Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tinker Bell

Termin na pazdziernik 2005

Polecane posty

ewunia z tym groszkiem tez sie juz zastanawialam,wydaje mi sie ze mozna wziasc z puszki i caly ugotowac to lupinka zmieknie no i potem zmiksowac lub podusic widelcem,ja dzisiaj malemu gotuje kalafiorka z ziemniaczkiem bo ciagle mial wszystkie warzywa zmieszane i juz mu sie znudzily,no i przymiezam sie zrobic mu buraczka,ciekawe czy mu bedzie smakowac:) A co do nabialu dawalam tylko ze sloiczkow a sama narazie boje sie wprowadzac mu do diety,takie yogurty gotowe czy danonki to chyba za wczesnie jeszcze.I napewno ewunia nie zrzedzisz dobrze sie poradzic jak same gotujemy naszym dzieciom,kazda porada jest cenna ja wyczytalam ze mozna dodac juz troche majeranku no i dodalam ociupinke do zupki i maly nie mial zadnego uczulenia.

Tak groszek jest w słoiczkach i można podawac ale jak go samej przygotowac to szczerze mówiąc nie wiem. A tak w ogóle to chyba można juz po mału wprowadzać gluten do diety dzieci . Czytałam ze im później tym lepiej oczywiście ale juz teraz 9-10 miesiac można zacząć . I ja zaczęłam. Najpierw dostał słoiczek- makaron z jabłkiem i cynamonem a później sama kupiłam taki drobniutki - gwiazdki i czasem mu troszke do owoców dodaję . Ale czesciej dodaję ryż zmiksowany albo płatki ryżowe. Kupiłam tez kaszkę kukurydzianą i tez mu smakowała. Skoro zaczałam gotowac to musze miec z czego :) Dostaje tez troszkę pieczywa z masełkiem ale nie za często. W ogóle ostatnio szalejemy z jedzeniem bo doszłam do wniosku, że juz duży chłop i niedługo juz bedzie mógł jesc prawie wszystko a objawów alergicznych niet. Od jakiego juz czasu dostaje tez nabiał. Najpierw były słoiczki - owoce z dodatkiem jogurtu i z dodatkiem twarożku no i pokusiłam się na danonki. Podobno są one jednak od 3 lat , w dodatku eksperci zywieniowi zdecydowanie ich nie polecają bo mają za duzo cukru i tłuszczu więc zrezygnoałam z kupna i zaczęłam mu sama robic takie serki- kupuję swieży twaróg , dodaję jogurtu naturalnego i troszke cukru oraz owoce i miksuję na jednolita papkę. Musiałam wprowadzic nabiał bo mały cyca nie, butli nie , kaszki tez nie a przeciez cos musi .... Kamil nie ma żadnych objaów alergicznych. Nawet te palmi szorskie które kiedys się na nóżkach pojawiły poznikały i do dzis nie doszłam od czego to było.

Gość ania 30
Flowers dzięki za fotki,Bartuś bardzo ładnie pozuje,świetne jest to zdjęcie na kucyku i w wanience z innym dzidziusiem,a z ciebie Flowers fajna mamuśka,sympatyczna .Wiecie dziewczyny ja zawsze jak do was pisałam to jakoś tak sobie kazdą z was wyobrazałam,jaka jest i jak wygląda a teraz nie muszę już sobie wymyślać was bo w większości wiem jak wyglądacie i jak odpisujecie to jakoś tak fajniej. Eli ja to się nieraz zastanawiam skąd ty znajdujesz te różne stronki może kiedyś przypadkiem napotkasz na takie kołysanki do słuchaniatj. do ściągnięcia-chętnie skorzystam jeśli kiedyś coś może takiego znajdziesz. Ewunia ja danonki zacznę podawać po roku i jakieś jogurciki a narazie to ja się opieram na słoiczkach mała ostatnio marudzi więc wolę ten czas spędzać z nią z trudem nieraz obiad dla wszystkich robię. Miłej słonecznej niedzieli.

