Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja1980

nadżerka po raz kolejny

Polecane posty

Gość ja1980

Za kilka dni idę na wypalanie nadżerki, wiem że tematy takie były ale ja jakoś nie znalazłam konkretów. Czy któraś miała robione to pod narkozą? Jak tak to jak długo trzeba zostać w szpitalu? Czy jak sie goi to boli? Jakie jeszcze nie przyjemne rzeczy mogą mnie spotkać w trakcie gojenia i jak bardzo są one intensywne? Z góry dziekuje za pomoc :-)

Gość eeeeeeeeeeej
masz 26 lat tak? nie dawaj sobie wypalac!!! jest teraz mnostwo nowoczesniejszych metod, duzo mniej inwazyjnych, wypalanka to jest przestarzały sposob (swoja droga nie wiem czemu jeszcze TO sie stosuje). Idz do lekarza, moze innego, pogadaj, dowiedz sie, przeciez mozna farmakologicznie,laserem, wymrozic...Ja mialam wymrazana, jestem w twoim wieku (jesli 1980 to data ur;) ) pzdr

Gość blue_eyes
też jestem przeciwna wypalance... mimo że jestem od ciebie starsza-mam 28lat, to miałam złuszczanie kwasem... za zabieg w prywatnym gabinecie zapłaciłam 150zł i jestem naprawdę zadowolona, bo po nadżerce ani śladu... a tak w ogóle- lekarz nie wspominał, że po wypalance możesz mieć (nie musisz) problemy z ciążą? radzę- poczytaj sobie o sposobach leczenia nadżeki na poradni ginekologiczej kafeterii, znajdziesz tam wiele prawdziwych historii kobiet, które nadżekę mają lub miały... pozdrawiam i życzę właściwej decyzji, a przede wszystkim zdowia!

Gość ja1980
Mój ginekolog twierdzi że wypalanie będzie najlepsze, ale jeszcze jutro będę z nią rozmawiać. Ja też się boję że jest to metoda zbyt inwazyjna. Powiedziała że zrobi to pod narkozą żeby zrobić jak najlepiej i jak najdelikatniej. Nie jest to lekarz przypadkowy, chodzę do niej od 8 lat i od właściwie początku ta nadzerka tam była, ostatnio zaczeła sie powiększać i raz trafiła mi sie cyt. III st.

Gość anana
ja mialam zabieg krioterapii i moj ginekolog bardzo chwali ta metode, nie potrzeba zadnej narkozy, wszystko goi sie bez problemu. Z tego co wiem to wypalanie jest przestarzale, mojej mamie robili. I lekarz pytal jej wczesniej czy planuje miec wiecej dzieci bo po wypalaniu moga byc problemy z donoszeniem ciazy. Naprawde sa bezpieczniejsze metody, ja za zabieg nic nie placilam, pokrylo ubezpieczenie, ile kosztuje prywatnie nie wiem.

Gość ej ej ej
8 lat masz nadżerke i dopiero teraz lekarka chce Ci ja wypalać??? W głowie mi sie to nie miesci!!! Zmien lekarke: 1. Wypalanka to juz prehistoria - tylko ziaziu sobie zrobisz jesli jeszcze nie rodzilas. 2. 8 lat chodzilas z nadzerka??? przeciez nadzerka to chore komorki, po cholere tyle czasu nosila TO w sobie? przeciez z powodzeniem mogly sie te komoreczki przez te 8 lat przekształcić w nowotwór, porozprzestrzeniać się w głąb, że tak powiem, zaatakować macice i jajniki. Co za lekarz CIe prowadzi??? Zgroza - zmień go i najlepiej zapytaj sie czy szanowna Pani doktor gdyby miała nadżerkę to tez by z nią chodziła 8 lat ??? Pozdrawiam i nie daj sie wypalić. Ja sama mialam laser-trwało to ok 30 sek. później 2 tyg upławów-ale to normalne i po bólu, teraz wszystko jest oki.

Gość ja1980
Chyba zostałam źle zrozumiana - mam tzw. nadzerkę wrodzoną, przez dłuższy czas była na tyle mała że nie warto było z nia nic robić. Jestem pod stałą kontrolą i co 0,5 roku mam robioną cytologię. Widocznie dopiero teraz zaszła taka potrzeba (szczerze mówiac to rok temu). Znam tą kobietę na tyle że chyba mogę jej zaufać. Nie jest to jedyny lekarz z którym miałam kontakt. Jeden stwierdził że mam guzy na jajnikach (miałam 16lat), inny stwierdził że z nadżerką można poczekać do porodu (miałam 20lat). Jej ufam najbardziej. Dużo sie mówi o tym ze nie powinno się itp. czy są na to konkretne dowody, czy jest na forum ktoś kto był w takiej sytuacji i miał problemy później z ciążą?

