Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ga_ma

Cytaty z książek, piosenek, filmów...

Polecane posty

Gość brilamarthiel
You'll see - Madonna You think that I can't live without your love You'll see, You think I can't go on another day. You think I have nothing Without you by my side, You'll see Somehow, some way You think that I can never laugh again You'll see, You think that you destroyed my faith in love. You think after all you've done I'll never find my way back home, You'll see Somehow, someday Chorus: All by myself I don't need anyone at all I know I'll survive I know I'll stay alive, All on my own I don't need anyone this time It will be mine No one can take it from me You'll see You think that you are strong, but you are weak You'll see, It takes more strength to cry, admit defeat. I have truth on my side, You only have deceit You'll see, somehow, someday Chorus2: All by myself I don't need anyone at all I know I'll survive I know I'll stay alive, I'll stand on my own I won't need anyone this time It will be mine No one can take it from me You'll see

Gość kowal kasia
'mowisz, ze na wszystko jest w zyciu czas- upadki i wzloty. gdybys chcial podzielic raz ze mna zar bezsennej nocy, czuc dotyk, moj dotyk miec. dlaczego nie, wierzyc mam, ze teraz bedzie lzej, tak jak chce. dlaczego nie, wierzyc masz, ze wdzieczna tobie bede za milosc'

Gość gorzkoslodka
Twoje opuszki palców na mojej skórze Palmy kołyszące się na wietrze Chwile Śpiewałeś mi hiszpańską kołysankę Najsłodszy smutek w twoich oczach Mądre posunięcie Nigdy nie chciałam zobaczyć cię smutnego Myślałam że chcesz tego samego dla mnie Żegnaj, mój niedoszły ukochany Żegnaj, mój beznadziejny śnie Próbuję o tobie nie myśleć Nie możesz po prostu pozwolić mi być? Tak długo, mój pechowy romans Jestem obrócona do ciebie plecami Nie powinnam wiedzieć Przyniosłeś mi ból serca Niedoszli ukochani zawsze tak robią Spacerowaliśmy zatłoczoną ulicą Wziąłeś mnie za rękę I ze mną tańczyłeś Chwile A kiedy odchodziłeś zostawiłeś pocałunek na moich ustach Powiedziałeś mi że nigdy przenigdy nie zapomnisz tych momentów, nie Nigdy nie chciałam zobaczyć cię smutnego Myślałam że chcesz tego samego dla mnie Żegnaj, mój niedoszły ukochany Żegnaj, mój beznadziejny śnie Próbuję o tobie nie myśleć Nie możesz po prostu pozwolić mi być? Tak długo, mój pechowy romans Jestem obrócona do ciebie plecami Nie powinnam wiedzieć Przyniosłeś mi ból serca Niedoszli ukochani zawsze tak robią Nie mogę chodzić nad ocean Nie mogę jeździć ulicami nocą Nie mogę budzić się rano Bez myśli o tobie Więc odszedłeś ale wciąż o tobie myślę I założę się że nic sobie z tego nie robisz Mogłabym zrobić tak samo? Żebyś raz wracał a raz uciekał z mojego życia? Żegnaj, mój niedoszły ukochany Żegnaj, mój beznadziejny śnie Próbuję o tobie nie myśleć Nie możesz po prostu pozwolić mi być? Tak długo, mój pechowy romans Jestem obrócona do ciebie plecami Nie powinnam wiedzieć Przyniosłeś mi ból serca Niedoszli ukochani zawsze tak robią

Gość gorzkoslodka
"gdybym tylko potrafiła nie zbudzić cię, nie zniszczyć twej czystości. i tak niepostrzeżenie wślizgnąć się, by ukraść trochę ciepła. i poczuć smak i zapach skóry twej pod uszami, w zgięciu kolan. i poczuć tą cudowną jedność, gdy Twój wydech, a mój wdech" "Najlepiej było wtedy, kiedy kogoś miałam w sobie, gdy pachniało deszczem, gdy marzyłam wieczorem, gdy karmiłam gołębie chlebem karbidem, słuchałam muzyki, upijałam się winem..." " Ja przyklejam plaster z najczulszych słów " " Małe bywa wielkie w odpowiednim świetle " " By Cię dotykać deszczem staje się. Lubię deszczem być, mam nieskończenie wiele rąk i spływam, spływam po policzkach Twych tysiącem pocałunków zaklętych w małej krople " " Gryź,gryź, lecz najpierw sprawdź czy Twoje zęby zniosą to. Gryź, gryź, lecz nie dziw się, gdy zamiast łez usłyszysz śmiech " " Podróbka szczęścia z fabryki na Tajwanie " " Mam czyściutkie sumienie i bilet pewny do nieba bram "

Gość powaliło was
??

