Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawa jak diabli

Adwanced Cream 30 AHA Czy ktoś używał tego kremu?

Polecane posty

Gość golaaa
Ja używałam, kupiłam właśnie w bio -medzie, polecam, solidna firma i szybko działają. Kremik fajny, dosyć szybko pozbyłam się dzięki niemu przebarwień po trądziku, świetnie wygładza cerę i zmniejsza blizny potrądzikowe. Starczył mi na 2 miesiące, a smarowałam twarz i plecy, więc trochę tego szło. Nie polecam jednak na lato i wiosne, po kwasach pod żadnym pozorem nie można się pokazywać na słońcu, nie wspominając o opalaniu, oraz solarium. ja kurację robiłam w zimie i chyba najlepiej wtedy stosowac ten krem, pozdrawiam

Gość Ciekawa jak Diabli
Dzieki za odpowiedz. Powiedz mi jeszcze jesli mozesz czy skora po nim byla mocno podrazniona i mocno sie luszczyla? Mialas tylko ten krem czy jeszcze cos z tej serii do peelingu domowego?

Gość upppppppppppppp

Gość nieznosnie
czyli musze sie jeszcze meczyc z tymi paskudztwami na cerze cale wakacje z kawałkiem???:(

Gość golaaa
Skóra na plecach była dosyć mocno podrażniona, twarz poradziła sobie z tym dużo lepiej, ale pewnie dlatego że z twarzą nie miałam większego problemu i nakładałam go mniej i rzadziej niż na plecy. Plecy za to były całe czerwone i zrobił się zgrubiały, łuszczący naskórek, pomimo że wcześniej przygotowywałam plecy smarując się acne dermem, to są troszkę słabsze kwasy i warto zacząć od tego, żeby przygotować skórę , bo przeżyje szok po tym 30%. Potem jak już wszystko się złuszczyło i zagoiło to była ładniutka, gładka , świerza skóra, zaróżowiona i bez przebarwień i blizn.

Gość iga22
ja osobiście nie stosowałam tego kremu, choc był czas, że bardzo chciałam go kupić. Powstrzymał mnie jednak przed zakupem skład tego kremu. Nawet nie wiem czy Ty golaaa nie ppodałaś mi składu (na moją) prśbę na topiku kampania antytrądzikowa. Z analizy składu wyszło mi, że pewne jego składniki mogą zaostrzać (pogarszać) stan skóry trądzikowej, więc zrezygnowałam. Nie wiem czy dobrze czy źle, ale odkąd czasu kiedy kupiłam kosmetyki(Protea), które były b.b.b.b.b.b drogie a których składniki jak się później okazało wpływały na pogorszenie cery zawsze sprawdzam skład zanim wydam kolejną fortunę. Nie próbuję nikogo zniechęcić. Ale może warto się zastanowić zanim pod wpływem impulsu wyda się ogromną kasę na coś co pogorszy stan skóry. Na tej stronce http://www.luskiewnik.gower.pl/PRYSZCZE2002.htm można szukać składu.

Gość iga22
ja osobiście nie stosowałam tego kremu, choc był czas, że bardzo chciałam go kupić. Powstrzymał mnie jednak przed zakupem skład tego kremu. Nawet nie wiem czy Ty golaaa nie ppodałaś mi składu (na moją) prśbę na topiku kampania antytrądzikowa. Z analizy składu wyszło mi, że pewne jego składniki mogą zaostrzać (pogarszać) stan skóry trądzikowej, więc zrezygnowałam. Nie wiem czy dobrze czy źle, ale odkąd czasu kiedy kupiłam kosmetyki(Protea), które były b.b.b.b.b.b drogie a których składniki jak się później okazało wpływały na pogorszenie cery zawsze sprawdzam skład zanim wydam kolejną fortunę. Nie próbuję nikogo zniechęcić. Ale może warto się zastanowić zanim pod wpływem impulsu wyda się ogromną kasę na coś co pogorszy stan skóry. Na tej stronce http://www.luskiewnik.gower.pl/PRYSZCZE2002.htm można szukać szkodliwych dla cery trądzikowej składników. No ale pamiętajmy, że komus jednak ten krem pomógł (golaaa gratuluję!!!).

