Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tinker Bell

Termin na pazdziernik 2005

Polecane posty

Flowers - zgłaszam się do raportu !!! :D również słyszałam, że zębule mogą wychodzić w óznej kolejności. O nocniku narazie nie myślałam nawet ale od 2-3 dni widzę że Adulek łapie się coraz za krocze, bałam się że to może zapalenie pęcherza (ja niestety aktualnie to przechodzę wrrr) ale widzę, że po prostu zaczyna panować nad swoją fizjologią i daje nam tak znać że coś tam mu się nasikało :) a więc w sumie to już pierwszy znak że zaraz i my zaczniemy nocniczkowa edukację :D Butlę również planuje odstawić bo ładnie pije z niekapka więc jak kupimy o większej pojemności to i mleczko już też przez niego podam a kaszę od woczraj dopiero w miseczce dajemy bo tak to przez taki ustnik plastikowy jak w niekapku pił. Asia 20 - Adulo też teraz ładnie raczkuje a wcześniej na dupce na siedząco zasuwał. Zachęciła go wspólna zabawa z tatem w pieski chodzą teraz obaj po podłodze na czworaka i ujadają ał, ał :) fajnie że coraz bliżej ci do zrealizowania marzenia o mundurze :) Eli - no pewnie że i mi tabelka się zgadza popierniczyłam swój wiek przedtem po prostu i tak popatrzyłam na nią jeszcze raz to widzę że dla mnie 30 rok dobry do rodzenia bo tam same córy a mi tak się marzy :P dota - jak tam odstawianie idzie ?? zgodnie z sugestią Eli zmieniam wszystkim dzieciaczkom wiek w tabelce na 15 mc-y również i tym o mają od dawna nie pozmieniane dane. A u nas Dzień Babci miał nutkę nostalgii bo babcia wyszła ze szpitala w piątek ale ze złymi wiadomościami. Wykryto guz na jelicie za 2 tyg ma być wynik i decyzja co dalej robić z tym .... Niezbadane są wyroki boskie jednak bo w tamtym tygodniu po 15 latach milczenia - odwiedziłam druga babcię za jej zgodą - mamę ojca i naprawdę było bardzo miło. A wszystko dzięki tej małej istotce - Adulo złączył zwaśnione strony. W ogóle jest taki mądrala cudowny - mówi pa pa, i cały czas \"o to\" albo \"o tiu\" w zalezności od pytania :) a i tak jak my mu dmuchaliśmy powietrze na brzuch - co takie prrr wychodzi, tak ten dziaboląg zaskoczył nas i od tamtego tygodnia jak lezymy sobie z nim to nam podnosi bluzki i tak pierdzi nam w brzuchy powietrzem. Ja to się boję że przez przez przypadek mnie ugryzie więc śmieję się jak wariatka. O tyle Wam powiem :) plus jeszcze to że i ja musze te ciasta wypróbować no a jak nie ja to matuli podeślę ;)

