Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tinker Bell

Termin na pazdziernik 2005

Polecane posty

mama szczęściara - Adulek z pasją powtarza sylaby baba, dada, gligli, dzidzi, papa, bapa, bada i inne tego typu zrosty nieraz ema, emmama

Thefly oczywiście, że wyśle album osobom które przysłaly zdjęcia. Tylko w przypadku gdyby ktoras z zainteresowanych mam z jakiegos powodu nie zdązyła do niedzieli a da mi o tym znac- przesuniemy termin.

Eli u mnie jest to samo,maly wogle niechce mi isc na drzemke w ciagu dnia,ostatnie dni to tylko ma jedna o okolo13tej i spi do 14 czasem wpol do trzeciej a potem dopiero po kapieli zasypia kolo 20tej.Moze dlatego,ze robia sie coraz starsze,w jednej kasiazeczce czytalam ze okolo10ms.dziecko wyrabia sobie nowy rytm dnia i potrafi miec wlasnie jedna drzemke,nietak dawno maly mial 3 chcialam mu zmniejszyc do 2 a on sam zmniejszyl sobie do 1 i czasem tez przez to mam malo czasu bo on nie lubi sie zabawiac sam ciagle chce zabawy z mama,nawet na 5 minut nie usiedzi w lozeczku sam,zaraz jak wychodze to marudzi i sie burzy. To by byl super albumik Eli ale bardzo czasochlonny:) ania30 o roczku my juz myslimy bo 30 wrzesien to juz nie dlugo,ale robimy skromnie,w domu dla najblizszych,czyli my rodzice nasi rodzice,rodzenstwo,babcie i dziadki wychodzi okolo 16osob,jakos sie zmiescimy bo my duzy pokoj odkad moja mama sie wyprowadzila mamy wolny i nawet swoj slub mialam w domu,dlatego roczek tez robimy u nas i tez ze wzgledow finansowych taniej nam w domu wyprawic.

Jeżeli 16 osób Flowers to skromnie to u mnie bedzie pewnie bardzo skromnie :) Ale jeszcze nie myslimy. A z tymi drzemkami to u nas podobnie: chciałam mu zmniejszyc do 2 a on sobie sam zmniejszył do 2 ale uśpic go to nielada wyczyn. Naj chetniej nie spał by w ogóle. A jesli chodzi o drzemki to ta ilośc drzemek i snu zalezy chyba od samego dziecka a w gazetach mocno uogólniają. Ja z kolei niedawno wyczytałam, ze dziecko 15 miesięczne zwykle przechodzi z 2 drzemek na 1 i to trudny okres dla rodziców i dziecka bo 2 drzemki to za duzo a jedna za mało i dziecko zwykle wieczorem strasznie marudne pada zamordowane wczesniej niz zazyczaj. A w innej czytałam, że roczne dziecko czesto w ogóle rezygnuje ze snu w dzien. Rozmawiałam z jakąs panną pod blokiem ( z córą szła to myślę- zagadam a co tam :) ) to jej córka ma własnie 15 m-cy i 2 dzienne drzemki.

Narobiłam byków ;) Udajcie, że nie widzicie :)

16osob to skromnie bo moj maz ma duzo rodzenstwa:) No wlasnie u nas to przechodzenie na 1drzemke jest fatalne,bo od 15tej maly tylko marudzi spac niechce,ziewa kolo17tej to znowu niechce go juz usypiac bo by spal do 18tej i na wieczor zasnolby kolo 22 wiec przetrzymam go do 19tej i o 20juz spi.Dlatego popoludnia sa meczace bo od rana to wesoly chlopczyk:)

Sebek gada tam po swojemu, ale czasami mu się wyrwie mamam albo robi buuuu jak bawi się autkiem . Wydaje różne dźwięki ale mówić świdomie to nic. delphi -w spółczuję lekarza , bo ja to bym chciał tak jak ty źeby wszystko mówił i tłumaczył . a oni mówią albo dobrze albo źle I przepisza receptę. eli -a stysia przyśle zdjęcia ? jeśli się wam spodoba ten mój album to ja pisze się wykonanie nasepnych. lubię roibć takie rzeczy !!! ania 30 - aj roczek zamierzała zrobić w knajpce , bo bliska rodzina czyli dziadkowie i babcie oraz chrzestni to razem daje ok 14 osób. A w domku miejsca mało. Ale na razie sprawa pozostaje w zawieszeniu bo zobaczymy co będzie z tym moim małżeństwem a po drugie czy się znajdzie kasa. eli - udajemy że nie widzimy byków !A powiem szczerze że ja tak się przyzwyczaiłam do moich byków że twoich nie zauważyłam ! album dalej czeka i wiecie co wyślę go chyba wcześniej , a jak ktoś się zgłosi ze zdjęciami to dodam i wtedy będę wysyłać na nowo aktualny . co wy na to ?

