Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malerka 29

czy natura sie pomyliła?

Polecane posty

Gość malerka 29

posty nie wchodzą, cos chyba jest nie tak! Moze spróbujmy tu podyskutować. Naprawde chciałabym znać wasze zdanie? --------------------------------------------------------------------------------- kobietki! Tak sobie mysle i jestem ciekawa co o tym sądzicie? 1. Ciąża człowieka trwa 9 miesiecy, czyli bardzo długo... 2. w ostatnich miesiącach ciazy wiekszość kobiet jest wrecz niepełnosprawna (za duży brzuch i masa ciała) 3. narządy rodne są za małe ( w wiekszosci przypadków) co do wielkosci głowy dziecka 4. skóra również nie jest tak elastyczna i rozciagła co do wielkości brzucha, poprostu rośnie za duży 5. nowo narodzone dziecka nie ma absolutnie żadnych szans na samodzielne przeżycie 6. poród przebiega w bólach, czasem dosc długich Całkiem inaczej jest w świecie zwierząt! Ich ciaże trwaja krócej, porody nie są tak bolesne i trwają chwile (oczywiście są odstepstwa i zwierzęta też cierpią i maja komplikacje), a ch potomstwo jest prawie od razu aktywne Dlaczego natura dała zwierzęciu większy komfort w narodzinach niz człowiekowi? Zastanawiam sie czy któraś z was o tym myślała. Bo przecież spłodzenie, przejscie przez ciąże i poród powinne być lekkie, przyjemne - to powinno byc szczesciem dla kobiety a nie stresem, upokorzeniem, bólem i strachem. Mysle ze dlatego w dzisiejszych czasach dużo kobiet boi sie tego stanu i choc zawsze przy nas są ludzie którzy chca pomóc rodząca kobieta zawsze jest "samotna" bo to ona czuje i to ona musi przez to przejsć! p.s moja babcia mawiała ze bóg ukarał człowieka i powiedzial do mężczyzny: ty bedziesz cięzko pracował, a do kobiety: ty bedziesz rodzić w bólach!

Gość malerka 29
ok

Gość grrrrrrrr
a jakie to ma znaczenie?????? zmieni sie cos, jak ktos racje ci przyzna???:P

Gość natura CHOLERNIE
się pomyliła.

Gość ales nabredziła nie wstyd Ci
Malerka29, mam nadzieje, że NIE MASZ 29 lat, tylko dużo mniej, bo nabredziłas tu i to tak, ze ręce opadają i właściwie nie ma tego jak skomentować.Zresztą w jakim niby celu? czy to mój interes, żebys nie robiła z siebie idiotki? Nie mój.Twój, więc zamiast tu ględzić jak własna już nie babcie, ale prababcia - zabieraj się do nauki i jak najszybciej wyrównuj wszystkie braki intelektualne.Szybciutko!!!!!

Gość malerka 29
Dlaczego nabredziłam???? Naprawde nie rozumiem!!!!! Chyba dyskusje są wam obce! I nikogo nie wyzywam od idiotek! To ze nic tego nie zmieni to nie znaczy ze nie można rozmawiać. tak samo rozmawia sie o porodach, ciąży i zastojach w piersiach ... a i tak tego nikt nie zmieni DO: "ales nabredziła nie wstyd Ci " - raczej tobie droga koleżanko radziłabym skończyc studia tam ucza logicznego myslenia!

Gość do Kasjopejki
jestes tak samo głupia, jak założycielka topiku, ale mniejsza o to.Rzeczywiście takie idiotki jak ty nie powinny miec dzieci, bo cóż bys temu dziecku przekazała? Swój polot? Czy swoje mozliwości intelektualne? Nie masz w głowie nic, zieje straszna pustka , głupota az dymi, więc naprawdę nie wysilaj sie na komentarze, bo one nikogo nie dotkną, są po prostu zbyt prymitywne, o ile w ogóle rozumiesz, co mam na mysli, ale chyba nie.

Gość cóż pomyliła się
kobiety cieżko rodzą i niestety nic na to nie poradzimy, ta która bardzo chce dziecka przejdzie największe upokorzenia. samam mam 30 na karku i się boję, a wyzwiska na tym forum to juz normalka :(

Gość malerka 29
Ja mam 3 letnią córkę, rodziłam 16 godzin, poród skończył sie pokiereszowana szyjka macicy i rozległym nacięciem krocza - dlatego rozpoczełam ten wądek, tak poprostu aby podyskutować.

