Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość si25

Planuję urodzić w tym roku

Polecane posty

Gość si25

Witam wszystkich. Są może kobietki na tym forum co planują urodzić w tym roku ? Ja tak, ewentualnie na początku przyszłego. Zapraszam, wpisujcie się

Gość Elżbieta wawa
Czesc, ja mam prawie 24 lata, od kilku m-cy jestem mezatką.Moj maz chce miec bejbiatko,ja tez powoli zaczynam o tym myslec.Ale cos ze mna nie tak,bo moje rowiesniczki juz maja instykt macierzynski a ja chyba nie :( Boje sie duzego brzuszka,a najbardziej porodu😭 juz nie wspominam o obowiazkach na cale zycie....

Gość si25
do Elzbieta wawa : ja mam 25 i pierwsze poronienie pół roku temu, mam nadzieję że teraz jestem już w ciąży i że wszystko będzie ok, a dokładnie będę wiedział za 9 dni :)

Gość mi28
Wiesz ja też zdecydowałam się razem z mężem na drugie dziecko i chciałabym urodzić w tym roku. Już przez ostatni miesiąc próbowaliśmy, ale niestety właśnie zaczął mi się okres... :-( Pozdrawiam i do dzieła.... :-)

ja mam nadzieję że nie dostanę okresu mi28, bardzo bym chciała i chciałabym aby wszystko było wporządku

Mag straszną zgagę szok, ledwo daje radę, i mały promyk nadzieji że nie dostanę okresu!!! poza tym jestem śpiąca i mam dreszcze, niew wiem czemu??:(

Mag straszną zgagę szok, ledwo daje radę, i mały promyk nadzieji że nie dostanę okresu!!! poza tym jestem śpiąca i mam dreszcze, niew wiem czemu??:(

Gość mi28
Do si25: Wiesz, ja też w poprzednim miesiącu miałam wszystkie objawy ciąży... P-) Tak mi się wydawało... I przecież już raz w ciąży byłam naprawdę! Ale jak się tak bardzo chce to można sobie wszystko wmówić. Więc nie nastawiaj się tak bardzo, lepiej być zaskoczonym, ale w odwrotną stronę. Wiem jak to jest, parę dni temu przeżyłam zdziwienie i rozczarowanie... :-( Pozdrawiam i życzę spełnienia tych pragnień :-)

do mi28 ja sobie wmówiłam :( dostałam okres, czuję się okropnie, cały dzień przepłakałam :( masz racę, można wmówić sobie jak czegoś się bardzo pragnie... będziemy próbować dalej

Gość mi28
Witaj Si25! Przykro mi, że Tobie też nie wyszło. Miejmy nadzieję, że następny miesiąc będzie owocny. Mi właśnie skończyła się owulacja i mam nadzieję, że w tym miesiącu nie pojawi mi się okres. Ale teraz troszkę inaczej o tym myślę. W ubiegłym miesiącu już dzień po stosunku "czułam", że jestem w ciąży. I.... nici... Lepiej rozczarować się w drugą stronę. Teraz zrobię test jak będzie już po terminie okresu. Żeby mieć pewność. Sporo moich koleżanek jest teraz w ciąży i to jeszcze bardziej mnie podkręca, żeby mieć dzidziusia. Zatęskniłam już za takim maleństwem. Chociaż jeszcze pół roku temu nie myślałam o drugim dziecku. Pozdrawiam Cię i nie myśl tyle o tym. Na pewno będzie dobrze! :-) :-) :-)

Gość proxi
a co to za wyscigi w rodzeniu dzieci? co za roznica czy w tym roku czy w połowie przyszłego? wazne by było zdrowe !

Gość mi28
nikt tutaj się nie ściga, po prostu są ludzie, którzy chcą mieć dzicko i czują się rozczarowani jeżeli im nie wyszło. Można podzielić się chyba swoimi odczuciami??? A, że zdrowe..., to chyba jasne, że każdemu na tym zależy....

Witam Mi28 dzięki za pocieszenie, wiesz co ja poprostu nie będę o tym myslała, bo ja 3 tygodnie temu byłam pewna że jestem w ciąży bo jak mogło by być inaczej, szok, rozczarowanie, okres mi się spóźniał więc jeszcze bardziej byłm nakręcona a to przez wit C bo byłam chora i zażywałam ją w większych ilościach. teraz poprostu nie będe o tym myślała, tak było ostatnio. Jak myślałąm o dziecku to przez pół roku nic, jak przestam myśleć to się udało, niestety tylko na 6 tygodni:(. mam nadzieję że tym razem wsztystko będzie ok. Napisz co u Ciebie jak będzies zjuż pewna, życzę powodzenia:)

Witam Mi28 dzięki za pocieszenie, wiesz co ja poprostu nie będę o tym myslała, bo ja 3 tygodnie temu byłam pewna że jestem w ciąży bo jak mogło by być inaczej, szok, rozczarowanie, okres mi się spóźniał więc jeszcze bardziej byłm nakręcona a to przez wit C bo byłam chora i zażywałam ją w większych ilościach. teraz poprostu nie będe o tym myślała, tak było ostatnio. Jak myślałąm o dziecku to przez pół roku nic, jak przestam myśleć to się udało, niestety tylko na 6 tygodni:(. mam nadzieję że tym razem wsztystko będzie ok. Napisz co u Ciebie jak będzies zjuż pewna, życzę powodzenia:)

do Proxi - to nie jest wyscig to instynkt, chcę urodzić zdrowe dziecko, tak jak każda kobieta.