Gość moniur
\"bolała każda chwila, tortura.. gdzie zamiast kropel spadają chwile\" \"irytacja obok cierpienia stawała się dominującym uczuciem\" \"Nieistnienie jest ulgą, a to jest w zasięgu ręki. Jedynie Twoja slabość nie pozwala Ci przekroczyc wąskiej granicy między oddechem, gdy każda chwila boli, a ostatecznym oddechem ulgi\" \"To luksus nie czuć niczego, wobec istnienia, które sklada sie z chwil...\" Rzeka Podziemna \"You are my sweetest downfall I loved you first \" Regina Spektor - Samson \"Torturą jest uswiadomienie sobie ze nadzieja byla zludzeniem spragnionych zmyslow\" Inny Świat

Gość w-rotka
Nieważne, jak chcemy być postrzegani, nieważne, jaką na co dzień przywdziewamy maskę, co mówimy, do jakich wykrętów się uciekamy. Kochając się z kimś trudno oszukiwać, bo wtedy każdy otwiera się całkowicie, pokazuje, jaki jest w istocie. BRIDA Coelho

Gość Wittgenstein
Smierc nie jest wydarzeniem w naszym zyciu.

Gość janek radek s
dziekuje za milosc, za twoje kochanie za wszystko, co bylo, i co nas zastanie dziekuje za ciebie, ze chcialas sie zjawic w szukaniu tak trzeba, na los sie obrazic dziekuje za milosc, za szanse, kochanie gdyby cie nie bylo, nie byloby wcale ... dziekuje za milosc, z daleka, i bliska gdyby cie nie bylo znikneloby wszystko...

Gość blaaaaaaa
\"Chociaż raz warto umrzeć z miłości. Chociaż raz. A to choćby po to, żeby się później chwalić znajomym, że to bywa. Że to jest. ...Umrzeć. Leżeć w cmentarzu czyjejś szuflady obok innych nieboszczków listów i nieboszczek pamiątek i cierpieć... Cierpieć tak bosko i z takim patosem, jakby się było Toscą lub Witosem. ...I nie mieć już żadnych spraw i do nikogo złości. I tylko błagać Boga, by choć raz, choć jeszcze jeden raz umrzeć z miłości.\"

Gość fanatasmagoria
- Ja bym umarła, gdyby mojej mamie coś się stało. -Na to się nie umiera. Tylko... najpierw ogarnia cię gniew, potem, kiedy już się wyzłościsz, odczuwasz wielki ból, a najlepsze zaczyna się wtedy, gdy pewnego dnia przypominasz sobie coś, co powiedziała, albo zrobiła, i śmiejesz się, zamiast płakać \"Alibrandi szuka siebie\"

Gość fanatasmagoria
"ja bym gdzieś pobiegła. Kiedy jesteś czymś bardzo zajęty, nie masz czasu o niczym myśleć. No więc ja bym tak biegła, biegła i biegła, żeby nie myśleć" ;)

Gość meti
Nie spać, zwiedzać!( Chyba w filmie Stanisława Barei "Brunet wieczorową porą", tekst w momencie jak Kowalewski idzie do muzeum poprawiać jakieś papiery.)

Gość czarownica77
(...) stwórzmy Boga na własne podobieństwo,niech będzie mały i parszywy,a wtedy wszyscy w niego uwierzą...

Gość dfjasldfjkalsdjfasl
bądźmy realistami, żądajmy niemożliwego

Gość czarownica77
(...) Kiedy wspomnę pieszczotę twych rąk nie jestem już dziewczyną,która spokojnie czesze włosy,ustawia gliniane garnki na sosnowej półce.Bezradnie czuję jak płomienie twoich palców zapalają szyję,ramiona.Stoję tak czasem w środku dnia na białej ulicy i zakrywam ręką usta.Nie mogę przecież krzyczeć...

