Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miska

POSTINOR

Polecane posty

Gość brak rozgrzeszenia
Panno łezka- nie denerwuj się, o dziewicy w ciąży to raczej nikt nie słyszał:)

Gość babinka
witam, apropo testów-dzis planowałam zrobic pierwszy-może ten QUICK-6 dnia można. ale mam pytanie: czy zażycie postinoru może miec wpływ na wynik testu? i czy wtedy może sie pokazac wynik pozytywny na przykład? (moze to głupie,ale wole sie upewnić). czy słyszałyście o czymś takim?? żeby postinor miał wpływ na test?

Gość panna łezka
I chyba nie usłyszy - rano dostałam okres :)

Gość babinka
gratulacje:) a ja nadal bez objawów-5 dzień po postinorze.no i nie wiem kiedy zrobic ten test? doradźcie cos błagam:( kiedy? zeby był wiarygodny,ja juz nie daje rady czekać-mija 6 dni od stosunku -dzis...ale czy postinar moze zmienic wynik testu? a jesli tak to jak???

Gość babinka
no jestem na tej stronie ale czego mam szukac?

Gość babinka
a czy słyszalayscie o przypadkach ze postinor zarzyty prawidlowo,zgodnie z ulotką i w pierwszej dobie PO, nie zadziałal?? czy takie przypadki istnieją? i jak często? no i czy ten test robic?

Gość babinka
przeszukałam chyba wszystkie fora w temacie postinor i znalazłam chyba tylko 1 osobe,która wpadła po postinorze,a jest nas wiele.. nie wiem czy to pocieszające:(wolałabym nikogo nie znaleźć. no i nadal nie wiem czy postinor fałszuje test?

Gość brak rozgrzeszenia
babinko- poczekaj spokojnie na okres. Postinor działa. Po prostu masz silny organizm- i nie było skutków ubocznych. Cierpliwości!!

Gość babinka
ojej .właśnie znalazłam forum,gdzie jest pare dziewczyn co na nich postinor nie zadziałal, gdy wpadły w szczycie owulacyjnym:( teraz pozostaje mi sie tylko modlić zeby 17 dzień cyklu to nie był szczyt ..

Gość babinka
wiecie co..nie wytrzymałam! pobiegłam do apteki ,kupiłam 2 różne testy..dziś jest 6 dzień od tego pechowego zdarzenia( nigdy wiecej!!!) więc postanowiłam spróbować dziś-test quick vue zrobiłam,bo juz kiedys mnie nie zawiódł:)- i wynik NEGATYWNY:) ja wiem ze narazie nie ma co skakac z radości,ale szanse na to że wszystko ok wzrosły!!może jednak postinor działa? a może to było po owulacji??drugi test zrobie za 48h-wtedy to już powinno być ok

Gość minka234
wiem ze na testach pisze ze 6 dni od zapłodienia ale jak ja byłam u ginekologa po postinor to spytałam sie kiedy najlepiej zrobic test a on ze najbardziej wiarygodny domowy test bedzie jak zrobie go za 2i pół tygodnia od tego zdarzenia... bo owszem moze wykazac juz 6 dniowa ciaze ale od zagniezdrzenia sie zarodka w macicy anie od stosunku 6 dni.. bo stezenie hormonu swiadczacego o ciazy moze byc za małe aby go wykrył test...mi po postinorze okres spzniał sie 6 dni od ostatniej normalnej miesiaczki|(krwawienie popostinorowqe miałam |)głowa do gory napewno wszystko skonczy sie dobrze ja zrobiłam 3 testy które pokazywały ze niejestem ale i tak dopiero odetchnełam jak dostałam okres .. dobrze tylkoze nie musiałam czekac dłuzej jak niektóre dziewczyny prawie miesiac..

Gość babinka
no tak wiem o co chodzi ale musiałam sprawdzić-bo czytałam ze niekiedy po 6 dniach dwie krech widac(słabo).czytałam też ze powinno sie robic 10-12 dni po owulacji (jak sie wie kiedy była) i tez powinien być wiarygodny bardziej bo w tym czasie powinno już dojść do implantacji na 100%. czyli w moim przypadku test idealnie jak powtórze np. w niedziele lub poniedziałek.wtedy bedzie wiarygodny ,ale ciesze sie ze chociaż ten wyszedł negatywny-troche mi lżej

Gość powercia_85
miski kochane na juzmilam to postino\rowe krwawienie ale nie wiem co z okresem czy ginekolog na badaniuusg wykryje ze cos jest nie tak tzn ciaza???

