Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MALA KUCHARECZKA

JAK ZROBIC PYSZNE FRYTKI JAK Z MC DONALDS?

Polecane posty

Gość MALA KUCHARECZKA

Ostatnio zrobilam frytki ,ale mowie wam -byly okropne! niby dalam je na goracy olej , ale to w ogole frytek nie przxypominalo [nie bylo czuc,,tego czegos'' uwielbiam frytki z maca , sa wspaniale!!!! jak je zrobic ,zeby byly takie chrupiace? mikrofali nie mam tylko smaze je zawsze na patelni z olejem moze ktos zna inny sposob robienia pysznych fryteczek? bez tego tuczacego oleju????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Z mc Powiadasz
Więc tak 1.Olej miesiąc używany. 2.Zaschłe pokrojone uprzednio ziemniaczki No dalej tak jak zwykłe frytki . :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do poprzednika
miesiac??? to za swiezy olej :D koniecznie 4-miesieczny, ah ten aromacik...............

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MALA KUCHARECZKA
ale mowie powaznie- chodzi mi otakie pyszne frytki -moze ktos z was obecnych mialby jakis przepisik dobry?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lllllll
rany jacy wy kurwa jesteście wstrętni, zawsze kogoś musicie zjebać, spytała bo jej takie smakują, mi też smakują i też nie umiem takich zrobić,....kuchareczko mi też wychodzi jakaś pacia najczęsciej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wiem cos o tym
z tym laniem do frytek to powaga wiem ze tak sie robi olej ofcorse przepalony uzywany ze 100 razy tylko sie dolewa nowy a nie zmienia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość swinkowa
pracowalam chwile w mc-u w chicago - tu robia frytki z masy ziemniaczanej - wsupuja torbe czegos i mieszaja z woda :) to chyba ten sekret ja lubie zwykle frytki- ziemiaki pokrojone w paski usmazone na bardzo goracym, glebokim oleju - koniecznie do smazenia a nei salatkowym :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość swinkowa
wlasnie - bron boze nie czerwone ziemniaki - z nich robi sie papka- maja w sobie bardzo duzo wody najlepsze sa te twarde takie biale albo zolte

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość autorka topikukkmm
a moze ktos zna inna tajemnice tychze frytek>? tak ,by zaskoczyly swym smakiem ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ten sposób to
recycling

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja wiem jak zrobic takie
frytki nie obieraj sama ziemniaczkow, tylko jak masz w poblizu jakiegos lidla to lec tam i kup worek takich najtanszych, dla lidla chyba robione sa nawet. to wcale nie jest zadna zbita!! one naprawde sa pyszne, tez takie dlugie i cieniutkie jak te z maca. jak juz kupisz to nalej oleju do garnka, a potem wsyp frytki prosto z wora. bo frytki lepij na glebokim oleju w garnku, nie na patelni. powodzenia i smacznego!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość uhuhuuuo
a ja slyszalem ,ze frytki mozna piec w piekarniku, tylko czy to prawdas to nie iwem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Frytki smaży się 2 razy. Najpierw trzeba je zrumienić, poczekać aż ostygną i znów podsmażyć - są wtedy chrupiące.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość serio z lidla sa suuuuper
kupilam najtansze frytki w lidlu - 1,79 za pol kilo i naprawde sa pyszne doslownie take jak w McD az sie zdziwilam ze tylko nie ja mialam takie skojarzenie ze te frytki smakuja jak w McD

