Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Foo Ben

DZIEWCZYNA NIE CHCE BRAĆ TABLETEK ANTYKONCEPCYJNYCH !!

Polecane posty

Gość Foo Ben
To super że macie takich uległych facetów „pantoflarzy” ale ja taki nie będę. Przecież co jej szkodzi, ona nie potrafi nawet podać konkretnych powodów. Nie chce brać bo kiedyś jakaś koleżanka nagadała jej głupot i teraz ma dziewczyna uraz. Niech chociaż spróbuje bez i zobaczy jak jest przyjemnie, a później niech się wypowiada. Ona ma trochę zahamowania, bo jeszcze nie była u ginekologa i się trochę boji. Myślę że to ją wstrzymuje i dlatego wymyśla głupie wykręty. I tak ją to nie ominie więc po co to odkładać mam racje ? Nawet mógłbym zaproponować jej, że skoro nie chce iść to ja jej postaram się załatwić bez wizyty. Mam w rodzinie ginekologa i pewnie wypisał mi by receptę a jak nie to mieszkamy w warszawie i na stadionie można kupić bez recepty. Wystarczy tylko żeby sobie coś wybrała i mi powiedziała.

Gość taaa jasne bez badan
bez wizyty zalatwisz?? ale ty prymityw jestes!!! chyba nawet nie wiesz ze zeby brac tabletki trzeba sprawdzic czy wszystko z organizmem w porzadku i czy nie ma przeciwskazan!!! tableki to nie witaminki!!! i maja duzy wplyw na organizm!!!1

Gość Foo Ben
Jakie przeciwwskazania ? Przecież słyszałem że na ogół dziewczyna wie co chce brać, idzie do lekarza i dokładnie on jej to przepisuje. Badania nie wykryją że ona ma brać np. Diane lub co innego. Po prostu musi zacząć brać a jeśli jej organizm nie będzie tego tolerował to można zmienić na coś innego. Prawda ?

chyba zglupiales?? dziewczyna ktora nawet u ginekologa nie byla ma wiedziec jakie tabletki chce brac??? ale ty jestes denny!!! nic nie wiesz na temat tabletek wiec jej nie zmuszaj do ich brania!!! to lekarz dobiera pigulki w zaleznosci od wielu czynnikow, nawet masy ciala!!!! dla kazdego sa dobre inne pigulki i lekarz ma to dobrac!!!

Gość Foo Ben
Nie wydaje mi się to prawdą. Ja słyszałem coś innego. Faktycznie trzeba uważać żeby dziewczyna nie brała za słabych. Wtedy może być Zonk bo nie wystarczająco zabezpieczają. Dlatego można wybrać średnio mocne i będzie luz, a jak nie to się weźmie słabsze, metodą prób i błędów dojdzie się do celu.

Gość zgadzam się z moją
przedmówczynią.Pigułki to nie witaminki!Tabl.anty.trzeba dobrać bardzo starannie i pod kontrolą ginekologa!

Gość do autora topiku
sam sobie tabletki anty.a nie wymagaj tego od dziewczyny1Nic na siłę.Skoro Ona nie chce to jej nie zmuszaj!!!!!

metoda prob i bledow??? ty chcesz eksperymentowac na wlasnej dziewczynie??? autor topicu jest albo takim prymitywem jakich malo albo ten topic to prowokacja! albo po prostu potrzebuje dziewczyny dla seksu tylko i chce swojej wygody bez wzgledu na wszystko ze zdrowiem dziewczyny wlacznie!!! zal mi tylko tej dziewczyny!! napewno by sobie znalazla jakiegos normalnego chlopaka a nie takiego ograniczonego!!!!

Gość własnie
sam sobie łykaj pigułki antykonxcepcyjne i próbuj metoda prób i błędów które sa najlepsze pustaku i egoisto!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Foo Ben
To nie uczciwe co wcześniej mówiłem. Zależy mi żeby dziewczyna poszła do ginekologa i dobrała najlepsze tabletki. Nie chce żeby źle się czuła, ja dawałem tylko złe przykłady. Ja po prostu nie chce używać już niewygodnych i drogich gumek. O wiele milej będzie jeśli ona tabletki będzie brała.