•Sylmag.... 10.09..KUBUŚ....2700..50cm 🌻 15M 9600.. 87cm..3z •Ewunia21. 24.09 WIKTORIA..3050..56cm 🌻 15M 7600.68cm..6z •Ania30.... 29.09 NATALKA....3200..53 cm🌻 15M 9500...75cm..9z •Karen ka..29.09 ALESSANDRO...3520..52cm 🌻 15M 11300...79 cm..6z •Flowers24 30.09 BARTEK....2900..53cm.. 🌻 15M 9100 ... 73cm..4z •Laura7 ....03.10 NADIA....3800..53cm 🌻 15M 11000...84cm..14z •Agucha 29 ..05.10 NATALKA..3050..50cm 🌻 15M...8500. .6z •Eli.......... 08.10 KAMILEK....3850..56 cm 🌻 15M 11000..81cm...13z •tygrysicaa. 09.10 STEFANEK..3480.56 cm 🌻 15M 8700..71cm..7z •Emelle..... 10.10 KAROL....3190...53 cm 🌻 15M 9100…………2z •Thefly...... 10.10 ADAŚ....3340..52 cm 🌻 15M 10200..80cm..8z •Jokas.......10.10 Oliver....3000..50cm 🌻 15M 10125..80cm..12z •Mama szczęściara.10.10.Michałek...3950.57cm 🌻 15M 12000.82cm..10z •Delphi31... 11.10 NATALKA....3300..53 cm 🌻 15M 8600..76cm..8z •Agus7..... 13.10 SEBASTIANEK....3300.52 cm 🌻 15M 9400 73cm..8z •Waga 77.. 16.10 FRANEK....3470 ...55cm 🌻 15M 9000..75cm..4z •Maggie7000..20.10 NATALKA .. 3700.. 55 cm. 🌻 15 M 9200..72 cm..6z •Sylwia30.. 21.10 KALINA....4100...63 cm 🌻 15M 12500..77cm..6z •Frezja 73.. 23.10 KONRADEK....3550..60 cm 🌻 15M 7075..70cm..2z •Megji…… 23.10 PAWEŁEK.... 3360..35 cm 🌻 15M 1030..4z •Ona24..... 24.10 LAURA....3080...50 cm 🌻 15M..8700...74 cm..7z •Celebre23..24.10 LAURA....4010..53cm 🌻 15M.. 11600 80 cm..16z •asia_20... 25.10 ARTUŚ....4240...60 cm 🌻 15M 12700…98cm..8z •Dota28.... 26.10 KONRADEK....3480...60 cm 🌻 15M 9900..81cm.16z •ewcia26.. 30.10 JULECZKA....3000...57 cm 🌻 15M 9500..73cm..10z •stysia 74.. 04.11 ZUZANNA....3620..54 cm 🌻 15M 12000. 86cm..8z

Zmieniłam jednak na 15 miesięcu u forumowiczek aktywnych a te zamierzchłe dane niech sobie będą dla porównania, jak ktoś coś chce inaczej to proszę pisać •Sylmag.... 10.09..KUBUŚ....2700..50cm 🌻 11M 9600.. 87cm..3z •Ewunia21. 24.09 WIKTORIA..3050..56cm 🌻 12M 7600.68cm..6z •Ania30.... 29.09 NATALKA....3200..53 cm🌻 15M 9500...75cm..9z •Karen ka..29.09 ALESSANDRO...3520..52cm 🌻 13M 11300...79 cm..6z •Flowers24 30.09 BARTEK....2900..53cm.. 🌻 15M 9100 ... 73cm..4z •Laura7 ....03.10 NADIA....3800..53cm 🌻 15M 11000...84cm..14z •Agucha 29 ..05.10 NATALKA..3050..50cm 🌻 15M...8500. .6z •Eli.......... 08.10 KAMILEK....3850..56 cm 🌻 15M 11000..81cm...13z •tygrysicaa. 09.10 STEFANEK..3480.56 cm 🌻 13M 8700..71cm..7z •Emelle..... 10.10 KAROL....3190...53 cm 🌻 10M 9100…………2z •Thefly...... 10.10 ADAŚ....3340..52 cm 🌻 15M 10200..80cm..8z •Jokas.......10.10 Oliver....3000..50cm 🌻 15M 10125..80cm..12z •Mama szczęściara.10.10.Michałek...3950.57cm 🌻 15M 12000.82cm..10z •Delphi31... 11.10 NATALKA....3300..53 cm 🌻 12M 8600..76cm..8z •Agus7..... 13.10 SEBASTIANEK....3300.52 cm 🌻 15M 9400 73cm..8z •Waga 77.. 16.10 FRANEK....3470 ...55cm 🌻 15M 9000..75cm..4z •Maggie7000..20.10 NATALKA .. 3700.. 55 cm. 🌻 10 M 9200..72 cm..6z •Sylwia30.. 21.10 KALINA....4100...63 cm 🌻 15M 12500..77cm..6z •Frezja 73.. 23.10 KONRADEK....3550..60 cm 🌻 6M 7075..70cm..2z •Megji…… 23.10 PAWEŁEK.... 3360..35 cm 🌻 10,5M 1030..4z •Ona24..... 24.10 LAURA....3080...50 cm 🌻 15M..8700...74 cm..7z •Celebre23..24.10 LAURA....4010..53cm 🌻 15M.. 11600 80 cm..16z •asia_20... 25.10 ARTUŚ....4240...60 cm 🌻 15M 12700…98cm..8z •Dota28.... 26.10 KONRADEK....3480...60 cm 🌻 15M 9900..81cm.16z •ewcia26.. 30.10 JULECZKA....3000...57 cm 🌻 12M 9500..73cm..10z •stysia 74.. 04.11 ZUZANNA....3620..54 cm 🌻 15M 12000. 86cm..8z

