Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tinker Bell

Termin na pazdziernik 2005

Polecane posty

Dzisiaj smiga net jak nigdy:) eli tez bym juz chciala zeby maly sam chodzil,ale ciagle chce za raczke,a ja powyginana w pol,gratuluje Kamilkowi i zeby jak najmniej mial guzow:) ania30x ja nic nie zauwazylam u Bartka,ja bym to jeszcze skonsultowala z innym lekarzem bo co lekarz to inna opinia zazwyczaj wiec nic nie szkodzi,zeby przebadac mala jeszcze raz,a lepiej dmuchac n zimne. jokas ja rowniez zycze zdrowka,oby goraczka szybko ustapila,bo nas mamy to chyba najbardziej przeraza jak widzimy temperaturke u dziecka,jak sie slyszy kaszelek czy widac katar to jeszcze pol biedy ale goraczka budzi strach w oczach przynajmniej u mnie tak jest. A u nas lada dzien i znikne stad dlatego wczesniej sie pozegnalam bo dzisiaj mam net a jutro moze juz go nie byc:( Bartek naszczescie zdrowy,lubi od rana odkurzac i prac pralka:)Dzisiaj rano powiedzialam,ze bedziemy sprzatac i odkurzac wiec maly od razu buch w strone szafki i wyciagal rure do odkurzacza:))na chwile go spuszcze z oczu to juz wstaje i nie patrzy czy sie trzyma czy nie wiec co chwile jest bam:) Mamy male zmartwienie z moim mezem bo zrobil badanie ogolne krwi tak dla samego siebie chcial orientacyjnie wiedziec i wszystko wyszlo oki tylko masa zelaza!norma jest do 150 jakos a on ma 301!!poczytalismy w necie ze jak za duzo to jest grozne,poszedl do lekarza a babka kazala poczekac tydzien,zmienic diete i zrobic znowu po tygodniu,z kolei ciotka ktora robi w szpitalu popytala lekarzy i mowili ze jest to niebezpieczne i powinien miec jakis wymaz krwi,no i teraz jestesmy w kropce co robic,a moj maz to troche panikarz jesli chodzi o zdrowie i zaraz mysli o najgorszym,wiec kazalam mu isc dzisiaj do innego lekarza i zobaczyc co inny powie....ach ciagle cos w tym zyciu,martwie sie bo maz chodzil ostatnimi czasy ciagle zmeczony,i mowil ze stawy go bola,mam nadzieje ze wszystko okaze sie dobrze...no to nie smece wam bo to forum o naszych dzieciaczkach .Na weekend chcialam jechac do siostry wiec pewnie zajrze tu w poniedzialek o ile oczywiscie bedzie internet,ale gdyby gdyby:)to jeszcze szwagier ma neta :)

Gość asia_20
Cześć dziewczyny na reszcie mogę do was zajrzeć. Mały rośnie jak szalony już ma 92cm!Waży 15 kg .Z każdym dniem robi coś nowego wczoraj na przyklad uciekł na przedpokój trzymał się ściany i spacerował po całym domu:) Mówi takie tam swoje mama tata am papa baba koko dada tu ty ja daj:) Kocham go jak nikogo na świecie:) Kurcze nie wiem co mam zrobić bo jak się okazało neurolog do której z nim od roku chodziłam okazała się jednym wielkim nieporozumieniem leczyła mu przestrzenie między czaszka a mózgiem wypełnione wodą witaminą d3, a jak się okazało skończyło się to przedawkowaniem wit silna biegunką i wymiotami:( Normalnie szok powierzasz swoje dziecko lekarzowi mając nadzieję że je wyleczy a on zawala sprawę. Jak poszłam z nim do neurologa u moich rodziców w Katowicach to się lekaka za głowę złapała i spytała czy ta lekarka na pewno ma dyplom. I kto by pomyślał że w ośrodku rehabilitacyjnym w którym przyjmowane są dzieci z całego województwa przyjmuje taki pseudo lekarz. To jest jakaś paranoja mam ochotę tam iść i jej dokopać.Teraz bede musiała jeździć nim do Katowic boi ten lekarz jest już sprawdzony. Tak poza tym to nic się u nas nie dzieje wszystko po staremu mały skończył roczek był bardzo dumny na przyjęciu i bił brawo jak śpiewaliśmy mu sto lat:) Odezwę sie później bo się budzi.Buziaki papa

