Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tinker Bell

Termin na pazdziernik 2005

Polecane posty

Znowu mnie nie było i nie jestem w tematach co u was ale przeczytałam tylko ostatnie posty i chcę napisać -Eli trzymaj się!!!!!!!!!! Wierz mi -pewnie każdej z nas jest ciężko- w końcu od 13 miesięcy nie miałyśmy chwili spokoju-dzieci zawładnęły naszym życiem-nie mówiąc już o tych dziewczynach których nie były to pierwsze dzieci....-to wogóle trzeba chyba mega organizacji....Eli trzymaj się!!!! ja też marzę żeby chociż w nocy się wyspać...a mój Franek znowu był chory-tym razem trzydniówka -ale każda jego gorączka teraz to dla nas wielkie nerwy bo bo pierwszym pobycie w szpitalu zalecili mu badanie czy nie ma jakiejś wady w układzie moczowym...po drugim pobycie stwierdzili że moze to badanie nie jest jeszcze konieczne ale każda gorączka teraz to nerwy, badanie moczu , posiewy, i modlitwy żeby to nie było to-no i uff nie było :) teraz już będę na bierząco...mam nadzieję -i Eli trzymaj się!!!!!!!:)

Gość Sylwia30
Eli niczym sie nie martw, wszystko sie pouklada tylko potrzebna jest rozmowa. Ja tez ostatnio mialam dola ale wiem, ze o bylo przed okresem ;) a do tego jeszcze ten moj nadopiekunczy mąż. Mi mo ze mieszkamy z rodzicami to i tak wciaz nie moge sie powyrabiac, z jednej strony chce po pracy posiedziec z Kalinka, pobyc z nia a z drugiej strony trzeba posprzatac albo pranie nastawic albo poprasowac albo cos upichcic... zawsze cos. W zasadzie mam to gdzies, ze jest balagan bedzie dzien wolny to posprzatam..... :) wczioraj jak mala spala to okna pomylam, firanki powiesilam i sypialnie gruntownie posprzatalam, za kilka dni mam dwa dni opieki to posprzatam reszte :) ooooo budzi sie ide do niej ....

Gość ania30x
Eli nie załamuj się jutro będzie lepiej i na wszystko spojrzysz innym okiem a te problemy wydadza ci się takie malutkie.A i pamiętaj dom jest do mieszkania a nie do sprzątania.Ja gdybym chodziła do pracy to napewno tez bym miała takie dni a starsze dziecko co drugi dzień by pewnie do szkoły czegoś zapominało zabrać,ale ten fakt że jestem w domu sprawia że jakoś wszystko opanowuję a mąż to raczej nic mi nie pomaga bo albo jest po pracy albo po nocce albo przed pracą albo gdzieś jedzie i tak wkółko,każdy mój sprzeciw wywołuje tylko scysje między nami także nic juz się nieraz nie odzywam dla świętego spokoju.Po tych ostatnich zmartwieniach o zdrowie nusi staram się cieszyć z tego ze jest zdrowa i abyśmy wszyscy w rodzinie w zdrowiu mogli jakos to nasze życie wieśc. Eli wiesz mi twoje złe samopoczucie minie tak szybko że nim się obejrzysz to juz go nie będzie ale naprawdę doskonale cię rozumiem.Uciekam bo chcę jeszcze zagłosować na ciebie Eli w tym konkursie.

Gość ania30x
Tamtrzeba się zalogować żeby oddać głos ale fajny ten rysunek sama go robiłas,eli?

Rysunek tak ale oczywiście z pomoca tych szablnow wiec to żadna trudnośc :D Każdy może taki zrobić. Też weźcie udział to będziemy sobie wzajemnie głosy dawać! :)

A i dziekuję wszystkim za pocieszenie. Juz dzis mi oczywiście lepiej. Wkurzam si e strasznie bo ja trochę pedantka jetsem i jak widze taki bałagan to az mną rzuca. Nie potrafie opanowac potrzeby sprzątania i zachowania porządku i to mnie wykańcza. No idę sprawdzac czy jakiegos punkta zdobyłam... Klementynka powodzenia w staraniach. Na pewno się uda!

Gość Klementynka..
Dzięki Eli 🌻 :) To jednak moze okazać się nie takie proste...

