Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Foo Ben

DZIEWCZYNA NIE CHCE BRAĆ TABLETEK ANTYKONCEPCYJNYCH !!

Polecane posty

globulki trzeba wprowadzic do pochwy kilkanascie minut przed stosunkiem, prezerwatywy \" w trakcie \", sa wiec pewne plusy gumek :)

Gość Foo Ben
To jedyny plus :) Ale co tam można poczekać 5 min az się rozpuści. Tu znowu widać plus pigułek – nic nie trzeba zakładać, rozpuszczać. Można tylko korzystać :)

Gość Foo Ben
No i w gumce, to jak macanie piersi przez bluzkę i stanik – zdecydowanie mniej przyjemniej :)

Gość Foo Ben
One i tak działają znacznie dłużej po 72godziny wiec nie powino być problemu. Ja to mogę przypominać codziennie żeby wzięła i pilnować terminów. Nie ma problemu.

Foo Ben, i tak jestes pinda. Chyba jara cie, ze ktos w ogole z toba gada, co? bleeeeeeeeeeeeee

Gość bonnie_blue
Moim zdaniem facet ma racje, a wszystkie przeciwniczki tabletek przesadzaja.

Gość bonnie_blue
Do Czarny Tulipan Na pewno, a nie "napewno" :D

Gość poiuytrewq
Bosh, skad on sie wzial? To nie moze byc prawda :D, jak czytam te jego bzdurne wypowiedzi to pekam ze smiechu :-). Wyklada jakies bzdurne teorie, a w ogole nie zna sie na rzeczy. Radze Ci poczytac fachowa literature, a nie powtarzac glupoty, ktore uslyszales. I nie globulinki, a globulki - wg ciebie nic sie przy nich nie moze stac, a ja ci mowie, ze moze, bo sa malo bezpieczne, co wlasnie okresla wskaznik Pearla, o ktorym oczywiscie tez nie masz pojecia. ZOrientuj sie tez, co moga powodac pigulki, a dopiero potem stwierdz z czystym sumieniem, ze nie maja zadnych skutkow ubocznych (a niestety maja). Nie jest przeciwniczka, biore pigulki, aczkolwiek decyzje czy bede je brac czy nie zostawil mi chlopak, a tez wyszlo to z jego inicjatywy. Jak to dobrze, ze nie jest takim ulomem jak ty :-)

Nie czytałam w szystkiego ale usmiałąm się z tego ultimatum które facet miał dziewczynie postawić :) ( nie wspominam o ograniczeniach umysłowych owego pana) Jak mi by ktoś powiedział albo do tego i tego dnia berzesz tabletki albo nie zakładam gumki to moja odpowiedź jest wtedy prosta. NIe ma gumki nie ma seksu- nie podoba się to spadaj.

@bonnie_blue: nie jestem przeciwniczka tabletek. jestem przeciwniczka ograniczonych umyslow :p

Gość woman_in_fire
Czy ty sie dobrze czujesz Foo Ben?????????'hormony ktore sa obojetne dla organizmu kobiety'???nie ma takich bo to jest ingerencja w naruralna gospodarke hormonalna twoja dziewczyna ma pelne prawo nie zgodzic sie na tabletki powinna jednak w takim razie dokladac sie do prezerwatyw.a i kobiety ktore biora tabletki dluzej niz 2 lata sa w grupie podwyzszonego ryzyka wystapienia raka jajników a poza tym duzo czesciej przyplatuja sie wszelkiego rodzaju infekcje wiem bo sama biore tab od roku

Rzeczywiście to najpewniejsza metoda pod warunkiem, że sie jest systematyczną i sumienną osobą. Pozwala i mężczyźnie i kobiecie w pełni cieszyć się z seksu bez niepotrzebnych obaw. Jesli Twoja dziewczyna ma opory natury moralnej to warto jej uzmysłowić iż nie ma to nic wspólnego z poronieniem czy aborcją, jak to niektórzy myślą. Najlepiej wydrukuj pozytywne uwagi z forum kafeterii i daj jej do poczytania lub zaprowadź do ginekologa. A poniższe uwagi zachowaj dla siebie:(znam to z autopsji :) ) 1. Tabletki zmniejszają libido u kobiety-doznania sa słabsze 2. Nieodpowiednio dobrane tabletki moga zaszkodzić(dlatego trzeba eksperymentowac z różnymi) 3. jeśli Twoja dziewczyna pali to tabletki mają zakaz wstępu!!!!!!!!!! No chyba, że niegroźny jej udar mózgu przed 40-tką 4. Po odstawieniu tabletek cera pogarsza się i szybciej starzeje, w wielu przypadkach wypadaja włosy i trzeba wydać fortunę na terapię