Gość golaaa
iga 22 -----> jasne, że masz rację, i to fatycznie ja podałam ci skład tego kremu:) ja jednak stosowałam advanced na przebarwienia, jak już pozbyłam się trądziku i warto jest dodać tą informację, nie mam zielonego pojęcia jak zachowałaby się skóra z wykwitami trądzikowymi, ale chyba nawet nie odważyłabym się go zastosować na taką, bo to naprawdę silny krem, nawet zdrowa skóra dotknięta nim jest bardzo podrażniona. Wszystko też zależy od pochodzenia trądziku, ja miałam trądzik androgenny, niewielki wpływ na powstawanie trądziku mają kosmetyki, a ogromny raczej hormony, więc u mnie to raczej wahnięcia hormonalne spowodują nasilenie tradziku, niż specyfiki kosmetyczne.Najlepiej jest upewnić się jaki rodzaj trądziku się ma, kłania się wizyta u dermatologa. Pozdrawiam

Gość mrowetszka
Golaa, a normalnie nakładałaś go i zostawiałaś na całą noc? Ile razy w tygodniu? Mozna następnego dnia iść do pracy? I czy faktycznie zmniejsza i spłyca blizny - dziurki???? Proszę, odpowiedz, bardzo mi zależy:(

Gość do golaaa
Ja o to samo chcialam zapytac ,kiedy mialas juz widoczne efekty stosowania kremiku i jak czesto go nakladalas? czy potem sie to zmywa z twarzy czy zostawiac na noc? Czy jesli zostawiasz to jakims kremikiem smarowalas sie na ten?

Gość mrówetszka
prosimy o odpowiedzź i czy można te 30 procent kwasu faktycznie zostawić bezpiecznie na całą noc?

ja kupilam ten kremik chyba jesienia.na poczatku jak glupia stosowalam codziennie na noc i po kilku dniach skora luszczyla sie jak u weza.nie bylam w stanie tego niczym zatuszowac,praktycznie nie moglam sie malowac bo podklad lub puder osadzaly sie na zadziorkach.jednak efekt godny poswiecienia.szczerze mowiac wiedzialam ze skora sie bedzie tak luszczyc bo juz kiedys przeprowadzalam kuracje kwasami u kosmetyczki.podsumowujac-kremik mam do dzis (malo go zuzywam jakos) i aktualnie stosuje sobie go raz w tygodniu na noc.efektem jest swietlista cera,zero przebarwien i jakichkolwiek blizn.ale tak jak napisalam wczesniej-przez jakis tydzien na poczatku zluszczylam sie kompletnie a teraz tylko podtrzymuje ten efekt.... nie wiem co radzic.mysle ze teraz (w maju) kiedy slonce juz tak pieknie swieci zluszczenie kwasami calej skory mogloby byc niebezpieczne.ja wtedy-jesienia-stosowalam sun blocki a i tak skora troche sie od slabego slonca zarumienila...

Gość mrówetszka
Rademenea, lejesz miód w moje serce. Podrąże jeszcze temat: czy pisząc blizny, masz na myśli także dziurki - spłycają się , choć zmiejszają? Moim probleme są właśnie jedynie małe dziureczki po młodzieńczym wyciskaniu, niestety są to maleńkie ubytki w skórze - stąd moja nadzieja co do tego kremu.

