale z calego serca prosze cie zebys o tym pomyslala jeszcze milion razy!!!!wiesz, ze mozesz stracic zycie, moga cie zgwalcic, pobic, itp, rodzice beda mieli zlamane serca...

Gość zapomnialam
zapytac, nie wiem jak to jest, ale nie mozesz zarejestrowac sie jako bezrobotna?

Gość Ona 20
Wiem i właśnie tego się boję, że ktoś mnie źle potraktuje, że może mi się stć krzywda. Naprawdę tylko to mnie jeszcze hamuje przed zaczęciem.

Gość Ona 20
Jestem zarejestrowana jako bezrobotna ale co z tego jak nie dostałam jeszcze żadnej oferty pracy. Sama często chodzę do tego biura pracy ale nic dla mnie nie ma. Ale dzięki zarejestrowaniu się mogę korzystać z usłu lekarza bezpłatnie ponieważ urząd pracy mnie ubezpiecza.

Gość a ci znajomi
u ktorych opiekujesz sie dzieckiem ,jesli maja takie mozliwosci zeby dawac ci pieniazki za opieke, moze maja tez znajomosci?

Gość czy dostawalas
jakas pomoc finansowa z urzedu? pomyslalam jeszcze o dyspozytorkach w centrali, np.taksowek, a supermarkety? wiem ze maja b zla renome, ale wiesz, czasami nie mozna wybierac? lokalny sklep spozywczy?

Gość Ona 20
Koszalin to nieduże miiasto i jest tylko kilka supermarketów. Koleżanka próbowała mnie wkręcić na promocje ale bezskutecznie. Powiedziała mi że oni mają swoje dziewczyny już stałe.np. córki pracowników sklepu czy samych organizatorów. Próbowałam też w akwizycji ale mnie oszukali.Starałam się sprzedać jak najwięcej płyt a oni mi nie zapłacili. W sumie nie miałabym też jak im udowodnić to że je sprzedałam bo nie miałam żadnej umowy, nic. Mówię wam całe życie pod prąd! dlaczego los jest taki okrutny? Chciałam też wyjechać za granicę jako operka. Znam nawet dobrze angielski. Często z nudów chodziłam do biblioteki i się go uczyłam sama. Niestety żeby pojechać trzeba tej agencji zapłacić dużo pieniędzy, których ja nie mam.

Gość w jakim stopniu
znasz te jezyki, potrafilabys ze mna popisac w jednym znich(oczywiscie jesli go znam?)

Gość Ona 20
Ci moi znajomi wiedzą o całej mojej sytuacji. Prosiłam ich też o pomoc. Obiecali że coś postarają się znaleźć dla mnie. Znajdują już tak przeszło pół roku . Oni są zajęci sobą i swoim życiem. Tak naprawdę to ja ich nie obchodzę. Jestem im potrzebna tylko do opieki nad dzieckiej jeśli nie mają go gdzie zostawić. Wiedzą że inna dziewczyna wzieła by więcej za noc niż 20zł. a dla mnie każy grosz się liczy.

Gość czy
oni sa dobrze sytuowani? a czy woi rodzice w ogole dostaja jakas zapomoge? jezu ile jest "dochodu" w waszym domu? jestem bezsilna

Gość Ona 20
Znam włoski nawet dobrze, angielski też i co nieco niemieckiego( jego się teraz uczę) powiem szczerze że lepiej u mnie jest z mówieniem niż z pisaniem. ja jestem słuchowcem i w bibliotece wojewódzkiej uczyłam się dużo ze słuchawkami na uszach słuchając kaset.

Gość Ona20
Dochodów łącznie mamy koło 700zl, ale mamy 3 pokojowe mieszkanie i za nie płacimy koło 500zł.

Gość wiesz
wydaje mi sie ze twoje wyksztalcenie nie ma nic wspolnego z tym jaki jestes czlowiekiem, widac tez ze jestes uparta i uczysz sie dla samej siebie, wiesz z emoglabys pojsc do liceum? pracowac dorywczo gdzies wieczorami? to mozliwe, jesli jestes bystra,teraz masz swoje" 5 minut", przeciez ktos musi ci pomoc!

Gość blagam
zadzwon na jakas goraca linie, rozmawiaj z ludzmi, musz byc jakies placowki pomocy dla mlodych, ambitych ludzi!

Gość Ona 20
Już nikt mnie nie przyjmie do liceum dziennego. Jestem za stara. Mogłabym iśc do wieczorowego albo zaocznego ale to wszystko kosztuje. Ja naprawdę bardzo bym chciała się uczyć. Sama wyporzyczam sobie podręczniki do liceum i się czasem uczę jak nie mam co robić.Wiem że w szkole dałabym sobie radę. Pomagam też młodszemu rodzeństwu w nauce i dzięki temu też sobie przypominam stare widomości..

Gość musi
byc jakas pomoc dla tych ktorzy chca sie uczyc!nie wiem, ale przeciez sytuacja finansowa powinna byc rozpatrzona przez zarzad szkoly, czy sama nie wiem kogo, jesli chcesz sie uczyc , nikt nie ma prawa ci tego zabronic, musi byc ktos , kto pomoglby ci uzyskac fachowa pomoc w tym przypadku

Gość powaznie
nienawidze tego pieprzonego kraju, nie ma zadnej pomocy socjalnej, nie ozna sie do nikogo zwrocic o pomoc! a jestesmy w unii!to skandal!

Gość aniu
moze bedziesz mogla uczyc dzieci angielskiego?

Gość ona 20
Powiem szczerze że myślałam o korepetycjach np. z jezyków lub poprostu pomocy przy lekcjach. Raz nawet dałam ogłoszenie do gazety i cały dzień siedziałyśmy z koleżanką u niej w domu przy tel. (bo ja nie mam w domu tel.) Było nawet sporo tych tel.ale jedni mówili że jestem za młoda a prawie cała reszta pytała mnie o wykształcenie. Pomysł nie wypalił. Następna porażka. Ja naprawdę kombinowałam już tyle, że normalnie zabrakło mi pomysłów.

Gość to po prostu
trzeba klamac i mowic ze jestes uczennica liceum,

Gość ostrokrzew
Jeśli masz dostęp do kompa i netu, naucz się robić strony www. Kursy html-a ściągniesz za darmo bez problemu. Nie inwestujesz nic prócz czasu, a możesz zrobić stronę dla kogoś na drugim końcu kraju i zarobić trochę grosza. No i dochodzą Ci nowe kwalifikacje.