Gość ja1980
Zresztą sama juz zgłupiałam z tym wszystkim

Gość Zoli
Hej! nie martw sie,ja wczoraj miałam wypalana nadżerke,przyznam ze troszke bolało,chociaż miałam znieczulenie miejscowe,jesli masz zaufanie do swojego ginekologa,zdecyduj sie na te metode,znam kobiety,które po wypaleniu nadżerki normalnie rodziły zdrowe dzieci i wiesz co ...lekarz musi ja umiejetnie wypalić ale najważniejsze jest leczenie ranki po wypalaniu,pozdrawiam i powodzenia

Gość wiesz co
wiesz co miałam problem całkiem niedawno...miałam miec wypalana nadzerke -poczytałam ze nie powinno sie itd. rozni lekasrze mieli rozne zdania.w koncu poszłam do lekarza z kliniki niepłodności on tez zalecił wypalanke!!!! powiedział ze rozne zdania sa na ten temat u nige w klinice jeszcze sie nie spotkał zeby kobieta miała problem z zajsciem w ciaze przez wypalanke...

Gość karolina lat 28
Cześc miałam nadżerkę -wypalana ,nawet 2 razy bo była duża i pani dr nie dokładnie to zrobiła, urodziłam dziecko,choć miałam duże problemy z utrzymaniem ciązy,kolejną ciaże poroniłam,a teraz znów mam nadżerkę.Fajnie co? I zaczynam się zastanawiać ,czy te mije problemy z ciażą nie były spowodowane wypalaniem....

Gość ....1978
3 LATA TEMU MIALAM WYPALANA NADZERKE ROK TEMU URODZILAM ZDROWEGO CHLOPCZYKA NIE MIALAM PROBLEMOW Z ZAJSCIEM W CIAZE ANI Z JEJ DONOSZENIEM WSZYSTKO PRZEBIEGALO KSIAZKOWO :-)

Gość gaja_83
hej.mam pytanie do dziewczyn ktore mialy wypalana nadżerke: czy po wypalance mialyscie moze krwawienie?? ja mialam przeprowadzany zabieg 3 tygodnie temu i od ok 1,5 krwawie .nie jest to moze cos wielkiego,choc lekarz prowadzacy powiedzial ze jezeli to sie utrzyma to trzeba bedzie zabieg powtorzyc.bede wdzieczna za opis powypalankowych objawow.patki :)

Gość 30 lat - po wypalance
miałam niedawno wypalaną nadżerkę ...ufff! dziękuję za opinie, które mówią, że wcale nie musi być żadnych problemów z zajściem i donoszeniem ciąży.... jeszcze nie rodziłam, lekarz pytał mnie o to ze dwa razy a jednak i tak zlecił wypalankę. Upławy póki co mam wodniste, lekarz uprzedził, że plamienia moga też być...

Gość Krata
miałam wypalaną nadżerkę - całkiem niedawno w pierwszym tygodniu upławy były wodniste i umiarkowane, wkładki załatwiały sprawę ....w drugim tygodniu objawy się nasiliły i bez podpaski ani rusz - nie nadążyłam wkładek wymieniać!!! ok 10-11 dnia po zabiegu pojawiły się plamienia (gin mówił, że moga się pojawić) za 2 dni idę na wizytę kontrolną gaja_83 > a jak Ty się masz po tym zabiegu? wszystko już oki?

Mnie lekarz wypalal w ubiegly czwartek. Teraz co drugi dzien biore globylke Polseptolu na noc. Poki co uplawy sa dosc spore ale mam nadzieje ze sie to szybko zmieni :) Robilam ten zabieg prywatnie bo w w publicznym osrodku aparat byl zepsuty... Czy tylko wymrazanie pokrywa ubezpieczenie?

Gość Krata
ja miałam wypalankę w prywatnej klinice a koszty pokrywa NFZ ja nie zapłaciłam ani złotówki mnie lekarz nic nie kazał brać, żadnych globulek, jestem 2 tyg po zabiegu i za 2 dni mam wizytę kontrolną - może wtedy coś mi przepisze mój gin

Gość Krata
byłam na wizycie kontorlnej ....szyjka jest w trakcie gojenia, czystość pochwy wyszła 3 :( - nie wiecie czy to normalne? Przepisałam mi 6 globulek sterovag i kazał brać co drugi dzień 6 to nie za mało???? następna wizyta za miesiąc, równo 6 tyg po zabiegu no i mam krwawienie a na okres jeszcze za wcześnie :O

Witam Ja miałam nadżerke wymrażaną półtora roku temu, wiem ze ok 1,5-2 tyg miałam upławy, ale to normalne, zadnych tabletek potem, wszystko sie świetnie wygoiło, po nadzerce ani sladu, mój gin mói ze to najlepsza metoda bo po wypalance nadżerka częśto wraca, acha a teraz jestem w 5 miesiacu ciaży, w którą zaszłam bardzo szybko, nadżerki nie ma do dziś i szyjka czysta, polecam i nie daj sobie nic wypalać !!!!!!!!!