Widzę, że klemantynka nas poczytuje :) Nie martw się, ja się starałam o dzidzię rok i się udało :) Czasem jak się bardzo chce to jest trudniej. U mnie najprawdopodobniej problem z zajsciem w ciażę spowodowany był stesem związanym z pracą. Później zostałam na miesiąc przeniesiona do innej - fajnej pracy i natychmiast zaszłam :) I dobrze, ze zdązyłam bo pracowałam tam miesiąc a później wróciłam do mojej stresującej pracy. Poszłam więc na zwolneinie :D

a ja też tam zrobiłam rysunek - a nick mam tradycyjny jestem tam gdzieś za eli A dzisiaj mój dzień był straszny, bo miałam kolędę . I czekaliśmy z małym na księdza do 18. I nie byliśmy dzisiaj na dworze, przez to ja jestem okropna a mój synuś jeszcze gorszy. Drzemkę miał dzisiaj tylko jedną, więc na całe szczeście już śpi. I fajnie że mama przyszła mi dotrzymać towarzystwa bo , jak on się nie wyśpi to strasznie jest marudny i rozbrykany, że czasami nie da się go opanować.

ale u Was agus wczęśnie kolęda, u nas zawsze po nowym roku nie no chyba pierwszy dzień kolędy to Sylwester jakoś tak. A ja już mam odpowiedź czy dawać Adulowi nabiał owoce cytrusowe kakao. Mały ma zsypane całe plecki pod skóra i w dotyku są takie szorstkawe bo gołym okiem to nawet tego nie widać :( no cóż trudno narazie odstawiamy te smakołyki spróbujemy pomalutku później. No i mam wytłumaczenie czemu tak nocki ostatnio źle spał kręcił się z brzucha na plecki, pewnie go to cholerstwo swędzi więc od dziś zyrtec daje. Klementynka ja też trzymam kciuki za starania, my próbowalismy pół roku zanim się Adulo na dobre rozgościł w brzuszku :P

ja na chwilkę:) Eli nie bedę CIę zbytnio pocieszać, bo zrobiły już to dziewczyny, powiem tylko krótko: odkąd wróciłam do pracy, a Konrad miał 4 miesiące, w domu jest prawie nieustanny chaos (to takie delikatne określenie bajzlu) i nie da sie go opanować, zwłaszcza dlatego, że moaja praca niestety jest przynoszona do domu i wynoszona hihi. A z mężem jak mamy kilkanaście dni bez rozmowy, to też katastrofa, a czasu mało, on zawalony pracą, ja też, mały nam po nocach spać nie daje (zwłaszcza mnie), chodzę zła, wiecznie nie do końca przygotowana do zajęć tak jakbym chciała itp... a do tego zajmujemy sie niem na zmianę, on w pracy ja z małym i odwrotnie. Darowaliśmy sobie, bajzel jest i będzie do stycznia, potem pewnie będę sprzątać, ale za to braknie nam kasy - coś za coś:) Klementynka - trzymam kciuki - u nas miały byc problemy - udało sie po miesiącu:) DZIEWCZYNY MACIE JAKIEŚ NAPRAWDĘ PRAKTYCZNE I BEZPIECZNE FOTELIKI SAMOCHODOWE? MUSIMY JUZ KUPIC NA GWAŁ I NIE MOGĘ SIĘ ZDECYDOWAĆ NA ŻADEN CHOC MAM SWOJEGO FAWORYTA NIE BARDZO DROGIEGO. lecę skończyc obiad i przygotować się do zajęć, bo moje maleństwo zaraz wstanie i znowu będę się wkurzać, że nie zdążyłam.

Gość celebre 23
dota 28 my mamy römer king, to najbezpieczniejszy fotelik na rynku niemieckim z wszystkimi atestami,itp, na allegro tez jest tlko jest drogi ale do 18 kg wiec na jakies dwa lata jeszcze, pozatym ja uważam że na fotelikach nie ma co oszczeedzać, chodzi o bezpieczeństwo dziecka. ale może używany z allegro z jakiejś dobrej firmy???

Thefly mozesz nam dorzucić 11 ząbka . Poza tym wazymy 10 700 :) Później was poczytam.

