Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asiek78

Fenoterol...

Polecane posty

Gość lipcoweczka
Oo uwierz ze też bym chciała wstawać do dziecka .. ;) nie moge sie doczekać ...

Witam :) też od soboty jestem na fenoterolu bo trafiłam do szpitala ze skurczami... wczoraj wyszłam i zaczęliśmy z synkiem 29tc. Niestety szyjkę też mam krótką i muszę się oszczędzać i dużo leżeć... także odpoczywamy sobie :)

Gość lipcoweczka
Tak jest! Odpoczywać ,lezec lezec i jeszcze raz lezec;) trzeba to przetrwać ;) my jesteśmy w 26 tyg zaraz zaczynamy 27 ,i co najlepsze mój skarb wywalil swój zadek i do konca nie wiem jaka płeć;) nie chce Sie pokazać ,wcześniej lekarz mowil ze prawdopodobnie dziewczynka ;) ale do konca nie wiadomo;) pozdrawiam Cie Aneczkoo moja imienniczko;)

Lipcoweczka jak to było do mnie to mam na imię Angelika :D miło mi :) od zawsze mówią do mnie Andzia lub Andziulka i tak zostało :p a jak Twoja szyjka? Może pisalas wcześniej ale siedzę na tel i nie chce mi się sprawdzać :p

Gość lipcoweczka
Aa tak do Ciebie ;) ja jestem Ania ;) mówią na.mnie Andzka ;) zmylilas mnie he he;) też pisze z telefonu komp mi padł menda jedną;) a o szyjce nie pisałam ,skrocila mi sie w ekspresowym tepie. Ma 24 mm. Przez te cholerne skurcze ,eh . Jutro między innymi zobaczymy jak dalej czy dalej Sie skróciła i będziemy myslec nad pessarem. Boję sie też ale staram Sie raczej odpedzic te źle myśli gdy przychodzą. Na szczęście jak byłam tydz temu to była twardą i zamknięta . Zobaczymy co teraz. A jak u Ciebie??

Moja szyjka ma od 1,5 do 2cm ale jest zamknięta narazie czekamy co będzie dalej . Następna wizytę mam 18.04 jak się skróci to poloza mnie do szpitala i dadzą sterydy na rozprezenie płuc u malucha. A pisalas o płci ze nie znasz a ja nie chciałam znać ale mój się uparł ze chce od początku wiedziałam ze będzie synek takie przeczucie :D i w 21tc na genetycznym usg było potwierdzone :) nasz to wręcz zakrywa twarz na usg a nogi rozkłada żeby każdy jajka oglądał :p

Gość lipcoweczka
Ha ha a to maly pokazuje swoje klejnoty ;) ja w sumie to nic nie czulam co do płci ,mój bardzo synka chce i mówi ze na bank będą jajeczka ;) no nic jutro musi się pokazać tato mu dziś juz cala czapkę naopowiadal żeby Sie pokaizał;)

Gość lipcoweczka
Kurcze to mnie zmartwilas ciekawe czy ja nie wyląduje w szpitalu,oszczędzam Sie leze ciagle właściwie więc może nie. Po fenku skurcze ustąpiły więc i może przestała Sie skracać,czego Tobie też z całego serca życzę,w domu to w domu szpital przytłacza i w ogole .. ja sie modle by do tego 37 tyg dotrwać. Zawsze myslalam ze ciążą wiąże z sama przyjemnością,jakos nikt w moim otoczeniu nigdy Sie nie skarżył ze cos sie dzieje,a tu taki klops,lezec albo... Lezec;) no nic,jeszcze popoludniu mialam tyle pozytywnych myśli teraz zaczęłam Sie bac..

Gość ja bralam
fenoterol od 29 tygodnia i w sumie po nim sie dobrze czulam, wczesniej wlasnie bralam jakis inny i byla katorga. Odstawilam w 37 tc a maly urodzil sie w 39 :D I mial tylko podwyzszona glukoze. 3majcie sie, powodzenia :)

Lipcoweczka a też tak licho się czulas na początku brania tego fenoterolu? Ja jeszcze dodatkowo biore do tego isoptin. Ręce mi sie po nich trzęsą i słaba jestem :/ ale ważne ze skurczy nie ma dla Bąbelka wszystko :) daj znać jak będziesz po wizycie :)

Gość lipcoweczka
Andzia u lekarza i moja szyjka bez zmian ale mam na 7 mm rozwarcie ujścia wewnętrznego :/ we wtorek zakladam pessar. A co do fenoterolu to pierwsze 5 dni było porażka ,tak samo mialam drżenie rąk i ogólnie mięśni strasznie słabe nogi ale po tych kilku dniach organizm sie przyzwyczaił i czuje się juz normalnie;) więc Tobie powinno po jakimś czasie również przejść;) ja osłonowo biore staveran na serducho;) kurcze szkoda mi dzidzi bo też ma tętno przyspieszone ...po tym cholerstwie. Aa bede miala córeczkę ;)) dziś jak nigdy rozkraczyla Sie i ładnie pokazała ;)

No to dobrze ze założą Ci krążek :) ja nie mam rozwarcia to powiedzieli ze narazie nie potrzeba. Gratuluję córeczki :) imię juz wybrane jakieś? Pozdrawiam