Ania 30 kiedys z zainteresowania śledziłam stronki o dzieciach i to było niemal hobby :) stąd miałam linki a statnio nie mam czasu i jak siądę to przeglądam na forum gazeta.pl ( i nie tylko ) interesujace mnie tematy i tam często dziewczyny zamieszczają fajne linki a ja z nich tylko krzystam :) Jak znajdę gotowe kołysanki to dam znać. Ja sobie wczoraj zamówilam płytkę na allegro za 16 zł i juz sie doczekac nie mogę. Koncze bo an parapetówkę idziemy :)

Gość Ona 24 do Meliska
ale mysmy w 2005 rodzily :)

Gość Ona 24 do Meliska
ale wpadka :D odp na pyt z str.1

flowers- ja dostałam twojego emaila niestety bez zdjęć megi - a ten biorezonans to nie czary mary bo ja tez na tym byłam już dawno i wtedy moja lekarka powiedziała tak na to.ale dzięki za radę , na pewno się zastanowię

Ona 24 widac jak nas uwaznie śledzisz :D Ha ha Ania 30 Natalka ścudna i bardzo fajne zdjęcia. Synek tez fajnichny ! Ile mały ma lat? Celebre wreszcie Ciebie tez zobaczyłam :) Fajnie tak wiedziec jak wyglądają osoby z którymi się rozmawia. Chciałabym wiedziec jak wszytskie wyglądcie. Chociaż większośc już z was widziałam. (Ewunia 21 doczekamy się zdjecia fryzurki ? ;) ) Pogubułam się- od kogo dostałam \"Język Niemowlat\" i \"Uśnij wreszcie\"? Język niemowlat oczywiście mam i ta drugą ksiązkę przeczytam z ciekawością i może coś z niej zapozyczę :)

Gość celebre 23
odemnie wszystko!! pozdrawiam

Gość celebre 23
tzn Eli ja to wysłałam

agus7 wyslalam jeszcze raz fotki,a ten drugi dzidzius w wanience to kuzyn Maks miesiac mlodszy od Bartka:) Dzisiaj bylismy nad jeziorkiem i zanurzylam malemu nozki na poczatku bal sie i co go zblizalam do wody to maly nogi w gore a potem mu sie spodobalo,zauwazylam ze maly na swiezym powietrzu to jest bardzo grzeczny i wszyscy go chwala jaki to cichy chlopczyk a w domu to wiecznie marudzi i placze bo go dziasla bola,nawet z glodu na dworze nie zaplacze.

Oba moje chłopy śpią a ja juz wszystko zrobiłam co mialam zrobić i mi się nudzi :) Tak mi się przypomniało - te pomrukiwania małego Antosia o którym wam pisałam oznaczały zapalenie płuc :( Skąd u noworodka? Ktoś wie? Dziś przyjeżdzają do nas goście więc Kamil będzie miał radochę :) Teraz raczej dobrze znosi obcych. Kiedyś potrafił się rozpłakać a teraz luz. Nawetta straaaaszna ciotka, której bał się odkąd pamietam to teraz ulubiona ciocia do noszenia go :) Wczoraj bylismy na parapetówie. Niestety krótko - godzinkę bo maly nie zrobił sobie drzemki przed wyjsciem czując ze cos kombinujemy :D i szybko zrobił się marudny . Po powrocie był tak zmęczony, że zasnął przy cycu co mu sie nigdy nie zdarza. Pokarmu juz prawie nie mam ale daję mu jeszcze wieczorem żeby się do mamy poprzytulał :) Ostatnio licze nocne wstawania. I nie jest tak źle. Przynajmniej dwa ostatnie dni a raczej noce. Jedna noc- 4 pobudki a druga 3 ale w nocy się zasikał i musiałam go przebierac. Wczoraj kupilismy mu fajną kolorowa piłkę i ciężarówkę . Wyslę wam zdjecia :) Mogłabym je wysyłac codziennie, uwielbiam się nim chwalić :) Tez się ostatnio zastanawiałam co z Karen ką. Pamiętam, że wspominała o wyjazdach. Może więc znów gdzies urlopuje :) Wspominała tez o tym ze grozi jej szpital wiec ... mam nadzieję , że urlopuje :D Karenko daj znak zycia! Dota 28 a Ty czytujesz nas czasem?

Jak zobaczycie na zdjeciach - nie muszę zmywac podłogi bo Klusek robi to za mnie :D

A gdzie się podziałyście waga 77 i sylmag? Delphi bylas z małą u lekarza?