Gość Aguch 29
Wysłałam kilka nowych zdjęć Natalki korzystając z wolnej chwili :) Eli ja obiema rękami podpisuje sie pod tym co napisałaś kiedy miałas doła, u mnie jest identycznie a najgorsze jest to, ze myslałam ze dziecko jak przychodzi na swiat to sprawia, ze rodzina staje sie pelniejsza, bardziej szczesliwa i taka kochajaca a tu masz babo placek czasem mysle ze nie jestesmy stworzeni do rodzicielstwa :( chociaz kocham tą moja kruszyne nad życie to nie chce zeby przez najblizsze kilka lat patrzyla jak mama z tata ciagle sie o cos klucą :/ Agus7 zawsze u Was księża tak szybko biegaja po kolędzie ??? Kurcze przeciez to dopiero co adwent sie zaczoł i co kolędy też spiewają?? Niezłe a niedawno słyszałam w telewizji jak jakis ksiądz obużał sie ze teraz to tradycja zupelnie upadla bo w adwencie ubieraja ludzie choinki i koledy spiewaja a przeciez tego kosciol zabrania, a sami co robia :/ mam nadzieje ze nie obrazilam niczyich uczuc religijnych... Natalka od kiedy zaczela chodzic to przestala mowic tylko baba i baba wszystko jest baba tylko z rozna intonacja ale ponoc to normalne. Jutro Mikołaj szkoda tylko że pogoda bardziej wiosenna niz zimowa mogłoby chociaz troszkę popruszyć sniegiem :)

Ja na sekundę. Wczoraj dostałam ręcnzik z konkursu a Ty Agus? Agus zagłosowałam na twój obrazek. Lece bo mały marudzi.

Czesc kobiety, mam sobie juz pojechala, a szkoda bo mi tak duzo pomogla a ja sobie przy tym odpoczelam buuuuuuuuuuu, ale za 2 tygodnie widzimy sie na swietach. Eli przytocze ci cytata\"kobiety nudne pilnuja porzadku\", wiec glowa do gory. my mamy teraz wazniejsze zadanie do spelnienia jak wychowanie naszych maluszkow a porzadku bedziemy pilnowac jak bedziemy na emeryturze haha. u nas horror dzisiaj w nocy, bo oli mocno plakal az do 1, moj ma sie nie wyspal biedny a ja sobie po poludniu z malym odbiam spanie ha ha. termin u ginekologa mam jutro, wiec napisze jak tam sie ma mala istotka w brzuszku. jak narazie sie dobrze czuje, tylko od czasu do czasu brzuch mnie pobolewa.

•Sylmag.... 10.09..KUBUŚ....2700..50cm 🌻 11M 9600.. 87cm..3z •Ewunia21. 24.09 WIKTORIA..3050..56cm 🌻 12M 7600.68cm..6z •Ania30.... 29.09 NATALKA....3200..53 cm🌻 12M 8000...75cm..6z •Karen ka..29.09 ALESSANDRO...3520..52cm 🌻 13M 11300...79 cm..6z •Flowers24 30.09 BARTEK....2900..53cm.. 🌻 11,5M 9100 ... 73cm..2z •Laura7 ....03.10 NADIA....3800..53cm 🌻 12M 9700...79cm..10z •Eli.......... 08.10 KAMILEK....3850..56 cm 🌻 13M 10700..78cm...11z •tygrysicaa. 09.10 STEFANEK..3480.56 cm 🌻 13M 8700..71cm..7z •Emelle..... 10.10 KAROL....3190...53 cm 🌻 10M 9100…………2z •Thefly...... 10.10 ADAŚ....3340..52 cm 🌻 13M 10200..78,5cm..8z •Jokas.......10.10 Oliver....3000..50cm 🌻 12M 10125..80cm..11z •Mama szczęściara.10.10.Michałek...3950.57cm 🌻 9,5M 9750.73cm..2z •Delphi31... 11.10 NATALKA....3300..53 cm 🌻 12M 8600..76cm..8z •Agus7..... 13.10 SEBASTIANEK....3300.52 cm 🌻 12,5M 9400 73cm..6z •Waga 77.. 16.10 FRANEK....3470 ...55cm 🌻 11M 8100..75cm..2z •Maggie7000..20.10 NATALKA .. 3700.. 55 cm. 🌻 10 M 9200..72 cm..6z •Sylwia30.. 21.10 KALINA....4100...63 cm 🌻 12M 12500..77cm..6z •Frezja 73.. 23.10 KONRADEK....3550..60 cm 🌻 6M 7075..70cm..2z •Megji…… 23.10 PAWEŁEK.... 3360..35 cm 🌻 10,5M 1030..4z •Ona24..... 24.10 LAURA....3080...50 cm 🌻 12M..8000...72 cm..6z •Celebre23..24.10 LAURA....4010..53cm 🌻 11M.. 11600 80 cm..14z •asia_20... 25.10 ARTUŚ....4240...60 cm 🌻 9,5M 12700…86cm..8z •Dota28.... 26.10 KONRADEK....3480...60 cm 🌻 12,5M 9800..77-78cm.14z •ewcia26.. 30.10 JULECZKA....3000...57 cm 🌻 12M 9500..73cm..10z •stysia 74.. 04.11 ZUZANNA....3620..54 cm 🌻 8M 9300. 75cm..8z