eli a Kamilek jest taki kochaniutki I przystoniacha z niego będzie !!! I widzę że taki łobuziak jak mój Sebek. Fajne te zdjęcia !!!

Dziewczyny !!! Nie wytrzymałam i jak dam radę posyłam Wam album dzisiaj !!! Także jak ktoś jest przy kompie zobaczy go zaraz a jak nie to jutro będzie miał niespodziankę !!! Jeśli coś tam w nim pochrzaniłam to dajcie znać , albo jak sa jakieś byki (sprwadzałam ale mogło mi umknąć), jesli jakieś dane się nie zgadzają to przepraszam i dajcie znać to poprawię !!! A najbardziej przepraszam jeśli przy którejś wkleiłam zdjęcie nie tego dziecka co trzeba !!! Przysyłajcie wszystkie poprawki !!! Karenka i sylmag - was niestety w tej chwili nie ma na forum ale ja miałam wsze dane i zdjęcia i wstawiłam je do albumu !!! Mam nadzieję że się nie obraziłyście !!! To miłego oglądania !!! I ślijcie słowa krytyki to się poprawię !!!

no i oczywiście tu się zaczynają schody bo nie wiem czy dam rade go wysłać , cały czas próbuję !!!

Agus nie doszło:( stysia wysłała mi zdjecia. Mały nie spi. będ e później

Gość sylmag
agus7 pewnie że się nie obraże ciesze sie że mnie dołączyłaś do albumu U nas nocki nieprzespane mąż usilnie chce odłuczyć Kube sania palca, ale kończy to się narazie zawsze płaczem dzisiaj wymyslił że posypie mu palec solą i było jeszcze gorzej Kubuś zatarł sobie oczka ta solą i dopiero był płacz 1/2 nocy go nosilismy pozdrawiam a ja teraz siedze sobie w pracy i przysypiam wysle chyba w kosmos tych moich chłopaków

nic się nie martwcie że nie dostałyście jeszcze albumu, bo ja go jeszcze nie wysłałam . bo mam problem , cały ten pokaz power point ma 26mb , spakowałam go win rarem ale ma 25 mb więc prawie się nie zmniejszył i moja poczta nie może go przesłać . Czy ktos mi cos na to doradzi ? Może któraś się na tym zna ?

ja tez juz myslalam, ze albumu nie dostalam:) u nas tez sie drzemki zredukowaly jest teraz jedna i to przed poludniem, a pozniej caly dzen nie spi. Tylko na szczescie jak go cos zajmie to sie tym bawi. wczoraj byla u mnie kolezanka, ktora poznalam w szpitalu. jej maly jest dwa dni modszy. I co zauwazylam, ze dzieci sa bardzo rozne, bo np leon tylko siedzi, ale nie siada sam tylko posadzony przez mame, co mnie troche zastanowilo. fakt, ze jest pulchnieszy, ale pomimo. Oliver go oczywiscie za wlosy lapal i ugryz w noge, normalnie tragedia, bo robi to tak szybko, ze nie mozna go uplnowac. ja to dopiero bede miala telefony z przeczkola:) u nas znowu zabkowanie, maly sie okropnie slini i wszystko gryzie a czasami sie przy tym bardz denerwuje. z lekarzai jest roznie, jeden za duzo pwie i czlowiek sie martwi,a drugi powie dobrze i koniec bez zbednego kometaza. Eli a ty do pracy ja myslalam, ze troche dluzej zostaniesz na maciezynskim.

uwaga dziewczyny wsyłam wam album, niestety ze względu na ogromną pojemność i nasze skrzynki tego nie strawią, musiałam podzielić go na mniejsze części ale za to jest ich 19 , jeśli ktorś dostanie wszystkie cześći i uda mu się go rozpakować to dajcie mi znać . Będę wieczorem !!!

aha poczekajcie aż dostaniecie wszystkie części a dopiero potem rozpakowujcie !!!