🌻 🌻🌻a i najważniejsze bardzo szczere i spóźnione życzenia imieninowe dla Aguchy i urodzinowe dla Flowers - spełnienia marzeń, pociechy z mężów i maluchów, wszystkiego dobrego !!! 🌻🌻🌻

Gość Ona juz 25
nooo hejjjjjjj mala jadla dzis zupke dyniowowo-marchewkowa z kartoflami i jajkiem i az burczala:"mniam mniamm" i cmokala :) slodki widok .. bylysmy na spacerku i weszlam do nkd a tam skarpetki ze snoopym i pszczolka maja po 99 ct, wiec kupilam kilka par :D co z tego, ze na wyrost ..byly tez fajne rajstopki z barbie i ksiezniczka z disneya, ale na duzo wieksze juz dzieciaczki po 2,99 e..moze ktoras z was sie jeszcze zalapie.. kurcze jak nie jestem zbyt przy kasie to widze w h&m rabty po 50%, 30%,70%..ironia losu..

dota - życzę powodzenia z \"odwykiem\" !!! A ja też zaczęłam myśleć o nocniku, ale chcę kupić ten grający a zwykły będzie u mnie w domu. Bo Sebek od trzech dni, bawi się, kuca na dywanie, ciśnie i potem odchodzi z tego miejsca i pokazuje że tam zrobił eee.. Może to jakiś znak, ale zobaczymy, nic na siłe. flowers - wszystkiego najlepszego, ale czy ty nie miałaś urodzin 14. stycznia, bo ja sobie tak wpisałam !!! Ale może coś namieszałam ? stysia- Fajne zdjęcia, z Zuzka to prawdziwa kobietak - zakupy te sprawy !!! agucha - Natalka to chyba lubi czytać !!! ja ci pokaże jaki u nas jest bajzel !! thefly - a Adulek faktycznie fajnie bałagani hihihi super to zdjęcie w fotelu !a ze zdjęcia \"Adi tatusiem \" szczerze się uśmiałam !!1 flowers- a Bartuś ma fajny uśmiech, prawie od ucha do ucha ania30 - a Natalka ma już takie śliczne włoski ? jokas-Olivier fajnie wygląda w tym pudle !!

Ja sie tez dolaczam do wszystkich zyczen:) U nas 2 nowe zabki sie wybiy mamy juz 3. Oczywiscie nie obylo sie bez pobude w nocy. Wczoraj sie bardzo zdenerwowalam i zabraklo mi juz cierpliwosci otoz ja zawsz usypiam olivera w wn sposob, ze ide sie z nim sie polozyc. Dstaje butelke i jakies max 15 min spi. Ostatnio jednak tak nie jest i przedluza sie to w godzine. Chodzi po mnie, kopie mnie i nie moze sobie miejsc znales, wiec go wzielam do lozeczka wlozylam i zostalam przy nim. myslicie, ze mu sie podobalo, wcale plakal na calego, az sie zanosil. jak go wyciagnelam z lozeczka to sie mnie kurczowo trzymal i tak wyladowal u nas w lozku. Juz nie mam sily:(

Agus tak tak flowers miała urodziny 14 ale mi się wydaje że jej życzeń nie złożyłam choć na dzień wcześniej o tym przypominałam na forum ups a o grającym nocniczku czytalam zeby nie kupować że to źle jak dziecko tą czynność łączy z muzyką i się na niej skupia chyba na stronie pampersa tam jest taki artykuł \"nocniczkowa eduakcja\" jak znajdę to wkleję linka.

mam Język 2-latka Tracy Hogg w wersji elektronicznej :) jakby któraś chciała to podeslę