Gość lipcoweczka
No cieszę się ,bede się czuła bezpieczniej Troszke;) a imię wybrane . Będzie Ola;) a Ty dla swojego synka?;)

Gość mama_niewyspana
dziewczyny, jestem lipcówką 2012. Na fenoterolu byłam od początku maja, od 29tc, kiedy trafiłam do szpitala ze skurczami. przez 4 doby bylam na max dawce 12 i synek nadal chciał powitać świat. Ale na szczęście się rozmyślił. Na tabletkach byłam do końca 37tc, z nastawieniem, że jak je odstawie, to urodzę. I co? I nic :) Synek urodził się 3 dni przed terminem z OM, a dzień po terminie z usg. A od połowy 8mies. się nie oszczędzałam, bo przeprowadzka. Dbajcie o siebie, ale pamiętajcie, że możecie spokojnie urodzić donoszone dziecko :) Tego Wam życzę i pozdrawiam serdecznie :)

Mama_niewyspana dzięki za mile słowa otuchy :) Lipcoweczka u nas narazie Bąbelek bo nie możemy się dogadać co do imienia każdy chce inne :D

Gość lipcoweczka
Skad ja to znam;) jeśli był by chłopiec to też z imieniem był by problem;) co do Oli jednogłośnie stwierdziliśmy ze nam pasuje ;) a jakie koncepcję macie?;) musicie wybrać jakieś trzecie hi hi ;))

Gość lipcoweczka
Wszystkie ładne,ale szczerze mi tez najbardziej podoba Sie Filip;) mój chrzesniak to Filipek i powiem ze niezły z niego urwis :p jak był malusi to jak Anioł grzeczny teraz calkowita odwrotnosc :D tak jak mówisz pewnie będzie Filip kobieta zawsze przegada faceta ,nie ma innej opcji słowo się rzekło ;) ;) pozdrawiam

Gość lipcoweczka
Jak tam,lepiej juz się czujesz po Fenoterolu?

Gość lipcoweczka
To dobrze;) tak dziś mialam zakładany rano. Chwila moment i po krzyku ;) kilka dni musze polezec ,no a pozniej bede mogla na krótkie spacerki wychodzić;)

No to super :) dobrze pogoda się ładna robi to spacerki w sam raz :) ja tam muszę leżeć ale otwieram sobie okno i się dotleniam :D ale mam teraz czas na szukanie wyprawki na necie :)

Gość lipcoweczka
No jakieś plusy lezenia są :p ja mam juz dość,i wole pochodzić ;) :D no wyprawke juz trzeba szykować, ja bede miala troche od siostry także szaleć nie będę. maści ,oliwki,ciuszki, to co dla małej no i dla siebie musze skompletować,a Wozek,wanienke,lozeczko ,lezaczek juz mam od siory;)

No to super większość tych najdroższych rzeczy juz masz :) no my mamy w sumie ubranka dla małego bo dostałam od przyjaciółek :) ale resztę trzeba kupić :D

Gość lipcoweczka
No udało mi się bo moja siostrzenica ma juz ponad roczek więc dostałam ;) troche kasy do przodu,z wózka się ucieszylam bo są drogie ,a Ty kupujesz nowy czy uzywany? Kiedyś tam patrzylam w komisach dziecięcych i są fajne i naprawdę zadbane za rozsądne ceny ;)

wiesz co wózek maja kupić rodzice a ja nie jestem wymagająca ma być dobry i sprawdzony nie musi być drogi :) można znaleźć nowe fajne i tanie wózki jak się poszuka dobrze :)

Lipcoweczka nie wiem czy to przez te leki czy przez to lezenie ale jak troszke pochodze to robi mi sie slabo... Tez tak masz? Czy mialas?

Gość kamyczek321
Ja biorę fenoterol 3x1 + isoptin 3x1... już 2 tydzień po tym jak wylądowałam w szpitalu ze skurczami co 5 minutowymi. ja tylko w dzień, w szpitalu mi podawali o 24 w nocy.

Gość joasioonka
kamyczek a teraz w ogóle nie masz żadnych skurczy? i po jakim czasie Ci minęły? ja biore dopiero 2 dzień ale brzuch boli nadal i okresowo skurcze też są. nie wiem czy to normalne na początku brania tego leku? martwie się:(

Gość Renata 82
Witam ja biorę fenoterol od 19 tyg, ciąży najpierw 6 x 0,5 tab. potem 4 następnie znów 6 i tak doktor karze mi sam dozować jak czuje ,teraz jestem w 25 tyg. więcej czasu odpoczywam ale jestem dobrej myśli szyjka troszkę mi się skróciła ale mówi ze jest jeszcze rezerwa na szew czy krążek boje sie bardzo, ale czytająć wasze wpisy podnoszą mnie na duchu, bo to moja druga ciążą ale z tamtą miałam rozwarcia w 28 tyg. ciąży szyjki juz nie było ale na Cordafenie w tamtych latach dochowałam sie do 37 tyg. donoszonej zdrowej slicznej córeczki i jestem pełna nadzieji ze i teraz tak będzie ale jestem straszny nerwus i w tym wszystkim nerwy to zły doradca pozdrawiam i trzymam za was kciuki