Gość ania30x
Dziękuję tym dziewczynom które odpowiedziały na moje pytanie,przy najbliższej okazji zapytam jeszcze o to innego lekarza. Flowers dużo zdrówka dla twojego męża,oby dieta szybko wypoziomowała żelazo w organizmie.

Jokas oby choróbsko szybko was opuściło !!! Flowers a męża dobrze, że wysłałaś do inneo lekarza ale ten wymaz to i tak zróbcie nawet jak po tej dzisiejszej wizycie nie będzie to wymagane. No i trzymam kciuki żeby nic poważnego z tego nie było Asia20 - serdecznie pozdrawiam z Adulkiem ależ ci mężczyzna urósł aż mi się nie chce wierzyć że przy tych parametrach Twój synio ma dopiero roczek. No i znów niestety następna z nas zawiodła siena lekarzu :( to smutne ale dobrze, że teraz już będziecie pod fachową opieką lekarza z Katowic. Pozwoliłam sobie wrzucić wasze aktualne dane do tabelki :D

próba tabelki z kwiatkami •Sylmag.... 10.09..KUBUŚ....2700..50cm 🌻11M 9600.. 87cm..3z •Ewunia21. 24.09 WIKTORIA..3050..56cm 🌻12M 7600.68cm..6z •Ania30.... 29.09 NATALKA....3200..53 cm 🌻12M 8000...75cm..6z •Karen ka..29.09 ALESSANDRO...3520..52cm 🌻11M 11300...79 cm..3z •Flowers24 30.09 BARTEK....2900..53cm..🌻11,5M 9100 ... 73cm..2z •Laura7 ....03.10 NADIA....3800..53cm 🌻12M 9700...79cm..10z •Eli.......... 08.10 KAMILEK....3850..56 cm 🌻13M 10300..78cm...10z •tygrysicaa. 09.10 STEFANEK..3480.56 cm 🌻11,5M 8200.68,5cm.7z •Emelle..... 10.10 KAROL....3190...53 cm 🌻10M 9100…………2z •Thefly...... 10.10 ADAŚ....3340..52 cm 🌻13M 10200..78,5cm..8z •Jokas.......10.10 Oliver....3000..50cm 🌻12M 10125..80cm..11z •Mama szczęściara.10.10.Michałek...3950.57cm 🌻9,5M 9750.73cm..2z •Delphi31... 11.10 NATALKA....3300..53 cm 🌻12M 8600..76cm..8z •Agus7..... 13.10 SEBASTIANEK....3300.52 cm 🌻12,5M 9400 73cm..6z •Waga 77.. 16.10 FRANEK....3470 ...55cm 🌻11M 8100..75cm..2z •Maggie7000..20.10 NATALKA .. 3700.. 🌻55 cm.10 M 9200..72 cm..6z •Sylwia30.. 21.10 KALINA....4100...63 cm 🌻11M 12200..77cm..2z •Frezja 73.. 23.10 KONRADEK....3550..60 cm 🌻6M 7075..70cm..2z •Megji…… 23.10 PAWEŁEK.... 3360..35 cm 🌻10,5M 1030..4z •Ona24..... 24.10 LAURA....3080...50 cm 🌻12M..8000...72 cm..6z •Celebre23..24.10 LAURA....4010..53cm 🌻11M.. 11600 80 cm..8z •asia_20... 25.10 ARTUŚ....4240..60 cm 🌻12M 15000…92cm..8z •Dota28 - 26.10 KONRADEK..3480..60 cm 🌻11,5M.. 9500..78cm.11z •ewcia26 - 30.10 JULECZKA....3000...57 cm 🌻11M 8800..10 z •stysia 74 - 04.11 ZUZANNA....3620..54 cm 🌻8M 9300. 75cm..8z