Gość malerka 29
byłam pozytywnie nastawiona do porodu a zakończył sie prawie roczna depresja poporodową. Jesli miało byc to takie naturalne to dlaczego 16 godzin i z takim uszczerbkiem na zdrowiu??? kocham moje dziecko ale gdybym mogła cofnąc czas to nie wiem czy bym sie zdecydowała na to po raz drugi. Natura nas oszukała.

Gość Maja Maja
Witajcie!! Ja zgadzam sie akurat z autorka topicu. Nie wiem skad bierze sie tyle agresji wobec tego tematu. Ja jestem tego samego zdania, ze to powinno wygladac inaczej, ja wiem, ze teraz mozna w roznoraki sposob probowac jakos sobie pomoc, natomiast natura sama w sobie urzadzila to bardzo ciezko. Mam niecale 23 lata i szczerze przyznam, ze mysl o ciazy i porodzie jest dla mnie przerazajaca. Mam takie wrazenie ze rowniez te meczarnie nie pozostaja bez wplywu na zwiazek. Kobieta nieslychanie duzo cierpi w zyciu i jest zle traktowana, zbyt wielu rzeczy sie od niej wymaga. Co do zwiazku to wlansie, kobieta by moc zajmowac sie dzieckiem powinna lekko to pzrechodzic, a to jest jak jakis horror, rowniez dobzre dla zwiazku byloby dobzre (dla stesknionego meza) by kobieta mogla byc w formie. MYSLE< ZE NATURA ZE TO OBMYSLILA, albo tez co jest mozliwe, kobiety sa coraz gorzej przystosowane do tego. Dam moze dziwny przyklad, ale obecnie ludzie maja dosc male szczeki, a tyle samo zebow co przodkowie, stad tez wiecej roznych wad zgryzow itd, moze rowniez jest tak z drogami rodnymi, moze dawniej kobiety byly lepiej przystosowane do porodu?? Napewno powinno sie ciagle klasc nacisk na jak najdoskonalszy system pomocy kobiecie rodzacej.... Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieje ze bedzie lepiej:) Maja

Gość słonica jest w ciazy
2 lata- wydaje mi sie ze to dluzej niz kobieta:P

Gość niestety
natura się nie pomyliła tylko to jest cena jaką płacimy za naszą ewolucję. Otóż mamy postawę pionową (w przeciwieństwie do zwierząt), a co za tym idzie nasza miednica również przez to jest inaczej zbudowana. Po drugie mamy większe głowy od młodych zwierząt, ponieważ mamy większy mózg, wiadomo - jesteśmy mądrzejsi:D To tyle po krótce z biologii;)

Gość malerka 29
wiesz klaryssska ja sie nasłuchałam koleżanek ze bedzie dobrze itp., a jednak należy słuchać własnego instynktu, jak sie kobieta boi to cc i po kłpopcie. rana na brzuchu, to tak jak by sie miało operacje a na kroczu... tam jest gorzej i to sfera intymna kobiety czasami czuja sie jakby były zgwałcone.

Gość malerka 29
dzieczyny, właśnie o to mi chodzi! Dlaczego natura nas tak żle potraktowała, mówi sie ze ciaża to nie choroba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A skąd tyle dolegliwosći????? rodząc dziecko myslałam ze to bedzie cudowne przeżycie :(

Gość alez tu mamy doborowy składzik
Malerka29, gratuluje Ci poziomu dyskusji , naprawdę nie ma co ! Wszystkie jota w jotę takie same mądre jak TY ! Masz rację, natura sie BARDZO pomyliła, wystarczy tu wstąpić i Was posłuchać. hihihihihihihihi! :P

Gość malerka 29
ehhh, chyba szkoda gadać! "oj biedna - współczuje ci " - jeśli do mnie pisałaś, to nie stoje ledwo na nogach, pracuje zawodowo i niestety dzieckiem do południa musi zajmować sie niania (mąż też pracuje), a na rodziców nie moge liczyć. ale jestem zadowolona, moge sie poprosty zrelaksować w pracy.

Gość hihihihihihi
ale teraz dałaś pokaz głupoty,malerka29 hihihihihihihihi!

Gość ja sie nie zgadzam
dlaczego nam jest trudniej ??? A widziałaś kiedys np zająca polożnika??? ja nie !!! dlaczego przeświadczenie ze ludzią we wszystkim ma być latwiej ????