Gość golaaa
Sorki ze tak późno odpowiadam, ale nie miałam dostępu do netu.Więc tak: nakładałam go na noc, ale co drugi dzień początkowo, jak się skóra bardziej przyzwyczaiła to codziennie.Nakładałm taką troszke grubszą warstewkę, nie wcierałam jak zwykły krem np nawilżający, zwłaszcza ze advanced ma konsystencję maści. Rano miałam zaschniętą warstwę, ściągniętą, na buzi i plecach i to zmywałam tonikiem i nakładałam krem nawilżający, a często też maseczkę intensywnie nawilżającą z soraji,z serii kolagen i elastyna, w zastępstwie kremu, ponieważ nie trzeba jej zmywać jak niektórych maseczek. Skóra łuszczyła mi się bardzo, a właściwie to w niektórych wrażliwszych miejscach wyglądała jak poparzona,ale to na plecach - kark, więc się nie przejmowałam - zima i nosiłam golfy, buzia była mniej wrażliwa wbrew pozorom, ponieważ wcześniej wytrenowałam ją kilkumiesięczną terapia przeciwtrądzikową;) Ja miałam niewiele blizn - dziurek ( jakieś 2-3), głównie na twarzy, i faktycznie się zmniejszyły. Miałam za to sporo blizn wklęsłych na plecach(takie dołki)i one zniknęły wszystkie, tak samo blizny wypukłe (jak te po szczepionce na ramieniu np, tylko mniejsze) i te też znacznie zanikły, pozostały ślady nieliczne po tych największych, ale już znacznie mniejsze, no i oczywiście pozbyłam się wszystkich przebarwień z całej twarzy i pleców. Dodam że po miesiącu kuracji zrobiłam sobie 2 tygodnie przerwy, żeby skóra mogła sobie troszkę odpocząć i zregenerować, a nie cały czas paprać, a potem wróciłam z powrotem do smarowania. Mi równiez zostało troszkę tego kremu do dziś i stosuję go raz na miesiąc jako maseczkę intensywnie złuszczającą na twarz, fantastyczny efekt, ale piecze po nałożeniu wściekle. Pozdrawiam

Gość mam tak jak mrowetszka
male dziurki w skorze ( ubytki) po wyciskaniu :( czy ten kremik dobrze radzi sobie z splyceniu tych dziurek? Bo juz nie wiem czy minimalnie je splycil czy znacznie? napiszcie prosze ,jak z tym problemem sobie radzi kremik? czy widac znaczna roznice po miesiecznym stosowaniu? No i jak z rozszerzonymi porami jest po stosowaniu ? Czy sie splycaja???? dziewczyny napiszcie dokladniej :(

kurcze-mysle ze to tak trudno porownac na forum ;) (blizny mniejsze i wieksze).mnie poznikaly dziurki po tradziku i po wiatrowce.ogolnie bardzo wyrownal sie koloryt skory przez co kazda najwieksza nawet blizna stala sie duzo mniej widoczna.na dzis stan mojej skory jest idealny tak jak pisalam wyzej.nie wiem czy moge jeszcze jakos pomoc-ale na pewno z czystym sumieniem moge ten krem polecic.

Gość mrówetszka
Zamówiłam, raz kozie śmierć:-) Jak to nie pomoże - to już nie wiem co zrobię na te dziury:-( Nie są głębokie, raczej płytkie i nie jest ich dużo ale są, ja je widzę i pod makijażem też je widzę:-( Marzy mi się spacer bez podkładu w pełnym słońcu...

Gość mrówetszka
I jeszcze jedno: jak smarowałam z 1,5 miesiąca twarz Glyco A - to to chyba wystarczające przygotowanie do użycia Adwanced? Czy jeszcze trochę posmarować ( robię to dwa razy dziennie i minimalnie piecze przez pierwsze 30 sekund)??? Dzięki za odpowiedzi i za cierpliwość;)

Gość pimpoos
Dziewczyny a mozna sobie ten krem kupic tak bez zalecen lekarza czy to trzeba najpeiwr z dermatologiem skonsultowac? Pytalyscie lekarza czy takie stezenie kwasu moze byc w domu kladzione na twarz?

Gość Ciekawa jak diabli
Ja tez zamowilam ten krem, dzisiaj... Raz sie zyje...:)

Gość Ciekawa jak diabli
Golaa jakbys jeszcze mogla napisac jak dlugo stosowalas ten krem? Tzn po jakim czasie zauwazylas juz zadowalajace efekty? Czy jak sie tym posmaruje to moge normalnie wyjsc z domu nie straszac ludzi ?! ;) Pozdrawiam !

Gość mrówetszka
Ciekawa, a smarowałaś się ostatnio jakimiś kwasami? Bo ja Glyco A prawie 2 miesiące ale totalnej poprawy nie ma, niestety, chociaż może coś niewielkiego zauważyłam:)

Gość ciekawa jak diabli
Wiesz ja juz sie smarowalam mnostwem rzeczy, mam twarz tak zahartowana ze chyba wszytsko zniesie ;). Zobaczymy jak to wszytsko bedzie wygladalo. Licze ze w koncu cos mi tak naprawde pomoze .