Spóźnione wszystkiego najlepszego dla naszych AGNIESZEK!!! 🌻 Nasz \"odwyk\" zakończył się maksymalnym fiaskiem. Konrad w sobote zjadł troche obiadu, potem jakieś bzdety typu chrupki i plauszki, przed 18 pół kotleta i koniec na tym. W nocy wstawał x-razy, ale mężus był twardy i dopiero przed 9 w niedzielę zadzwonił żebym może jednak przyjechała, bo mały prócz kompotu i herbaty nic nie chce. Ja spokojnie dotarłam na 13 z nadzieja, że może coś się zmieni. W momencie mojego przyjścia właśnie usmażyły się dla niego frytki i zjadł kilka. To wszystko. Poza tym wmusili w niego połowę kiwi, po którym do dzisiaj leczę wysypkę:( Teściowie wykońceni, mały głodny, ale zawzięty i wyglądał jak \"z krzyża zdjęty\", blady, smutny i w ogóle. W takim razie poczekam do wiosny, może jak będzie gonił po ogródku całymi dnami, to zgłodnieje. Chwilowo wtrynia codziennie trochę obiadu, albo rosół z makaronem, albo ziemniaki. I chyba muszę się z tym pogodzić:) U nas nocnikowy bunt ostatnio, rano przy przebieraniu siedzi bez problemu, ale w ciągu dnia sie buntuje. Też się łapie za pieluche jak cos tam robi, kuspko zawsze pokaże, szkoda tylko, że momencik po czasie:( Laura - zdrowka zycze i prosze jeszcze raz o przeslanie zdjęć, bo u mnie w poprawce był błąd:) A teraz szybciutki przepis na masę do wafli (na 10 sztuk wafli tortowych): 10 dkg masła lub margaryny 1,5 szkl cukru 3 łyzki kakao 1 mała śmietana kremówka wszystko do rondelka, dość dużego, zagotowac i troszkę pogotować, żeby odrobinkę zgęstniało (ok. 10 min). Źle się rozkłada, ja nalewałam łyzką a rozprowadzałam dużym nożem, ale dobrze smakuje, prawie jak ten kupny pischinger:) Potem musi sobie postać, aż zgęstnieje. Zrobiłam wczoraj i zanim zupełnie stężało mój mąż \"Wrabał\" prawie połowę:), resztki zjedlismy dzisiaj po obiedzie:) z nas takie obrzydliwe łasuchy:) smacznego i zmykam:)

hej wreszcie mamy zime,moze nasze dzieci zalapia sie na saneczki:) dzieki za zyczenia,tak ur.mialam14stycznia:) eli a ty co tak ucichlas??ciekawi mnie co dzieje sie z karen ka,sylmag,tygrysicaa...cos to forum marnieje....

Hej Spóźnione zyczenia dla solenizantek i jubilatek! Wszystekiego najlepszego wam życzę dziewczyny! Laura dostałam dwa maile ale niestety bez zdjeć. Stysia dzieki za zdjecia. Fajnie, że do nas wrócilas po długiej nieobecności. Czy czuć kaszę manną w cieście.... trudno mi odpowiedziec bo ja akurat lubię kaszę manną przynajmniej w tej postaci i uwielbam to ciasto. Nigdy się nie zastanawiałam jedząc je czy czuć kaszę manną no ale jak jest prawie wyłacznie z kaszy to musi byc czuć ;) To ciasto dobre dla maluchów :) A jak któreś nie lubi kakao mozna go nie dodawac. Thefly stan naszego uzębienia zwiększył się do 15 ( a moze 16 , musze sprawdzić)

Aaa zapomniałam wam napisać. Niedawno wysłałam maila do dziewczyn które przestały bywac na forum i dostałam odpowiedz od Tygrysicyy która mówi, że na przełomie starego i Nowego Roku ma bardzo duzo pracy i bardzo mało czasu i ze niebawem się odezwie oraz od megji , która też się niedługo powinna odezwac.

Thefly mój Klusek tez tak reaguje jak zrobi siusiu- od razu mi pokazuje na pieluszkę. Jak zrobi kupe to tez od razu nas o tym informuje. Ale robi tak od dawna a mimo to poadzony na nocnik nic nie chce do niego zrobic . Jednak wiem, że rozumie do czego słuzy nocnik bo zdarza mu się podejsc do nocnika, , usiąsc na nim ( w ubranku) i wydusić kupę siedząc na nocniku. Przy wszelkch próbach rozbierania go z pieluchy rezygnuje jednak z robienia na nocnik. Przyjdzie czas to się nauczy. Mi się nie spieszy.