Gość to jeszcze raz spokojnie
porozmawiaj ze swoją dziewczyną i spróbuj przekonac ja do pigułek.One wzale nie sa aż takie złe,jeśli tylko dobierze sie odpowiednie pigułki)Powodzenia i pozdrawiam🖐️

Gość załamałeś mnie
jezu....człowieku...ja mam nadzieje, że ty sobie jaja robisz... bo jesli nie i naparwdę sądzisz, że Diane wypisze ci jakiklowiek lekarz na gębę to jestem skończonym debilem i igrnorantem... i do szkoły ci trzeba a nie do seksu dziewczyna u ginekologa nie była jeszcze mówisz...i kochacie sie 3 razy dzienne... rewela po prostu...co za ciemnogród

Gość załamałeś mnie
jesteś...nie jestem miało być;) no i faktycznie przykłady dałeś słabe... każda ingerencja w układ hormonalny człowieka jest bardzo istotna dla jego zdrowia... ja biorę tabletki...ale mam mieszane uczucia i gdybym mogła to przestałabym...ale faktem jest że gumki są kiepskie

Gość Foo Ben
Porozmawiam jeszcze z dziewczyną i będę z nią dyskutował do skutku. Sądzę że da się w końcu namówić. Co jest dziwnego że jeszcze nie była u ginekologa ? Nie miała żadnych problemów i nie chciała iść bo się wstydzi. Do lekarza się przecież idzie z problemem, a jeśli jest wszystko dobrze to po co? No i nie rozumiem, czego od ciemnogrodu wyzywasz ? Chyba się źle czujesz, bo jaki wpływ ma to że współżyjemy do ginekologa?

Gość załamałeś mnie
nie wiem ile macie lat...ale dziewczyna powinna w pewnym wieku iść do ginekologa kontrolnie, niezalżnie czy ma problem czy nie. Zwłaszcza jeśli rozpoczyna współżycie... Dobry lekarz umie doradzić odpowiednią metodę antykoncepcji, wykonać właściwe badania i potem dbać o wszystko. Dla kobiety seks wiąże się częto z różnymi powikłaniami "tam"...lepiej by było żeby twoja dziewczyna nie szła po raz pierwszy do ginekologa (a to dla każdej jest pewne-raczej niemiłe- przezycie) zwijając sie z bólu z powodu jakiejś infekcji...Rozumiesz?

Gość nie trzeba miec problemu
zeby chodzic do ginekologa.do niego chodzi sie wlasnie po to aby nie bylo problemow i zeby im zapobiegac a nie dopiero wtedy jak juz sa probleny!!

Gość załamałeś mnie
zresztą dobry ginekolog łatwiej ją do tabletek przekona niż ty...więc i tobie to może się opłacić

Gość załamałeś mnie
a Diane to nawet nie są tabletki antykoncepcyjne a LEK hormonalny zapisywany przy pewnych zaburzeniach mający DODATKOWE działanie antykoncepcyjne...

Gość Foo Ben
Przekonaliście mnie, będę próbował ją namówić na wizytę u ginekologa. Może pójdzie, a jak to zrobi to oby jej ginekolog nakazał branie tabletek. Co do naszego wieku to ona jest młodsza ode mnie o rok i ma 17lat. Może dobrze radzicie porozmawiam i namówię ją na wizyte. Póki co może spróbuje namówić ją na stosowanie globulinek bo wtedy nie będę musiał zakładać kondoma ?

Gość załamałeś mnie
oj...młodzi jesteście widzę to może poczekaj jeszcze z tym odstawianiem kondomów...poczekaj aż ona zacznie brać tabletki...faktycznie w waszym wieku wpadka to byłaby kiepska sprawa...Poczytaj o antykoncepcji, spokojnie potłumacz jej jakie są zalety stosowania tabletek i namów na kontrolną wizytę u ginekologa ze względów zdrowotnych...

Gość cos mi to przypomina
moj facet tez przekonywal mnie do brania tabletek - dawno temu. Balam sie isc do ginekologa poraz pierwszy, w sumie teraz nawet nie wiem czemu ;) nie taki diabel straszny. Przekonal mnie glownie tym, ze tabletki pomagaja na pryszcze, ktorych ja w tamtym czasie mialam niemalo. Podsunal mi linki to tu to tam, i sama zachorowalam na to zeby wreszcie wziasc sie za siebie i odwiedzic gin. I rzeczywiscie, pryszcze zniknely, seks bez gumki lepszy, ale w zamian trzeba bylo oddac wieeeele. Dostawalam wspanialych napadow agresji i czesto miewalam doly, tak z niczego. Obrywalo sie mojemu mezczyznie. Ponadto nie moglam spac - wciaz chcialo mi sie wymiotowac. Nie mowiac o tym ze na poczatku brania tabletek leciala mi krew z nosa i mialam zawroty glowy. Po roku brania tego syfu moj mezczyzna sam zaprowadzil mnie do lekarza ;) i prosil, zebym zrezygnowala, przynajmniej na chwile. Do tej pory nie wspomnial ani raz, czy nie chcialabym zaczac kuracji ponownie. Chyba jest w stanie obyc sie bez nich. Decyzja nalezy do was, przypuszczamm jednak ze znaczna role na decyzje Twojej kobiety wplywa fakt ze boi sie ginekologa. Pamietam ten strach, i naprawde robilam wszystko zeby tej wizyty uniknac. Postaraj sie ja wesprzec, i zycze wam powodzenia, i zeby ewentualne branie tabletek nie wiazalo sie u niej z takim koszmarem jak i przezylam ja :/