Gość malerka29
spadaj głupia pizdo, wysmiewaj sie gdzie indziej z ludzi.Jestes fałszywa oj biedna współczuję ci jak świnia.Złóz samokrytykę.Ja juz złozyłam na topiku "najgłupszy forumowicz"Zgłos sie tam! Temat: Najglupszy Forumowicz !!! Strony tematu: 1 2 « poprzednie wypowiedzi 22:04 moze i jestes najgupszym forumowiczem, ale za to ja jestem najgupsza forumowiczka i jest to fakt niepodwazalny, dlatego prosze go nie podwazac 22:07 malerka29 JA! JA JESTEM NAJGŁUPSZA! GLOSUJCIE NA MNIE! NATURA SIE POMYLIŁA MNIE SPROWADZAJĄC NA ŚWIAT! JESTEM IMBECYLKĄ! MOJE IQ =2 , POMÓŻCIE MI, BO I SWOJEJ 3 LETNIEJ CÓRCE PRZEKAŻĘ GŁUPOTĘ! « poprzednie wypowiedzi

Gość malerka 29
ok, ok poprostu zrobił sie tu mały metlik

Gość tralalalalala______
malerka__> zrób sobie czarnego nicka, bo zaczną idioci się podszywać

Gość ja sie nie zgadzam
oj aj oj ..... pytanie w moim kierunku ?? Bo nie wiem czy mam odpowidac??

Gość malerka29 ta normalna
malerka29 spadaj głupia pizdo, wysmiewaj sie gdzie indziej z ludzi.Jestes fałszywa oj biedna współczuję ci jak świnia.Złóz samokrytykę.Ja juz złozyłam na topiku "najgłupszy forumowicz"Zgłos sie tam! Temat: Najglupszy Forumowicz !!! Strony tematu: 1 2 « poprzednie wypowiedzi 224 moze i jestes najgupszym forumowiczem, ale za to ja jestem najgupsza forumowiczka i jest to fakt niepodwazalny, dlatego prosze go nie podwazac 227 malerka29 JA! JA JESTEM NAJGŁUPSZA! GLOSUJCIE NA MNIE! NATURA SIE POMYLIŁA MNIE SPROWADZAJĄC NA ŚWIAT! JESTEM IMBECYLKĄ! MOJE IQ =2 , POMÓŻCIE MI, BO I SWOJEJ 3 LETNIEJ CÓRCE PRZEKAŻĘ GŁUPOTĘ! « poprzednie wypowiedzi TO NIE MOJA WYPOWIEDZ!!

a ja sie zgadzma z autorka topiku,moja mama rodzila mnie 16 godzin,bylo to w latach 80 i rozcieli jej cipuche a pozniej gliceryna na to,zemdlala z bolu,bo nie mogla wytrzymac,przyszla pielegniarka i wysmarowala ja i zostawila na zimnej sali,wiem ze czasy sa teraz inne,ale i tak mnie to przeraza:-(

Gość irka41
tak na prawde, o co Wam tu niektorym chodz? Bluzgacie na siebie. obrazacie, czy anonimowym jest latwiej????? -a nie macie potem kaca moralnego???? kazdy z nas, bez wyjatku sie urodzil i przyszedl -w jeden z dwu sposobow -na swiat. Ktos chce miec dzieci, bez wzgledu na wszystko- i chwala im za to. -inni nie chca miec dzieci- i tez chwala im za to. ale po co te bluzgi????????????????????????????????????? a natura?- To czlowiek sie myli, natura niegdy.

kasjopejka - odpierdol sie w końcu ode mnie, zepsułas mi swoimi chamskimi wypowiedziami cały topik.Spierdalaj cipo rozerwana, czy nierozerwana, w dupie to mam i gówno mnie obchodzi,Spadaj suko....poszła! Do BUDY!

Gość malerka29 ta normalna
he he ktoś mi już ukradł nicka, ten czarny nie jest mój, jeszcze się nie zalogowałam. i chyba juz szkoda gadać bo zaczyna sie nieprzyjemnie robić. Ale dzieki wielkie za dyskusje! Marta (malerka29)

Gość ja sie nei zgadzam
Moze własnei dlatego łatwiej ze nie ma im kto pomoc co ?? Nasze porody to przecież masa ludzi kolo Ciebie, wanny wody , baseny i co tylko jeszcze !!!! wiec chyba zwierzeta moze byc łatwiej skoro tego nie maja prawda?????