Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawa jak diabli

Adwanced Cream 30 AHA Czy ktoś używał tego kremu?

Polecane posty

Gość mrówetszkaa
Hej:) Ciekawa - ja już też się nie łuszczę, zaczęłam nakładać Adwanced dwa razy dziennie ( tak jak zalecają na opakowaniu oryginalnym po angielsku). Zamówiłam Saliderm, Ciekawa - czy po nim widać choćby minimalną poprawę? W sumie smarujemy się dopiero 2 tygodnie więc nie oczekuję pupci niemowlaka ale widzę,że nie zrobię sobie krzywdy smarując dwa razy plus Saliderm ( tu: zobaczę jak przybędzie) bo Adwanced nie podrażnia mnie wcale. Pamiętajmy o tych 6 miesiącach!:) Mille - jesteś kosmetyczką, myslisz,że smarowanie się tymi kremami będzie prowadzić do widocznych rezultatów sw spłyceniu dziurek? Czy potrzebne będą radykalne zabiegi?Napisz coś z doświadczenia - klientki widzą poprawę o zabiegach glikolowym kwasem, czy jak to jest:):) Mille - Saliderm zamówiłam ze strony internetowej www.DomZdrowia.pl , koszt z przesyłką około 12 złotych, więc żaden koszt:) Myslisz,że kwas salicylowy też pomoże? Napisz coś na ten temat, proszę:) Piszcie dziewczyny co u Was:)

Gość gosiulka
hej dziewczyny!! Ja advanced mam juz w domu jeszcze nie uzylam bo musi mi zejsc samoopalacz ktorym sie wysmarowalam hheeh... jak powiedzialyscie ze krem anthelios 60 jest dobry to ciezar spadl mi z serca bo chcialam kuracje przelozyc na jesien ale w takim przypadku nie bedzie to chyba konieczne wogole mma do was pytanie czy wyskoczyly wam jakies pryszczyki po aadvanced bo ja sie tylko tego boje ze mnie obsypie.... pozdrawiam :):):)

Gość mille
owszem..po czasie "dziurki" stana sie mniejsze.po wszystkich zabiegach bardzo zluszczajacych skora staje sie jasniejsza, lepiej napieta.niestety...nigdy nie bedziesz miala pupci niemowlaczka.zabiegi kwasami splycaja nawet zmarszczki ale...kiedy my z nimi walczymy, ze wzgledu chocby srodowisko, sposob odzywiania itp ciagle powstaja nowe "mankamenty". jednakze dbajac o skore opozniamy starzenie sie skory i poprawiamy to co juz mamy.zeby miec pupe niemowlaka to juz trzeba innych zabiegow ktore wykonuje sie na glebszych warstwach naskorka. ale to moze tylko lekarz poprzez dermabrazje lub zabieg laserowy. sa to koszta ogromne, zabiegi bardzo bolesne i dluga rekonwalesencja juz po.ale glowa do gory! mysle ze po pewnym czasie zobaczysz efekty. ja ciagle czekam na ten krem, bede mogla powiedziec wiecej jak juz wyprobuje.

Gość upupp
up

Gość mrówetszzka
Hej:) Mille - dzięki za odpowiedź. Gosiulka - nie miałam żadnego wysypu pryszczy, wręcz przeciwnie, wszystko się wygładziło i rozjaśniło. Ciekawa - napisz coś o Salidermie, jak tam idzie, jak w moim ostatnim poście:) Nakładam krem dwa razy dziennie i teraz to jest szczypanie, pieczenie, małe spuchnięcie, teraz się na pewno wszystko złuszczy. Na razie do ukrycia pod makijażem ale w weekend na sto procent będę paskudna:):):) Nadal czekam na dostawę Salidermu. I bardzo jestem ciekawa jak zadziała:) Pozdrawiam:)