Jestesmy na etapie uczenia się sami jesc. Czasem się uprze ze będzie jadł sam i nijak nie mogę go karmić bo płacze i chce sam. wtedy mu pozwalam. Oczywiście jest cały do przebrania a kuchnia do sprzatania ale i tak kiedys trzeba to będzie przerobić . Cięzko mi zniesc jak widze jak siebie i wszystko brudzi. Nie mogę patrzec wiec nie patrzę :D Ale idzie mu nawet nieźle :) Nie odzywałam się ostatnio bo nie mam jakos czasu. Teraz mam wolne wiec piszę. Ostatnio tez postanowiłam czesciej wychodzić do ludzi wiec często mnie nie ma w domku.

A tak w ogole to czego teraz szukamy? tzn jakiego zdjecia?

Gość Ona juz 25
zasypalo was czy co? :D mala teraz spi, a gdy wstanei idziemy po sanki :)

My dzisiaj bylismy na kolejnym szczepieniu. Jak na razie jest ok, ale troche glowke ma ciepla Oli. U nas nic nowego, sniegu tak nie bylo tak nie ma,choc polowa Niemiec jest juz biala. Tez bym raz chciala z Olim na sanki isc, tak dawno nie widzialam obfitego sniegu. Ostatni raz przed 3 latami w Gdansku tak zasypalo, ze z pracy autobusem jechalam 2 godz:)

a u nas fulll sniegu i dzisiaj sloneczko piekne,sniezek nie pruszy w sam raz na saneczki,tylko ze nie mamy tych saneczek:( dopiero dzis idziemy na zakupy wiec mam nadzieje ze tak szybko nie stopnieje sniezek i przesle wam jeszcze foty z zabawy na sniegu:) celebre ma napewno udany wypad w gory:) eli szukamy liscia jesiennego :)

flowers u nas wlasnie zaczal snieg padac, ale tak pomalutku, wiec moze jutro juz bedzie lezal:)

Gość ania30x
U nas tez zasypało,mój starszy syn akurat rozpoczyna ferie i juz przebywa na dworze z kolegami. Mój chrześniak wczoraj pojechał do szpitala prawdopodobnie zapalenie płuc,wszystkie dzieci na tym oddziale albo maja zapalenie płuc albo oskrzeli,jego siostra tez zapalenie oskrzeli w domu leczy,strasznie sie te choroby panoszą,mam nadzieję że na niedzielę będą juz w domku. Ten film o którym pisała Eli zapowiada sie bardzo ciekawie,facet który jest cały wytatuowany ma na sobie zaszyfrowany plan więzienia z którego zamierza uciec ze swoim bratem chciałabym ten film obejrzeć ale wiadomo jak przy naszych smerfach się ogląda. Chciałabym podać wam przepis na ciasto które robię zawsze na Boże Narodzenie. CIASTO ORZECHOWE biszkopt kakaowy:7 jaj,3 łyżki kakao,szkl. cukru,5 czubatych łyżek mąki,łyżeczka pr. do piecz. ciasto orzechowe:20-25 dag. zmielonych orzechów,łyżka miodu,5 białek,szkl.cukru,2 łyżki mąki psz.,1 łyżka mąki ziemn.,1,5 łyżeczki pr. do piecz. krem budyniowy:0,5 litra mleka,8 dag cukru,łyzka mąki psz.2 łyżki mąki ziemn.cukier wan.kostka masła Biszkopt kakaowy upiec.W tej samej formie upiec ciasto z orzechami i wyjąć do przestudzenia na biszkopt kakaowy wylać gorący krem budyniowy przykryć ciastem orzechowym polac polewa czek. i dowolnie ozdobić.Krem budyniowy wykonać następująco:w części mleka rozprowadzic obie mąki,resztę mleka zagotować z cukrem i masłem na gotujace się mleko wlać rozprowadzone mąki i ugotowac gęsty budyń. Polecam wszystkim którzy lubią orzechy i ich smak. Pozdrawiam serdecznie dużo zdrówka wszystkim zyczę

Gość celebre 23
my juz wczoraj wrocilismy.było super, piękne widoki i góry.śnieg zaczął padać jak wyjeżdzaliśmy do tego stopnia że autostrady pozamykane na południu były, ale w naszą stronę był korek 2 godzinny naszczęście, nie musieliśmy spać na drodze. wyśle wam dziś zdjecia, a tak to dziś duzo prania i prasowania po urlopie.