a więc zachęcona przez Eli wkleiłam kwiatki i jak będziecie chciały to piszcie tylko jakie zmienić dane a ja tak jak kiedys będę zmieniała tabelkę (w końcu i tak tu non stop cichaczem zaglądam ;) ) •Sylmag.... 10.09..KUBUŚ....2700..50cm 🌻11M 9600.. 87cm..3z •Ewunia21. 24.09 WIKTORIA..3050..56cm 🌻12M 7600.68cm..6z •Ania30.... 29.09 NATALKA....3200..53 cm 🌻12M 8000...75cm..6z •Karen ka..29.09 ALESSANDRO...3520..52cm 🌻11M 11300...79 cm..3z •Flowers24 30.09 BARTEK....2900..53cm..🌻11,5M 9100 ... 73cm..2z •Laura7 ....03.10 NADIA....3800..53cm 🌻12M 9700...79cm..10z •Eli.......... 08.10 KAMILEK....3850..56 cm 🌻13M 10300..78cm...10z •tygrysicaa. 09.10 STEFANEK..3480.56 cm 🌻11,5M 8200.68,5cm.7z •Emelle..... 10.10 KAROL....3190...53 cm 🌻10M 9100…………2z •Thefly...... 10.10 ADAŚ....3340..52 cm 🌻13M 10200..78,5cm..8z •Jokas.......10.10 Oliver....3000..50cm 🌻12M 10125..80cm..11z •Mama szczęściara.10.10.Michałek...3950.57cm 🌻9,5M 9750.73cm..2z •Delphi31... 11.10 NATALKA....3300..53 cm 🌻12M 8600..76cm..8z •Agus7..... 13.10 SEBASTIANEK....3300.52 cm 🌻12,5M 9400 73cm..6z •Waga 77.. 16.10 FRANEK....3470 ...55cm 🌻11M 8100..75cm..2z •Maggie7000..20.10 NATALKA .. 3700.. 55 cm🌻10 M 9200..72 cm..6z •Sylwia30.. 21.10 KALINA....4100...63 cm 🌻11M 12200..77cm..2z •Frezja 73.. 23.10 KONRADEK....3550..60 cm 🌻6M 7075..70cm..2z •Megji…… 23.10 PAWEŁEK.... 3360..35 cm 🌻10,5M 1030..4z •Ona24..... 24.10 LAURA....3080...50 cm 🌻12M..8000...72 cm..6z •Celebre23..24.10 LAURA....4010..53cm 🌻11M.. 11600 80 cm..8z •asia_20... 25.10 ARTUŚ....4240..60 cm 🌻12M 15000…92cm..8z •Dota28 - 26.10 KONRADEK..3480..60 cm 🌻11,5M.. 9500..78cm.11z •ewcia26 - 30.10 JULECZKA....3000...57 cm 🌻11M 8800..10 z •stysia 74 - 04.11 ZUZANNA....3620..54 cm 🌻8M 9300. 75cm..8z

Cześc Dziewczyny -bardzo tęsknię za forum i za tym co się u was dzieje ale u nas znowu sie pogmatwało...ostatnio wam pisałam ze się niedłgo odezwę i że byliśmy w szpitalu tydzień ....no i po tygodniu znowu wylądowaliśmy z Frankiem w szpitalu i znowu na tydzień....no więc teraz nie piszę już że się niedługo odezwę żeby nie zapeszyć:) roczku jeszcze nie mieliśmy bo 16 pażdziernika byliśmy akurat w szpitalu...potem był osłabiony no i drugi raz szpital...mam nadzieję że za tydzień zrobimy mu imprezkę na roczek i miesiąc:)........ papa

