Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Raven01

Jak sądzicie - prosze o pomoc???!!!

Polecane posty

Gość Raven01

A co powiecie o takiej sytuacji... Wraz z narzeczoną czekamy na jej okres już blisko miesiąc (miesiąc spóźnienia! choc zawsze było o u niej bardzo nierególarny)... Monika (tak ma na imie) zrobiła już w sumie 5 (!!!) testów i wszystkie negatywne (brak ciązy), ... odczówa też ból piersi (są powiększone) jak przy okresie, sporadyczne bóle plecków, a mimo to... okresu jak nie było tak nie ma... Póki co wstrzymujemy się jeszcze przed robieniem dokładniejszych badań... 5 testów robionych w przeciągu około 2 tygodni i każdy z wynikiem negatywnym! Czy w takim razie możemy być spokojni...

Gość Raven
No tak, ale MIESIĄC spóźnienia to chyba ciut długo prawda... czasami czekanie to trwało nawet do 2 tygodni, ale miesiąc - nigdy! Atmosfera jest dość napięta (stresująca), a te 5 testów strasznie nam w tym namieszało... Ponadto - uprawiając seks zawsze pamiętaliśmy o zabezpieczeniu (prezerwatywy)... Odnośnie lekarza - jak dokładnie będą wyglądać te badania... Badanie krwi?

Gość Raven
czym w takim razie tłumaczyć ten MIESIĄC (!!!) opóźnienia... a czas ciągle płynie i nic :-/

Gość w odpowiedzi na Twe pytania
cześć fakt miesiąc to długo ale skoro robiliście 5 testów to w ciąży Twoja Monika nie powinna być; spóżniający się okres może być wynikiem stresu, zmianą klimatu, dietą; może Twoja narzeczona się nadmiernie odchudza? ja nie miałam kiedyś okresu przez miesiące, okazało się, że miałam torbiel jajnika (pod wpływem stresu); okazało się to dopiero podczas wizyty u ginekologa i po badaniu USG; polecam wizytę u ginekologa powodzenia :)

cześć fakt miesiąc to długo ale skoro robiliście 5 testów to w ciąży Twoja Monika nie powinna być; spóżniający się okres może być wynikiem stresu, zmianą klimatu, dietą; może Twoja narzeczona się nadmiernie odchudza? ja nie miałam kiedyś okresu przez 4 miesiące, okazało się, że miałam torbiel jajnika (pod wpływem stresu); okazało się to dopiero podczas wizyty u ginekologa i po badaniu USG; polecam wizytę u ginekologa powodzenia :)

Gość szalona krówka
zróbcie badanie krwi - jest pewniejsze od zwykłych testów...jesli wyjdzie negatywne (brak ciąży) idzcie do lekarza niech da lek na wywołanie okresu. te badania krwi robi sie odpłatnie bez skierowania (koszt ok 20 zł o ile dobrze pamietam), wyniki chyba po 2 godzinach. powodzenia, dajc znac jak poszło

Gość szalona krówka
zróbcie badanie krwi - jest pewniejsze od zwykłych testów...jesli wyjdzie negatywne (brak ciąży) idzcie do lekarza niech da lek na wywołanie okresu. te badania krwi robi sie odpłatnie bez skierowania (koszt ok 20 zł o ile dobrze pamietam), wyniki chyba po 2 godzinach. powodzenia, dajc znac jak poszło

Gość szalona krówka

fakt badania laboratoryjne są bardziej precyzyjne niż testy ale test testem a aby wykluczyć jakieś nawet niegroźne schorzenie lepiej iść do ginekologa tak dla pewności