Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość googoo

Gdzie rodzić na Śląsku????

Polecane posty

Gość googoo

Który ze szpitali wg Was jest godny polecenia na Śląsku??? Poradźcie

Gość polecam szpital w Knurowie

Gość gośc na chwilę
ja tez słyszałam że Knurów jest OK

a czy ktoras z Was rodzila moze w Zabrzu?? od jakiegos czasu bezskutecznie probuje zdobyc informacje na temat warunkow tam panujacych... moze Wy mi pomozecie?? z gory dziekuje :) i pozdrawiam :)

Moja żona zdecydowała se na poród w Blachowni. Zdecydowaliśmy się jednak na Blachownię, kategorycznie odrzucając Częstochowę. Szpital w Blachowni nie jest duży. Poniżej link z informacjami \"Rodzić po ludzku\". Jednak spotkaliśmy się tam z BARDZO ŻYCZLIWYM przyjęciem. Pielęgniarki i położne są bardzo miłe. Szpital nie jest bogaty. Sala rodzinna trochę mnie przeraziła. Jak dla mnie nie jest miła, mojej żonie się spodobała. Jednak ogromna tu serdeczność i życzliwość. Termin na 10 maja więc zobaczymy :) A tutaj informacje o szpitalu: http://www.rodzicpoludzku.pl/szpitale/slaskie/slaskie_blachownia.htm

Ja też będę rodzić w Zabrzu. Jak urodzę, to powiem Ci, jak było, bo póki co, to korzystam z informacji zamieszczonych o tym szpitalu na stronie Fundacji Rodzić po ludzku. Nie są zresztą takie złe (te opinie)

Gość googoo
Moja kuzynka rodziła w zabrzu - podobno jest super.Bardzo miła atmosfera bardzo miły personel. Była zadowolona.A czy ktoś coś słyszał o Tychach??Pozdrawiam

Gość googoo
Moja kuzynka rodziła w zabrzu - podobno jest super.Bardzo miła atmosfera bardzo miły personel. Była zadowolona.A czy ktoś coś słyszał o Tychach??Pozdrawiam

Gość googoo

Gość googoo

Gość googoo

Gość googoo

Gość googoo

Gość googoo

Ja słyszałam, ja!! Moja przyjaciółka rodziła w Tychach. A mieszka w Mysłowicach, więc miała daleko. Twierdzi, że warto było. Super wyposażona porodówka (ponoć), świetne warunki, dobra opieka. Jako jeden z nielicznych szpitali - o ile nie jedyny na Śląsku - ma możliwość porodu w wodzie (pełny poród do wody). Tylko trzeba się odpowiednio wcześniej zapisać.

Do \" Arkadia\" O który szpital w Zabrzu ci chodzi, o klinike na Traugutta, czy o szpital miejski na Janika? Bo jeżeli chodzi o klinikę na Traugutta to kuzynka urodziła tam 3 tygodnie temu, i z tego co mówiła to wynikało że jest zadowolona, maja dobry sprzęt i dobrych lekarzy, ale pokoje są 4- osobowe, łóżka stare, w ogóle stary rozlatujacy sie budynek(porównała go do wczesnego PRL-u) przy porodzie rutynowo oksytocyna, golenie, lewatywa i nacinanie krocza, sama tez miała nacinane krocze pomimo tego że dzidzia wcale nie urodziła sie zbyt duża, bo ponizej 3 kg, jest system rooming in, czyli łóżeczko dziecka przy mamie, opieka po porodzie taka sobie, odwiedzin na sali nie ma, tylko w świetlicy. Ale jest czysto i sterylnie. Proponuję ta klinikę dla ciąż zagrożonych, a ona właśnie taką miała. Natomiast gdy ciąża przebiega prawidłowo, to lepsze warunki pobytowe sa chyba w Knurowie i Pyskowicach.

dzieki dziewczyny :)) yola13!! baaardzo baaaardzo baaaardzo ci dziekuje :) za wszystkie informacje ktorych mi udzielilas :) moja sytuacja wyglada nastepujaco : mieszkam w zorach , ale chodze do lekarza ktory z tego co slyszalam kieruje swoje pacjentki wlasnie do Zabrza ( na Traugutta ) ... no i tu jest problem , bo zupelnie nie potrafie zdobyc obiektywnych opinni na tej kliniki ... od czasu do czasu obija mi sie cos o uszy ... ze calkiem fajnie etc. ale nic po za tym!! zadnych konkretow!! dopiero od ciebie dowiedzialam sie wiecej :) jestes cudowna :) wysciskalabym cie gdybym mogla :) aaaa!! obilo mi sie o uszy , ze maja przeniesc siedzibe gdzie indziej... w jakies bardziej godziwe warunki... wiesz moze cos o tym ?? elfia mamo!! zycze pomyslnego i szybkiego rozwiazania :) no i z niecierpliwoscia czekam na twoja relacje :) a tak a propos , to jak sie nazywa twoj lekarz ( ja chodze do Czuby ) moze mamy tego samego prowadzacego?? i moglybysmy wymienic sie spostrzezeniami na jego temat?? pozdrawiam serdecznie :)) do nastepnego...