jak chcecie zobaczyć siniak po guzie Adula to powyżej macie możliwość

jokas, waga życze zdrowia:) Flowers wracaj szybciutko jak znikniesz:) i zdrowia dla mężusia życzę:) u nas też szalony tydzień, usiłujemy odebrac wreszcie tyen już prawie nasz samochód, ale musieliśmy wziąć na część spłaty kredyt no i klapa, bo mój męzus zgubił książeczkę wojskową, a wg prawa jeszcze przez 3 miechy może być poborowym i nie chca nam dać tego kredytu, teraz czekamy na duplikat książeczki, a załateiania z tyum samochodem tyle, że lediwe wydolilismy czasowo w tym tygodniu. Konradek już spokojniejszy, bo tylko resztki tych czwórek mu wychodzą, ale powiem wam, że po nocach, to mam mordercze instynkty momentami. Budzi mnie czasem co pół godziny, wisi przy cycu, spać chce tylko z nami. Horror. Muszę go odstawić, ale sama nie dam rady, a mężusia ciągle nie ma:( Poza tym oczywiście jeśc nic nie chce. Co do tych węzłów chłonnych, to ja mam zawsze powiększone jak się przeziębię, a jak jest u dzieciaczków, nie wiem, ale pewnie tak samo. Kondzio spryciarz śpi raz dziennie ok. 1,5 - 2 godzin najpóźniej do 15 z hakiem, a chodzi mi spać po 21. Ja juz padam, a on energiczny jak młody bóg:) Poza tym ma rewelacyjna pamięć. Pamieta gdzie cos przed nim schowałam nawet kilka dni wczesniej i sie potrafi o to upomnieć. Nadal nie chce założyc butów, te od kombinezonu juz rzezył jakoś:) no i nie chce chodzić sam, choć czasami upomina sie żeby go prowadzać po domu za rączkę. jak się zapomni, to zrobi kroczek lub dwa i to wszystko. Boi sie o swój tyłeczek strasznie, ja ponoc taka byłam. Z drugiej strony ja wcale nie uczę go chodzenia, czekam spokojnie aż sam zacznie i już. Thefly - no piekny ten guziol Adula:), a ty sie kobieto broń:) i ty Agus też się nie daj! :) Asia - jak ty kruszyno sobie dajesz radę z tym Arturkiem? Juz na ostatnim zdjęciu ledwie Cię było widać:) Jak pomyślę o dźwiganiu mojego malca lżejeszego o kilka kilo w kombinezonie, to mi cięzko, ale Artus pobił forumowe rekordy:), ale chybo po tacie co? A co do lekarzy, to sie juz gadać nie chce:( Ja tez na zalecenie leczyłam ten katar nasivinem i było tylko gorzej, jak przerzuciałm sie na euphorbium, tak od razu małemu było lepiej. Teraz poczekam tylko do przyszłego tygodnia ze szczepieniem, bo wczoraj jeszcze mu coś ciekło z noska, więc nie chcę ryzykować. pozdrawiam mamusie i dzieciaczki

Gość Sylwia30
Czesc dziewczwta Same kłody pod nogami, w zeszlym tygodni jak mialam wolne to padł nam komputer no a teraz nawał prazy w pracy;) W domu oczywiscie nie mam czasu na neta wiec moze teraz... Kalinka wczoraj była z tatusiem i babcia u lekarza bo zaczela goraczkowc prawie 40 st. . Lekarka stwierdzila ze albo zabki (chyba wszstkie na raz jej ida) albo początek infekcji.... no cóż dzisiaj jest tylko marudna bez temperatury (na szczescie) Oczywiście 1 listopada nie ruszalismy sie z domu, bylo tak okropnie zimno ze szok. Zasmucaja mnie choroby Waszych dzieci. Takie to wszystko bylo rozbrykane a tu slysze: szpital, niby lekarz, i inne dolegliwosci. Szkoda, ze przyszedl i taki czas no ale cóz widocznie jest to wpisane w plan Szefa. Oczywiscie zycze zdrowia Eli i inne odchudzające sie Kobitki jak ja was podziwiam..... ja to nie moge sie przelamac i zaczac choc mniej jesc. Nie wiem co mam z soba zrobic?! To skandal tak sie zaniedbac. Nie kupuje dla siebie ciuchów bo cały czas mysle ze strace te nadmierne kilogramy ale to takie ciezkie... Ania 30 Baaardzo dziękuję za zdjecia. Dota nie zazdroszcze Ci przezyc z samochodem i synkiem. Wiesz ze ja zawsze uwazam sie za taka cwaniaka i mowie do meza "sama pojade z Kalinka" oczywiscie wkurzam sie bo on mi zabrania ale widze , ze ma racje. Kalina tez nie dokonca jest zainteresowana tv no ale pilot to dopiero zabawka, cudo! Moja młodsza siostra uczy ja oglądac bajki, no i ta mala "zaraza" siedzi u niej spokojnie na kolanach i slepi sie w ten ekran :) Jak ta Magda to robi?! To ja na tyle, mam nadzieje ze ne bede miala juz takich dlugich przerw Jeszcze raz zycze zdrowka