:) witam w niedzielne przedpołudnie ale mnie skomplementowałyście, normalnie dzięki Wam pozbedę się swoich odwiecznych kompleksów chyba :D megji, ania30 - ja tutaj tymi wywodami pisarskimi rekompensuję sobie potrzebę pisania zaszczepioną pisaniem ton pamiętników za małolata i wypracowań w szkołach Zawsze z wielkim podnieceniem czekałam na ich ocenienie. Także chyba minęłam się z powołaniem, powinnam próbować zostać dziennikarzem albo nauczycielem polskiego a nie bankowcem ha ha. ania30 - u nas sie nie potwierdza że żywiołowe dziecko wcześniej zaczyna chodzić a to dlatego że ta glista do tej pory robiła wszystko z opóźnieniem do swoich rówieśników zresztą nawet teraz jeszcze nie raczkuje, nie czołga się, nie siada sam. A w samochodzie cóż cuda odstawiałam szczególnie jak z nad morza 11 h wracaliśmy tzn. najlepiej sprawdziła się mamy kosmetyczka - wszystko było obejrzane oblizane i zgryzione. Kiedyś zebuloo zdawał egzamin ale teraz wszystko co nie jest zabawką jest interesujące dla Adula a zabawki beee. Ale spokojnie 2-3 godz wutrzymuje w samochodzie. o i oczywiście często odlatuje w objęcia Morfeusza. Eli - och kurna kobieto :classic_cool: Adaś mówi żeby Kamilek mu smaku nie robił opisem swojego menu ;) a tak na powaznie to cieszę się że tak u was spokojnie to wszystko przechodzi beż żadnych uczuleń itp. Linki przesyłaj a pewnie, ja też podsyłam co mam a jak zrobię porządek w ulubionych to jeszczę wiecej zamieszczę. A kołysanki te co ty kupiłaś to ja ściągnęłam na emule\'u. A i popchnij moze ta książkę kucharską do celebre, bo prosiła kolejny raz o przepisy Flowers - my o nektarynce możemy pomarzyć, alergicy owoce cytrusowe moga spróbować po 12 mc-u. Ja daję do zupki buraka od dawna, małemu smakuje. delphi31- ja całe zycie szczupak byłam, tylko niestety jak tylko coś zjem to sam brzuch mi wywala strasznie, a na zdjęciach wiadomo ;) wciągałam :) no i przyznaję się że ta szczupłość to więcej mi sprawiała przykrości niż radości. megji - a ile za bicom zapałciłaś ?? Eli Dota jak się domyślam bawi się właśnie na Korsyce. Mamy nadzieję że wyśmienicie !!! A Karen ka faktycznie może z astmą walczy ostro. A i ja poprosze tez o ksiązkę \"Unij wreszcie\" od Celebre. Wczoraj uspałam moje dziecko o 22 siedząc pod drzwiami na wycieraczce bo wyrodnych rodziców po paru drinkach odwoził dziadek naszym samochodem i jak wysiedliśmy to nie odpieliśmy klucza od kluczyków samochodowych. O i taki klops, bo zanim dziadek dojechał do domu swojego, odebrał telefon i wrócił to Adulek poddał się bez walki i zasnął na klatce. A i śmiesznie w piątek bał sie ogromnego wyżła mojej druhny bo wiecie co robił ? - wyciągał rączki do Gerdy, marszczył nosek i zamykał oczka, przy tym furkając jak jeż :) ach śmiesznie tak patrzeć jak go fascynują nowe rzeczy, szczególnie żywe istoty, psy koty robaczki ptaszki itp. a co do zdjeć to Julcia na hustawce bomba, a celebre gdzie wy mieszkacie ze takie piękne górzyste tereny w tle na zdjęciach widać ? no i Bartuś to jak zwykle zawładnąl moim sercem. A no i kupiłam - Dziecko (tzn. gazetę ;) ) i co do konkursu \"Dziecko na okładce\" to trzeba kupić i wyciąć kupon z numerów - lipcowego i sierpniowego i przesłać na adres redakcji wraz z 3 zdjęciami portretowymi 10x15 do 31 sierpnia 2005 r. Ale by było fajnie gdyby którejś z nas się udało i maluszek byłby na okładce. I co bierzecie udział ???

ale lipa własnie zobaczyłam że ja mam numer sierpniowy, hm to skąd ja lipcowy kupon wezmę :( a nie wiem czy zauważyłyście jaki fajny suwaczek ma tygrysicaa pod swoimi tekstami, jest on ze strony www.tik-tak.pl Tylko ja coś nie mogę go zrobić bo mi logowanie nie wychodzi :(

Gość Ona 24
mamy drogie jak wy robicie z bucikami?? kupujecie na lato sandalki, macie juz jakies buty?? czy czekacie az dzieci zaczna chodzic??

