Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Trudne pytanie

Bardzo zaawansowana nadzerka macicy !

Polecane posty

Gość Trudne pytanie

Byłam dzisiaj u ginekologa i pod czas badania gin az odskoczył. Byl bardzo przerazony bo jak sam przyznal nie widzial jeszcze tak rozwinietej nadrzerki. Wedlug niego nadrzerka pochlonela cala szyjke macicy. Przerazilo mnie to bo stwierdzil ze on tu nie wiele moze zrobic. Zamrozil mi tylko obrzeza i to wszystko. Zaluje ze wczesniej nie poszla do gina. To byla moja pierwsza wizyta a mam 23 lata juz. Chcialabym sie dowiedziec jakie to niesie konsekwencje za soba? Czy brak szyjki ma jakies znaczenie przy wsolzyciu i czy nie majac juz szyjki moge zajsc w cieaze?

Gość Trudne pytanie
Bardzo zapraszam do udzialu w dyskusji. Te sprawy sa dla mnie bardzo wazne. Moze mialyscie podobne sytuacje? Jestem przejeta tym i nerwy mnie ponosza. Szybka odpowiedz - prosze.

Gość lika
Witam!! Moim zdaniem powinnas isc jeszcze do innegi lekarza a nawet dwóch. Czasami jeden może sie mylic. Moja kolezanka była u lekarza i powiedział jej ze ma guza na macicy. Jednak posza do innego i okazało sie ze ma zapalenie jajników!! Wiec radze idz jeszcze do innego lekarza!!

Gość Trudne pytanie
To mam nie ufac ginowi? Przeciez po to jest lekarz zeby ocenic i nie moze sie az tak mocno mylic. Ja zaniedbalam swoja sprawe. Zaluje. Chcialabym wiedziec jakie konsekwencje niesie za soba tak zaawansowana nadrzerka? To bardzo wazne, wiec piszcie predko.

Gość do trudne pytanie
a mialas jakies objawy ktore moglyby wskazywac ze cos jest nie tak? jesli tak to jakie.

Gość a nie spytalas lekarza
??? Ja tez bym radzila pojsc jeszcze do innego lekarza. Przeciez doskonale wiesz, ze lekarze tez sie myla i to czasami z bardzo fatalnym skutkiem dla pacjenta. Nie potrafie ci odpowiedziec na pytanie jakie zagrozenia to moze niesc. A zrobil ci chociaz cytologie? Moze do onkologa trzeba by sie z tym wybrac?

Gość takasamaona
Pytania; czy bez szyjki bedziesz mogła uprawiać seks czy rodzic dzieci: anatomia sie kłania. Seks robi się w pochwie ale dzieci niestety bez szyjki macicy czy jakies innej jej cześci nie urodzisz. problem w tym ze pewnie moglabys zajsc wciąże ale to i dla dziecka i dla mamy ryzyko wielgachne. Bez szyjki nie ma zamkniecia, bez szyjki nie ma wyjscia dla noworodka ale zaby najpierw stal sie noworodkiem musi sie rozwinac a przy takim dojscu bakteri mialby marne sznase i mama takze. Kobietom po usunięciu szyjki macicy podwiązuje sie jajniki. Na pocieszenie: dołaczam sie do rad dziewczyn: idź do innego lekarza. Dostalam kiedys diagnoze raka watroby : okazalo sie ( u innego doktora) ze mam nietypową tkanke ścian wątroby i ze poprzedni sie pomylił. Co do schorzenia : proponuje spróbowac medycyny niekownencjonalnej. Czyli ziołami podnosic swoja odpronosc. Z pewnoscia pomoze a znam przypadki ze wyleczylo niejednego z róznych okropieństw. Popieram wlasnych doswiadsczeniem.