Gość d.19.pl.
Witam was wszystkie! U mnie problem jest troch innej natury... Miesiączkuje od 4 lat. Niestety okres jest tak nieregularny,że nie wiem kiedy dostane nastęnym razem. Czasem jest to juz po miesiącu od ostatniej miesiączki, a czasem są to nawet 4 miesiące!!! Tak się złożyło, że owej nocy "teoretycznie bezpieczna" prezerwatywa pękła... :( nie czekając długo pojechałam do szpitala po receptę na Postinor. Oczywiście zażyłam jedna tabletkę po 4,5h od stosunku a następną po 12 godzinach. To, co przeczytałam na tym forum troche mnie zaniepokoiło. Wszystkie marwicie sie w którym to było dniu i czy napewno zadziałał. Ja niestety nie wiem w którym dniu cyklu byłam:( Poczekam jeszcze troche i zobaczymy co będzie. Na szczęscie nie jestem sama i to mnie trzyma na duchu! Piszcie prosze co myślicie na ten temat!

Gość k****
juz po wszystkim... dostałam okres! spoznil sie tylko trzy dni. ogolnie starcie z escapelle nie przynioslo wiele zmian w organizmie, ale co przezylam to moje! nigdy wiecej!pamietajcie dziwczynki nie doprowadzajcie do sytuacji zeby odwiedzac to farum. trzymam za Was kciuki! wszystko bedzie dobrze!

Gość kita1982
czesc moj problem polega na tym ze przez 4 miesiace bralam ciles po nim zrobilam przerwe(nie slusznie) a przy drugiej tabletce harmonetu kochalam sie bez gumek.......wystraszylam sie i wzielam postinor(w 68 h przed koncem uplywu czasu) na drugi dzien mialam male krwawienie teraz strasznie schizuje chociaz nie wiem czy potrezbie jestem w 13 dniu cyklu i zaczynaja sie nadmierne uplawy teraz cierpliwie czekam na okres...co wy myslicie o moim zachowaniu moze jestem zbytprzewrazliwiona????dodam ze kochalismy sie na wyczucie czyli z przerwami....

Gość E.N.A
No cóż...faktycznie macie się o co martwić, bo postinor jest zawodny... wiem z autopsji:) Brak miesiączki i 2 testy- oba pozytywne.czyli jakby nie patrzeć jest nas dwoje:) Mam tylko nadzieję że to dziadostwo nie wpłynie na zdrowie dziecka...Pozdrawiam

Gość powercia_85
ena a kiedy wzielas postinor??? ja dzis sie dowiedzilam od mojego faceta tzn juz bylewgo ze gumka nie pekla:(( ale i le i tak si eboje mimo wszystko

Gość E.N.A
Prawie 10 godzin po.... Trzymaj się.

Gość Niespokojna 18
powercia_85 od byłego?? Chyba nie przez ro zadarzenie zarwaliście to było tak niedawno.. Ja jutro idę po test.Postinoru nie brałam a teraz choć jetsem spokojna lękam sie testu. Minęła 6 doba... jutro test Trzymam kciuki za was wszystkie za mnie również ;)

Gość palma1985
do ENA, wziełas jedna czy dwie ?... i w jaki sposób dosżło do zapł. jesli moge zapytac? pełny wytrysk ? :(

Gość d.19.pl.
Mam nadzieje, że Postinor zadziała... Przyznam się szczerze, że wielu dziewczynom z mojego otoczenia zdarzyła sie wpadka, ale wszystkie wzieły tabletki jak najszybciej i nic sie nie stało. Nie mam pojęcia od czego zależy skuteczność, ale miejmy nadzieje ze bedzie dobrze. Ale prosze napiszcie jak to mogło sie stac ze mimo połknięcia tabletek doszło do zapłodnienia...

