Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malerka 29

czy natura sie pomyliła?

Polecane posty

Gość malerka29 ta normalna
kasjopejka to miło z twojej strony, ale jestem jak narazie juz zmeczona i jeszcze musze mężowi jeść dać, hi hi.. Marta

Gość gdyby było ok nie nacinano by
nam krocza bo jest za małe :(

Gość chyba sie nie pomylila
koniczyna eee ja mysle ze natura wszystko dobrze obmyslila i na wszystko o czym piszesz da sie znalezc naukowe argumenty czas trwania ciazy to wielkosc wzgledna, nie ulega watpliwosci ze sie dluzy ale jakby trwala 6 mcy tez by bylo dlugo dla niektorych dla przykladu ciaza slonia trwa 24 mce normalnie przebiegajaca ciaza nie czyni z kobiety kaleki napisalas " w ostatnich miesiącach ciazy wiekszość kobiet jest wrecz niepełnosprawna (za duży brzuch i masa ciała" naprawde ciezko robi sie pod koniec 9 mca - ja w osmym jezdzilam na rowerze i zapewniam cie ze nie jestem wyjatkiem - oczywiscie jesli ciaza przebiega bez komplikacji co do skory i narzadow to nie sadze ze sa za male krotkie czy nie dostosowane, wszysto w przyzwoitej wiekszosci jest doskonale wymierzone przez nature, gdyby pochwa byla juz z zalozenia szersza to moglyby wypadac przez nia narzady rodne, jakby skore na brzuchu mozna bylo rozwijac do porodu i rolowac po - to moze i by bylo latwiej na porodowce ale o ilez trudniej na plazy... A co do zycia zwierzat wcale nie jestem pewna czy maja tak latwiej, to kwestia ewolucji - im bardziej skomplikowany organizm tym mniej potomstwa wydaje na swiat i bardziej skomplikowany jest proces jego wychowania. Zobacz ile rybek krabikow czy zabek wykluwa sie z jednego miotu - a ile z nich dozywa 'spokojnej starosci'? czlowiek jest jedynym 'zwierzeciem' obdarzonym umiejetnoscia myslenia i jako stworzenie o takim poziomie rozwoju kory i mozgu musi poswiecic wiecej czasu na rozwoj osobniczy niz inne ssaki. Ja teraz jestem w przededniu porodu i wiesz im wiecej czytam na temat roznych mechanizmow i zmian jakie nastepuja w organzimie kobiety tym bardziej chyle czola przed Matka Natura jak ona to wspaniale obmyslila. I co najpiekniejsze wiekszosc z tych zmian jest odwracalna. Tylko jeden malutki przyklad macica normalnie wazy okolo 50 gram, w trakcie ciazy rosnie i to jak - wazy kilogram - a potem sie kurczy do porzednich wymiarow i wagi. ekstra, nie? Choc przyznam sie szczerze ze czasami sobie mysle - o ilez by bylo latwiej siedziec wieczorami na kanapie i wysiadywac sobie jajko...

Gość kocia matka
"malerka 29 Całkiem inaczej jest w świecie zwierząt! Ich ciaże trwaja krócej, porody nie są tak bolesne i trwają chwile (oczywiście są odstepstwa i zwierzęta też cierpią i maja komplikacje), a ch potomstwo jest prawie od razu aktywne" bzdury piszesz zwierzeta maja bardzo czesto komplikacje i kazda ciaza okropnie je wycieńcza- zajmuje sie zwiarzakami i nie jedno widzialam tyle ze one nie skarza sie na forum internetowym