Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olka27

planowanie ciązy

Polecane posty

Gość gość
To prawda. Takie suplementy sa najlepsze. Ja polecam ManForte. Mój mąż przyjmował kiedy staraliśmy sie o dziecko.

Gość passiowa
A co powiecie o Erektonie... To tak zeby ten czas wykorzystać na maxa :) Na pewno starania będą owocniejsze.

Gość gość
No pewnie że starania będą owocniejsze. Erekton w sam raz pozytywnie nastroi mężczyznę do przedłużania gatunku :-) A tak swoją drogą, to bardzo dobry suplement na problemy z potencją.

Gość opiekkanakaczka
Ile powinna Waszym zdaniem trwac taka kuracja ? Czy wiecej niż 3mc ?

Gość gość
To ja Wam coś powiem. Jeżeli chodzi o toxo, powinnyście badac sie przed zajsciem w ciaze. Ja sama mam 5 kotow wychodzacych, psa. Większosc przypadkow zachorowania na toxo nie bierze sie od obcowania z psami, kotami czy zwierzetami w ogole. Jak juz to od odchodów, ale ktora z nas zbiera kocie kupy w kuwecie gołymi rękami? O wiele wieksze szanse na zarazenie choroba mamy po kontakcie z surowym miesem, karmieniem surowym miesem w/w zwierzat, a takze od grzebania w ziemi, np. w ogrodku, przy przesadzaniu kwiatów itp. Wiadomo, ze nie kazda z nas tak dokladnie planuje ciaze, sa kobiety ktore zaliczaja wpadki i kompletnie nie sa przygotowane na ciaze, i dopiero wtedy zaczynaja wszystkie badania, gdy zobacza przypadkiem na tescie 2 kreski. ich dzieci rodza sie zdrowe i nic im nie dolega. Jeżeli chodzi o kwas foliowy, to jasne, ze lepiej zaczac brac go wczesniej, najlepiej ok. 3 miesiace przed planowanym zajsciem..bo to w pierwszych tygodniach rozwoku plodu spelnia on najwazniejsza role. Poleca się nie dopuszczac kotow na blat kuchenny, a takze nie karmienie zwierzat surowym miesem. Ja przy moich zwierzetach, psa mam od 4 lat, koty od 4 i krocej, niestety nie nabylam przeciwcial. To dla mnie niestety oznacza badania na toxo co okolo 2 miesiace. Licze, ze bedzie dobrze. Wam również tego zycze :) Nie bagatelizuje toxo, ale nie pozbywajcie sie od razu swoich ukochanych zwierztek. Jesli szczepicie, odrobaczacie koty, na pewno to pomoze Wam sie uchronic. Jeśli badania Wam wykaza brak toxo, zabierzcie koty do swojego weta i popytajcie o wskazówki. A mężusie niech sprzataja kuwety. :)

Gość gość
Mój lekarz (nie wiem czy konował) powtarzał nieraz, gdy pytałam, że żadnych badań wcześniej nie robi się - dopiero w ciąży. Wiedział, że nie chorowałam na różyczkę i np. mam w domu kota. Faktycznie, gdy zaszłam w ciążę badaliśmy wszystko. Ogólnie poszło ok. Dodam, że kiedyś inny lekarz także powiedziała mi, że badania zrobimy, gdy zajdę w ciążę... Komercyjna opieka medyczna w Warszawie.

Gość gość
Dziewczyny bardzo latwo stracić ciążę przez nieprawidłowy poziom TSH badajcie tarczyce. To jest ważne badanie. Źle pracująca tarczyca utrudnia zajscie w ciążę jak i donoszenie. "pilnujcie" swoich lekarzy na tym tle to wazne. Ja pierwsza ciążę straciłam przez problemy z ttarczyca. lekarz wogóle nie sprawdził hormonów tarczycy a to powinno być standardowe badanie przed jak i w ciąży. Pozdrawiam

Gość gość
Mój mąz tez zaczą dbać o siebie. Teraz przyjmuje ManForte. Naprawde polecam, bo nasi mezowie tez powinni sie wzmacniac.