Gość smutnapannamłoda
Kobietki moje ja mam nieco inny problem. Ale błagam pomóżcie mi. W sobote wychodze za maz. Z nerwow spoznia mi sie okres. Mialam dostac wczoraj. I w zwiazku z tym mam pytanie. Nie chce miec okresu na swoim wlasnym slubie. Czy jesli zaczne teraz brac tabletki antykoncepcyjne czy to cos da i nie dostane okresu az dopiero po zakonczonej paczce? Czy moge zaczac brac tabletki teraz pod koniec cyklu? Rztujcie bo goni mnie czas.Pozdrawiam i licze na was!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Zoś
Hej:) Mam do was pytanie mam nadzieje ze cos poradzicie. Kochałam sie ze swoim chłopakiem, po jakimś czasie sie zorientowaliśmy ze sie zsuneła prezerwatywa(ja nie biore tabletek), jednak nie doszło do wytrysku. Ja byłam jeden dzień po okresie,a wlasciwe rano miałam jeszcze ostatki okresu, kochaliśmy sie wieczorem. Co byscie zrobiły na moim miejscu czy w takiej sytuacji, czy byscie wzieły Postinor??Pozdrawiam:)

Gość powercia_85
niespokojna_18 tak od bylego juz nie jestesmy razem:( no w zasadzie nei wiem czy sie cieszyc czy smucic bo po calym tym zdarzeniu najpierw stwierdzil ze ejstem jaks dziwna < a jak amam byc skoro gumka nam pekla i sie cholernie boje> a podrugieon mnie wcale nie wspieral wiec mojenerwy i jego erwy sprawily ze sie rozstalismy moze to lepiej bo nie mialam zadnego wsparcia z jego strony jemu zalezalo tylko na sexie tak wyszlo bo n\kilka dni po calym zdazeniu on chcila sie znow kochac aja si ebalam ......i teraz nie wiem czy mam mu wierzyc pwoeidzial ze nie pekla gumka moze to moj sluz byl na niej a ja sie wystraszylam z epekla hmm....ehhpoczekamy do drugiegookresu bo pierwszy juz mialam

Gość Niespokojna 18
powercia_85 jeśli gumka pękła to łątwo to odróżnić od sluzu. Sluzu jest znacznie mniej. Zoś czym ty sie orzejmujesz jak tuz po okresie?? To sa dni niepłodne a jesli masz regularne cykle to tym bardziej nie masz się czym przejmować. Ja tak przynajmnej uważam. Dzis mija 8 doba ... czas na test. Trzymajcie za mnie kciuki ;)

Gość Niespokojna 18
powercia_85 może nawet dobrze że sie rozstaliście bo przecież najwzniejsze aby mieć wsoarcie w chłopaku. Mój był cały czas przy mnie i przez to wydarzenie jeszcze bardziej się zrzyliśmy. Pozdrawiam i tzrymaj się ;)

Gość E.N.A
palma1985 dwie. równo po 12 h.Pełen...widocznie tak miało być. A nie słyszałyście może o jakiś skutkach ubocznych na poczętym dziecku? Czy on może mieć jakieś negatywne dziłanie czy powinno być ok?

Gość babinka
do e.n.a- nie słyszałam zeby postinor źłe wpływał na płód-dzieci sie rodza zdrowe-poczytaj na innych forach. a powiedz kiedy robiłaś pierwszy test? bo widzisz ja tez wziełam postinor ok.11h PO a next 11 h po pierwszym i już zrobiłam 3 testy!!! jeden 7dzień PO z porannego moczu,drugi 8dzień wieczorem a trzeci 9dzień PO z samego rana-wszystkie negatywne.ale jakoś nie mam pewności puki nie dostane @. a po postinorze nie wiadomo w sumie kiedy dostane... no i jak myślisz? moge ufać tym testom?

Gość E.N.A
ja zrobiłam pierwszy 5 dni po dni spodziewanej miesiączki następny po następnym tygodniu. od wpadki to w sumie jakieś 3 tyg. było. a kiedy wypada Ci miesiączka? to robiłaś je jeszcze przed dniem kiedy powinnaś dostać? Z testami to różnie bywa, ale skoro 3 pokazały to samo to znaczy, że musi być ok. ale jeżeli nie dostaniesz miesiączki wtedy gdy powinnaś to zrób jeszcze jeden- tak dla pewności.Myślę że możesz im wierzyć. Co do tych dzieci, właśnie weszłam na jedno forum i tam jakaś dziewczyna napisała cały poemat na temat uszkodzeń płodu po postinorze, inna ze strachu przed tym usunęla dziecko. Ja tego nie zrobię za żadne skarby, choć będę miała ciężko. tylko zaczęłam się niepokoić.czyli widzaiłaś przypadki że było wszystko ok? to fajnie.