Ale się rozpisałyście... wreszcie jest co poczytac! Asia 20 fajnie, że się odezwalas i , że mimo braku neta regularnie do nas powracasz. Nie wiedzialam, że Artus jest na cos leczony.Zycze mu zdrówka! Kawał chłopa z niego. Naprawdę. Ania 30 co do węzłów chłonnych to Kamil tez czegoś takiego jak opisalas nie ma. Zdziwiło mnie, ze mówisz, że to jest wielkosci groszku. powiększone węzły chłonne chyba tak nie wyglądają? Miałam powiększone węzły chłonne pod pachami kiedys i czasem na szyi ale nie mogę powiedziec, zeby to wyglądało tak jak opisujesz. Dla świętego spokoju skonsultowałabym to z innym lekarzem. Sama widzisz jakie konowaly sa wsród lekarzy. Sylwia z tym odchudzaniem faktycznie jest cięzko. Najtrudniej jest podjąc decyzje. Ja nie mogę powiedziec, że się jakos bardzo odchudzam tzn drastycznie. Raczej stopniowo ograniczam jedzenie i staram się jesc jak jestem głodna i tyle , zeby zaspokoic głod a nie jak dotychczas- z nudów, dla przyjemnosci, dla relaksu, przy okazji i tyle ile się w żołądku zmieści ;) Chociaż od poczatku odchudzania popełniłam juz kebaba i pizzę ;) to jednak z dnia na dzien waga wskazuje odrobinę mniej :) Jak chcesz to się przyłącz. Możemy się wspierac i będzie łatwiej. Thefly a jak tam oczyszczanie organizmu? :) Pytałas jaką dietę stosuję. Stosuję tradycyjną popularną dietę MŻ czyli mniej żreć :D Jak juz pisałam - jem jak jestem głodna i tyle by głodna nie byc a nie jak dotychczas ile się da i jak czesto się da ;)

Gość celebre 23
Witam waga życze zdrówka wam!!!aż nieprzyjemnie czytać że się tak dzieje, takim biedactwo malutkim.. a Laurze wyrżneły się następne 2 zęby więc mamy już 10, i już nasz panna chodzi sama od paru dni, no gdzies się jeszcze przewróci po drodze czasem ale już to jakiś postęp. a we wtorek lecimy do Polski.... już się ciesze

Celebre a do jakiego miejsca w Polsce? Może blisko której z nas?

ale się rozpisałyście, aż miło poczytać !!! flowrs- mam nadzieję że szybko do nas wrócisz !!! i żeby te wyniki meża to nie było nic poważnego ! asia20=szok że tacy lekarze jeszcze istnieją, najgorsze jest to że to dotyczy dzieci !!! I to takich maluchów !!! Sama bym jej nakopała !!! fajnie thefly że wkleiłaś kwiatki do tabelki !!! i fane to żdjęcie z siniakiem !! waga77 - mam nadzieję że szbyko wrócicie do zdrówka !!! Tego wam z całego serca życzymy !!! Podziwiam wszystkie mamy za odchudzanie !!! Ja jeszcze nigdy w życiu tego nie robiłam (a całe szczęście nie potrzebuję) ale i tak nie mam silnej woli żeby to zrobić!! A apropo wagi, to ostatnio sobie wymyśliłam ze będę oddawać krew, no i poszłam , najpierw wypełniłam ankietę , potem pobrano mi próbke krwi , (trwało to jakieś 30 min) a potem jak weszłam do lekarza to tylko spytał mnie ile waże, policzył BMI (chyba tak się to zwie) i powiedział że mam przyjśc jak przytyję conajmniej 4 KILO !!! to tyle byłby z oddawania krwi bo jest to dal mnie nierealne, szczególnie że jeszcze dużo stresów przede mną !!!

