Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martusia22

przestac brac czy nie........??

Polecane posty

Gość martusia22

Od jakiegos czasu mysle nad tym aby przestac brac tabletki antykoncepcyjne, ale niestety jakos brak mi odwagi. Tabletki biore juz ok 2 lat, przez prawie 1,5 roku /diane -35 a teraz jeanine (jestem na 3 opakowaniu). Zarowno po diane jak i jeanine czulam sie dobrze (no moze czasmi zdarzaly sie hustawki nastrojow). Chcialabym przestac brac to g..., poniewaz boje sie ze im dluzej bede je brala tym wieksze problemy beda po odstawieniu (tzn wypadajace wlosy, pryszcze itd). Nie chce rowniez stosowac juz zadnej hormonalnej antykoncepcji, ale nie chce tez zachodzic w ciaze. Prezerwatywy odpadaja, bo pekaja (nawet niezawodne Durexy:)) Zostaje chyba tylko wstrzemiezliwosc;) Czy wy tez chcialybyscie przestac brac ale brakuje wam odwagi?? Moze ktos pomoze podjac mi decyzje??

Gość 125
czesc ja mam ten sam problem i nie wiem co robić. nie chce odstawiac bo nie chce wpaść a przy tabletkach naprawe nie boje sie ciązy ufam im. odoam ze biore je od roku. tak samo jak ty boje sie powikłan jakie moga mnie czekac chore dzicko i pogorszenie sie mojego wyglądu. po prostu nie mam odwagi aby przestac

Gość martusia22
Mam juz bzika na puncie swego zdrowia. Codziennie lykam witamine B6 i oprocz tego co dwa dni kwas foliowy, powinnam brac jeszcze zelazo. Pigulki wyplukuja te witaminy z organizmu. A i na wszelki wypadek skrzyp zeby wlosy nie wypadly:) Chyba po wakcjach odstawie te pigulki.:) Aktualnie czytam ksiazke Kobieta i hormony i przyjmowanie sztucznych hormonow ktore uzyskuje sie z moczu ciezarnych klaczy w przyszlosci owocuja groznymi chorobami, takimi jak rak sutka:(

Gość Ślepota
ja brałam tablety przez dwa lata i prawie rok temu rzucilam. glownie przez to, ze balam sie zeby nie miec potem chorego dziecka. teraz uzywam tylko prezerwatyw. podobno przerwany stosunek niezdrowy...

Gość madzia24
ja z pelna determinqcja odstawilam a po jakims m-cu zdecydowalam sie ze chce miec dziecko... na razie bez skutku musze cie ostrzec ze tez bralam diane przez 5 lat i mimo ze testosteron nie byl za wysoki po 2 m-cach od odstawienia problemy z cera i wlosami wrocily :-( moze ty tego nie doswiadczyc czego ci zycze ogolnie nie ma sensu sie truc tym swinstwem jesli ewentualna wpadka nie skomplikuje ci bardzo zycia, sprawa do przemyslenia bo u mnie np inne hormony sie porabaly

Gość agaaaaaaaaaaaaaaaa
Ja juz po raz 3 odstawim tabletki, pierwsza przerwe zrobilam po 1,5 roku brania na jakies 2 miesiace bo slyszalam ze warto takie przerwy robic, druga przerwe zrobilam pare miesiecy temu ale cos mi sie mocno poprzestawialo tzn najpierw nie mialam okresu przez 2 miesiace a jak sie pojawil to trwal 2 miesiace (autentycznie) juz nie mialam sily wiadome musialam znowu zaczac [brac ale coz tydzien temu skoczylam opakowanie i znowu odstawilam mam dosc ciaglych hustawek nastrojow, poziom libido rowny zero, tycie, i brzydka cera ( o dziwo) skonczylam z tym na jakis czas pewnie. Aha i zaznaczam ze podczas przerw zawsze jednyna antykoncepcja jest stosunek przerywany i powiem wam dziewczyny ze ani nie zaszlam w ciaze a moj chlopak nawet to preferuje poza tym mowil mi ze wcale to nie jest tak ze on sie musi strasznie kontrolowac, po prostu wychodzi wtedy kiedy ma orgazm. Nic specjalnie trudnego i stresujacego -tak mysle. Caluski

Gość ginevra
jak dobrze używasz gumek i dobrej jakości np durex extra safe to nie ma bata, aby pękły. wystarczy naprawde odrobina ostrozności. do tego można brac globulki - fakt ma to swoje wady, ale cos za coś, dodatkowo mozna sie dla bezpieczeństwa kochac w bezpłodne dni. to wszystko razem daje naprawde dobre zabezpiecznie, bez trucia sie itp

Gość Yeti o
Nio ja tez mam ten problem, od ok. pół roku zabieram się za odstawienie tabletek... W sumie biorę ponad 2 lata - najpierw rok Diane, a pozniej bez przerwy przeszłam na cilest i biore juz 14 miesiecy... Czuję się ok, nie mam strasliwego bólu przy miesiaczce jaki miałam przed tabletkami... ale mimo wszystko chciałabym odstawic np. na 2-3 miesiące. Boję się zajścia w ciążę... a mój chłopak jest zbyt spontaniczny ;) aby odpowiedzialność spoczywała na np. prezerwatywach... Ile wg Waszych ginów można brac tabletki bez przerwy? Moja mówi ze do 3 lat, inny zaleca przerwę raz na rok... I co tu począć...? :/

Gość nekta
Brałam 11 lat i nabawiłam się mnóstwo skutków ubocznych, ale żyję!!

Gość 11111
nekta jakich????

Gość pliletka
martusia:odwagi! :) JA podobnie jak Ty bralam przez dwa lata, przez caly ten okres Diane. Czulam sie na niej swietnie, cera tez ladna, nie przytylam, zadnych niespodzianek. Balam sie odstawic z takich samych powodow, jak wiekszosc dziewczyn: pogorszenie cery, wieksze ryzyko zajscia itp Odstawilam prawie trzy miesiace temu, przez zbieg okolicznosci. Zaden z ubocznych spodziewanych objawow odstawienia jak dotad nie nastapil :). A ochota na seks! Codziennie - wtedy tylko raz na tydzien. Uzywamy gumek, dureksow wlasnie - nigdy nam nie pekly.Polecam odstawienie!