Gość studentka ginekologii
Foo Ben na jakim świecie ty żyjesz??? Znasz jakieś hormony obojętne dla organizmu? Jeśli tak uważasz to daj sobie wstrzyknąć trochę żeńskich, zobaczymy czy ci przejdzie bez echa. Tabletki hormonalne powodują ogromne zmiany w organiźmie kobiety, lista skutków ubocznych jest długa, zaczyna się na możliwości wystąpienia depresji, kończy na złośliwych guzach wątroby. Nie mogą ich przyjmować kobiety z grupy podwyższonego ryzyka, chorobami układu krążenia (powikłania zakrzepowo-zatorowe, choroby naczyń mózgu i serca). W drugiej połowie lat 70. stwierdzono związek pomiędzy ryzykiem występowania chorób układu sercowo-naczyniowego: ostrego zawału serca, udaru mózgu i rodzajem stosowanego progestagenu. Dalsze badania wykazały, że ryzyko to jest zależne od równoczesnej obecności innych czynników, takich jak: zaburzenia gospodarki lipidowej, palenie papierosów, wiek (powyżej 35 lat) oraz od siły działania androgennego progestagenu. Obecnie najczęściej stosowane progestageny: norgestimat (nie łączy się z receptorem androgenowym), desogestrel i gestoden (wykazują słabe powinowactwo z receptorem aderogenowym) - mogą być stosowane tylko u kobiet nie palących.To tylko niewinny wstęp, zagrożeń jest dużo więcej. Nie, nie mówię, że tabletki to samo zło, ale ze względu na ryzyko jakie ze sobą niosą, kobieta sama powinna decydować, czy chce je przyjmować, czy nie. Swoją drogą ile ty chłopcze masz lat, bo swoją wiedzą i inteligencją emocjonalną prezentujesz poziom nieukończonej podstawówki!

Gość chłopak się zdenerwował...
:P:P:P niech obstaje przy samych globulkach, to zostanie szczęśliwym rodzicem....tak jak ja zostałam nim w wieku 18 lat przy samych globulkach....:P powodzenia chłopczyku...!!!:D

Gość studentka ginekologii
Co do wypowiedzi Foo Ben'a z 18.02 o godzinie 02:49 Jeśli znasz nazwę tabletek antykoncepcyjnych (wyłączając antykoncepcję "po"), które mają 72 godzinne działanie, to proszę podaj mi ich nazwę, bo będzie to swoistego rodzaju ewenement. Każda tabletka hormonalna powinna być brana zawsze o jednakowej porze, aby poziom zabezpieczenia wynosił 99,8 procent. Każde opóźnienie wpływa na działanie tabletek. Jeśli kobieta nie weźmie tabletki o określonej godzinie a nie uzupełni jej braku przez nastepne 12 godzin, to ochrona antykoncepcyjna spada (w zależności oddnia cyklu) nawet o 20 procent. Czyli jedna zapomniana pigułka i skutecznośc preparatu wynosi 80 procent. Pragnę przypomnieć, że ogólnie przyjęta skuteczność prezerwatywy przy umiejętnym stosowaniu wynosi 93 procent. Co zaś się tyczy tych 72 godzin... Foo Ben miał tu chyba na myśli tabletkę hormonalną, którą bierze się po stosunku wrazie wpadki (np. pęknięta prezerwatywa) lub w wypadku gwałtu. Tę tabletkę (w Polsce dostępny tylko Postinor cena w zależności od miasta 60-70 zł za 2 tabletki) bierze się najpóźniej 72 godziny po zdarzeniu, pierwszą jak najwcześniej po zajściu, drugą po 12 godzinach. Postinor może być zastosowany 1 wciągu cyklu i ma zabójczą dawkę hormonów.

Gość s.g.
specjalnie dla Foo Ben'a! Pigułki antykoncepcyjne dla mężczyzn juz są w fazie testów klinicznych bodajże w Kanadzie. Przy obecnym tempie badań na rynku polskim pojawią się za 5-7 lat i wtedy będziesz mógł się faszerować do woli. Będą polegały na wstrzymaniu produkcji plemników i wypełnianiu jąder substancją zastępczą, do wyprodukowania której organizm będzie zmuszany poprzez zawarte w tabletce hormony "całkiem obojętne dla organizu" ;)

pigulki dla mezczyzn nie sa w fazie testu, mozna je juz kupic. za polke nie gwarantuje, ale w niemczech na pewno

Gość s.g.
"Podwójnie ślepe, randomizowane badanie II fazy będzie prowadzone na grupie 350 mężczyzn w 14 ośrodkach w Europie. Projekt badania został oparty na wynikach poprzednich badań, które wykazały, że progestagen o nazwie etonogestrel obniża liczbę plemników do poziomu uniemożliwiającego zapłodnienie. Ma więc działanie antykoncepcyjne. W badaniu progestagen opracowany przez Organon, podawany jest pod postacią implantu. Ponieważ hormon ten hamuje produkcję testosteronu, osoby biorące udział w badaniu otrzymują w injekcji długo działający testosteron (undecanoate testosterone) opracowany przez firmę Schering AG. Dzięki temu utrzymuje się prawidłowy poziom testosteronu we krwi. Badanie będzie oceniało działanie sześciu kombinacji różnych dawek progestagenu i testosteronu." Schering AG Nieniecka firma i prowadzi próby więc chyba jeszcze nie ma... Zainteresowanych odsyłam do strony http://www.luxmed.pl/nowa/wiedza/artykuly.php?id=29

Gość ma-at
Chyba jedynym rozwiazaniem na wasze chucie sa jednak te tabletki. Twoja dzieczyna zacznie je brac, po paru opakowaniach spadnie jej libido, wtedy przestanie je brac, ale libido pewnie nie wroci od razu, wiec Ty z nia zerwiesz (kto by chcial taka zimna babe) i problem rozwiazany. Nie ma seksu, nie ma prezerwatyw ani tabletek (a za to jest kasa) Jak zwykle najprostsze rowiazania sa najlepsze :D

Gość mam ka
mam pytanie do studentki ginekologii powiedz mi -ból głowy ,zawroty mrowienie skory na głowie dziwna ociezałosc spowolnienie ogólna apatia i niechęc do działania Czy to mogł mi zrobic minisystion ????

hej ben....zostań pedałem...będziesz się spuszczał, a nikt nie wpadnie....naprawdę mam nadzieję że to prowokacja.....

Gość mam ka
studenko ginekologii zajrzyj tu