Thefly no i jestesmy starsi o miesiąc :) 14 nam stuknie za 3 dni.

agucha - Natalka śliczna !!! Fajne to zdjęcie w rajtuzkach na głowie !!! Jak króliczek ! No a z tą kolędą to też się zdziwiłam , ale trudno, przynajmniej mam z głowy ! eli - ja oczywiście ręcznika nie dostałam , może przyjdzie jutro na Mikołaja ?

psze bardzo Eli :) •Sylmag.... 10.09..KUBUŚ....2700..50cm 🌻 11M 9600.. 87cm..3z •Ewunia21. 24.09 WIKTORIA..3050..56cm 🌻 12M 7600.68cm..6z •Ania30.... 29.09 NATALKA....3200..53 cm🌻 12M 8000...75cm..6z •Karen ka..29.09 ALESSANDRO...3520..52cm 🌻 13M 11300...79 cm..6z •Flowers24 30.09 BARTEK....2900..53cm.. 🌻 11,5M 9100 ... 73cm..2z •Laura7 ....03.10 NADIA....3800..53cm 🌻 12M 9700...79cm..10z •Eli.......... 08.10 KAMILEK....3850..56 cm 🌻 14M 10700..78cm...11z •tygrysicaa. 09.10 STEFANEK..3480.56 cm 🌻 13M 8700..71cm..7z •Emelle..... 10.10 KAROL....3190...53 cm 🌻 10M 9100…………2z •Thefly...... 10.10 ADAŚ....3340..52 cm 🌻 13M 10200..78,5cm..8z •Jokas.......10.10 Oliver....3000..50cm 🌻 12M 10125..80cm..11z •Mama szczęściara.10.10.Michałek...3950.57cm 🌻 9,5M 9750.73cm..2z •Delphi31... 11.10 NATALKA....3300..53 cm 🌻 12M 8600..76cm..8z •Agus7..... 13.10 SEBASTIANEK....3300.52 cm 🌻 12,5M 9400 73cm..6z •Waga 77.. 16.10 FRANEK....3470 ...55cm 🌻 11M 8100..75cm..2z •Maggie7000..20.10 NATALKA .. 3700.. 55 cm. 🌻 10 M 9200..72 cm..6z •Sylwia30.. 21.10 KALINA....4100...63 cm 🌻 12M 12500..77cm..6z •Frezja 73.. 23.10 KONRADEK....3550..60 cm 🌻 6M 7075..70cm..2z •Megji…… 23.10 PAWEŁEK.... 3360..35 cm 🌻 10,5M 1030..4z •Ona24..... 24.10 LAURA....3080...50 cm 🌻 12M..8000...72 cm..6z •Celebre23..24.10 LAURA....4010..53cm 🌻 11M.. 11600 80 cm..14z •asia_20... 25.10 ARTUŚ....4240...60 cm 🌻 9,5M 12700…86cm..8z •Dota28.... 26.10 KONRADEK....3480...60 cm 🌻 12,5M 9800..77-78cm.14z •ewcia26.. 30.10 JULECZKA....3000...57 cm 🌻 12M 9500..73cm..10z •stysia 74.. 04.11 ZUZANNA....3620..54 cm 🌻 8M 9300. 75cm..8z

tak tak mi też Natalka w rajstopkach na głowie bardzo się podoba. A my jutro do nefrologa kontrolnie. A i nie przyznałam się wam, że już 4 razy byłam na bezpłatnych masażach na łóżku firmy CERAGEM, pachnie trochę ściemą ale przynajmniej się ponagrzewam i kręgosłup porozciągam.

tak tak mi też Natalka w rajstopkach na głowie bardzo się podoba. A my jutro do nefrologa kontrolnie. A i nie przyznałam się wam, że już 4 razy byłam na bezpłatnych masażach na łóżku firmy CERAGEM, pachnie trochę ściemą ale przynajmniej się ponagrzewam i kręgosłup porozciągam.