Gość Ciekawa jak diabli
Hej! Mrowetszka, powiedz mi jak smarujesz 2 razy dziennie to mozesz normalnie wyjsc z domu? Ten krem ma taka konsystencje ze jakos sobie nie wyobrazam zeby klasc na niego jakis makijaz?! Moze jednak tak nie jest, oswiec mnie prosze :). Chyba ze nakladasz trzymasz iles czasu i potem zmywasz co? Tylko nie nakladaj Salidermu na Adwanced bo naprawde moze Ci za bardzo przypalic, a nie chcialabym zeby cos Ci sie narobilo na twarzy, bo to w koncu ja Wam o nim napisalam. Po prostu na jeden wieczor zrezygnuj z Adwenced i posmaruj tamtym, ale moze najpierw punktowo, bo o jest naprawde mocny. Saliderm na pewno na dzien sie nie nadaje. Ja dzisiaj bede wlasnie Saliderm na noc nakladac. Jakos wiecie nie widze specjalnej roznicy poki co...Chociaz skorka jest gladziutka w dotyku, ale z wygladu nic sie raczej nie zmienilo. Zadne wypryszczenie u mnie nie wystapilo, wrecz przeciwnie od czasu gdy go stosuje pojawil mi sie dokladnie 3 malenkie krostki ktore blyskawicznie zniknely. Piszcie Dziewczyny, piszcie :D 🖐️

Gość mrówetszzka
Ciekawa, dzięki za odpowiedź:) Jasne,że nie nałożę jednego na drugie - to już chyba byłoby za dużo:) Robię tak: albo nakładam Adwanced cieniusieńką wartwą ale baaaaaardzo cieniusieńką i niestety już się nie maluję - ewentualnie sam puder ( efekt kremu matującego powstaje jak się go tak cieniutko nałoży ale naprawdę bardzo maleńko, jak zaschnie - nie widać tej białej powłoczki), albo jak wracam koło 15 - walę grubą warstwę, zmywam około 21 i nakładam ponownie na noc, a w weekend - cały dzień od rana grubą warstwę nałoże i na noc tak samo. Efekt: zgrubiała skóra która się na pewno złuszczy. Na razie mam taką zasuszoną zgrubiałą zmarszczoną skórę ale widać to przy bardzo bliskim kontakcie z lustrem:):):)Aha i miejscami wczoraj była spuchnięta lekko ( trochę jak oparzenie). Ten Saliderm to sobie zapodam punktowo na noc oczywiście, bo jak mówisz,że takie plamy się robią to wypróbuję go na małej powierzchni, zobaczymy co będzie. Nie mogę się doczekać porządnego złuszczenia, bo chociaż wiem,że kwas działa też w głebi skóry ( właściwie te najważniejsze procesy tam zachodzą:):):), to jednak jak się człowiek nie złuszczy, nie ma placków, płatków, zadziorów, to mu się wydaje,że nic się nie dzieje:):):)

Gość mrówetszzka
Ciekawa, dzięki za odpowiedź:) Jasne,że nie nałożę jednego na drugie - to już chyba byłoby za dużo:) Robię tak: albo nakładam Adwanced cieniusieńką wartwą ale baaaaaardzo cieniusieńką i niestety już się nie maluję - ewentualnie sam puder ( efekt kremu matującego powstaje jak się go tak cieniutko nałoży ale naprawdę bardzo maleńko, jak zaschnie - nie widać tej białej powłoczki), albo jak wracam koło 15 - walę grubą warstwę, zmywam około 21 i nakładam ponownie na noc, a w weekend - cały dzień od rana grubą warstwę nałoże i na noc tak samo. Efekt: zgrubiała skóra która się na pewno złuszczy. Na razie mam taką zasuszoną zgrubiałą zmarszczoną skórę ale widać to przy bardzo bliskim kontakcie z lustrem:):):)Aha i miejscami wczoraj była spuchnięta lekko ( trochę jak oparzenie). Ten Saliderm to sobie zapodam punktowo na noc oczywiście, bo jak mówisz,że takie plamy się robią to wypróbuję go na małej powierzchni, zobaczymy co będzie. Nie mogę się doczekać porządnego złuszczenia, bo chociaż wiem,że kwas działa też w głebi skóry ( właściwie te najważniejsze procesy tam zachodzą:):):), to jednak jak się człowiek nie złuszczy, nie ma placków, płatków, zadziorów, to mu się wydaje,że nic się nie dzieje:):):)

Gość mrówetszzka

Gość gosiulka
ja sie troche boje bo narazie chce dac na czolo a tam mam troche zaskornikow dzsisaij sie obudzilam i troche ich bylo wiec chcialam dzisiaj juz advanced nalozyc bo samoopalacz mi juz sie zmyl bardziej mu w tym pomoglam :) ale sproboje bo raz sie zyje jak mi cos wyjdzie to nie bede go uzywac a tak na marginesie ja nie dostalam zadnych proboek od firmy

Gość Ciekawa jak diabli
🖐️ I jak tam? Mrowetszka lyszczysz sie mocno? Ja odrobine ... Dzisiaj bede nakladac Saliderm, bo ostatnio mialam sporo wyjsc i nie chcialam ludzi straszyc ;) . Odezwijcie sie Dziewczyny :).