Gość czarownica77
(...) są ślady ptasich lotów w niebie i nic więcej;coś było,coś odeszło,pozostało coś... (...) dzisiaj jeszcze mieszczę się w twoim spojrzeniu wypełniam szczelnie zmęczone kulki widzenia wczoraj jeszcze nazywałam wszystko po imieniu białe - białe czarne - czarne tamta mgła ta miłość piórami ze złamanych rąk przekreśliłeś wszystko...

Gość czarownica77
(...) śmierć jedynie od śmierci uchroni miłości moc w tym,że jest śmiercią że przepełni głębię grobowca że schodząc w wieczność fal kochać nie przestaje... (...) nieprawda że dzieci są dziećmi że złoto się świeci że ludzie nie grzebią w śmietnikach że koty są jedzone przez szczury świat jest taki jak boli...

Gość czarownica77
(...) pomóż mi złapać wiatr pędzący pod baldachimem nieba pomóż mi zamknąć słońce w bezradnej dłoni mojej by płonęło ciepłem gdy przyjdą ciemności pomóż mi znaleźć drogę, która zaprowadzi mnie tam gdzie chcę zapal latarnię, oświeć nią drogowskaz bym bez strachu uczyniła krok w nieznane gdy wiatr upada dusza umiera a serce pompuje tylko krew wtedy przytul mnie nie mów nic tylko... bądź. (...) od dzisiaj jestem wolna od dzisiaj już cię nie kocham ...tylko muszę to jeszcze zapamiętać... (...) nawet gdy zgaśnie wszystko dłoni wyciągniętej nie cofnę nawet gdy serce kipieć będzie gniewem na dnie będzie tliła się miłość nawet... nie szukaj więc granicy przebaczenia nie chcę wiedzieć,czy ona istnieje... (...) jeśli myślisz,że bez ciebie nie mogę się obejść - to się mylisz,bo zawsze znajdzie się jakaś droga,zawsze znajdzie się jakieś wyjście.To,że moje ręce są przez ciebie związane,to,że zamykasz mi oczy i kneblujesz mi usta,to,że odwracasz się do mnie plecami to sprawia,że jeszcze bardziej - chcę walczyć o swoje życie...

Gość czarownica77
(...) podążając za ciepłem twych dłoni potykam się o spojrzenia.Ich dziwna moralność sprawia,że pełno w nas niedomówień.Gdy więc podstępnie poznaję twoją skórę,to utrwalam w sobie jej czułość,w oczekiwaniu na następną szansę...

Gość brilamarthiel
"To wódka? - słabym głosem zapytała Małgorzata. - Na litość boską, królowo - zachrypiał - czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus." :) "Włosi nie mają królowej, ani księżnej Diany. Nie mają krykieta. Nie mieli imperium przez 2500 lat. Ale nie zależy im na tym wszystkim, bo mają Ferrari." Jeremy Clarkson, Motoświat

,,Jeśli raz zaczniesz wątpić w samą siebie, przegrałaś. Zawsze trzeba zachować luz, kapujesz?\" - Ulrike Kuckero ,,Kłopotnik Pauli\"

Gość fruszka
"Każdy jest sam pośrodku ziemi, przebity słonecznym promieniem" Henryk Wamiek "Wyprzedaż duchów. Sudety, jakich nie znamy" "Była cudowna noc, taka noc, drogi czytelniku, jaka może być tylko wówczas, gdy jesteśmy młodzi. Niebo było takie gwiaździste, takie jasne, że spojrzawszy na nie, mimo woli trzeba było zapytać siebie: czy naprawdę pod takim niebiem mogą żyć różni zagniewani i niezadowoleni ludzie? To również młodzieńcze pytanie, drogi czytelniku, bardzo młodzieńcze, ale niech je Bóg jak najczęściej zsyła twojej duszy!.. (...) Wydało mi się nagle, że mnie samotnego wszyscy opuszczają i że wszyscy odwracają się ode mnie." Fiodor Dostojewski "O miłości" "Czujemy, że ta niewyczerpana fantazja w końcu się męczy, wyczerpuje dlatego, że przeciez dojrzewamy, wyrastamy ze swych dawnych ideałów, które rozsypują się w proch, w gruzy; a jeżeli nie ma innego życia, to trzeba je budować własnie z tych gruzów. A tymczasem dusza prosi o cos innego, czego innego pragnie! I nadaremnie marzyciel gmera jak w popiele w swych dawnych marzeniach, szukając choćby najmniejszej iskierki, żeby ją rozdmuchać, rozpalonym na nowo ogniem ogrzać wyziębłe serce, wskrzesić w nim znowu to wszystko, co było dawniej tak drogie, co wzruszało duszę, co rozgrzewało krew, co wyciskało łzy z oczu i tak rozkosznie oszukiwało!" Fiodor Dostojewski "O miłości"