Gość Krata
nie daj wypalać??? jak już po zabiegu??? baaaaaaardzo śmieszne :(

Gość byłam już tu
jak długo po wypalaniu utrzymują się upłąwy??/ jestem po zabiegu prawie 6 tyg. po niedzieli udaję się do gina na kontrol.... tymczasem cały czas mam upławy ....teraz juz niezbyt obfite ....takie żółte :( i od czasu do czasu odczuwam swędzenie :O Czy też tak miałyście po wypalaniu?? czy może u mnie nie goi się jak należy??

Gość Basia86
mam 21 lat i tez nadzerke:(Boje sie isc na zabieg, nietylko dlatego ze moze bolec, ale chodze prywatnie do babki i nie mam pojecia ile to bedzie kosztowac!Moze wiecie ile kosztuje wypalanka,wymrazanie?Dajcie znac,prosze!!!

Gość byłam już tu
miałam zabieg na NFZ nie płaciłam nic

Gość Basia86
dzieki, a ktos moze wie ile kosztuje prywatnie?

a ja mialam wypalana nadzerke, mimo ze nie rodzilam, podobno urzadzenie bylo nowoczesne i nie zostawia blizn ktore moga popekac przy porodzie, lekarz nie polecal mi wymrazania bo podobnoo nadzerka moze po tym wrocic (bo zamraza sie plytko) a jak sie wypali to juz wystarczajaco gleboko ( lekarz wypala tak gleboko na ile to potrzeba-sam ocenia- w roznych miejscach moze byc roznie). zabieg mial byc jak uklucie komara i momo ze bol mial taki charakter, to byl bardziej bolesny.... goraco mi sie zrobilo i juz myslalam ze to sie niegdy nie skonczy.......... ale juz wszystko jest zagojone i lekarz powiedzial ze zostala mi blizna jak malenka kreseczka.nadzerke mialam wypalana LASEREM, potem nic nie bralam, goilo mi sie bez problemow i bardzo szybkoco do krwawienia- po okolo tygodniu odkleja sie strupek i krwawienie w tym czasie jest bardzo normalne wiec nie ma sie co martwic :)pozdrawiam

Gość buuuuuuuuuuuuuuuuuuu
a czy któraś z Was po wypalaniu nadżerki, i po okresie gojenia miała od razu stan zapalny??? czy było wszystko cacy?

Gość Weronika000
Miałam jakieś 3 dni temu wypalaną nadżerkę i po zabiegu ciągle czuję ból w dole brzucha nie mocny ale mimo wszystko boli czy też tak miałyście ???

Gość funnnnyyy
Nadzerka czescci pochwowej macicy Erosio Uteri Partis Vaginali We wszystkich wypadkach wiekszych zaburzen w narzadach kobiecych gruntowne badanie powinien orzeprowadzaç lekarz ginekolog, aby moznna bylo ukierunkowaç leczenie. Nadzerke likwiduje sie w przeciàgu 15 dni mascià propolisowà, prawidlowo spreparowanà. Ilosç tej masci o objetosci dojrzalej czeresni wlozyç przed spaniem gleboko do pochwy i zabezpieczyç watà przed wyciekiem na zewnàtrz. Na drugi dzien zrobiç irygacj´ i znowu w¸o˝yç maÊç - i tak post´powaç a˝ do skutku. W braku maÊci propolisowej mo˝na jà zastàpiç tamponami nasyconymi Azulanem (wyciàgiem z rumianku º. Wieczorem najpierw zrobiç irygacj´ pochwy, po czym za¸o˝yç tampon, a rano go wyjàç. Takà praktyk´ prowadziç przez oko¸o 15 dni. Sk¸ad mieszanki zió¸ do irygacji jest nast´pujàcy: 1. Kwiat krwawnika – Flos Millefolii 66 2. Kwiat nagietnika – Flos Calendulae 3. K¸àcze Pi´ciornika – Rhiz. Tormentillae 4. Kora d´bu – Cort.Quercus 5. Zile szanty – Hb. Marrubii Wziàç 4 ¸y˝ki powy˝szej mieszanki na litr wody. Stosowaç irygacj´ w pierwszym tygodniu codziennie, w drugim i trzecim co drugi dzieƒ.

Gość bolii bardzo po zabiegu
ja miałam robiona wypalankę tydzień temu od tamtego czasu biorę co rugi dzień na noc takie tabletki gynofemidazol. ogólnie zabieg bardzo mnie bolał ale pewnie dlatego ze ginekolog powiedział ze nadżerka jest bardzo duża... od dnia zabiegu strasznie mnie boli w podbrzuszu i kręgosłup czuję się tak jak bym cały czas miała takie skurcze które mam [podczas miesiączki...taki skurcz mnie trzyma i aż chodzić nie mogę w nocy nie wiem jak pac na który bok się położyć nie mogę sobie znaleźć miejsca dziewczyny pomóżcie...?? co mam robić ??

Gość bolii bardzo po zabiegu
odpowiedz do Weronika000 Ja tak mam boli mnie strasznie... a ty już coś z tym zrobiłas? bo ja nie wiem czy to jest normalne czy może powinnam sioe zgłosić do lekarza ?