Gość gosiulka
hej!! nie bylo mnie kilka dni ale zrobilam to i nalozylam kremik 2 dni temu super nic nie pieklo no moze troszke postanowilam go nakladac co 3 dni przez 1 tydzien a potem juz bede co 2 no i codziennie jezei zajdzie taka potrzeba powiem tak zauwazyla lekkie rozjasnienie przebarwien po syfkach chyba ze sama sobie to wmowilam :) ale tak na powaznie wydaje mi sie ze cos sie ruszylo czyli znaczy ze jest ok wczoraj mi wyskoczyl jeden syfek ale dzisiaj juz go nie mam wiec moze dzisiaj znow naloze kremik troszke sie boje po przygodzie z kwasami u kosmetyczki no ale to byly w konu bardzo wysokie stezenia wiec te moze mi nie zaszkodzi :)

Gość mrówetszkaa
Hej:) Najpierw pytanie ( dla chętnych): które z ponizszycvh zdjęć zakwalifikowałybyście jako podobne do swoich dziurek: 1. http://www.crutchfielddermatology.com/images/acneScars/001a.jpg 2. http://www.lakewoodlaser.com/images/smooth_acne_before.JPG 3. http://www.infoplasticsurgery.com/images/thermage_photos/Thermage%20(acne%20scars%20Before).jpg 4.http://www.dermagenesis.com.my/severe-scars2.jpg Bo ja mniej więcej zdjęcie nr 1 tylko trochę mniejsze i nie na policzkach:) Mille czy to są głębokie blizny na 1 zdjęciu czy płytkie???? Mam Saliderm. Zapiekł przy nałożeniu nieco. Złuszczam się teraz tak lekko strupiasto, sucha brązowa strupiasta skóra w kilku miejscach. Ale żeby porządnie - to niestety na razie nie. Ciekawa, jak się posmaruję dziś Salidermem to paskudna będę już jutra czy za kilka dni?:):):) Jak on szybko działa? Pozdrawiam

Gość mrówetszkaa
W trzecim linku wycinamy wszystko po Thermage Photos/.

Gość Ciekawa jak diabli
Hmm, jesli chodzi o moje blizny to cos pomiedzy 1 a 2, mam trzy dosc glebokie blizny takie jak na tych zdjeciach, reszta plytsza - tak mi sie przynamniej wydaje :0. Ja wczoraj posmarowalam sie salidermem. Teraz skora w tych miejscach jest lekko zaczerwieniona, najgorzej jest tak na 3-4 dzien bo jest przysuszona i jak sie nalozy jakis podklad to dosc mocno to widac. Ale nie jest to jakas tragedia, ale te miejsca beda suche i takie brazowo-czerwone i jak Ci juz ta skora zejdzie to tez beda lekko czerwonawe przez kilka dni, jednak to da sie juz ukryc pod makijazem. Przynajmniej tak jest u mnie :). Ja nakladam dosc duzo Salidermu, po nalozeniu powinien Ci sie zrobic taki bialawy, bo normalnie jest bezbarwny, ale jak sie zbieli to znaczy ze przypiekl co nieco ;). Daj znac jak go wyprobujesz ;). Acha i ja zrezygnowalam na razie z nawilzania, bo to faktycznie moze troche zmniejszac zluszczanie.

Gość mrówetszkaaa
Ciekawa, a Salidermem smaruje się raz i czeka na złuszczanie i dopiero po złuszczeniu na nowo, czy powinnam go nakładać codziennie czy w odstępach ileśdniowych czy jak? Jak myślisz?

Gość Ciekawa jak diabli
Nakladasz raz i czekasz az zejdzie skora. Ja tak robie, bo mogloby Cie za mocno przypalic. Nie przejmuj sie jesli np. na drugi dzien od posmarowania nie zauwazysz jakiegos przysuszenia itp, to sie pojawi nawet po kilku dniach. Ja zauwazylam, ze jak sie posmaruje Salidermem to teraz gdy nie stosuje nawilzaczy tylko Adwenced to skora schodzi po 4-5 dniach gdy nawilzalam to trwalo to znacznie dluzej nawet ponad tydzien. Moze Ci naprawde mocno szczypac, mnie nawet troche wczoraj spuchla skora, jak nalozylam Saliderm, ale rano bylo juz ok, teraz mam tylko czerwone plamy.