Gość tyndzia
3 miesiące temu urodziłam córeczkę w klinice na Traugutta w Zabrzu. Położne były naprawdę profesjonalne. Mam porównanie z kliniką w Ligocie. Życzliwe i uprzejme. Urodziłam bez nacinania w bardzo przyjaznej atmosferze. To co dla mnie było cudowne i zaskakujace to fakt że dziecko położone na brzuchu po narodzianach leżało bez mierzenia i kąpania 2 godziny aby powoli oswajało się ze światem. To było cudowne. Położne na oddziele noworodkowym bardzo nastawione na troskliwa opiekę nad dzidziusiem i naturalne karmienie. Pomagają wszystkim mamom które mają kłopoty z laktacją. Lekarze bardzo profesjonalni. Sala porodowa bez żadnych 'cudów' za to pomocny personel , który chce pomóc a nie czekać bezczynnie na poród który trwa godzinami. A budynek jest własnością klasztoru, ktry upomnial się o zwrot i szpital będzie przeniesiony. Sale 4 osobowe z łazienkami. Jeśli jest mało porodów zdarza się 1-2 osoby na sali. Mnie zależało na profesjonalnych lekarzach i nie zawiodłam się. Mogę polecić. Najlepiej jednak rodzić nie całkiem anonimowo :) Mogę polecić lekarza.

Gość googoo
Moje znajome polecają bardzo Szpital Kolejowy na Ligocie. Bardzo miła atmosfera, super położne itd - wypowiadają się w samych suprelatywach.

tyndzia jestes wielka :)) przede wszystkim gratuluje córeczki :)) i dziekuje bardzo za tak szczegolowy opis :)) moj porod sie zbliza wielkimi krokami , wiec wszystkie informacje sa naprawde na wage zlota :)) a wiesz moze kiedy planowane jest przeniesienie?? ja mam termin na sierpien i nie chcialabym zeby sie okazalo , ze maja w tym czasie przeprowadzke :)) a co do twojego ostatniego zdania to chetnie poznam szczegoly , jesli tylko zechcesz cos blizej naswietlic :)) z gory dziekuje i pozdrawiam :)) to moj e-mail : arkadia9@op.pl

Gość Izabela74
Ja też polecam klinike na Traugutta. A co do ich przeprowadzki to spokojnie to potrwa jeszcze dosyć długo, bo narazie remontują budynek na ul. Wyciska gdzie wszystko ma zostać przeniesione, a jak znam reali to pewnie w połowie remontu braknie pieniędzy. Więc spokojnie ja mam termin na lipiec będę rodzić w klinice i jestem spokojna POZDRAWIAM

Gość agacia.b
Witam mam pytanie co do szpitala w pyskowicach . czy jest tam mozliwy porod w wodzie i jak tak to ile platny i wogle co otym myslicie?? z gory dziekuje

Gość Króliczynka666
Witajcie, a czy ktoś może się wypowiedzieć o jakimś szpitalu w pobliży Sosnowca, Dąbrowy Górniczej?

ja rodziłam na Trauguta zresztą tam też się urodzilam. Ponoć jest po jakimś remoncie. Ja biję pokłony w pas, w 20 minut o 5 nad ranem zebrali 11 osobowy zespół do odebrania bliźniaków. Bardzo miłe pielęgniarki.

Gość perełka_13
Ja sie zdecydowałam na poród w katowicach na Raciborskiej. podobno kilka lat do tyłu nie cieszył sie dobra opinią ale teraz nastąpił obrót o 180st. położne są bardzo miłe i pomocne znajoma dała sobie rade bez szkoły rodzenia,mało tego nie miała zielonego pojęcia o dzieciach a położne tak dobrze ja przygotowały że teraz mi udziela cennych rad,lekarze też sa fachowi,niektórych poznałam jak leżałam tam na ginekologi i nie mam zastrzeżeń,jeżeli chodzi o higiene to też sie bardzo dużo zmieniło,wyremontowano,świeże,czyste,kolorowe sale łazienka w każdej,pokoje 3 osobowe.jeżeli ktoś ma odmienne zdanie na temat tego szpitala to piszcie.pozdrawiam

witam kobietki polecam goraco szpital kolejowy w Ligocie jest super mam juz porownanie bylam traktowana jak ksiezniczka odradzam swietochlowice bylo strasznie.