Gość celebre 23
widze ze mnostwo zdjeć mam na skrzynce i język 2 latka za co bardzo bardzo dziękuje, a zdjęcia na wieczór pooglądam

Gość celebre 23
wyslalam zdjecia, mam nadzieje ze doszly

Celebre zdjecia nie doszły !!! Proszę o ponowne wysłanie. Jak ja Wam zazdroszcze tego śniegu. U nas owszem popadało troche kilka dni temu ale juz stopniał i znowu jest szaro. A tak chetnie powoziłabym Natalkę saneczkami. Eli widzę, że Kamilek 1-sze saneczkowe wyprawy ma juz za sobą :):) super !!!A i zajada pieknie samiutki i jaki dumny z siebie na tych zdjeciach :] My wczoraj świętowaliśmy sukces bo Natalka przespała całą nockę grzecznie w łożeczku od 21:30 do 8 rano bez żadnej pobudki :) Za to dzisiaj w nocy dała mi popalić za 2. Budziła sie co 2 godziny. Jednak jak to moja babcia mawia \"nie chwal dnia przed zachodem słonca\":) Celebre zazdroszcze Wam tego wypadu w góry pewnie było rewelacyjnie, sama tez chetnie bym gdzies pojechala. Mężuś w marcu bedzie mial zalegly urlop to moze gdzies ruszymy. ania 30x mnie tez przerazaja te choróbska ktore sie czepiaja maluchow ja to nawet staram sie nie wchodzic z Natka do super marketow zeby zmniejszyc ryzyko zarazenia. A wczoraj chcialam pojsc do pediatrzycy z wynikami malej to byla taka kolejka i tyle chorych dzieciaczkow ze zrezygnowalam bo musialabym czekac chyba z 3 godziny. My tez zamierzamy nabyc nocniczek dla malej nie tyle z potrzeby co w wyniku naciskow babc ze dziecko w tym wieku to juz powinno ale ja znam moje dziecko i wiem ze napewno nie wysiedzi na nocniku ani chwili a wszelkie proby posadzenia jej w trakcje robienia kupy zakoncza sie wrzaskiem bo Natka cała sztywnieje jak robi kupe i nie podchodz do niej wtedy bo zaczyna ryczec. Ma chyba uraz po zatwardzeniach ktore ja troche meczyly jak zaczela brac zelazo. No ale dla swietego spokoju kupimy :) Laura ja tez dostalam 2 maile od ciebie ale bez zdjec - jakis blad chyba przy wysyłaniu.

Gość asia_20
Hej dziewczyny piszę z kafejki, strasznie mnie zaniepokoiły te ostatnie informacje o sepsie u małych dzieci. Słyszałam co nieco o szczepionce jak wiecie coś więcej to dajcie znać. Martwię się bo mój mąż jest zawodowym żołnierzem a jak wiecie w jednostce o chorobę nie trudno. Dziękuję za informacje.papa

Gość celebre23
do wszystkich nie doszly czy tylko do aguchy??

celebre do mnie doszly fotki,sa super!!!ladne widoczki,szczegolnie ten most groznie wygladal:))mala tez cudnie wyszla:)) eli od ciebie tez doszly,Bartek jak sam zajada to tez taki brudasek:)a ostatnimi czasy tylko chce jesc sam wiec wszystko dookola jest opackane:))Kamilek grzecznie siedzial na saneczkach:)ciekawe czy Bartus mi tak wysiedzi:)wczoraj wzielam go na spacerek po nozkach wiec byl strasznie ciekawy sniegu,musial dotknac i dopiero sie przekonal jakie to zimnee:)no i specjalnie chcial chodzic po sniegu a nie po chodniczku:)) asia_20 ja slyszalam,ze szczepionka przeciwko sepsie to pneumokoki...