Gość Ona juz 25
Jak minal u was Mikolaj? Laura widzac Mikolaja nie chciala mnie puscic ani na chwile i zlapala niezlego pietra :/ Rozkrecila sie dopiero na widok prezentow :) Ksiazeczki, slodyczy i telefonu z czterema obudowami. Pozniej ja zagralam role Mikolaja dla trzyletniego chlopczyka znajomych i mysle, ze wyszlam dosc przekonujaco :P Maly byl pod wrazeniem :) Mila odmiana. Z zasnieciem nie miala zadnych problemow. Do tego bardzo ladnie juz chodzi i mowi: "dom", " mama komm", "papa"; "tam", "mniammniam" jak je cos smacznego :D, a siebie nazywa" lala".

Ręcznik przyszedł więc ja też coś dostałam na Mikołaja !!! A byłam dzisiaj z małym w klubie na mikołaja, i najpierw dzieci organizowały zabawy, mały oczywiście nie brał udziału a że mu się nudziłol patrzeć to latał po całej sali, że aż go musiała gonić. Potem przyszedł Mikołaj i dawał prezenty i poszliśmy razem po prezent i Sebek patrzył na Mikołaja ale jak posadziłam go na kolanach to kwęknął i zaraz zszedł i tyle , nawet na prezent nie patrzał. Jego bardziej interesowało to że miał tam dużą przestrzeń do biegania !!! Aha chciałam dopisać że mamy 8 zębów.

Gość ania30x
Zdenerwowałam się wczoraj mój 9 letni syn przyszedł ze szkoły i mówi ze nie dostał mikołajkowego prezentu bo chłopiec który go wylosował nie przyszedł do szkoły zreszta on do szkoły chodzi kiedy chce bo jest synem lekarza i ma jakieś szczególne względy w szkole.Mój Pawełek mówił ze było mu bardzo przykro bo wszystkie dzieci oglądały swoje prezenty a on nie miał nic,nie lubię jak ktoś nie wywiązuje sie ze zobowiązań,ja zawsze szukam coś żeby się wylosowanemu dziecku podobało i czasem jeździmy tak od sklepu do sklepu żeby to marzenie spełnić a komuś się nie chce nawet na czas dostarczyć do szkoły upominku.Przepraszam ze ja tak o tym ale troche mnie to wkurzyło. Agus a zeby zagłosowac na ciebie w tym konkursie to tam tez jesteś agus?

Ania 30 ja tez bym się wściekła. Sama jestem bardzo obowiązkowa i sumienna, przestrzegam zasad, jestem punktualna , jak cos komuś obiecam to robę co mogę aby tego dotrzymac, jak cos pozycze to pilnuje aby nie zniszczyc i szybko oddac itd itp i tego samogo od ludzi oczekuję. Mój mąz twierdzi , że przesadzam bo czasem rzeczywiście przesadzam. Dlatego wcale się nie dziwię, że się wkurzyłas bo ja na pewno bym się wsciekła.

ania - ja to wszędzie jestem agus bo jakbym miała spamiętać te wszystkie moje loginy, hasła itp itd to bym chyba zwariowała A z tym prezentem w szkole to pwiem ci że rodzice powinni dopilnowac żeby przeznt dotarł. Nie dziwię się że jesteś wściekła !

Gość ania30x
Eli no to chyba wszystkie anie są takie bo ja jestem identyczna,tez punktualna,jak coś komuś obiecam to ma to na bank ale niestety nie wszyscy są tacy p,prezentu jak nie było tak nie ma a chłopak nie wiadomo czy do świąt do szkoły przyjdzie bo on już trzeci rok tak w kratke chodzi. Eli dziękuję za zdjęcia ale ten twój Kamilek rośnie a babcia to widać ze twoja mama bo jestes do niej bardzo podobna. Agus zagłosowałam na ciebie w tym konkursie i tez dziękuję za fajniutkie zdjęcia,napewno dla Sebusia spotkanie z mikołajem było dużym przezyciem ale fajnie że u was coś takiego jest organizowane. Mamy znowu jakis problem z kom. i nie wiem czy wszystko pójdzie to co napisałam,mąż zepsuł przeglądarkę i wszystkie moje strony ulubione diabli wzieli od nowa muszę wszystkiego szukać-a tak się nieraz chwali ze wszystko naprawić umie no i prosze jak naprawił.

Eli faktycznie jesteś bardzo podobna do mamy:) Poproszę o zmianę w tabelce bo dawno nie podawałam danych:Franek 13 miesięcy waga 8400 no i na razie 3 zęby- dużo nie? czy jest jeszcze ktoś kto ma tak bezzębne dziecko?:) Dziewczyny mam pytanie -kiedy idziemy do następnego szczepienia?-ostatnio byłam jak skończył 13 miesięcy i nie wiem kiedy następne... pozdrowionka