Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DUOMOX

Czy antybiotyk Duomox może osłabiać działanie tabletek antykoncepcyjych?

Polecane posty

Gość DUOMOX

Jeśli ktoś wie proszę o pilną odpowiedź

sprawdź na ulotce, może należy do grupy antybiotyków osłabiających działanie pigułek: tetracykliny, ampicylina, rifampicyna.

Gość zdrowia zycze
jak sie jest chorym to sie nie ciupcia bo mozna zarazic partnera no i Ci sie flora w cipce zubaża i latwo o grzybka a trudno sie pozbyc i trzeba potem sobie jogurt z czosnkiem tam ladowac

czesc ja bralam duomox, nastala chwila zapomnienia z partnerem no i po fakcie sobie przypomnialam ze przeciez antybiotyki przyjmuje... ale wszystko bylo ok, nie wplynal on na skutecznosc pigulek (biore rigevidon) pozdrawiam

Gość Odpowiedź
Nie kochałam się podczas choroby, ale po wyzdrowieniu, więc poszę mnie tu nie oczrniać, ale po wyzdrowieniu kiedy do końca opakowania zostało jeszcze kilka tabletek wpółżyliśmy i o tu się zastanawiam

ja też go własnie biorę, i na ulotce pisze, ze osłabia działanie antybiotyku!!! ja mam pytanie, kiedy jego działanie, przestanie wpływać na skutecznośc tablety? po jakim czasie od odstawienia

oczywiście, źle napisałam, nie osłabia działania antybiotyku, tylko to antybiotyk osłabia działanie tabletki antykoncepcyjnej :D

Gość Do Luluni
Jeśli ją masz tą ulotkę, to proszę sprawdź, czy pisze coś na temat, czy pisze coś przez jaki czas oslabia to działanie czy tylko podczas brania antybiotyku czy jakiś czas po też, czy ileś tam dni jeszcze po zakończeniu kuracji

Gość Sorry
nie doczytałam do końca, że również zadalaś to pytanie co ja,

na ulotce pisze tak: \" Jednoczesne przyjmowanie amoksycyliny i doustnych srodków antykoncepcyjnych moze zwiększać częstosć występowania krwawień i osłabiać działanie środków antykoncepcyjnych\" no niesttey nie ma nic więcej :( ja sama sie zastanawiam, mam osobny topic, i chyba nikt nie wie :(

na ulotce pisze tak: \" Jednoczesne przyjmowanie amoksycyliny i doustnych srodków antykoncepcyjnych moze zwiększać częstosć występowania krwawień i osłabiać działanie środków antykoncepcyjnych\" no niesttey nie ma nic więcej :( ja sama sie zastanawiam, mam osobny topic, i chyba nikt nie wie :(

Gość hmmm tez nie wiem
Ja też biorę właśnie amoksycyklinę i też się zastanawiam...

Gość magdaaaaaaaa...............
ja bralam inne antybiotyki, ale na kazdej z ulotek pisało, ze osłabia dzialanie pigułek ( dwa razy mialam taka sytuacje) mimo ostrzezenia nie zabezpieczalismy sie dodatkowo ( wiem, ze to zle i jestem nieodpowiedzialna) w ciazy nie jestem. roznie wiec bywa, mi sie dwa razy udało, ale moze akurat któras byc tą jedną na sto....

lepiej chuchać na zimne-dodatkowo stosować gumkę-przynajmniej ja tak robiłam.

Gość ana2310
sama nie wiem co mam myśleć;w styczniu brałm antybiotyk,zapomniałam że może on osłabić antykoncepcje.kochaliśmy się beż dodatkowego zabezpieczenia.następnie dostałam okres w styczniu.lutym.i teraz w marcu.czy przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych może wywoływać miesiączkę i można być jednocześnie w ciązy nic nie wiedząc

Gość gość
Nie można mieć okresu przez kilka miesięcy i jednocześnie być w ciąży. Zdarzają się krwawienia w ciąży ale nie ma tu mowy o krwawieniu z odstawienia jak podczas brania pigułek anty.

Duomox bardzo osłabia działanie tabsów. Możesz tylko liczyć na szczęście, że owulacja Ci się nie odblokowała.

Gość gość
"gość" Jesteś w błędzie, oczywiście że można w ciąży mieć okres nawet przez 9 miesięcy !!