Gość mille
czesc dziewczyny o kurcze, te wasze dziurki na zdjeiach to niezle blizny! nie chce was martwic, skora sie z pewnoscia poprawi ale...blizen nie zlikwidujecie kremem. trudno jest mi ocenic to pierwsze zdjecie ale poradzilabym w tym wypadkuwizyte u dermatologa i glebsze, ewentualnie chemiczne peelingi. ale tylko jesli nie macie aktywnego tradziku.w tym koszalinskim bio.med jest cennik i opisy niektorych zabiegow ktore beda z pewnoscia bardziej skuteczne. poszukajcie dermatologa estetycznego, pewnie cos poradzi. hm...trocha szkoda pieniedzy na kremy, niestety...lepiej zaoszczedzic na jakis "wiekszy" zabieg, ktory i tak bedzie trzeba powtarzac.przykro mi...

ja mam o wiele mniejsze blizny, mam takie male dizurki, ale typowe dziurki jakby cienutką igiełką zrobione, nie mam takich duzych, mam dwa wgłębienia, ale one są duuuuuuzo płytsze, troche sie teraz pocieszyłam, ze jednak moje blizny nie są az takie złe, heh, a czy ten krem pozwoli mi na zlikwidowanie moich blizn ? ja sie najpierw przymierzam do glyco A, bo ma mniejsze stęzenie, ale todopiero na jesien, bo teraz sie boje pozdrawiam !

Gość gosiulka
ok nalozylam kremik dziwne ale tym razem mnie nie piecze tylko swedzi.. wogole nastepnego dnia tez mnie skora troche swedziala w miejscu gdzie krem nalozylam ale po 2 dniach bylo ok Co do tych zdjec to moje dziurki sa o wiele plytsze nie ma porownania gdyby nie to ze sa czerwone to chyba nawet nie bylo by ich tak widac ale smaruje je perla inkow i sie rozjasniaja bardzo powoli ale zawsze cos narazie smaruje czolo bo tam mam sporo przebarwienn po wyciskaniu dlatego tez obcielam sobie grzywke ktora mnie pobrzydza nie chce jej miec ale nie maluje sie pudrem wiec inaczej niz grzywka tego nie moglam zakryc licze na to ze przebarwienia i zaskorniki szybko znikna po advanced !!

Gość mille
hej ja wlasnie dzis dostalam ten krem(heh...3 tygodnie..poczta polska...) to ze swedzi czy piecze jest normalna reakcja. te "dziurki jakby robione igielka" to chyba rozszerzone pory. tu na pewno bedzie efekt!z bliznami tez, ale nie taki jak "pupcia niemowlaka"ide sie wysmarowac, zobaczymy co bedzie....a... nie trzeba smarowac grubej warstwy, lepiej czesciej:)

mille bedziesz stosowac ten krem teraz, w lecie ? ja sie boje po glyco a sięgnąc choc ma mniejsze stężenie 12 %, poczekam do jesieni jednak, tyle czekalam to poczekam jeszce, rzeczywiscie to moga byc rozszerzone pory, bo są w okolicach nosa, ale na czole ??? czasem sie zdazy tak ze po strupku malenkim zdrapie sie i mi sie takie dziurki zrobily, ale bardzomalutkie jak przejade ręką to tak troche czuc, mi chodzi o wygładzenie tego, teraz nie wiem czy na czole tez moga byc rozszerzone pory ?????? heh ja myslslam ze to blizny,ale poniekąd to są chyba blizny takie po malutkich strupkach, mamnadzieje ze na jesien glyco a pozwoli mi je spłycic, pozdrawiam !

Gość uuuj
Na blizny typu dziurki igiełką - to nie wiem czy ten krem podziała, to tak zwane ice pick scars, które zwykle są bardzo głębokie choć bardzo maleńkie. Na tego typu dziurki stosuje się wypełniacze w postaci Restylanu, Aquamidu czasem. Laser Ergo też pomaga. To najgorsze blizny do usunięcia. A blizny na zdjęciach - są płytkie, chociaż szerokie. Na takie blizny kremy i peelingi działają, także dziewczyny nie traćcie nadziei.