Gość Misia1992Poznań
Witam mam pytanie kochałam się z chłopakiem w dzień owulacji doszło do wytrysku.Miesiączkę powinnam dostać 17.01 spóźniła mi się o 2dni i trwała tylko 3 była bardziej skąpa i jasnoczerwona towarzyszą mi bóle brzucha i zawroty głowy temp w pochwie 36,8 czy możliwe ze jestem w ciąży ?

Gość gość
Mój teraz przyjmuje zdrowe witaminy- Manforte. I w sumie nawet sie sprawdzaja wiec niczego innego nie potrzebujemy.

Gość gość
To dobrze, bo juz straciłam nadzieje ze coś w ogole jest w stanie pomóc mojemu męzowi, ale okazuje sie ze tak. Na pewno zakupie ;)

Gość gość
Ja teraz własnie namówiłam męża do przyjmowania wspomnianego tutaj erekton. Postanowiłam ze skoro ja przyjmuje kwas foliowy to on również musi zadbać o siebie.

Gość gość
Jelsi chodzi o suplementy o których piszecie na pewno ja mogę dodac kolejny, ale zdecydowanie najskuteczniejszy ze wszystkich które przyjmował mój mąż- to Erekton. Bogactwo skladników.

Gość czapkaaa
A ten kwas foliowy to jest dostepny w aptece? Bo erekton moj facet też bierze od jakiegos czasu a ja równiez chcialabym cos brac, byle naturalnego :)

Gość draniu
Ja tam stosuje erekton na co dzien, to naturalny suplement, nie widze przeszkód by go nie brać, skoro działa :)

Gość frodos
czy ktos ma doswiadczenia z suplementami diety? Np. erekton? Mam na myśli ten , bo slyszalem ze skuteczny a zastanawiam sie nad zakupem

Gość gość
Mam pytanie dotyczące Manforte. Przez jaki okres czasu trzeba go drodzy Panowie ? Szukam dla siebie czegoś co zadziała.

Gość gość
Erekton działa... ??? Boże co za natretna reklama, robienie z ludzi ciemnogrodu...

Gość gość
Ja mam dzidziusia z in vitro, wiec troszke to wszystko inaczej wtgladalo, co nie zmienia faktu, ze sowje dziecko baaaaardzo kocham. Bardzo w przygotowaniach do zabiegu pomogła mi ksiazka in vitro wazne rozmowy na trudny temat.

Gość MisiaPysia29
Mój mąż nie zażywał żądnych suplementów jak staraliśmy się o dziecko.Skupiłam się bardziej na sobie i co do suplementów dla Pań to brałam Ferti Lady z kwasem foliowym.Udało Nam się po miesiącu starań i teraz oczekujemy kiedy ta Nasza kruszynka w końcu się pojawi :)

Gość KajaG27
Przy planowaniu ciąży oraz w jej trakcie to przede wszytkim badania i trzeba pilnować diety. Warto też zażywać preparaty z kwasem foliowym. Osobiście stosuje Folcium Acidum, ma bardzo dobry skład i niską cenę, dlatego go polecam ;)

Tutaj znajdziesz wszystkie niezbędne informację dla przyszłych rodziców :) byc-rodzicem.pl

Gość monia15
Witam. W lutym mialam lyzeczkowanie poronilam w 7tygodniu serduszko nie zabilo. Odczekalam 3cykle staram sie drugi miesiac od wczoraj mam metaliczny posmak w buzi a dzis doszly bole podbrzusza. Moze to nie na temat ale prosze pomozcie nie chce sie nakrecac specjalnie

Gość monia15
Witam. W lutym mialam lyzeczkowanie poronilam w 7tygodniu serduszko nie zabilo. Odczekalam 3cykle staram sie drugi miesiac od wczoraj mam metaliczny posmak w buzi a dzis doszly bole podbrzusza. Moze to nie na temat ale prosze pomozcie nie chce sie nakrecac specjalnie

Hej dziewczyny, oprócz kwasu foliowego biorę też K2,czy Wy też?

Gość gość madzia
em111- ja się przeniosłam na forum wczoraj założone przez uleczka 90 planujemy ciaze a to jest planowanie ciąży - em111 jeżeli masz ochote dołączaj tam jest weiecej dziewczyn ,ja tez dzs tam się zaloguje wczoraj tylko czytałam wpisy dziewczyn