Gość acquaintance19
,,Ludzie spotykaja sie z innymi tylko po to, aby zobaczyc jak bardzo roznia sie miedzy soba. Z tymi, ktorzy roznia sie od nich najbardziej, zostaja na dluzej. Jakby zycie chcialo pokazac im wszystko, co nie jest nimI ''

Gość blaaaaaaaaa
Na ludzką podłość i małość, na oschły Boży chłód. Na to, że nic się nie stało, a zdarzyć miał się cud. Na szary mysi strach, bliźniego drogi gest, ratunkiem miłość bywa. Jeżeli miłość jest, jeżeli jest możliwa. Agnieszka Osiecka

Gość Andziaa82
Białe ptaki O, być z tobą wraz, ukochana, białym ptakiem na morskiej kipieli! Męczy nas blask meteoru, co, nim zgaśnie, płomieniem strzelił. Płomień gwiazdy błękitnej zmierzchu, zawieszonej na nieba krawędzi, Budzi smutek w sercach, najmilsza, którego nic nie odpędzi. Znużenie śle lilia i róża, marzycielki rosą okryte. Ukochana, nie śnij o blasku gwiazdy barwionej błekitem Ni o plomieniu, którym spadający meteor strzelił. Chciałbym się stać wraz z tobą białym ptakiem na morskiej kipieli! Spokoju nie dają mi wyspy, rozliczne wybrzeża Danajów, Gdzie czas zapomniałby o nas, gdzie troski nie docierają. Tam, z dala od róży i lilii, płomień tknąć by się nie ośmielił, Ukochana, dwóch białych ptaków unoszonych na morskiej kipieli. /William Butler Yeats/ "Rób to, co do ciebie należy i nie zajmuj się innymi. Uwierz, że Bóg również przemawia do nich, a oni tak samo jak ty pragną odkryć sens życia" /P. Coelho "Brida"

Gość Moni eM.
do Lisa: wogóle wiekszość cytatów, które tu zamiesciłas strasznei mi się podobały:D:D:D ale nigdzie w necie nie mogę ich znalezc:( pozdrawiam:)

Gość Moni eM.
tzn nie moge znależć skąd one są. chętnie poczytałabym ksiązki, z których pochodzą :D:D:D:D

Gość Woskowe Słowa
"A jednak potrzeba mi twoich słów i trzeba twojej pamięci. Pamiętaj o mnie, dobrze? Może będę się mniej bała, może będę usypiała spokojniej..." Będziesz trzymała Go za rękę, Ale to ja pierwsza tuliłam Jego dłoń. Będziesz z Nim szła przez miasto, Ale ludzie będą moją postać pamiętać. Będziesz całowała Jego usta, Ale to ze mną przeżył swój pierwszy pocałunek. Będzie mu smutno, będziesz go pocieszać, ale On będzie pamiętał, jak ja to robiłam … Przedstawi Cię swojej rodzinie, Ale oni będą pamiętać moment, gdy mnie poznali. Zostaniesz u Niego na noc, ale oni będą widzieć, jakbym ja leżała. Będziesz całowała Jego ciało. Ale On wspomni, gdy ja to robiłam. Będziesz Go bardzo mocno kochać! Ale to ja pierwsza mu serce i dusze oddałam. Będziesz próbowała zrobić coś oryginalnego, ale to ja kiedyś się dla Niego pocięłam. Będzie patrzył w Twoje oczy, ale zauważy w nich mój kolor brązowy! Będzie czuł Twój zapach, ale podświadomie poczuje moje perfumy. Będziesz go przedstawiać swoim bliskim, Ale On nie będzie bał się, tak jak za pierwszym razem. Będziesz z Nim spędzać dużo czasu, ale jeszcze więcej ja z Nim spędzałam. Nie wymażesz mnie z Jego wspomnień. A gdy będzie kiedyś płakał, przybiegniesz do Niego, Ale on się odwróci, nie pytaj, dlaczego, Bo tam już będę ja... Sama dobrze wiesz, że o pierwszej miłości nikt nie zapomina. Nie smuć się, jestem tylko wspomnieniem…