Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chopcyk20

Czy regulon w większych ilosciach dziala jak postinor?

Polecane posty

Gość chopcyk20

Sprawa wyglada tak: Kochalismy sie z dziewczyna z soboty na niedziele. W tym momencie mija czterdziesta, któraś godzina po stosunku :( Kochaliśmy sie bez gumki ani środków anty. Skonczylem w niej :( Jedyna pociecha jest to ze miala okres. Jak sie okazało (douczyłem się kur.. po czasie ;/ ) to pocieszenie nie jest za duże. Kobieta może zajść w ciążę w czasie okresu. Wiem, że można mnie (nas) teraz łajać ostro bo zachowanie było wybitnie nieodpowiedzialne ;((( Ale do tematu: Pare dni temu dziewczyna wykupiła regulon. Miala zaczac brac ale doszlismy do wniosku ze lepiej bedzie jak zacznie brac dopiero od wakacji. Powodów było kilka ale to nie jest teraz istotne. Ma go pod ręką. Wyczytałem na tym forum wypowiedź autorstwa "mama2", że 4 tabletki Regulonu działają jak Postinor. Mam duże wątpliwości co do tego, ale chcę jednak zapytać i ewentualnie spróbować. Poza tym Regulon jest dwuskładnikowy (P8 i Rg) więc w jakiej kombinacji ewentualnie przyjąć te 4 tabletki? Ostatnie pytanie: czy przyjmowanie hormonów wpływa na wyniki testów ciążowych? Pozdrawiam i z na prawdę proszę o odpowiedzi na pytania, a nie rozwodzenie się "co z Was za gówniarze". W razie czego zjebią nas starzy i to tak, że Wasze krytyki będą błogą lekturą do poduszki ;-/// a jeśli będziemy mieli szczęście to stres do następnego miesiąca będzie wspaniałą nauczką!

Gość Niech
idzie do lekarza po Postinor, będzie pewniej!!!!

Gość chopcyk20
Nawet jeśli jutro pójdzie i wezmie ten postinor to juz będą ze 2,5 doby od stosunku. Czyli właściwie bez sensu. Dzisiaj i tak już jest bardzo późno :( Dlatego postinor odpada.

Gość chopcyk20
Tabletka zawiera 0,03 mg etinyloestradiolu, 015 mg dezogestrelu oraz substancje pomocnicze.

Gość chopcyk20
Hmm.. już wzięła 4 regulony. Nie wiem czy bezpiecznie byłoby przyładować jeszcze postinorem. Poza tym dziewczyna jest teraz sama dobre pare km ode mnie:( Zaczely sie kola i kartkowki i musielismy wrócić na swoje uczelnie. Nie mogę jej w żaden sposób wesprzec :( Zostaja smsy ale ona jest mna zawiedziona czuje sie pokrzywdzona i nie chce juz mnie sluchac :( Niby głupie ale uzasadnione. Idę się chyba pomodlić. Słaby to środek antykoncepcyjny - wskaźnik Pearla by zwariował :P ale po kilkugodzinnej walce z jej żalem (do mnie) potrzebuję wzmocnić psychę. Dzieki za odpowiedzi Trzymajcie się i kciuki za nas!

Gość orangutan
Z tą metodą to chodzi o levonogastrel. Bo Postinor składa sie z samego levonogetrelu. Nie wiem czy ten regulon zadziała.