Gość myszka_25
W sierpniu wychodzę za mąż i już teraz zaczynamy myśleć o bajbusku. Chcielibyśmy aby urodził się na poczatku przyszłego roku. Planujemy pracowac nad bajbuskiem za miesiąc lub dwa. Zastanawiam się jednak nad zrobieniem tych wszystkich badań na przeciwciała na toksoplazme, różyczkę i inne. Jutro dzwonię do ginekologa aby się umówić na wizyte. Porozmawiam z nim o tych wszystkich badaniach. Chce urodzić zdrowe dziecko dlatego jeśli bedzie trzeba to zaszczepie się. Jeszcze nie wiem jak to wszystko wygląda. Czy ktoś z was już robił takie badania??Jak to wygląda??Czy trzeba za nie plącić?? Powiem szczerze to nie umię doczekac się tego cudownego maleństwa.Narazie.pa

Gość myszka_25
W sierpniu wychodzę za mąż i już teraz zaczynamy myśleć o bajbusku. Chcielibyśmy aby urodził się na poczatku przyszłego roku. Planujemy pracowac nad bajbuskiem za miesiąc lub dwa. Zastanawiam się jednak nad zrobieniem tych wszystkich badań na przeciwciała na toksoplazme, różyczkę i inne. Jutro dzwonię do ginekologa aby się umówić na wizyte. Porozmawiam z nim o tych wszystkich badaniach. Chce urodzić zdrowe dziecko dlatego jeśli bedzie trzeba to zaszczepie się. Jeszcze nie wiem jak to wszystko wygląda. Czy ktoś z was już robił takie badania??Jak to wygląda??Czy trzeba za nie plącić?? Powiem szczerze to nie umię doczekac się tego cudownego maleństwa.Narazie.pa

do Myszka_25 ja miałam takie badania ale tylko dlatego że w 6 tygodniu ciąża była martwa i miałam zabieg. Mimo że wyniki były ok, wszystko wporządku lekarze nie stwierdzili dlaczego ciąża się nie rozwinęła. Za badania nic nie płaciłam. Jeśli pójdziesz do gin państwowo to też nic nie zapłacisz, a jeśli prywatniue to bardzo duzo. Pozdrawiam

do Myszka_25 ja miałam takie badania ale tylko dlatego że w 6 tygodniu ciąża była martwa i miałam zabieg. Mimo że wyniki były ok, wszystko wporządku lekarze nie stwierdzili dlaczego ciąża się nie rozwinęła. Za badania nic nie płaciłam. Jeśli pójdziesz do gin państwowo to też nic nie zapłacisz, a jeśli prywatniue to bardzo duzo. Pozdrawiam

Gość myszka_25
si25 dzieki za informacje. Napisze co powiedział mi lekarz czy mam robic takie badania czy nie.Pozdrawiam.pa

myszka 25 jak coś będziesz wiedziała to napisz, Pozdrawiam:)

Gość xxxxxxxxxxxxxxxxxx
❤️

Gość lilka___
cześć dziewczyny , ja mam 30 lat ale dopiero od pół roku jestem mężatką . Bardzo staramy sie o dzidziusia ale na razie nic z tego nie wychodzi . Zanim zaczęliśmy sie starać o bobaska to mialam bardzo regularne cykle co 30 lub 31 dni ale teraz wszystko sie poprzestawiało. Raz dostalam okres po 24 dniach , nastepnym razem ( gdy już myśleliśmy że się udalo ) po 36 dniach. Nie wiem już zupełnie kiedy mam owulację i kiedy są te najlepsze dni . Poradźcie coś , proszę . Jak często powinniśmy próbować ?

lilka___ ja ma regularne cykle co 28-29 dni, próbowaliśmy od 12 do 17 dnia co dziennie, ale nie wyszło:( dostałam okres chodź byłam pewna że jestem w ciąży. owulacja jest 14-15 dzień cyklu przy 28dniowym. Nie wiem, ale są chyba testy owulacyjne. Może ktoś coś słyszał???

lilka___ ja ma regularne cykle co 28-29 dni, próbowaliśmy od 12 do 17 dnia co dziennie, ale nie wyszło:( dostałam okres chodź byłam pewna że jestem w ciąży. owulacja jest 14-15 dzień cyklu przy 28dniowym. Nie wiem, ale są chyba testy owulacyjne. Może ktoś coś słyszał???

Gość lilka__
też słyszalam o testach owulacyjnych ale nie wiem dokladnie na czym polega ich stosowanie ani kiedy trzeba je przeprowadzać. może poszukam coś na ten temat w internecie .jak się czegoś dowiem to napiszę . Pozdrawiam :-)

Gość mc_74
Ja własnie zrobiłam test-wyszło,ze "tak"-jutro ide do lekarza,zobaczymy czy potwierdzi ;-))))

MC75 Super!!! ❤️ jak bedziesz już po wizycie to napis co i jak :) pozdrawiam