Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MaNiEcZkA_18

Czy to prawda, że tab.antykoncepcyjne likwidują wąsik?

Polecane posty

Gość MaNiEcZkA_18

Pytanie jak wyżej... ?

Gość ja wiem tylko o tym
hmmm " manieczko " :o ja biore diane 35 ona w sumie tez nalezy do tabletek anty i ta diana likwiduje nadmierne owłosienie, ale tez pomaga uregulować okres.. likwiduje nadmierne owłosienie w sensie ze kiedy no. sie oglisz czy wydepiluszesz woskiem to wolniej odrosna, bardziej ciensze i jasniejsze..

Gość głupia baba
Popieram. Diane-35 zmniejszaja owlosienie.

Gość kret
Wasik likwiduja te tabletki ktore maja skladnik o dzialaniu antyandrogenowym ( czyli "antymeskim" ) - takie tabletki zmniejszaja tez tradzik, przetluszczanie skory. Diana 35 jest jednym z takich preparatow - i jest chyba jedyna. Inne tabletki moga nawet zwiekszac owlosienie - te ktorych skladniki maja dzialanie androgenowe... Trzeba by wiedziec jaki konkretnie estrogen i gestagen jest w tabletce i sprawdzic czy skladnik ten ma dzialanie anty - czy androgenowe... Sa tez takie ktore neima ja zadnego dzialania androgenowego wiec te nei beda wplywac na owlosienei i tradzik...

Gość ja 19
biore od 3 miesiecy logest i zauwazylam ze moj wasik zmniejszyl suie i jest teraz mniej widoczny!!!!!!!! narescie!!!!!!!!

Gość weshfyuwqehgfgy
To prawda, z tym ze im nowoczesniejsze tabletki tym slabszy maja skutek, poniewaz maja mniej hormonow i skladników o dzialaniu antyandrogenowym. Najlepsze sa Diane-35, z tym ze one nie sa TABLETKAMI ANTYKONCEPCYJNYMI, a lekiem hormonalnym, ktorego skutkiem ubocznym jest dzialanie antykoncepcyjne. Jesli owlosienie jest duze, nalezy z Diane-35 stosowac Androcur.

Gość o Diane-35
W większości przypadków, problemy z owłosieniem wracają po odstawieniu Diane, tak jak z cerą. Więc jest to raczej tymczasowe maskowanie problemu. Z wypowiedzi osób które używały Diane (inne forum) : * Co za nieodpowiedzialny konował daje taki lek dziewczynie w tym wieku ?!?!!!! Natychmiast idź do innego lekarza, Diane jest silnym lekiem hormonalnym, nie powinna być przepisywana bez wcześniejszego udowodnienia, za pomocą badań, androgenizacji! Ja nie miałam tych badań bo też trafiłam na konowała, miałam piękną cerą po Dianie, a po pół roku wylądowałam na onkologii z dwoma guzami, jednym już złośliwiejącym, oczywiście nie twierdzę, że to Diane ja wywołała, musiały być jakieś nowotworowe kom. już wcześniej, ale Diane je podchodowała i uzłośliwiła. * przed braniem należy zrobić USG narządu rodnego i piersi i badania hormonalne, * dzięki diane rozwaliłam sobie psychikę i cykle, cera nie poprawiła się, włosy zaczęły mi bardzo wypadac garściami po jej odstawieniu, ponadto miałam bóle głowy, w klatce piersiowej odczuwałam coś dziwnego, zbierało mi się na wymioty.Bardzo załuję, że to świństwo brałam. Ponadto jest to bardzo duza dawka hormaonalna, także zastanów się nad jej wzięciem. radzę uważać z tym specyfikiem, * brałam diane 35 przez rok czasu,miałam 19 lat, bardzo się roztyłam, diane istnieje od dawna i zawiera dużo więcej dawki hormonów niż te nowsze anty. *chciałabym ostrzec przez pewnymi skutkami ubocznymi tego leku. Pod zadnym pozorem nie powinno się w czasie przyjmowania Diane 35 eksponować twarzy na słońce, zresztą jest tez napisane tak w ulotce, Ryzyko powstania przebarwien, w rewelacyjnych miejscach - wąsik i kości policzkowe. Ja niestety nie zastosowałam się do ostrzeżeń i od kilku lat ukrywam przebarwienia pod makijażem. Latem, pomimo kremów z bardzo silnym filtrem, przebarwienia staja się ciemniejsze, i wygląda to okropnie.