Gość Sylwia30
Eli prosze uzupełnic tabeleczke, wyszedł na światlo dzienne drugi ząbek no i Kalinka ma 77cm wzrostu :) Dziwne u nas tez mala rewolucja ze spaniem, tzn z dziennymi drzemkami. Moze nasze dzieci w jakis cudowny sposob maja swoje forum i tam sie umawiaja na skracanie snu, na fochy przy jedzeniu i takie tam jeszcze :) hmmm... musze sprawdzic historie w komputerku ;) Agus7 to az tak zle z waszym małżeństwem? hmmm.... co sie dzieje na tym swiecie? Ania30- ja to na roczek chyba swojej tesciowej nie zaprosze, no chyba ze pokocha wreszcie swoja wnuczke i tą miłość bedzie okazywala. A jesli chodzi o reszte to impreza w domku...a do tego na msze dam za Małą.

Gość Sylwia30
Agus7 ja nie uwazam, ze to Twoja wina ale tak sobie mysle ostatnio jest sporo rozstan. Niektórzy (powtarzam niektorzy) nie potrafia dojsc do kompromisu. U nas tez nie zawsze jest dobrze, czasami sa spiecia le jakos to przechodzimy. Czesto jest tak, ze klucimy sie , klucimy a nagle ja zaczynam sie smiac no i juz po klutni. Kilka razy zdarzyło sie, ze kazalam sie Adamowi pakować ale on jak pomyslal o powrocie do swojej mamuski to zaraz byl lagodny jak baranek hihi tak kocha swoja mamuske uffff ale sie uzewnętrzniłam :) nie miejcie mi tego za złe

No u nas tez kryzys. I to konkretny. Niestety. Gdyby nie to, że mamy synka, którego oboje kochamy nad życie pewnie juz byśmy byli w trakcie rozwodu. Pożyjemy i zobacyzmy co dalej. Czy dostałyście wszystkie 19 częsci od Agus? Kto ma równiez 9-tą? Mi się zdaje, ze te maile z 9 i 10 częścią oba zawierają 10-tą częśc a brak 9-tej. Jesli sie mylę i ktoś ma 9-tą to niech mi przysle bo mnie ciekawośc zżera :)

•Sylmag.... 10.09..KUBUŚ..🌻..2700..50cm 11M 9600.. 87cm..2z •Ewunia21. 24.09 WIKTORIA.🌻.3050..56cm 10M 7350.68cm..4z •Ania30.... 29.09 NATALKA..🌻..3200..53 cm 10M 7300...69cm..3z •Karen ka..29.09 ALESSANDRO.🌻..3520..52cm 8M 9300...74 cm..1z •Flowers24 30.09 BARTEK..🌻..2900..53cm..8M 8315 ... 72cm..0z •Laura7 ....03.10 NADIA..🌻..3800..53cm 10M 8900...76cm..2z •Agucha 29..05.10. NATALKA..🌻..3050...50 cm 6M 6800.. 65cm •Eli.......... 08.10 KAMIL..🌻..3850...56 cm 9,5M 9200..73cm...8z •tygrysicaa. 09.10 STEFANEK.🌻.3480.56 cm 9M 7790.68,5cm.2z •Emelle..... 10.10 KAROL..🌻..3190...53 cm 7M 8500..2z •Thefly...... 10.10 ADAŚ..🌻..3340..52 cm 8,5M 9000..70cm..2z •Jokas.......10.10 Oliver..🌻..3000g..50cm 10M 9385..75cm..8z •Mama szczęściara.10.10.Michałek.🌻..3950g.57cm 9,5M 9750.73cm..2z •Delphi31... 11.10 NATALKA..🌻..3300..53 cm 9M 7500..72cm..2z •Agus7..... 13.10 SEBASTIANEK..🌻..3300.52 cm 8M 8000 65cm..3z •Waga 77.. 16.10 FRANEK..🌻..3470 ...55cm 9M 7350..2z •Sylwia30.. 21.10 KALINA..🌻..4100...63 cm 9,5M 11400..77cm..2z •Frezja 73.. 23.10 KONRADEK..🌻..3550..60 cm 6M 7075..70cm..2z •Megji…… 23.10 PAWEŁEK..🌻.. 3360..35 cm 6,5M 9150..2z •Ona24..... 24.10 LAURA..🌻..3080...50 cm 5,5..6900...70 cm..3z •Celebre23..24.10 LAURA..🌻..4010..53cm 7,5M..ok. 10000 72 cm..4z •asia_20... 25.10 ARTUŚ..🌻..4240...60 cm 8M 13000...86cm..8z •Dota28.... 26.10 KONRADEK..🌻..3480...60 cm 8M 7900..73cm.6z •ewcia26.. 30.10 JULECZKA..🌻..3000...57 cm 8,5M 8500..6 z •stysia 74.. 04.11 ZUZANNA..🌻..3620..54 cm 8M 9300. 75cm..6z