Gość mille
no wlasnie...ciezko jest ocenic kto jakie ma blizny, i czy duze pory.dlatego najlepiej isc na konsultacje do sprawdzonekj kosmetyczki lub dermatologa. i nie przesadzac z zabiegami "na wlasna reke" moze to sie zle skonczyc. poza tym zabiegi zluszczajace kremami, maskami itp. o wysokim stezeniu kwasow to dluga procedura. dlatego radzilam juz wczesniej zeby zrobic sobie zdjecie przed i w trakcie. no i uzbroic sie w cierpliwosc. slysze czesto ze ktos sie meczy ze szczypaniem, swedzeniem, zluszczaniem i ....zero efektu.widzialam duzo mlodych dziewczyn z bliznami po tradziku i same nie moga dostrzec roznicy i sie poddaja. wiec raz jeszcze...cierpliwosci. ja bede stosowac ten krem przez dwa tygodnie, rano i wieczorem.(kurcze szczypie jak diabli)..)ale ja nie wychodze z domu w tym czasie , a jesli nawet to z czapka i filtrami 100, a na to puder ze specjalnym faktorem 50. tu gdzie mieszkam pogoda jest do d.... wiec bede probowac. wam raczej radze poczekac do jesieni.

Gość waleczna
Mille piszesz że dziewczyny się poddają i radzisz cierpliwość. Ja już dziewczyną nie jestem. Czytam wasze wypowiedzi i trzymam mocno palce za powodzenie. Moja historia z bliznami jest taka: zostały po trądziku. Może takie jak na zdjęciu nr. jeden tylko inaczej są rozmieszczone. Taka buzia to straszny problem dla dziewczyny- zawsze czułam wzrok rozmówcy wbity w moją buzię i wydawało mi się że liczy mi każdą zmianę na twarzy. Zaczełam walczyć chociaż moja pani doktor szczerze mnie uprzedzała że tej bitwy nie wygram. Zczełam od peelingów. Najpierw esy peel. Sporo kasy wydałam bo to są 4 zabiegi co 10 dni- każdy po 250 zł. Efekt -nie wart tych pieniędzy. Potem było 10 zabiegów mikrodermabrazji które skutecznie oczyściły mi portfel. Następnie seria glyco peel -70% - efekt tylko dla mnie zauważalny. Wiadomo każda dziewczyna kobieta w takiej sytuacji ma w oczch miarkę o wartościach laserowych. Nie poddawałam się- cała jesień i zima krem glyco- A. Moja walka trwa już 3 lata. Blizny są płytsze i co z tego skoro ciągle je widać. Dla mnie to żadna różnica- płytsze, głębsze ech- jednym słowem SĄ CIĄGLE. Ostatnia wizyta mnie załamała-- pani doktor powiedziała że dermabrazji też jeden zabieg nie wystarczy tylko trzeba kilka. Chyba mi życia nie wystarczy na tą walkę. Moja wypowidz na tym topiku oznacza- CIĄGLE WALCZĘ!!!

heh, :( to teraz sie załamałam, ze moje blizny jednak są takie straszne :(, najgorsze do usunięcia, a ja wlasnie mam takie :(, mało widoczne malenkie dziurki ale są i jednak pozostaną... :(

Gość Ciekawa jak diabli
Ja duzo czytam o likwidacji blizn, niestety my tu w Polsce zbyt z technika posunieci nie jestesmy... Podobno jedna z lepszych metod w usuwaniu blizn jest nakladanie PUNKTOWO wysokostezonego kwasu TCA ( 50-100%), takie zestawy ( bo jest w nim rowniez specjalny sprzet do nakladania) sa latwo dostepne za granica, mozna bez problemu kupic na stronach internetowych badz zagranicznym ebay'u. Ja sie na to szykuje, koszty nie sa wcale takie kosmiczne, jedynie koszty przesylki sa dosc drogie. Ale jest mnostwo zdjec ktore naprawde ktore daja wielka nadzieje. Ja aktualnie mam przypalona skore Salidermem i czekam az zejdzie. Acha jeszcze mialam Wam napisac... Otoz na stronie bio-medu jest dostepna rowniez maska z 25% kwasem, ale ona ma znacznie nizsze PH ( pisalam do nich, bo na stronie nie jest to napisane) 2,37 czyli znacznie mocniej by dzialala! Co myslicie o tym? Mille? Ja tez mam troche takich malutkich blizenek, jak po igle, i na to wlasnie podobno najlepszy jest ten kwas tca. Jesli znacie dobrze angielski, to wpiszcie sobie w google TCA CROSS.

Gość Ciekawa jak Diabli
Acha Mille a co sadzisz o peelingach ziolowych? Green Peel, Jadwiga, Neoderma?