Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ALINKA 18

PIERWSZA WIZYTA U GINEKOLOGA

Polecane posty

Gość ALINKA 18

czesc ja wlasnie w ten piatek chce wybrac sie do ginekologa jestem juz zapisana ale nie wiem jak mam sie przygotowac . Jak mozecie dziewczynki to napiszcie o co pyta co ja powinnam sobie wczesnie przygotowac i takie tak i jak mozecie to napiszcie ile mniej wiecej kosztuje taka wizyta .Aha ja zamierzam isc po tabletki wiec troszke sie boje poradzcie :P pozdrawiam :P

Gość Iva23
Ja również proszę o odpodziedzi na wyżej postawione pytania.

Przed samą wizytą umyj się dokładnie. Lekarz zapyta Cię przede wszystkim o dzień rozpoczęcia ostatniej miesiączki oraz czy krwawienia są regularne. Najlepiej jak powiesz lekarzowi, że to Twoja pierwsza wizyta.( ale pewnie się sam zapyta) Wypytaj dokładnie ginekologa o wszystko, co Cię dręczy, np. o antykoncepcję i o co tylko jeszcze zechcesz. Jeśli przyszłaś do lekarza z jakimś konkretnym problemem, będziesz musiała o nim dosyć dokładnie mu opowiedzieć. Do samego badania na fotelu ginekologicznym rozbierasz się tylko od pasa w dół. Jednak (o co w razie czego sama poproś!) gdy lekarz będzie chciał zbadać Ci piersi, i tak będziesz musiała zdjąć bluzkę oraz biustonosz. Nie wstydź się tego! Bo piersi należy badać. Jeśli jeszcze tego nie umiesz, ginekolog powinien pokazać Ci, jak to się robi samej oraz dać ulotkę z rysunkami. Jeśli chodzi o ubranie – ja zawsze zakładam spódniczkę. Od miejsca, gdzie się rozbiera do badania trzeba przejść do fotela ginekologicznego – a to może być krępujące, jeśli jesteś naga od pasa w dół, dlatego spódniczka jest jak najbardziej komfortowa. :) pozrawiam

ale ktos tu kreci nio;) temat tysiace raszy poruszany;p \'Przed samą wizytą umyj się dokładnie.\' bzdura..nie wolno!!! zafalszuje badanie np. na czystosc pochwy... tak wiec myciu dokladnemu mowimy zdecydowanie NIE... \'i tak będziesz musiała zdjąć bluzkę oraz biustonosz\' ale przedtem mozna dol nalozyc...ech kobito z kosmosu sie urwalas;) \'trzeba przejść do fotela ginekologicznego\' zalezy gdzie lazisz;) bo np. fotel moze byc za kotarka wiec nigdzie lazic nie musisz... moznaby tam jeszcze pisac i pisac ale ni chce mi sie;p archiwum pelne jest wiec po co tysiace razy to samo powtarzac;p