Gość celebre 23
thefly my mieszkamy w niemczech okolice granicy z Luksemburgiem, jakies 100 km.i tam jest typowo turystyczny region, mnostwo winnic i zamków.jest pięknie.i płynie rzeczka sobie po której statki z turystami sie przemieszczaja.a jak byś chciala na mapie Niemiec zobaczyć to większe miasto koło nas to Trier, Koblenz

No tak tępa jestem, dopiero Thefly mnie olśniłą. Celebre książka kucharska jest juz na twojej poczcie.

Mój Klusek ma buciki ale takie kryte i zakładałam mu jak było zimno bo jakos tak głupo- kurteczka i skarepty ;) A teraz jak jest lato to bose nóżki obowiązkowo. Buzików niet bo mały nie chodzi to po co mu będe swobodę stópek odbierac? Tymabardziej, że on nie znosi miec cokolwiek na nózkach- zaraz wszystko siąga.

Dziewczyny własnie wysłałam Wam zdjęcia-takie niezbyt dobre są jakościowo ale widać co nieco min moją fryzurkę :) ale nie wyszła zbyt dobrze :( no i moje z mężem i nasza niunia kochana! Prosze -dajcie znac jak dostaniecie bo nie wiem czy znów dobrze poszły.Buziaczki A własnie-dziękuję za zdjęcia Eli-Kamil jak zwykle prześliczny i taki duży już chłopak z niego! Moja Wiktorcia na jego widok wydała głośny pisk :) Coś to znaczy chyba ;)

A propo bucików to ja pod koniec sierpnia przymierzam się do kupna bucików z BARTKA bo wiem że pierwsze buciki są ważne chcociaz te z BARTKA to drogie niestety-99zł albo powyżej ale zdrowa nuszka najważniejsza a przypuszczam że mała właśnie wtedy sama zacznie kroki stawiać bo roczek jej we wrześniu wybije. A buciki na stronie : http://www.bartek.com.pl/produkty_baby.php Buziaczki

Gość Ona 24
ja wlasnei laurze pierwsze sandalki kupilam, bo lecimy na urlop do Polski i tak jakos dziwnie dzeicko ubrane a tu skarpetki tylko w wozku widac.. wiec kupilam takie slodkie hihi :D http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=7390164252&rd=1&sspagename=STRK%3AMEWN%3AIT&rd=1 no , a ze w sklepach sie ceny butow od 40 € ZACZYNAJA I DOCHODZA DO 70-80€ to i tak zrobilam interes :)

Mój synio miał dzis bliskie spotkania trzeciego stopnia z pieskiem. Nie ominęło go nawet przyjacielskie polizanie po buzi. A fe Oczywiście spotkanie z pieskim zostało udokumentowane na zdjeciach na pamiatkę :) Chyba musimy kupić mu pieska :D

Ewunia do mnie na razie nie doszły :(

ja tez tak jak Eli buciki mam kryte jak jest zimno zakładane, a teraz zasuwa w skarpetkach antypoślizgowych tylko bo czytałam, żeby nie ograniczać bucikami ruchów maleństwa bo zaczynaja inaczej chodzić niż dorośli tzn. zagarniają palcami podłoże czego niestety w butach robić się nie da. A poza tym to jutro idę z małym na kontrol do bardzo dobrej ortopedy z Warszawy takze się zapytam i oto przy okazji. Korzystam, że jest narazie ciepło i wcale nie uważam żeby Adulek bez butów w ubraniu wyglądał śmiesznie raczej męczą się te dzieciaki w karykaturalnych miniaturach dorosłych bucików np. mini lakierki itp. Celebre - otoczenie aż pozazdroscić jak będziesz miała czas to przeslij więcej zdjęć z tamtych okolic bo naprawdę pięknie to brzmi i na pewno wygląda. Ewunia zdjęcia doszły choć faktycznie ciemne troszkę i cięcia może nie widać ale pasemka jak najbardziej, no i uroczych Państwa z córą również dojrzałam :)

o no właśnie podpowiedzcie o co moge jeszcze zapytac tą ortopedę odnośnie siadania i chodzenia ??? W końcu zapłaće pewnie 110 za wizytę to pasowałoby się dowiedzieć wszystkiego.

Thefly czy dostajesz moje wiadomosci na gg ? Bo widzę ze tu jestes a na gg cisza, zero odpowiedzi.

eli to przez to że nie włączam gadu-gadu zawsze :( sorry poprawię się