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie zrobisz frytek o smaku identycznym, jak w Macu, bo oni dodają składniki typu \"zapach identyczny z naturalnym\" (oczywiście nie mający nic wspólnego z frytkami ani z naturą), a co to tak naprawdę jest, to nikt nie wie, a jakby wiedział, to by tego nie jadł ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość masiania
wszystko to nieprawda! Trzeba poprostu uzyc oleju silnikowego.Naprawde smaczne!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aaaaaaa
gówno jest w makdonaldzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cofnij się do przepisu Agni13 z 26.o3 naprawdę są chrupiące Smacznego :) :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ktos kto umie robic frytki
frytki sie robi tak najpierw obiera sie ziemniaki puziniej sie myje nastepnie się kroi a potem wrzucic do goracego oleju czajcie kto nie umie robic frytek ten jest totalnym głupkiem hehe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pomaranczowsza
to jest smutne,m ze polacy najgorsza tandete z zachodu (np. mcdonaldsy, mikrofalowki, sztuczne jedzenia, gotowce z supermarketow, fixy itd.) lykaja jak nektar bogow i sie zachlystuja, natomiast wartosciowych rzeczy z zachodu to ani rusz :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pomaranczowsza
frytki jak frytki, ale ja slyszalam nawet, ze LODY z maca sa pyszne :D :D :D czy szejki :D pyszne oczywiscie sa, dzieki innowacjom technologicznym a la polepszacze smaku i zapachu, ale jak sie to-to wezmie do buzi i chwile tam potrzyma, to dopiero czuc cala game chemikaliow, a smak lodow to mozna sobie tylko wyobrazic lub przypomniec z dziecinstwa :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dzizysssssss
a to w Mc'Donald frytki sie robi na oleju? hahaha... a ja wiem, ze we fryturze....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość polipy
Po co ta cała otoczka ze frytki to shit z zachodu? To ziemniaki, które królują u nas przecież. Makłowicz mówił że frytki nalezy pokroić a następnie zalać w misce wodą, do miski wsypać 2 łyżki cukru i zostawić tak na jakieś 2godz. Później odcedzić, osuszyć i an rozgrzany olej. Podobno takei są smaczniejsze -wspominając smak jaki mają w macu -faktycznie cukier może podnieść walory smakowe. Ciężko jest utrzymać odpowiednią temp. oleju. Mi wychodzą albo za miękkie i nie chrupią albo sie spieką. Z fryturą -święta racja, ma inny smak zresztą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość frytki frytki lubię też
Autorko piszesz frytkiz Mcdonalds które tak nie obciekają tłuszczem, a właśnie te frytki są bardzo tuczące, pływają w oleju, rozejrzyj się wkoło po McD skąd je wyciągają ponadto im cieńsza tym bardziej kaloryczna, najlepiej robić domowe masz pewność że tam tylko olej i ziemniak, te gotowce mrożone to też nie polecam, są posypane jakimś proszkiem, Amerykanie tyją przez gotowce i produkty light, w miarę możliwości omijamy gotowce choć teraz ich na półkach sklepowych pełno, we wszystkim chemia, naszpikowana różnymi specyfikami spulchniającymi, warto trzymać się przepisu naszych Babć, wtedy nie było takiej nadwagi choć ludzie jedli oobfite i smaczne posiłki, Czasami też się skuszę na frytki z McD ale to naprawdę sporadycznie, domowe są bardzo dobre na rozgrzany olej i gotowe Teraz tyle chemi że ostatnio dostałam uczulenia na truskawi- jak nigdy, jednak nie na truskawki mam tylko na tą chemię którą zostały spryskane, teraz uprawiam własny ogródek, staram się jeść naturalnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dlaczego one tak dobrze
nietypowo smakują? ja wam powiem , bo są nie na żadnych olejach smażone tylko na KACZYM TŁUSZCZU!!!!!! poszukajcie sobie w necie a znajdziecie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Na patelni to smażysz? nie dziwie sie ze Ci wychodzi ciapa hehe a olej musis byc Gorąąąący bardzio bardzio;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość magsas
ja słyszałam że fryty z mc są przed zamrożeniem obsypane jakąś sybstancją coś jak mleko w proszku. Ja fryty robie tak że po pokrojeniu dobrze je płucze, a potem susze aby nie był mokre, wrzucam na bardzo goracy olej i nie ruszam ich dopóki nie wypłynął i nie widać że mają już chrupiącą skórke, wtedy je miaszam i jak są dobre to koniecznie na sitko i nie ma na nich wcale tłuszczu :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sama pracuje w maku. wiem jak jest naprawde.frytki przywożą gotowe tz surowe mrozone i wkładamy do oleju o tem. 186stopni. kuchareczko nie zwracaj uwagi na te obrzydliwe teksty z moczem czy olejem silnikowym. gdyby tak było jak niektórzy piszą to by nikt do maka nie chodził.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja mialam
najlepsze sa te ze starych ziemniakow..mlode ziemniaki rozpadaja sie na patelni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×