Gość celebre 23
Eli dzieki za zdjęcia, ja też 3 sztuki az wysłałam. ja jestem za Sląska więc nie twoje rejony, szkoda, ale jak mówiłam chętnie bym do Ostrołeki pojechała, bo kiedyś tam znajomego miałam, niewiem jak duża jest ta mijscowość bo może go nawet znasz!!!ten świat jest taki mały

CELEBRE Ostrołęka ma około 53 tys mieszkańców więc szanse trochę marne ale jak w moim wieku jest to może znam. napisz mi na maila imie i nazwisko to Ci odpowiem. A jak sie do Ostrołęki wybierzesz to serdecznie zapraszam do siebie! A na śląsku się urodziłam :)

dzisiaj Święto Niepodległości nie sądzicie, że jakoś tak skromnie i cicho przez nas obchodzone. Powinniśmy chyba skakać tańczyć z radości, że przyszło nam żyć i rodzić w Wolnej Polsce. Ach jakoś tak nostalgią ode mnie wieje dziś ......

Mam do was pytanie i ciągle zapominam wam je zadac. Czy wy przy ząbkowaniu waszych dzieci stosujecie tantum verde w areozolu na dziąsłeka? To coprawda specyfik na ból gardła ale znieczulający. Ostatnio mi koleżanka powiedziała, że tak robi bo jej lekarz polecił. Wydalo mi sie to dziwne i zastanawiaam się czy tak można. twierdziła ona, że jak posmaruje małemu dziąsła żelem to się czesto budzi i marudzi a jak tym psiuknie przed snem to spi kilka godzin i jest znacznie lepiej. Popytałam aptekarzy i dowiedzialam się , że faktycznie lekarze polecają to na ząbkowanie! Może któras z was uzywała i ma jakies zdanie? Kosztuje to prawie 20 zł i zastanawiam się czy warto.Czekam na opinie. Thefly nie wiem czy zauwazyłas ale u nas wszystkie świeta nawet te radosne przebiegają w atmosferze smutku i nostalgi .Chyba takim jetsesmy narodem, że się tylko dołujemy i smucimy. Poza tym kto to słyszał aby świętowac wybuch wojny a nie jej zakończenie???? A u nas świętujemy własnie wybuch . A co! ;)

celebre - to może mnie odwiedzisz , bo ja mieszkam na śląsku eli - ja używałam tanrum verde a aerozolu jak mały miał chrypkę, ale nigdy na zęby. Za to jak mnie kiedyś bolało gardło sama sobie ty, psikłam i trochę od tego drętwieje język, nie wiem w jakim stopniu to działa na maluchy ale pewnie więcej. I potem się bałam małemu psikać na noc. Ale nic mu nie było, a nocki przesypiał całe. Lekarka jak mi przepisywała nic nie wspominała o zębach.

🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 Wszystkim naszym pazdziernikowym i listopadowym dzieciaczkom skladamy serdeczne zyczenia. Zyczymy Wam kolorowego i beztroskiego dziecinstwa pelnego radosci, smiechu, fantastycznych przyjaciol, ciekawych przygod i spelnienia wszystkiego tego o czym bedziecie marzyc! Olek z mama 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻

Czesc dziewczyny! Troche mnie nie bylo. Bylismy miesiac w Polsce. Zero internetu. A po powrocie musialam sobie pare spraw poukladac. Widze ze chorobska nas nekaja. Olek po powrocie tez zlapal katar i kaszel, ale (co uwazam za cud) w nocy spi jak susel. Dopiero rano wlacza producje kataru i dorzuca do tego gruzlicze kaszelki jako podklad muzyczny. Jednak od wczoraj jest juz zdecydowanie lepiej. Wyschla juz ta slizgawka pod nosem. Od kilku dni Olek laskawie zaczal uzywac nog do tego do czego sluza. Zebow u nas 6. Slowa ukochane to: tik-tak, brum-brum, dzieci, dziadzia, taty (czyli tato). Nie pytajcie mnie o : mama. Widocznie to polsierota ;) ;) Przebieranie to ostatnio koszmar. Kopanie, wierzganie i wicie sie. Czasami nie mam sily.I gdyby sie tak dalo to chodzilby w jednym pampersie caly dzien. Czy Wasze dzieci tez piszcza i wrzeszcza? Czasami boje sie o swoje szklanki czy nie popekaja od nadmiaru oktaw. Chyba sobie kupie takie sluchawy jak maja ci co pracuja z mlotami pneumatycznymi. To darcie to takie dzwieki dla samej radosci ich wydawania. Staje sobie np obok krzesla i zaczyna koncert. Nie chodzi o to ze sie zlosci luz ze czegos chce. Po prostu pokazuje ze ma glos. U mnie wywoluje to chec pojsci daleko daleko dalek daleko w las... solo oczywiscie.

Witaj Karen Ka po długiej przerwie Dziewczyny czy używałyście ( tzn wasze dzieci :) ) pampersów Lets Go tych zakładanych i zdejmowanych jak majteczki? Nie wiecie nic o jakichs nowych konkursach? jakies zbieranie kodów czy cos....

Gość mama szczesciara
Hej Eli ja ostatnio kupiłam 2 szt tych pampersów na próbe i sa ok. Jeden kosztuje 1,25. Niestety nie ma ich w Jumbo Pakach a takich nie opłaca sie kupowac. pozdrowienia

karen ka witaj po przerwie, już sie ostatnio martwiałm Twoim długim zniknięciem:) dużo zdrówka dla Oleczka:) kiedys, zanim urodziłam Kondzia, znajmomy polecił mojemu mężusiowi stopery do uszu, słyszy sie ponoć wszystko, ale częstotliwości bardziej przyjazne:), może spróbuj:), na szczęście mój tylko gaduła, piszczał, ale po 2 dniach mu sie znudziło:) być może wszystko jeszcze przed nami...:) Eli - ja nie probowałam tych pampersów jeszcze, majteczki tylko na basenik nosiliśmy:), ale ostatnio nawet na basenik nie ma czasu, no i kasy tez:( a co do tatnum verde, to małemu miałam dawać na gardełko, ale on ma odruch wymiotny na wszystko co do buzi mu sie pwycha, więc nie ryzykowałam, tym bardziej, że podobnie jak Aguś sama mam nieprzyjemne doświadczenia z tym spcecyfikiem. Może to dzieciątko wolało już spać, niż mieć to aplikowane częściej??? :) oczywiście żartuję:) Celebre, zapraszam do mnie na Sląsk z wizytą:), a może tak we trzy z Aguś by się udało spotkać? Stysia tez niedaleko, ale coś pstatnio się nie udziela forumowo, może ja cos przegapiłam?? Thefly jak tam mama? wyrobiła się z papierzyskami? ja czekam na dzień wyroku, a przygotowana nie jestem wcale:( brak czasu mnie kiedys zabije:( A z tymi śitętami, to macie dziewczyny święta rację - smutasy z nas krajowe obrzydliwie:( ech... pozdrawiam i lecę kończyc obiad:)

Gość celebre23
Dota i Agus a gdzie mieszkacie, agus chyba katowice o ile sie nie myle. Witaj Karenka na forum!!!