Deszcz pada, Klusek śpi od 2 godizn:) a na forum pustki :( gdzie się podzialyscie tera z gdy mam czas???

Gość mama szczesciara
Hej Michał nie spi cały dzien, zbuntował sie :) U nas tez ostatnio było niewesoło, była ostra kłótnia ,i tez gdyby nie Michałek to nie wiem czy bysmy byli razem.

Mamo szczęściaro dzięki za zdjęcia-Twój mały super!!!Okazało się że poprzednie zdjecia też do chodziły tylko miałam je w koszu bo nie wiem czemu ale zostały uznane przez mojego kompa za spam i od razu jak się odbierały to szły do kosza....no i przez przypadek zauważyłam że tam są....muszę poprosić męża żeby mi posprawdzał moje ustawienia w kompie o co tu chodzi.....

Gość ania 30
Dziewczyny nie piszcie ze gdyby nie dzieci to byście sie rozwodziły,wiem ze pod wpływem chwili to różne rzeczy do głowy przychodzą,ale za dzień dwa inaczej spojrzycie na ten problem.Własciwie to o co najczęściej kłócicie sie ze swoimi mężami,bo u nas to chyba albo chodzi o dzieci albo o pieniądze,a własciwie to nie chyba tylko napewno.Ja to sobie myślę tak ze przeciez do ołtarza nikt nas na siłę nie ciągnął sami poszliśmy z nie przymuszonej woli,więc po co sobie zatruwać teraz życie,lepiej od razu się pogodzić i zapomnieć tę sprzeczkę a pamiętać tylko o tym co dobre.Wiem ze nie zawsze jest tak łatwo się pogodzić albo wykonac ten pierwszy krok to trudneale czasami najlepsze rozwiązanie.

ania30 - mądrze powiedziane, ja o tym cały czas myślę i najczęściej ja łagodzę nasze scysje i bawie się w psychologa wyjaśniając mężowi każdą konfliktową sytuację. Narazie się udaje :) bardzo go kocham i nawet w najgorszych momentach nie myślałam o rozwodzie

dorzucę , że to co napisałam odnoszę tylko do swojego życia, są sprawy o których nie da się zapomnieć i wybaczyć dlatego nikogo nie pouczam ani nie doradzam

tak pliki od agus zawierają podójnie część 10 także niestety mi nie udało się odtworzyc, poprosimy o 9 Agus jeszcze :)

W dalszym momencie czekam na zdjęcia pozostałych mam. Kamil od paru dni niestety znowuy się w nocy budzi. Ale ma tez objawy ząbkowania. Nie wyrobię :( Za to od 3 dni usypia mi sam w łóżeczku. Przypadkiem do tego dozliśmy. Wczesniej usypiał ze mną turlajac się , przytulając aż zasnął. Teraz niby tez ale od kilku dni tak szalał leżąc ze mną, że aż się bałam ze sobie cos zrobi. Wczoraj to myślałam ze sobie rękę ze stawu wykręcił. I takiego rzucajacego się \" dzikusa\" wzięłąm na ręce, ucałowałam na dobranoc i przenioslam do łóżeczka a on się nagle uspokoił i po chwili leżenia zasnał. Ja w tym czasie trzymałam go za ręce albo trzymałam dłon na jego główce. I od 3 dni seceria się powtarza. Zasypia w 3 minuty. Ale tez ma tylko 2 drzemki i jest bardzo zmęczony. Dziś padł mi i juz od 20 minut spi. Nie będe go na siłę trzymała do 20-tej. Za parę dni się przyzwyczai to pewnie ten czas się wydłuży. Agus gdzie jestes? chcemy obejrzec album! :)