Gość mrówetszka
Ciekawa, ja tak samo, już się imam wszystkiego:) Zobaczymy, co będzie, jak dostarczą ów cudowny produkt:)

Gość nikita84
Sama bym chetnie zamowila ten krem mam obawy jednak bo teeraz zimna robilam sobie u kosmetyczki kwasy na poprawienie kolorytu skory i zmniejszenie porow niestety zabiegi poszly nie tak jak mialy porobily mi sie wypryski ktore mialy zniknac niestety nie zniknely owszem stan zapalny tak ale zostaly mi slady jak potem sie okazalo o czym nie poinformowala mnie kosmetyczka ze przeciwwskazaniami sa bliznowce ktore ja niestety mam... i tak wlsnie juz duzo wczesniej chcialam sobie kupic ten krem ale nie wiem czy mozna go nakladac miejscowo czy osobom ktore zaczely go uzywac wyskakiwaly jakies syfki?? Wlasciwie to mysle o jego zakupie tylko sie jeszcze waham napiszcie mi czy mozna go stososowac miejscowo bo boje sie ze np zostana mi dziury jak nie bede klasc go na cala twarz

Gość kachna.
dziewczyny błagam nie rezygnujcie tylko z tego topiku i opisujcie jak posuwaja sie efekty!!! tez zastanawiam sie nad tym kremem ale szczerze mowiac boje sie... wyprobowalam juz tyle specyfikow, zabiegow, wydalam juz tyle kasy i nadal jest kiepsko. piszcie jak na Was działa.

Gość Ciekawa jak diabli
Napisali do mnie ze krem bede miala w srode. Bede dawala znac jak to hmm cudo dziala :). O ile okaze sie cudem ;)

Gość mrówetszka
Kachna, a możesz napisać, jakie to były zabiegi ( w skrócie) i ich ( spodziewane i rzeczywiste) efekty? Moim problemem jak pisałam są wyłącznie dziurki po trądziku, nie mam ani przebarwien ani pryszczy ani nic;) ( już nie wiem czy to po wyciskaniu czy kosmetyczka tak mnie zalatwiła, faktem jest, że są:(). Kwasy a stężeniu do 12 procent nie pomagają, może trooooooooooooochę ale naprawdę trochę troszeczkę, bardzo niewiele:( Zabiegom żadnym się nie poddawałam - bo mi powiedziano,że te lekkie kwasy u kosmetyczki są za słabe a dermabrazji się nie odważę - już wolę mieć to co mam:( Mikrodermabrazja z tego co wiem na takie zmiany nie jest zbyt skuteczna, a jeśli już to trzeba było by wziąc tych zabiegów bardzo dużo = kasa = niepewny efekt= rozczarowanie:) Jedyna nadzieja w silniejszych kwasach, tak sobie myślę:( I peelingach kwasowych - jak ten krem poskutkuje to zamówię jeszcze te peelingi z biomedu z kwasiorami 20 procent i 30 procent ( czy tam 25 procent) , może w końcu uda się wypędzić albo chociaz znacznie spłycić paskudztwo tak,żebym tylko ja to widziała:) Pozdrawiam AdwancedFanki:)

Gość majacanadzieje
Dziołchy z nieba mi spadacie!!!!!!!!!!!!!!!!! Rademenea, blagam napisz, slady po wiatrowce Ci zeszly, w tobie moja nadzieja, blagam napisz, duze mialas dziurki, przeszlam ospe w wieku 20 lat - koszmar koszmar, mam z 7 dziur na polikach, na szczescie nie bardzo glebokie ale troche duze jak male groszki, blagam, napisz naprawde ci zeszly? jedna dziure mam na czole - jak groch ale plytka na szczescie, prosze cie rademenea, napisz po jakim czasie ci zeszly i czy byly raczej plytkie ( niewidoczne pod makijazem ) czy glebsze ( widoczne nawet pod makijazem) przyjmijmy takie rozroznienie:):( Cepan i Kontratubex nic nie pomugl nic:( Kupie tan krem zaraz tylko prosze napiszcie jak to z wiatrowka i z tym kreme jest, czy schodza czy juz mi tylko operacja plastycznma zostaje, buu:(:(:(