Gość Foo Ben
Ok, będę ją namawiał na wizytę u ginekologa i może się zgodzi. Wyciąłem sobie twoją wiadomość "cos mi to przypomina" i wysłałem ją do niej na meila. Zmieniłem tylko zapis o krwi i o tym że chciało ci się wymiotować. Po co dziewczynę niepotrzebnie stresować. Podjąłem już decyzję, namówię ją na wizytę. Myślę że jej to nie zaszkodzi, a póki co gumki odstawiamy i spróbujemy z globulinami. Musi się na to zgodzić bo ja mam już dosyć kondomów.

boze, jacy niektorzy faceci sa ograniczeni... trzeba bylo od razu samemu napisac maila z samymi plusami, zeby ona czasem sie nie rozmyslila, a ty zebys mogl to robic bez prezerwatywy :P gratuluje egoistycznego podejscia do wazneg tematu

Gość pomyśl jeszcze
o to Ci chodzi...pomyśl czy warto ryzykować Globulki i kremy plemnikobójcze wskaźnik Pearla: 2 - 30 Globulkę wkłada się do pochwy na 10 - 15 minut przed stosunkiem. Globulka rozpuszcza się, powstaje pianka z nonoxynolem-9, który unieruchamia, a następnie niszczy plemniki. Kolejny stosunek wymaga użycia następnej globulki. Krem wprowadza się do pochwy za pomocą specjalnego aplikatora dołączonego do opakowania. Jest skuteczny natychmiast. Działa 6 godzin, można go więc zaaplikować wcześniej. Stosunek po 6 godzinach wymaga następnej porcji kremu. Zalety * obojętne hormonalnie * łatwe w stosowaniu * dostępne bez recepty * zapobiegają zapaleniu pochwy * zmniejszają ryzyko zakażenia chorobami przenoszonymi drogą płciową Wady * mała skuteczność o ile nie są stosowane ze środkiem mechanicznym * czasami wywołują pieczenie lub uczucie nieprzyjemnego ciepła * zdarzają się uczulenia * globulki obficie się pienią, co również powoduje pewien dyskomfort * trzeba je wkładać do pochwy na kilkanaście minut przed stosunkiem, a to może zakłócić grę miłosną.

Gość Foo Ben
No cool globulinki są ok. Podobają mi się, myślę że moja dziewczyna może je spokojnie brać. Nie wiem tylko co oznacza wskaźnik Perla i co on ma wspólnego z glob. Myślę że to tymczasowo będzie lepsze niż kondomy. Później mam nadzieje że będzie brać pigułki.

Gość pomysl jeszcze
* mała skuteczność o ile nie są stosowane ze środkiem mechanicznym na twoim miejscu nie ryzykowałaby zakładania rodziny w wielu 18 lat

Gość pomyśl jeszcze
Wskaźnik Pearla Wskaźnik Pearla informuje, jakie jest ryzyko zajścia w ciążę podczas stosowania określonej metody antykoncepcji. Gdy wskaźnik wynosi 1, oznacza to, że na 100 kobiet, które stosowały daną metodę antykoncepcyjną przez rok, w ciążę zaszła jedna. Im niższy jest wskaźnik Pearla, tym metoda jest skuteczniejsza. Indeks składa sie z dwóch liczb, np. pigułka hormonalna: 0,2-2,5. Pierwsza dotyczy osób zdyscyplinowanych, druga tych, które zapominaja o pigułce albo wydłużają 7-dniową przerwę.

moze bys najpierw troche sie poduczyl o srodkach anty, gowniarzu? nie wiesz co to wskaznik pearla ale dziewczyne z checia szprycowalbys tabletkami zeby sobie nie zawracac glowy prezerwatywa. dorosnij. zycze ci zeby mimo malej skutecznosci globulek twoja dziewczyna nie zaszla w ciaze. twoje geny nie powinny sie szerzyc :o

Gość Foo Ben
Ok. dziękuje za informacje. Mi się wydają stosunkowo pewne i będą używane tylko tymczasowo przez 2 miesiące góra. Nie rozumiem po co z globulinami używać prezerwatyw. To już lepiej tylko prezerwatyw. Myślę że jak przez jakiś czas poużywamy tylko globulinek to nic mi się nie stanie i nie zostanę ojcem :) Zresztą i tak nie zostanę bo to jest teraz nie możliwe.

a co ma pewnosc jakiegos srodka do tego, co sie tobie wydaje? przy globulkach proponowane jest dodatkowe uzywanie prezerwatyw np. bo globulki sa malo skutecznym srodkiem