karen ka - witaj spowrotem !!! A krzyki to u mnie na co dzień, ale ostatnio Sebek nauczył się również WARCZEĆ !!!! hihihhhihi Smiesznie to wygląda, ale mu nie pozwalam tak dłguo robić bo się boję że znowu chrypka będzie. eli - tych nowych pampersów jeszcze nie używałam, a nie są one potrzebne przy nauce korzystania z nocnika ? Konkurs jest z wody Żywiec zdrój niegazowanej, zbiera się nakrętki chyba po 6, więcej nie wiem. Dota - ja jestem za spotkaniem !!! celebre - ja mieszkam w Katowicach, zapraszam !!! A ja napatrzyłam się na programy o dzieciach i postanowiłam przenieść mojego synka w końcu do łóżeczka i nauczyć go samodzielnie zasypiać. Dzisiaj pierwsza noc, włożyłam go do łóżeczka, załączyłam muzykę, oczywiście najpierw oglądaliśmy książeczki, potem go poprzytulałam i całowałam, i wytłumaczyłam że to jest jego łóżeczko i że od dzisiaj będzie w nim spał, potem go położyłam i usiadłam obok ale nie patrzałam na niego tylko zamknęłam oczy. Oczywiście zaraz wstał, przez 25 minut kładł się i wstawał, nawet mnie zaczepiał, i dwa razy wyrzucił smoka na podłogę, za drugim razem wyczaił że wtedy popatrzę na niego ale ja mu go dałam , przytuliłam i położyłam na podusi i przykryłam kołderką. Wiercił się, aż w końcu zasnął !!!! Hura !!! Jeden krok do przodu !!! Obyło się bez płaczu , chwilkę próbował ale wziełam go na ręce znowu przytuliłam i powiedziałam że go kocham ale musi już iść spać i odłożyłam do łóżeczka. A postanowiłam to zrobić dlatego że Sebek jest moim dzieckiem i nie może mi zastępować mojego partnera - męża, i moje tłumaczenie że tak mi jest wygodniej bo go przykrywam itp itd było kłamstwem. Fajnie mi się z nim spało, bo miałam się do kogo przytulić. Ale muszę być dzielna !!! I jestem dumna z siebie !!! Ciekawe co nas czeka jutro ?

Gość ania30x
Cześc po kolejnym chłodnym wekendzie. Eli dziękuję za zdjęcia,fajnie wszystkie zatytuowałaś,Kamilek majstruje przy telewizorze,moja też dość często wyłącza,ale powoli zaczyna się przyzwyczajać ze to taki element domu jak kazdy inny.Bardzo ładnie się już bawi klockami,zwierzątkami i samochodzikami bo gdzie zajrzy to wszędzie autka po starszym bracie.Eli ja tantum verde nigdy nie stosowałam na ząbkowanie ani tych pieluszek majteczek to sa chyba te ze jak dziecko w nie nasika to ginie obrazek,ale to chyba dobry pomysł.Jeśli chodzi o kopnkursy to dla dzieciaczków nic za bardzo teraz nie ma a ten o którym pisze Agus to trzeba zebrać 6 nakrętek wysłac i mozna wygrać kurtki zimowe dla całej rodziny,szczegóły są na opakowaniach wody żywiec zdrój.

Gość Sylwia30
Czesc dziewczeta :) dałyćie mi do myslenia z tym tantum verde. Mojej małej wychodzi 6 zębów. Juz sama nie wiem co mam robic, Kalinka tylko marudzi, płacze w nocy zrywa sie i w ryk. Nie chce spac włóżeczku tylko ze mna w łóżku (mąż exmitowany do drugiego pokoju ;) ) Do tego doszła gorączka i chrypka :( Dzisiaj idziemy do lekarza ale dopiero o 17, do tego czasu babcia musi wysłuchiwac jęków małej ja w pracy. Karen ka u nas podobne sceny przy przebieraniu. Czasami trace cierpliwość no ale co z tego jak i tak małą musze przebrac do konca. Niech te zeby juz wyjda!!! agus7 dzielna z Ciebie dziewczyna. Oby tak dalej :)